Kubica - rajdowa reaktywacja

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Kubica - rajdowa reaktywacja

Post 6 lis 2013, o 16:42

Trzeba mieć jaja i niepokolei w głowie, że jeździć z naszym "Colinem" więc ma to sens ;-) :mrgreen:

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 6 lis 2013, o 18:42

http://rajdy.autoklub.pl/news/kubica-na ... iego,51991
Według tygodnika Autosprint, Robert Kubica rozmawia z Giovannim Bernacchinim na temat wspólnych startów w sezonie 2014. 40-letni mediolańczyk jest żonaty z Polką, mieszka w Krakowie, należy do Automobilklubu Krakowskiego i od tego sezonu startuje z polską licencją. Uczestnik 102 rund mistrzostw świata, Bernacchini od pięciu lat pilotuje Nassera al-Attiyaha.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

przymar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy IV
Polubione posty: 1 raz

Post 6 lis 2013, o 21:21

eMTi pisze:tymi zmianami są narodziny córki, tak więc wszystkiego dobrego dla Maćka :thumb:
Szansa na pełny sezon w fabryce. Szansa, która nigdy się nie powtórzy. Ukoronowanie całego życia zawodowego.
Córka urodziła się w sierpniu bodajże, tak więc szanowna małżonka/partnerka w ciąży od zimy. Nic nagle na głowę nie spadło. Bez jaj - coś nie zatrybiło, albo były inne przyczyny. Nie uwierzę że RK powiedział MB: "Jedziemy pełny sezon WRC w fabryce" (co w domyśle oznacza mega kasę - jak na polskie warunki - i przygodę życia). a na to MB: "Nic z tego stary - rodzina". Poza tym podaliby to wcześniej a nie tak od czapki.

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 lis 2013, o 21:27

"Oświadczenie Maćka: "Mijający sezon był niezwykle intensywny, mamy za sobą wiele miesięcy ciężkiej pracy której ukoronowaniem jest zdobyty przez nas tytuł. Postawione przed nami wyzwania wymagają jeszcze większej pracy i zaangażowania, jednak w tym roku, w moim życiu osobistym nastąpiły zmiany, które powodują, że nie mogę poświęcić się pracy w zespole, w takim wymiarze w jakim jest to konieczne. Z przykrością muszę ustąpić miejsca komuś innemu, kto będzie mógł oddać się temu zadaniu w 100%.
Korzystając z okazji chciałem podziękować całemu zespołowi, wszystkim którzy byli zaangażowani w realizację tegorocznych celów, naszym partnerom: Grupie Lotos i Citroenowi, Grupie Azoty, a w szczególności chciałem podziękować Robertowi za piękny rajdowy sezon i tytuł Mistrzów Świata WRC2 ; Maciek Baran "

źródło: Mikołaj Sokół na fb

A czy to polityka czy nie, to się nie dowiemy.

żródło: Mikołaj Sokół na fb
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

barton
6 gwiazdek

Post 6 lis 2013, o 22:09

przymar pisze:
eMTi pisze:tymi zmianami są narodziny córki, tak więc wszystkiego dobrego dla Maćka :thumb:
Szansa na pełny sezon w fabryce. Szansa, która nigdy się nie powtórzy. Ukoronowanie całego życia zawodowego.
Córka urodziła się w sierpniu bodajże, tak więc szanowna małżonka/partnerka w ciąży od zimy. Nic nagle na głowę nie spadło. Bez jaj - coś nie zatrybiło, albo były inne przyczyny. Nie uwierzę że RK powiedział MB: "Jedziemy pełny sezon WRC w fabryce" (co w domyśle oznacza mega kasę - jak na polskie warunki - i przygodę życia). a na to MB: "Nic z tego stary - rodzina". Poza tym podaliby to wcześniej a nie tak od czapki.
my maluczcy zawsze możemy sobie spekulować jak było, bo wiedzę (pełną) na ten temat ma pewnie kilka osób (i nie będą jej głosić publicznie):
a) wymiana pilota, jako nakaz z góry
b) może stary pilot okazał się już za wolny na tempo Kubicy...
c) ewentualnie Maciek stwierdził, że w swojej aktualnej sytuacji nie będzie mógł dać z siebie 100%... I woli spędzać czas z córką, niż tylko testować, testować, startować i znowu testować (+ podróże) i być gościem we własnym domu...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 6 lis 2013, o 23:00

przymar, wiesz, dziecko potrafi totalnie zmienić całe życie, postanowienia, priorytety.. Tym bardziej w przypadku takiejgo fachu, a nie innego, który wymaga ciągłego bycia poza domem i potwornego ryzyka.. Tak więc nigdy nie wiadomo ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

przymar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy IV

Post 7 lis 2013, o 08:12

eMTi pisze:przymar, wiesz, dziecko potrafi totalnie zmienić całe życie, postanowienia, priorytety..
Oj wiem :-)
Szukam może mgły, brzozy, strzałów, ale po prostu taka zmiana z dnia na dzień po prosu mi się nie klei.

