Piter 35 pisze: Mam pytanko , czy tam się wyrabia międzynarodowe prawo jazdy

Po co?
Kilkanaście lat temu np. PZMot takie ustrojstwo wystawiał....
Piter 35 pisze: Mam pytanko , czy tam się wyrabia międzynarodowe prawo jazdy
FUX pisze: EZ. Ty nie z tego Świata jesteś...![]()
FUX pisze: Do scyzoryków jedziesz?
A co to za Burundi?Piter 35 pisze:FUX chcę się wybrać do kraju gdzie jest wymagane ( takie info znalazłem na necie )
Wprowadzenie limitu 30 km/godz. na terenie zabudowanym powinno stać się normą - powiedzieli angielscy lekarze podczas konferencji British Medical Association.
Na angielskich ulicach ginie rocznie 3 tys. ludzi.
Dyrektor Wydziału Ochrony Zdrowia Publicznego dr Stephen Watkins powiedział: "Jeżeli samochód uderzy dziecko z prędkością 30 km/godz., ryzyko śmierci wynosi 5 proc., natomiast jeżeli prędkość wynosi 50 km/godz. to ryzyko wzrasta do 50 proc.". Wprowadzone w ostatnich latach ograniczenia prędkości do 30 km/godz. obowiązują głównie w okolicach szkół. Podczas konferencji dr Watkins podkreślił, że dzieci spotkać można nie tylko przy szkołach. "Musimy wprowadzić ograniczenie do 30 km/godz. także na bocznych ulicach". Zaznaczył również, że pokonując odległość 3 km z prędkością 50 km/godz. zaoszczędzimy jedynie 3 minuty, podczas gdy zredukowanie prędkości może zaoszczędzić czyjeś życie. "Zabijamy dzieci dla kilku minut" - powiedział dr Watkins.
Badania przeprowadzone przez Transport Research Laboratory w różnych miejscach w Europie, gdzie wprowadzono ograniczenie prędkości do 30 km/godz., wykazały, że liczba wypadków drogowych zmniejszyła się tam o dwie trzecie, a liczba wypadków z udziałem rowerzystów o 29 proc.
Chńczycy już wyszli na prowadzenie, a Indie zaraz będą numer 2.EterycznyŻołądź pisze: Mam tylko jedną prośbę. Jak już będziesz ten świat dla mnie ratował to mógłbyś samospalenia dokonać przed ambasadą naczelnych trucicieli środowiska - usa?
I ekologiczne! Bo silnik nie będzie potrzebny, każdy będzie mógł sam pchać swoją limuzynęKonto usunięte pisze: Naprawdę kiedyś wprowadzą 5km/h. To będzie najbardziej bezpieczne.
WiS pisze: Co zaś do planów naszego rządu, aby ufotoradarowić Polskę do reszty... ktoś pamięta (a najlepiej: ma linka...), parę miesięcy przed wyborami, wystąpienie lidera opozycji Tuska Donalda - krytykujące rząd PiS który chciał więcej fotoradarów instalować?
Jak to Donald T. mówił? Że to przejaw niemalże faszyzmu, i że na to mógł wpaść tylko gościu bez prawa jazdy...?
Najwyżej przywrócą. I Red Flag Act.Konto usunięte pisze: Naprawdę kiedyś wprowadzą 5km/h. To będzie najbardziej bezpieczne
Raczej monitorowanie ruchu, etc. Nic groźnego.Konto usunięte pisze:Nad katowicką przed Nadarzynem w obie strony, przed Raszynem od strony Katowic stawiają bramki z rusztowań na których wiszą kamery nad każdym pasem ruchu. Te kamery jakieś podejrzane są, bo pod spodem mają takie czarne kwadratowe ustrojstwo. Widzieliście to?
Konto usunięte pisze:Nad katowicką przed Nadarzynem w obie strony, przed Raszynem od strony Katowic stawiają bramki z rusztowań na których wiszą kamery nad każdym pasem ruchu. Te kamery jakieś podejrzane są, bo pod spodem mają takie czarne kwadratowe ustrojstwo. Widzieliście to?
O, ciekawe. Co jeszcze ten system potrafi?hogi pisze:To jest system, który monitoruje m.in. przejazd kradzionych pojazdów. (po tabl. rej.)
Np. rozpoznać i zapisać nr rejestracyjny pojazdu wraz z dokładnym czasem.devlin pisze:O, ciekawe. Co jeszcze ten system potrafi?hogi pisze:To jest system, który monitoruje m.in. przejazd kradzionych pojazdów. (po tabl. rej.)