Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów jest w stanie napisać, jak zdobyć takie dzieło sztuki na paszczękę

Dzięki z góry!!!
Tutaj bardziej chodzi o walory estetyczne...So What! pisze:Niemy666, tak z ciekawości, po co montować coś takiego? Przód samochodu jest za leki, czy chodzi o to, żeby nawet przy drobnej stłuczce siła uderzenia poszła bardziej w nadwozie?
No i zabiłeś mnie wątek - faktycznie w przypadku aut rejestrowanych po 20.10.2007 wymagana jest homologacja.FUX pisze:1. Czy toto ma homologację?
2. Jeżeli nie, to możesz problem nawet w RP.
3. Delikatna kolizja zwiększa siłę rażenia na inne elementy, które bez tego ustrojstwa mają szansę ocaleć.
4. Piesi i rowerzyści mają mniejsze szanse na ocalenie.
5. Auta przeprawowego z forka nie zrobisz.
6. Wygląd; o gustach się nie dyskutuje.
Niemy666 pisze: Są tacy co potrafią zrobić z tego auto przeprawowe
FUX pisze: 4. Piesi i rowerzyści mają mniejsze szanse na ocalenie.
FUX, musisz się chyba gdzieś przeprowadzić. W Twoich rejonach nigdy w życiu nie byłem, ale nigdzie indziej niczego podobnego nie zaobserwowałem. Po prostu musisz mieć pecha z lokalizacjąFUX pisze:W RP na drogach kierowcy samochodów to w przeważającej większości potencjalni mordercy. Niestety.
Obłęd w oczach, aby być kilka sekund wcześniej pod światłami, w pracy, przedszkolu z dzieckiem, etc.
Nawet kosztem innych dzieci.
Wyspanie się nie ma nic do rzeczy, kiedy i tak o 6:00 trzeba było do roboty wstać.LouCyphre pisze:jarmaj, Ty się już wyspałeś ?. O, której dotarliście ?
Bardzo fajnie, mimo że z punktu widzenia kibica to najgorszy rajd WRC na jakim byłem. I podobny pogląd mieli inni kibice z Polski których tam spotykaliśmy. Wszyscy byli zdania, że fajnie zobaczyć, ale na Francję więcej już nie pojadą.Chloru pisze:Właśnie - opowiadajcie jak było![]()
tylko że rury łamią kości "na dzień dobry", a dziecko masakrują.....Niemy666 pisze: Pieszy czy rowerzysta w zderzeniu z nieco wyższym autem i tak ma niewielkie szanse na wyjście bez szwanku
Proponuje przejechać się po belgijskich drogach......FUX pisze: W RP na drogach kierowcy samochodów to w przeważającej większości potencjalni mordercy
hati pisze: Chyba że kolega FUX tez na rowerze o 7 rano lubi z krzaków na droge wyskoczyc wprost pod auto - to wtedy rozumiem jego obawy.
Wczoraj tuż po godz. 19.00 na krajowej piątce w Bojanowie samochód ciężarowy potrącił pieszego.
Mężczyzna zginął na miejscu. - Według wstępnych ustaleń, idący chodnikiem przy ulicy Żwirki i Wigury 43-letni mieszkaniec gminy Bojanowo nagle wtargnął na jazdnię wprost pod przejeżdżający tamtędy samochód ciężarowy. Jechał nim 52-letni mieszkaniec województwa opolskiego. W wyniku odniesionych ran bojanowianin zginął na miejscu. Decyzją prokuratora zwłoki zabezpieczono
FUX pisze: Info z wczoraj bodajże, z wioski obok. Dzisiaj usłyszałem, że miał kilka % we krwi i go „zarzuciło" nie na ścianę tylko na jezdnię...