Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i

Post 27 paź 2013, o 16:22

ryjeks pisze:wojtas., zaraz Ci podeślę linki do fotek, bo Ty w tej puszczy tam, tylko latasz codziennie po OESach i nie masz czasu na szukanie fotek ;)

------------------

Teraz dopiero widzę, że powoli i nieśmiało się rozkręca zadyma na FB :giggle:
Trening czyni... :giggle: ;-)

Czasami żałuje że nie ma Gęboksiążki.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 27 paź 2013, o 16:27

wojtas., no zdjęć twoich jest masa i chętnie bym cię na nich oznaczał jak innych ale no nie istniejesz normalnie :giggle: :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 16:42

tak słyszałem tą teorie z fejsem,no i zapowiada się że jeszcze mnie trochę nie będzie! :-)

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 27 paź 2013, o 16:58

x
Ostatnio zmieniony 3 lis 2013, o 00:42 przez siewcu, łącznie zmieniany 1 raz.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 27 paź 2013, o 17:06

Właśnie miałem to wkleić :mrgreen:

Na patelniach było spokojnie dla odmiany, nawet nikt za bardzo bokiem nie chciał pojechać ;-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

chevchelios
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: CORVETTE C4R

Re:

Post 27 paź 2013, o 17:21

siewcu pisze:z tego ładnego szerokiego diesla? :D czy to nie Ty?
Dokładnie :mrgreen:

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 17:28

mi wszystko pasowało w imprezie... poza tym że musiałem wstać o 4.30.! ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 17:43

siewcu, wszystko fajnie tylko co mnie to jako zawodnika obchodzi ,że się nie dogadaliście , że wiedząc o tym iż obstawiacie imprezę w górach po raz pierwszy dużo wcześniej ,nie przyjechaliście sprawdzić jak to wszystko wygląda na miejscu ,gdzie macie stać oraz nie dogadać szczegółów z organizatorem :?: Jak to się czyta odnosi się wrażenie ,że pierwszy raz tam byliście. Trochę słabo jak na przygotowanie profi bo to nie jest 400km z Wrocławia żeby wcześniej przyjechać i zobaczyć za co się bierze odpowiedzialność.
Teraz weź postaw się na naszym miejscu ,zawodnicy też musieli wstać wcześnie rano niektórzy nawet w nocy ,żeby dojechać na imprezę ,nerwy stres w związku ze startem ,wydana kasa na przygotowanie fury ,wpisowe standard. Stoisz sobie czekasz i HGW o co chodzi bo to nie działa ,tamto nie działa ,a większość z nas została poinformowana ,że problemy są z czasami więc irytacja rośnie. W końcu jedziesz ale ,jak by nie patrzeć wybity z rytmu , spinasz dupę, bo było naprawdę czasami nieciekawie na trasie. i się dowiadujesz ,że akurat nie ma twojego czasu bo ....... zwalanie jest wszystkich na wszystkich. Wy na nich oni na was.
Problem był z czasami ,za czasy odpowiadacie wy więc co ja ,jako zawodnik mam myśleć?? Ja akurat miałem telefon z domu ,że synek mi się rozchorował więc trochę mi się spieszyło żeby skończyć te zawody ,a tu stoimy i czekamy bo się kabelki rozpięły czy coś tam . Mało jest dla mnie istotne co na waszej linii z organizatorem nie zagrało napisałeś swoje ,oki ale my jako Ci co dupę nadstawiamy na tych odcinkach mamy prawo powiedzieć ,że było spieprzone i takie atrakcje w pomiarze czasu są niepotrzebne totalnie bo na Kamionkach działa system z dwoma stoperami i kartą u załogi ,sprawdzony przez wiele lat i działa ,a tu co mi po wodotryskach jak do dziś nie wiem jaki miałem czas 3go podjazdu i wszyscy od załogi 29 w górę też nie wiedzą jeśli się naprawdę nie mogli zostać na rozdanie nagród z różnych powodów ,a zrobiło tak wielu. To miał być główny powód takiego pomiaru czasu, szybko i odrazu widać wszystko w necie ,a jest dupa i trzeci podjazd kończy się na 29 załodze. Teraz postaw się jako zawodnik i odpowiedz sobie co byś o takim pomiarze czasu myślał :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

