Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
Azrael
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
3 razy
Arno pisze:Chloru, masz rację, "without secial offers" czyli najtańszy za 89 a nie 69. a paperwhite za 139 a nie 119.
Mnie, choru, interesuje to, czy na dł¨ższą metę paperwhite ma negatywny wpływ na wzrok. Bo: 1. świeci, - choć piszą że "świeci, a nie szkodzi". 2. Można po ciemku czytać - czyli jednak świeci i nie jest to naturalne oświetlenie jak z lampy. ( Oczywiście szalona wygoda w autobusie wieczorem, w samolocie nocą...ale powtórzę: są już badania, że dzisiejsza populacja ma coraz gorszy wzrok właśnie ze względu na komputery, laptopy tablety, telefony - bo świecą. Po co se dodawać).
Populacja będzie ślepawa i przygłucha - te wszechobecne słuchawki, nawet te nie wkładane do ucha, powodują głuchnięcie. Obserwuję to od lat u lektorów czytających filmy. Puszczają sobie coraz głośniej z roku na rok...Muszą słyszeć dobrze, co kto mówi, bo początek wypowiedzi to znak, że trzeba czytać...
A dziś nawet ludność jak biega czy jeździ na rowerze, nie wspomnę o samochodach - wszystko w słuchawkach. Biedne uszy.
Arno świeci jak mu każesz. Po prostu ma zintegrowaną opcję oświetlenia, która dotąd była zewnętrzna i niewygodna jak w moim Touch. Każesz mu świecić jak jest taka potrzeba.
Azrael
-
Arno
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
A, to może to lepsze rozwiązanie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno
-
kuzon
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy MY07
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Świeci, ale z tego co wiem, to nie jest to podświetlenie matrycy od spodu, tylko z boku, czyli źródło (a raczej źródła) są nad matrycą, czyli prawie jak oświetlenie lampką.

Tak mi trochę bełkot wyszedł

Jeśli to prawda, że Bóg stworzył nas na swoje podobieństwo, to nie mam o nim dobrego zdania.
"Życia nie mierzy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.”
- Maya Angelou
kuzon
-
Azrael
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
3 razy
Dokładnie tak to wygląda, jest to podświetlenie z góry/z boku jak w dotychczasowych Kindlach w ramach akcesoriów - teraz wbudowane.
Azrael
-
bzikus7
- 2 gwiazdki
- Auto: Legacy MY06 2.0 165KM kombi
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Ja swojego kindla kupiłem też na amazon us ale najprostszą wersję bez podświetleń dotyków itp itd miałem okazję żeby dostarczyć go do polski we własnym zakresie więc ma tą za 69$ do tego etui z lampką wysuwaną tylko nie oryginał tylko jakiś noname z allegro - podróba oryginału i jest super wkońcu nie chodzę jak spawacz z czerwonymi białkami oczu.
Teraz jest rozróżnienie kindle ksiązki - table internet
Pozdrawiam. Bzikus7.
bzikus7
-
Azrael
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
3 razy
Na Amazon zdecydowanie
Azrael
-
marcyś
- 2 gwiazdki
- Auto: czarna legaśka, kaszląca
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Azrael pisze:Na Amazon zdecydowanie
A jeśli chcesz przyoszczędzić i masz możliwość odbioru w Niemczech to na tamtejszym Amazonie. Za 49 EUR, żadnych ceł czy VATów.
O ile nie musi być w PW.
http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0
marcyś
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
-
Polubił:
21 razy
-
Polubione posty:
35 razy
Chloru pisze:
Konto usunięte, jeżeli 10 cali to albo Tab2 od Samsunga albo któryś z mocniejszych chińczyków IMHO (Shiro, Ainol itp.). Jeżeli chcesz urządzenie bardziej przenośnie to moim zdaniem Nexus 7 (I albo II). W przypadku tego nowszego nie wiem jak będzie z cenami.
Chloru -miałeś do czynienia z którymś z tych chińczyków? Parametry na papierze mają niektóre faktycznie niezłe (
http://allegro.pl/tablet-goclever-aries ... 20795.html) ale jak jest naprawdę...
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
Grzegorz, w sklepie trochę pomacałem. Te 10 calowe dla mnie trochę za ciężkie do trzymania tego w jednej ręce i czytania. Jeżeli chodzi o wyświetlacze, wydajność (płynność interfejsu) czy jakość wykonania to nie wypowiem się na temat tego co podlinkowałeś ale Ainole i Shiro były całkiem OK. Moje preferencje wskazuja, że jeżeli już to chyba skuszę się na nowego Nexusa 7 2013 ale najpierw muszę znaleźć dla niego dobre uzasadnienie. Nie widzę zbyt dużej ilości zalet w porównaniu do ultrabooka.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Czy pożyczanie sobie wzajemnie ciekawych książek w wersji elektronicznej jest zgodne z prawem? Może jakaś giełda, rekomendacje itp?
Konto usunięte
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
Konto usunięte, jak masz to w warunkach licencji (czyli masz na to zgodę licencjodawcy), to jest ok.
W którejś z książek, którą kupowałem (chyba Severskiego) w zawartym w książce opisie licencji była zgoda na udostępnienie w ramach rodziny/najbliższych znajomych, czy jakoś tak.
Są też książki, do których prawa autorskie już wygasły.
So What!