Nie zauważyłemesilon pisze: OBK diesel jest baaardzo przyjemny w prowadzeniu ale w wersji z manualem trzeba się konkretnie namachać
Godlik pisze: Nowy OBK jest w środku po prostu tandetny...
Konto usunięte pisze: Czy w OBKu da się złożyć tylne siedzenia na płasko i kimnąć w miarę wygodnie?
Arno pisze: a jak z awaryjnością diesla w OBK?
Wiedziałem, że warto wrzucić temat na rozszarpanie i rozbiór na części pierwsze. Bo forum ma to do siebie, że ktoś zawsze wrzuci inny punkt widzenia. I dobrze.WiS pisze:A ja wykorzystałem samarową wyszukiwarkę zgodnie ze swoją uprzednią sugestią, żeby nie przejmować się pakownością rodzinno-turystyczną, a poszukać auta fajnego do jazdy na co dzień dla jednej lub dwóch osób, plus kryteria firmowe, tzn. cena, ekologia, min. 4 drzwi.
Od siebie dodałem 4x4 i przyspieszenie pon. 10 sek.
Wśród benzyniaków: Audi A3, A4 i Q3 quattro, z silnikami tfsi 170-180 koni; Bmw 320i i X1, 184 KM; Mazdy Cx5 na dowolnym wypasie; Mercedesy A 250 (211 KM) i B 220 (uwaga, minivan!); Mini Countryman Cooper (218 KM).
Ciekawsze diesle: znów A3, A4, Q3, X1, 318d, Kia Sorento (uwaga, duuuzy SUV) w wersji 197 koni, dobre Mazdy Cx5, Countryman Cooper, Outlander, duże stado Insigni, wypaśne wersje Legacy i XV, a na deser Passaty, CC i Tiguany.
Wszystkie w/w AWD, większość modeli dostępna z ręczną lub automatyczną/bezstopniową skrzynią.
Hmmm, tu już - IMHO - stanowczo bardziej jest w czym wybierac
To jest słuszne podejście. Dorzuć sobie jeszcze niezbyt piękny, ale dobrze jeżdżący pojazd BMW seria 1.Konto usunięte pisze: W ostatnich dniach coraz bardziej skłaniam się do własnie takiego podejścia o jakim pisze WiS, zwłaszcza, że cholera wie kiedy będzie mnie osobiście stać na kryzysowiekowe ekstrawagancje. Umawiam się na jazdy próbne
Arno pisze: pamiętajmy także GDZIE żyjemy. Szalone rozwarstwienie, na jednej ulicy miliarder i ludzie z pensjami po 1500 pln. Trochę trzeba się na wzajem szanować - a ten szacunek ma wiele oblicz. Czasy się zmienią, będzie tu Szwajcaria....wtedy będzie co innego.
No właśnie FUX - tu nie chodzi o "dorównywanie".FUX pisze: Zara, zara.
Tzn., że jak „somsiad" łazi w brudnym podkoszulku, chleje wiśniówkę z gwinta, ma brzydką i wredną żonę, 6-ke dzieci, to mam mu dorównać?
No bez jaj.
![]()
Trochę komuną trąci...
FUX, siedziałem niedawno w tej HOndzie, jak szukałem automatu dla żony. MAKABRA W ŚRODKU. Plasti jak 15 lat temu. Obrzydlistwo. Choć z zewnątrz... i niezawodne.FUX pisze:Konto usunięte, zapomniałem o fajnym plaskaczu.
Honda Accord!
O matko jedyna! To musi być korporacja z RFN, HOLANDII lub z SF ewentualnie SEATTLE. No może jacyś Francuzi - ale to komuniści.Konto usunięte pisze:Hehe, w najnowszej polityce ekologicznej firmy są jednak bardziej rygorystyczne normy spalin niż podawałem. 140 g/km dla diesla i 160 g/km dla benzyny, co właściwie eliminuje calkowicie silniki benzynowe z mojej listy. Ale ciągle zostaje parę ciekawych aut.
Arno pisze: Cytryna DS5
No nie mów, że gorsza wewnątrz od poprzedniego modelu i Forka, którego masz...Arno pisze: siedziałem niedawno w tej HOndzie, jak szukałem automatu dla żony. MAKABRA W ŚRODKU. Plasti jak 15 lat temu. Obrzydlistwo. Choć z zewnątrz... i niezawodne.
esilon pisze: w wersji hybrydowej można bezszelestnie podjechać pod dom![]()
Konto usunięte pisze: 140 g/km dla diesla i 160 g/km dla benzyny,
Bądź co bądź, to Ty tyrasz na to auto, a nie psy i dzieciaki. Zasłużyłeś, więc Ci się należy - sprawić sobie auto fajne dla Ciebie - szczerze polecam taki egoistyczno-naturalny sposób widzenia na sprawęKonto usunięte pisze: cholera wie kiedy będzie mnie osobiście stać na kryzysowiekowe ekstrawagancje.
Ja przepraszam, ale Honda jest teraz produkowana a ten Forester nie od wielu lat. Środek jest koszmarny! Mazda milion razy lepsza, ale i tak to obojętne, bo poniżej Fido_wskiego budżetu. CO więcej Forester będzie w domu przez następne 20 lat mam nadzieję. I wtedy porównuj z Hondą wyprodukowaną w 2030.FUX pisze:No nie mów, że gorsza wewnątrz od poprzedniego modelu i Forka, którego masz...Arno pisze: siedziałem niedawno w tej HOndzie, jak szukałem automatu dla żony. MAKABRA W ŚRODKU. Plasti jak 15 lat temu. Obrzydlistwo. Choć z zewnątrz... i niezawodne.![]()
Porównując te dwie budy, to przepaść na korzyść accorda.
To możliwe, nie porównywałem jednego po drugim.Konto usunięte pisze: Arno, bmw 1 jest bez sensu. Trójka lepiej wyważona.
Coś tak jak ja kupowałem Imprezy. To słuszna koncepcja. Brać największego wariata jakiego się da.WiS pisze: Bądź co bądź, to Ty tyrasz na to auto, a nie psy i dzieciaki. Zasłużyłeś, więc Ci się należy - sprawić sobie auto fajne dla Ciebie - szczerze polecam taki egoistyczno-naturalny sposób widzenia na sprawę
Dido, spox, Ty też się w tej kalkulacji łapiesz jako wspołbeneficjent
Fux, w warunkach coś było o przynajmniej czterech drzwiachFUX pisze: dojazd do Klyenta czymś takim pewnie nie byłby mile widziany...
Potwierdzam, środek nowych Mazd miło zaskakuje. Na tle nowych Subaru też. Co do Hond nie wiem, dawno się nie zbliżałem, ale w specyfice technicznej i w stylizacji aktualnego Accorda, szczerze mowiac, nie widze nic co by mnie do takiego zbliżenia miało zachęcić.Arno pisze: Mazda milion razy lepsza,