Rajdy 2013

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Rajdy 2013

Post 15 wrz 2013, o 00:31

eMTi, ale jakim stylu ,jak Kościuch męczył bułę to to pisałem i nie wiem dlaczego wobec Kubka mam używać taryfy ulgowej i będę to mówił swoje ,a jak Kajtek będzie robił jakieś numery też mu nie będę słodził ,bo nie widzę potrzeby wewnętrznej ;-)

jedyną święta krową jest Hołek ,ale to już jest religia chyba :mrgreen: :mrgreen: :giggle: :giggle:

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 00:31

No to Carfit, to ładnie podsumował :mrgreen: Ciekawe, czy w przyszłym roku będzie runda WRC :o

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 15 wrz 2013, o 00:43

za Sokolim Okiem:
Oficjalna informacja od Citroena: Robert Kubica i Maciek Baran nie wrócą jutro na trasę.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 15 wrz 2013, o 00:48

i kolejne rewelacje organizacyjne... Tym razem wspominał premo:

"To posłuchajcie co (w tej chwili) relacjonuje Bartek Jakubowski, pilot Mariusza Nowocienia. Załoga nadal (godzina 23:40) jest na trasie oesu… - „To co się teraz dzieje to najbardziej nieprawdopodobna rajdowa historia. W życiu bym w nią nie uwierzył i szczerze mówiąc nie wierzę w nią nawet i teraz stojąc przy aucie i widząc co działo się przez ostatnie godziny. Na drugim przejeździe odcinka „Mrągowo” w kompletnych ciemnościach na prostej drodze urwaliśmy amortyzator. Poszło przednie lewe koło i utknęliśmy na trasie na dobre. Próbowano nas wyciągać na różne sposoby. Pracowały nad tym dwa samochody terenowe i kilkunastu ludzi, aż wreszcie udało się wciągnąć auto na lawetę. Nie było to takie proste, bo oczywiście uszkodzona w lawecie była wyciągarka. Zjeżdżając z odcinka specjalnego, na 200 metrów przed dojazdem do asfaltowej drogi lawetę ściągnęło do… stawu. Stawik jest oczywiście poniżej poziomu drogi i tylna oś lawety i najazd z rajdówką jest utopiony w stawie. Mało brakowało, a cały zestaw by się przewrócił i teraz też nie jest do tego daleko… W okolicy nie ma ciężkich samochodów, które mogłyby nam pomóc i wyciągnąć z wody. Jest 23:42, a my jesteśmy daleko od serwisu, baterie w telefonach powoli się wyczerpują i czekamy na ratunek. Może do rana nie zjedzą nas wilki." - mówił Bartek. "

a carfit dodał:
"Kuba GERBER tez pisał czy mówił , ze jechali po ciemku , już safety nie było , ludzie po odcinku szli , bo był w lepszym stanie , burdel na kółkach ....."

Jeśli faktycznie tak to wygląda od kuchni, to nie ma się czemu dziwić, czemu Kubica wypowiadał się tak, a nie inaczej :whistle:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 15 wrz 2013, o 01:35

Chyba jednak gdzieś odkopię na półce te wspomnienia Zasady z Argentyny z 1967 :giggle:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=hCUgkUUufBo

;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 15 wrz 2013, o 08:17

Link: https://www.youtube.com/watch?v=B38S8BA ... r_embedded

Dla lalusiów w odzieży od Burmaniego... ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 08:58

no to dwa pierwsze dzisiaj odcinki wygrane przez Kajtka , w tym pierwszy o ponad 11 sek :-d :thumb: i prowadzi w rajdzie :thumb: :thumb: :thumb:
teraz muszę naprawdę mocno zaatakować. To była moja maksymalna prędkość. Nie mogę jechać szybciej. Muszę zaatakować - zapowiadał Bouffier.
Czyli idą chłopaki grubo :-d
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 15 wrz 2013, o 10:08

FUX, :mrgreen: :thumb: :mrgreen:

Chyba jacy rajdowcy, tacy komentatorzy...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 12:41

Kajto pięknie.. 10OS w ogóle super, w pierwszej 5 aż 4 Polaków :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 13:11

Zobaczymy jak Żaba wymieni niesprawny amor ;-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=NmmBPWgr ... r_embedded

Ale ten nasz Robercik marudny, teraz mu korek przeszkadza :-p nie ma się co dziwić, że zrezygnował, za duże korki u nas :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 13:14

no i dobrze, jak się ktoś zatrzymał na środku drogi pooglądać i tarasuje... W trakcie rajdu tam jest mega ruch i drogi, na których ciężko się wyprzedza, więc ma rację ;-) Kajto dzida!

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 13:16

Ktoś mu tam jeszcze przygadał, że "Robert, to ty robisz korek" ehh..

