Kubica - rajdowa reaktywacja
Re: Kubica - rajdowa reaktywacja
Trzeba mieć jaja i niepokolei w głowie, że jeździć z naszym "Colinem" więc ma to sens  

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
http://rajdy.autoklub.pl/news/kubica-na ... iego,51991

Według tygodnika Autosprint, Robert Kubica rozmawia z Giovannim Bernacchinim na temat wspólnych startów w sezonie 2014. 40-letni mediolańczyk jest żonaty z Polką, mieszka w Krakowie, należy do Automobilklubu Krakowskiego i od tego sezonu startuje z polską licencją. Uczestnik 102 rund mistrzostw świata, Bernacchini od pięciu lat pilotuje Nassera al-Attiyaha.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Szansa na pełny sezon w fabryce. Szansa, która nigdy się nie powtórzy. Ukoronowanie całego życia zawodowego.eMTi pisze:tymi zmianami są narodziny córki, tak więc wszystkiego dobrego dla Maćka
Córka urodziła się w sierpniu bodajże, tak więc szanowna małżonka/partnerka w ciąży od zimy. Nic nagle na głowę nie spadło. Bez jaj - coś nie zatrybiło, albo były inne przyczyny. Nie uwierzę że RK powiedział MB: "Jedziemy pełny sezon WRC w fabryce" (co w domyśle oznacza mega kasę - jak na polskie warunki - i przygodę życia). a na to MB: "Nic z tego stary - rodzina". Poza tym podaliby to wcześniej a nie tak od czapki.
"Oświadczenie Maćka: "Mijający sezon był niezwykle intensywny, mamy za sobą wiele miesięcy ciężkiej pracy której ukoronowaniem jest zdobyty przez nas tytuł. Postawione przed nami wyzwania wymagają jeszcze większej pracy i zaangażowania, jednak w tym roku, w moim życiu osobistym nastąpiły zmiany, które powodują, że nie mogę poświęcić się pracy w zespole, w takim wymiarze w jakim jest to konieczne. Z przykrością muszę ustąpić miejsca komuś innemu, kto będzie mógł oddać się temu zadaniu w 100%.
Korzystając z okazji chciałem podziękować całemu zespołowi, wszystkim którzy byli zaangażowani w realizację tegorocznych celów, naszym partnerom: Grupie Lotos i Citroenowi, Grupie Azoty, a w szczególności chciałem podziękować Robertowi za piękny rajdowy sezon i tytuł Mistrzów Świata WRC2 ; Maciek Baran "
źródło: Mikołaj Sokół na fb
A czy to polityka czy nie, to się nie dowiemy.
żródło: Mikołaj Sokół na fb

Korzystając z okazji chciałem podziękować całemu zespołowi, wszystkim którzy byli zaangażowani w realizację tegorocznych celów, naszym partnerom: Grupie Lotos i Citroenowi, Grupie Azoty, a w szczególności chciałem podziękować Robertowi za piękny rajdowy sezon i tytuł Mistrzów Świata WRC2 ; Maciek Baran "
źródło: Mikołaj Sokół na fb
A czy to polityka czy nie, to się nie dowiemy.
żródło: Mikołaj Sokół na fb
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
my maluczcy zawsze możemy sobie spekulować jak było, bo wiedzę (pełną) na ten temat ma pewnie kilka osób (i nie będą jej głosić publicznie):przymar pisze:Szansa na pełny sezon w fabryce. Szansa, która nigdy się nie powtórzy. Ukoronowanie całego życia zawodowego.eMTi pisze:tymi zmianami są narodziny córki, tak więc wszystkiego dobrego dla Maćka
Córka urodziła się w sierpniu bodajże, tak więc szanowna małżonka/partnerka w ciąży od zimy. Nic nagle na głowę nie spadło. Bez jaj - coś nie zatrybiło, albo były inne przyczyny. Nie uwierzę że RK powiedział MB: "Jedziemy pełny sezon WRC w fabryce" (co w domyśle oznacza mega kasę - jak na polskie warunki - i przygodę życia). a na to MB: "Nic z tego stary - rodzina". Poza tym podaliby to wcześniej a nie tak od czapki.
a) wymiana pilota, jako nakaz z góry
b) może stary pilot okazał się już za wolny na tempo Kubicy...
c) ewentualnie Maciek stwierdził, że w swojej aktualnej sytuacji nie będzie mógł dać z siebie 100%... I woli spędzać czas z córką, niż tylko testować, testować, startować i znowu testować (+ podróże) i być gościem we własnym domu...
przymar, wiesz, dziecko potrafi totalnie zmienić całe życie, postanowienia, priorytety.. Tym bardziej w przypadku takiejgo fachu, a nie innego, który wymaga ciągłego bycia poza domem i potwornego ryzyka.. Tak więc nigdy nie wiadomo  