siewcu
5 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 17:58

przeczytaj to co napisałem, wtedy porozmawiamy, bo póki co przypierdalasz się do nas jak typowy polaczek. organizator dał dupy a ja nie jestem w stanie wziąć odpowiedzialności za jego błędy, bo jest to fizycznie niewykonalne. my byliśmy przygotowani do zorganizowania tego po swojemu, organizator zrobił po swojemu więc wyszło tak jak on chciał i tak jak on się starał. poza tym, nie przypominam sobie, żeby gdziekolwiek były obiecane wyniki online(a przynajmniej mnie nikt o tym nie poinformował), nie wiem czy mogłem tego systemu do tego użyć, poza tym miałem w pewnym momencie w dupie to co jest w internecie i zależało mi tylko na tym, żeby zmierzyć czasy. mógł organizator poprosić o wyniki w pdfie, na maila czy w jakiejś innej formie, nikt nic nie powiedział. brali jakieś wydruki po przejazdach, nie wiem co się z nimi działo, bo siedząc na górze jedynym kontaktem było spieprzone radio, ale oczywiście szanowny jaśniepan burat ma w dupie to, że organizator obarcza podwykonawcę swoimi błędami, interesuje go to, żeby móc przeczytać swój wynik w internecie - co z tego, że zapierdalałem jak głupi, żeby uratować tak dużo przejazdów jak to możliwe... co z tego, że żeby uniknąć awarii nie podłączałem już nic do kompa, żeby zminimalizować ryzyko wystąpienia kolejnego błędu, który mógł być spowodowany osprzętem i trafiło na odpięcie modemu - nic, szanowny pan burat razem z szanowmym panem pas_ti muszą mieć wyniki online bo oni wstali rano na zawody... tak miło mi się czyta takie posty. o następną ripostę proszę po DWUKROTNYM PRZECZYTANIU ZE ZROZUMIENIEM mojego elaboratu, bo widzę, że stanowi to pewien problem.

miłego niedzielnego wieczoru życzę.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 18:10

a szanowny pan siewcu, rozczula mnie strasznie swoimi problemami z organizatorem. Zachowuje się jak typowy polaczek , podjął się zadania , spier...ł sprawę (on czy ktoś inny nie interesuje mnie to szczerze) i jeszcze zamiast wyjaśnić sytuację normalnie będzie mnie jako zawodnika i kogoś kto za ten cały cyrk zapłacił ustawiał bo ma czelność być niezadowolony z jego pracy :x .
Tak po to jadę w zawodach ,nadstawiam karku żeby znać swój czas przejazdu, a nie po to żeby sobie zrobić niedzielną wycieczkę po górach. Jak się nie umie czegoś ogarnąć to się przyznaje do spierdzielenia sprawy i wszystko ,a nie ma zawodników w du..e i jeszcze jakieś problemy bo mu się komputerek zresetował. Pisało jak wół na kartce gdzie miał być telebim ,że "wyniki są na stronie ...." więc to ja sobie coś wymyśliłem :?: :?:

ja na fb napisałem ,że pomiar czasu był porażką i na przyszłość trzeba to zmienić i powrócić do sprawdzonych sposobów jakie są na przykład na Kamionkach i od razu dostałem "zakaz wypowiadania się w sprawie o której nie wiem" ,a akurat o problemach z pomiarem czasu wiem i mam ochotę powiedzieć ,że był spieprzony z mojego punktu widzenia jako zawodnika koniec kropka.