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 13:18

jak najbardziej ma rację ale chyba to nic nie da jak ludzie chcą się na chwilę ogrzać w słoneczku i poczuć wielki świat ;-)

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 15 wrz 2013, o 13:24

Ale widać, że Robert nie jest w humorze, bo można by zwrócić uwagę w inny sposób. Że ma rację, to fakt.
Coś mi się wydaje, że Robert zamiast zyskać na tym starcie, jednak więcej traci w oczach kibiców. Ludzie nie lubią jak ktoś wali prawdę w oczy i się z tym nie kryje. Robert taki jest i to wielu osobom nie pasuje. Gwiazdki zawsze mają być piękne, uczesane, pachnące i powinny robić to czego pragnie gawiedź :-/
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 13:39

pawlaswrc pisze: Coś mi się wydaje, że Robert zamiast zyskać na tym starcie, jednak więcej traci w oczach kibiców
też coś mi się tak wydaje :idea:
pawlaswrc pisze: Ludzie nie lubią jak ktoś wali prawdę w oczy i się z tym nie kryje
Ja podejrzewam coś innego , Robercik traktuje to jako robotę promocyjną dla sponsora ,czego nigdy za bardzo nie lubił robić, niestety dla niego nie potrafi tego ukryć co w końcu odwróci się przeciwko niemu. To trochę jak byś kogoś zaprosił na imprezę u siebie ,jesteś mega zadowolony i robisz wszystko żeby gość czuł się dobrze i niczego mu nie brakowało ale na każdym kroku czujesz ,że facet czeka tylko ,co by się zawinąć i robić ciekawsze rzeczy to też po pewnym czasie przestaniesz być dla niego miły. Niestety to jest też część ścigania i granie naburmuszonej panny nie jest profesjonalnym podejściem do tematu :cofee:

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 13:41

Pewnie niektórzy wierni fani Kubka widząc go stojącego na poboczu, pomyśleli, że się chłopaczyna zatrzymał tylko po to żeby rozdawać autografy, pozować do zdjęć i udzielać wywiadów, i dlatego zaczeli ustawiać się w kolejce :-)

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 14:16

Będzie jeszcze dzisiaj jakaś relacja live?
Obrazek

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 15 wrz 2013, o 14:23

O 18.00 na Eurosport :thumb:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

barton
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 15:06

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 15 wrz 2013, o 15:10

Rusza druga pętla.

Trzymać kciuki za Kajta :thumb:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 15:44

no i pięknie, jeszcze 2 i do domu :-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 16:26

wywiad z Roberto po rajdzie... burata może trochę udobrucha ;-)

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... kvNGiQ7KEI

A co do przyczyn wycofania - przy wyrwaniu koła dostał też o dziwo silnik i dlatego nie mogli tego ogarnąć w nocy...
Wisławski ponoć bardzo ostro skrytykował organizatorów... ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 18:06

za sokolimokiem.tv
SokolimOkiemTV pisze:Przed rajdem, kiedy Robert głośno rozważał sens startu w warunkach, które jego zdaniem były zbyt niebezpieczne, pojawiały się komentarze o tym, że w rajdzie pojadą ci, którzy „mają jaja”. Jak to skomentował podejrzewany o ich brak kierowca?

– Od jednego z zawodników usłyszałem, że muszą udawać, że są twardzielami – to już bez mikrofonów. Ja zawsze mówię to, co myślę. Sytuacja była bardzo trudna. Jeśli po zapoznaniu z trasą trzej czołowi kierowcy z mistrzostw Europy mówią, że jest tragicznie, to wypadałoby ich posłuchać. Widocznie ktoś ma inną opinię i to jest trochę deprymujące, bo moim zdaniem tylko kierowcy mogą ocenić, jakie są warunki. Na przykład my z Maćkiem startujemy tu po raz pierwszy i w czwartek nie byliśmy w stanie zapoznać się z odcinkami. To znaczy teoretycznie mogliśmy je opisać, ale była to walka o przetrwanie i utrzymanie w drodze przy prędkości 50 km/h na prostej, w koleinach. Jeden kolega dachował, jadąc 40 km/h – wywiozło go na prostej i wpadł do rowu. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, więc widocznie jesteśmy przewrażliwieni. Wczoraj odcinki były jednak w lepszym stanie niż drugiego dnia zapoznania, także nie było aż tak źle.

Czy można zatem stwierdzić, że organizator nie liczy się ze zdaniem załóg i zakłada, że „jakoś to będzie” i nic się nie stanie?

– Jeśli mówimy tutaj o jajach to sądzę, że najpierw trzeba pomyśleć o bezpieczeństwie. W warunkach, jakie mieliśmy w czwartek na zapoznaniu z trasą, karetka nie byłaby w stanie przejechać stu metrów. Jeśli kibic by zasłabł na drugim kilometrze odcinka, to ja mogę założyć się o wszystko, że karetka by tam nie dojechała. Usłyszałem jednak odpowiedź, że są helikoptery. Tak organizator nas uspokoił. Tak jak powiedziałem, warunki są w stanie określić tylko załogi – jeśli zdaniem czołówki, a w zasadzie 90% załóg warunki są za trudne, to chyba tak jest. I rzeczywiście tak było, bo organizator wyrównał odcinki. Gdyby uważał, że wszystko jest cacy, to chyba nie musiałby ich równać. Sądzę, że w takich kwestiach jak bezpieczeństwo za dużo rzeczy próbuje się politycznie łagodzić, ale moim zdaniem nie trzeba unikać tego tematu, tylko starać się robić wszystko jak najlepiej. Według mnie organizator zrobił dobrą robotę na dwóch odcinkach, gdzie drogi były w dużo lepszym stanie.

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2013, o 18:41

KAJTEK pierwszy!!!!!!!!!!!!!
ŻABA drugi!!!!!!!
Obrazek