l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lis 2013, o 09:54

przymar, nie mieszaj w faktach, brzozy nie było już wcześniej :razz:

barton
6 gwiazdek

Post 8 lis 2013, o 00:38

przymar pisze:
eMTi pisze:przymar, wiesz, dziecko potrafi totalnie zmienić całe życie, postanowienia, priorytety..
Oj wiem :-)
Szukam może mgły, brzozy, strzałów, ale po prostu taka zmiana z dnia na dzień po prosu mi się nie klei.
myślę, że o kulisach to tak naprawdę wiedzą tylko tzw.: "przyjaciele królika" ;-)

choć może faktyczne dobrym tropem będzie: że Kubica tak się rozwinął w ciągu roku, że pilot czasem gubił rytm w dyktowaniu i dlatego zmiana ;-)

barton
6 gwiazdek

Post 9 lis 2013, o 04:08

3 pytania do Kubicy przed Rajdem GB:

http://www.citroen-wrc.com/en/2013/news ... -rally-gb/

i taka ciekawostka, o rozstaniu z pilotem:
“I’m not going to get into the details, but Maciek told me he wanted to stop after Rally de España. I don’t want to force anyone to drive with me, so I looked for the best alternative solution for this final rally of the season."

pol052
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GD
Polubił: 5 razy
Polubione posty: 28 razy

Post 11 lis 2013, o 00:35

Impreza na codzien a w weekendy 126p900

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 lis 2013, o 00:46

a właśnie miałem wklejać :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 lis 2013, o 00:55

Zawias w tych autach miażdży system 8-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lis 2013, o 12:37

bele na poboczu i strome zbocza mu nie straszne… Ja tam się Maćkowi nie dziwię :giggle:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201401988825381
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 13 lis 2013, o 15:28

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 13 lis 2013, o 22:00

Obrazek

od razu mi się przypomina ten obrazek:
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 13 lis 2013, o 22:08

Eeeee, to trochę nie tak - jednak wtedy Hyundai nie był czołowym zespołem w WRC, nie wspominając o Tomku Kucharu, choć sympatycznie było pokibicować i pomyśleć, że mamy kogoś w WRC.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 13 lis 2013, o 23:43

pawlaswrc, w fabrycznym zespole. Ja pamiętam jak te 11 lat temu jarałem się jak dziecko na Mikołaja jak ogłosili, że Kuchar pojedzie kilka rajdów w fabryce. Wiem, że poziom nie ten.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lis 2013, o 23:46

miałem to samo :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 13 lis 2013, o 23:56

si si , potem dzwon na zapoznaniu przed chyba Korsyką gdzie klata w miśku uratowała im życie o czym rozmawiałem z Maćkiem na Elmocie i też rajd Cypru po mega deszczu gdzie też wszyscy mówili ,że czegoś takiego jeszcze na oesach nie przeżyli :-) ,pamiętam, pamiętam :-) :-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 14 lis 2013, o 00:11

Nie no wiem, że w fabrycznym. Tak czy inaczej, szkoda, że się tak bezproduktywnie skończyło w przypadku Tomka. Może teraz będzie lepiej ;-) ?
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2013, o 13:10

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2013, o 15:37

7 miejsce w kwalifikacjach… ciekawe, jak by jechał z baranem..

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2013, o 16:02

no właśnie to jest słabe teraz bo będzie się mówiło znowu ,że jak by jechał z Maćkiem to by było duuużo lepiej ,pewnie tak ale nie jedzie i koniec. Z drugiej strony zastanawia mnie tylko czemu ,skoro mówi ,że największym problemem jest zmiana języka (i nie ma z tym dyskusji) ,nie wziął sobie za pilota Polaka. Przecież to nie jest tak ,że nie ma kogo bo na przykład Maciek Szczepaniak ma teraz wolny termin ,a nie można mu zarzucić braku doświadczenia na tym pułapie i do tego wszystko zostało by w teamie więc też jakieś sprzeczności interesów odpadają :cofee:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2013, o 16:36

kto wie, może jednak to przez to, że będzie go chciał na 2014? Wg mnie rezultaty mogą być dwa: albo pojedzie trochę wolniej, ze względu na brak 100% zaufania do tego, co pilot mówi, albo pójdzie bombą i może niestety skończyć gdzieś w rowie… time will tell.. :whistle:

ODPOWIEDZ