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Oj wiemeMTi pisze:przymar, wiesz, dziecko potrafi totalnie zmienić całe życie, postanowienia, priorytety..
Szukam może mgły, brzozy, strzałów, ale po prostu taka zmiana z dnia na dzień po prosu mi się nie klei.
myślę, że o kulisach to tak naprawdę wiedzą tylko tzw.: "przyjaciele królika"przymar pisze:Oj wiemeMTi pisze:przymar, wiesz, dziecko potrafi totalnie zmienić całe życie, postanowienia, priorytety..![]()
Szukam może mgły, brzozy, strzałów, ale po prostu taka zmiana z dnia na dzień po prosu mi się nie klei.
choć może faktyczne dobrym tropem będzie: że Kubica tak się rozwinął w ciągu roku, że pilot czasem gubił rytm w dyktowaniu i dlatego zmiana
3 pytania do Kubicy przed Rajdem GB:
http://www.citroen-wrc.com/en/2013/news ... -rally-gb/
i taka ciekawostka, o rozstaniu z pilotem:

http://www.citroen-wrc.com/en/2013/news ... -rally-gb/
i taka ciekawostka, o rozstaniu z pilotem:
“I’m not going to get into the details, but Maciek told me he wanted to stop after Rally de España. I don’t want to force anyone to drive with me, so I looked for the best alternative solution for this final rally of the season."
a właśnie miałem wklejać  

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Zawias w tych autach miażdży system  

bele na poboczu i strome zbocza mu nie straszne… Ja tam się Maćkowi nie dziwię  

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201401988825381
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201401988825381
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater
To ciekawy news  
 http://sport.wp.pl/kat,1778,title,Hirvo ... omosc.html

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
						Śnieżna zabawa
- pawlaswrc
 - 6 gwiazdek
 - Auto: "22B" RX Colin
 - Polubił: 0
 - Polubione posty: 0

Eeeee, to trochę nie tak - jednak wtedy Hyundai nie był czołowym zespołem w WRC, nie wspominając o Tomku Kucharu, choć sympatycznie było pokibicować i pomyśleć, że mamy kogoś w WRC.

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

pawlaswrc,  w fabrycznym zespole. Ja pamiętam jak te 11 lat temu jarałem się jak dziecko na Mikołaja jak ogłosili, że Kuchar pojedzie kilka rajdów w fabryce. Wiem, że poziom nie ten.

miałem to samo  

si si , potem dzwon na zapoznaniu przed chyba Korsyką  gdzie klata  w miśku uratowała im życie o czym rozmawiałem z Maćkiem na Elmocie i też rajd Cypru po mega deszczu gdzie też wszyscy mówili ,że czegoś takiego jeszcze na oesach nie przeżyli  
   ,pamiętam, pamiętam  

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
						- pawlaswrc
 - 6 gwiazdek
 - Auto: "22B" RX Colin
 - Polubił: 0
 - Polubione posty: 0

Nie no wiem, że w fabrycznym. Tak czy inaczej, szkoda, że się tak bezproduktywnie skończyło w przypadku Tomka. Może teraz będzie lepiej  
 ?

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
7 miejsce w kwalifikacjach… ciekawe, jak by jechał z baranem..

no właśnie to jest słabe teraz bo będzie się mówiło znowu ,że jak by jechał z Maćkiem to by było duuużo lepiej ,pewnie tak ale nie jedzie i koniec. Z drugiej strony zastanawia mnie tylko czemu ,skoro mówi ,że największym problemem jest zmiana języka (i nie ma z tym dyskusji) ,nie wziął sobie za pilota Polaka. Przecież to nie jest tak ,że nie ma kogo bo na przykład Maciek Szczepaniak ma teraz wolny termin ,a nie można mu zarzucić braku doświadczenia na tym pułapie i do tego wszystko zostało by w teamie więc też jakieś sprzeczności interesów odpadają  

kto wie, może jednak to przez to, że będzie go chciał na 2014? Wg mnie rezultaty mogą być dwa: albo pojedzie trochę wolniej, ze względu na brak 100% zaufania do tego, co pilot mówi, albo pójdzie bombą i może niestety skończyć gdzieś w rowie… time will tell..