Życzę również miłej niedzieli.

edyt. bluzgów sorry ale się uniosłem troszkę
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, o 18:50 przez burat, łącznie zmieniany 1 raz.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 27 paź 2013, o 18:31

Panowie..... :-/

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 19:06

wojtas., jak byś miał to czasami takie fotki w swojej prywatnej bibliotece warto mieć :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 19:30

No dobra, ryjeks też mi tak mówi więc założe sobie konto inkoguto!! :mrgreen:

lukwol
3 gwiazdki
Auto: WRX

Post 27 paź 2013, o 19:35

widzę, że upalanie w nocy jet bezpieczniejsze bo i cywile nie jeżdżą, quadów brak, a i czas czasem pilot ogarnie. Czas na zawodach jest święty i nic nie usprawiedliwia jego braku, w starożytnym Egipcie używali klepsydr :mrgreen:

pas_ti
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik

Post 27 paź 2013, o 19:56

siewcu ponieważ wywołałeś również mnie w swojej wypowiedzi to i ja coś powiem...
gdzie ktoś z nas tzn. ja i burat napisaliśmy ,że dupa wynika stąd ,że nie ma wyników on-line???

Problem polega na tym ,że tych wyników po prostu nie ma ... i sorki ale opisałeś sytuacje jaka miała miejsce podczas zawodów, opisałeś problemy z quadowcami, turystami, jadącym "cywilem" pod prąd etc. i ok takie akcje są niedopuszczalne i jest to problem bardzo poważny, który utrudnił waszą prace tam na górze, ... ale jaki to ma wpływ na przebieg pomiaru czasu??? To są problemy zabezpieczenia trasy rajdu, za które odpowiada organizator ( i nie mam tu na myśli was jako ekipy od pomiarów czasu). To, że umawialiście się z organizatorem na zrobienie pomiaru w taki sposób, a na miejscu jest inaczej ... skąd my jako zawodnicy mamy o tym wiedzieć? My oczekujemy pomiaru czasu, a tego nie otrzymaliśmy tam na miejscu. Ja bo o sobie tylko mogę mówić w 100% z 4 w sumie podjazdów czas miałem policzony tylko 1 raz ( to twoim zdaniem jest OK ? ... nie ma powodu żeby napisać że pomiar czasu był delikatnie mówiąc nieudany). Podczas 2 podjazdu czasy były policzone załogom które jechały przede mną i za mną ( mój nr 57. ) i z tego co pamiętam kolejne 2 auta również miały taką samą sytuację, mieliśmy to poprawiać po podjeździe 3 jako ostatnie załogi. OK , tyle tylko ,że po 3 pojeździe okazuje się ,że nie ma czasów również i z tego trzeciego... wiec chyba jest powód do niezadowolenia. A teraz Ty jesteś wielce urażony ,że ktoś cokolwiek a tym temacie powiedział, ja rozumiem że byliście pierwszy raz w tej sytuacji ,że wystąpiły nieprzewidziane wcześniej problemy ze sprzętem etc. ale wystarczyłoby powiedzieć sorki z takich a takich względów pomiar czasu się nie udał mimo naszych starań, a nie szukać winnych dookoła - tylko nie u siebie.

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 20:07

wojtas., a tak w ogóle to oklejenie zrobiło robotę :thumb:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 20:21

ryjeks pisze:wojtas., a tak w ogóle to oklejenie zrobiło robotę :thumb:

Dzięki, ale muszę sie przyznać że to nie mój pomysł tylko kolegi Szczur75 bo reklama przedstawia adres jego strony która niedługo ruszy i ma się na owej stronie sprzedawać olej Millers! :-)

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 20:46

wojtas., wielkie GRATY :thumb:
wojtas. pisze: i ma się na owej stronie sprzedawać olej Millers
O masz! Ja Millersa leję już jakiś czas, czyli że przyczyniłem się do Twojego sukcesu? jak miło :giggle:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 27 paź 2013, o 20:51

Wojtas gratki :thumb:

Cała reszta forumowiczów również zrobiła robotę :)

Pomiar czasu nie wyszedł i trzeba się uderzyć w pierś. Wyciągnąć wnioski i następnym razem podejmując się takiej funkcji uzbroić się w odpowiedni sprzęt do komunikacji i go sprawdzić w terenie. Nie trzeba się kurczowo trzymać stoperów (pomimo, że sprawdzone ;) ) Wystarczy dopracować sprzęt i procedury i "będzie Pan zadowolooony" :first:

Miałem być i osobiście kibicować ale nie wyszło.. Może następnym razem :roll:
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, o 21:02 przez TERZO, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin

-_-

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 20:57

jeszcze raz wszystkim dziękuje bo to strasznie miłe słyszeć dobre słowo od braci forumowej i tym lepiej smakije to drugie miejsce ale juz wystarczy tych gratek po w pierze obrosnę! :-)

Jakby Tomek nie odpuścił pierwszego podjazdu to by nie było tak kolorowo,ale radość z drugiego placu jest wielka!!
Mam nadzieję że uda się pozbierać "dobrych wujków" na przyszły sezon i pojechać parę poważniejszych imprez typu - Radkowski trak,Lew kłodzki czy Festiwalowy.

matiwrc5
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: subaru impreza

Post 27 paź 2013, o 21:19

Teraz Tomek już wie jakiego dodatku będzie dolewać by urwać te 0,6 sek. na podjeździe :lol: piękna a przede wszystkim w miłej atmosferze rywalizacja :thumb:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 21:46

TomekSliwa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6

Post 27 paź 2013, o 22:33

matiwrc5 pisze:Teraz Tomek już wie jakiego dodatku będzie dolewać by urwać te 0,6 sek. na podjeździe :lol: piękna a przede wszystkim w miłej atmosferze rywalizacja :thumb:
booSTi, wykupi wszystkie octan booST-ery w okolicy :-) , u mnie nie będzie wirtualnego kapcia :roll: , to wtedy powalczymy z Wojtasem na setne części sekundy ;-)
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, o 22:36 przez TomekSliwa, łącznie zmieniany 1 raz.

hati
4 gwiazdki
Auto: forester II, blob wrx kombi

Post 27 paź 2013, o 22:35

Wiecie co , podziwiam tych gosci w malczasach. Kurde, ile to trzeba miec zacięcia, hartu ducha, zeby poczciwego malucha w auto rajdowe zamienic w dzisiejszych czasach. Malce ruszaja sie zwawo, pomimo tego ze mają oryginalne silniki (jak to podrasowac???), przynajmniej tak je slychac na starcie. I jeszcze trzeba się do tego zmiescic, razem z klatką! No szacun po prostu.
No , Burat tez mial na filmie powyzej problem z okiełznaniem MOCY rowera :D na podjezdzie zapoznawczym(?)
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android

siewcu
5 gwiazdek

Post 27 paź 2013, o 23:14

pas_ti pisze:ale jaki to ma wpływ na przebieg pomiaru czasu???
Taki, że mnie te sytuacje w ogóle nie powinny dotyczyć. A dotyczyły, i bardzo przeszkadzały.

widzę burat, że pisanie do Ciebie to jak rzucanie grochem o ścianę. Pomiar czasu nie wyszedł bo wszystko było pod górę i NIE BYLIŚMY ZA TO ODPOWIEDZIALNI OD A DO Z. Żeby było lepiej, o kartce z adresem strony dowiedziałem się już po imprezie, gdy zbieraliśmy stół do samochodu. Za jedną sytuację która nie wyszła z mojej winy biję się w pierś i na pewno zrobię coś, żeby się nie powtórzyła, ale nie dociera niestety to, że cała reszta błędów to błędy na dobrą sprawę organizatora, który jak widać skutecznie przerzucił je na nas. Widać bardzo mocno pzmot - każdy winny, tylko nie my(uściślając - dyrektor rajdu, Jarosław, pracował kiedyś w pzmocie).

Ogólnie jest mi bardzo przykro z powodu, że musiałem pojawić się na tej imprezie, bo gdybym wiedział, że takie będzie podejście od organizatora, że nie będę informowany o rzeczach istotnych(zmiany harmonogramu którego w ogóle nie miałem, brak obstawy trasy) i że będą mi się wpieprzać w to, co potrafimy zrobić(a skoro twierdzicie, że nie, to nie wiem kto organizuje wlta w takim razie) oraz narzucać swój sposób pracy(i robienia pewnych rzeczy) osobom, które potrafią obsługiwać pewien system i wiedzą jak działa(no i jadą tam mając swoje ustalenia co do tego, jak ma pomiar wyglądać), to w ogóle by mnie tam nie było.

ODPOWIEDZ