ale nie jedzieeMTi pisze: ciekawe, jak by jechał z baranem..
Kubica - rajdowa reaktywacja
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Kubica - rajdowa reaktywacja
czasami się dostaje pilota, bo moneta 

gutkowski pisze:Czasami podjezdzam z Michaele na start i zaczynam mowic po polsku. Z przyzwyczajenia.
Mialem 8-9 dni na znalezienie pilota przed testem i 11 przed rozpoczeciem rajdu. Nie bylo to latwe i nie bylo tego w planie. Przybajmniej z mojej strony. Najwiekszym wyzwaniem rajdu jest wlasnie zmiana pilota.
Autem WRC na szutrze jedzie sie latwiej. Jest duzo wiecej mocy i duzo lepszy docisk. Automatycznie jedzie sie tez duzo szybciej.
Pierwsze 3 osy beda w nocy, a tu w lasach jakos ta noc jest ciemniejsza.
Jesli sa jakies trudnosci to w 60 procentach wynikaja z nowego opisu. Nowy jezyk i niektore slowa, ktorych w rajdowce jeszcze nie slyszalem.
Nie jestesmy tu po to aby sie scigac.
Kiedy jest slisko to nie sa to najlepsze warunki dla dsa. Latwiej byloby w Finlandii.
Bardzo ciezko jest czytac zmiany poziomu przyczepnosci. Czasem nawet w miejscu, gdzie zaczynasz hamowac jest inaczej niz kilka metrow dalej.
Notatki musza przelatywac przez glowe szybko, w zasadzie bez myslenia dlatego bedzie tak trudno po roku jazdy z innym pilotem.
Postaram sie dac z siebie wszystko, ale nie oznacza to jazdy tak szybko jak mozliwe, tylko nauke tam duzo, jak to mozliwe.
Jak juz mowilem decyzje ws przyszlosci postaram sie podjac po Rajdzie GB. Utrata pilota nie pomaga, bo bede musial znalezc nogos innego kto przejedzie ze man caly sezon. Byc moze jednak wroce na tory…
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A mnie jednak ta zmiana pilota coś śmierdzi. Nie rezygnuje się ze startu w tak prestiżowej sytuacji, w jakiej znalazł się Maciek. Coś tu nie gra.... 
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

pawlaswrc, mi też ,ale to co dziś wypłynęło moim zdaniem nie powinno ujrzeć światła dziennego. Coś się wydarzyło w aucie między nimi i tam powinno zostać. Poszły oficjalne wypowiedzi i na tym koniec ,co innego czy my w to wierzymy czy nie. Lekki brak klasy ,moim zdaniem, wywlekanie teraz żali
nic to nie zmieni ,a psuje tylko wizerunek
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
a tego to już naprawdę nie rozumiem , znaczy się co, dla vw czy forda łatwiej jest po mokrym a konstruktor cytryny nie przewidział mokregoeMTi pisze: Kiedy jest slisko to nie sa to najlepsze warunki dla dsa. Latwiej byloby w Finlandii.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
może chodzi o rozstaw osi? wiesz, on ma różne zboczenia odnośnie ustawień samochodu jak i różnic, jakie dają.. w f1 jak mówił, że coś może być nienajlepsze na dany tor, to mogło np oznaczać, że traci 0,1s na okrążenie 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, no tylko zawsze wszystko jest złe i sprzysięgło się przeciw
Problem jest i to gigantyczny ze zmianą pilota ,a raczej zmiany języka bo tak jak mówi :

i to będzie istotny problem w tym rajdzie ale to że DS nie lubi mokrego to już pasuje tu jak ulał tekst o baletnicy ,a nawet jeśli tak jest że to auto lepiej znosi suchy asfalt to przecież taki ma sprzęt ,dostał taką ofertę od sponsora i powinien się cieszyć ,że w ogóle jedzie. Chyba ,że by chciał aby mu Citroen wypożyczył VW na ten rajd bo ten się deszczu nie boiNotatki musza przelatywac przez glowe szybko, w zasadzie bez myslenia
no ale przecież też powiedział, że WRC dużo łatwiej mu się na szutrze jeździ, dzięki dużo większej mocy i dociskowi 
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
eMTi, tiaaaaa tylko szkoda ,że DS taki słaby na mokrym jest

burat, znowu zaczynasz

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ryjeks, wiesz co ,nie do końca zauważyłem kogo słowa eMTi przytacza ,a może przez kogo przekazane ,potem obejrzałem wywiad z Robertem i wiem dlaczego tak "cenię" CG
przeczytajcie sobie to co zacytował eMTi i jaki to ma wydźwięk ,a potem warto posłuchać co powiedział Robert ,chodzi mi o prowadzenie się auta bo sprawa rozstania się z pilotem i jakieś jej wałkowania dalej są dla mnie wciąż słabe
tu sznurek do wywiadu
Link: http://sport.tvp.pl/13012610/kubica-now ... jest-latwo
przeczytajcie sobie to co zacytował eMTi i jaki to ma wydźwięk ,a potem warto posłuchać co powiedział Robert ,chodzi mi o prowadzenie się auta bo sprawa rozstania się z pilotem i jakieś jej wałkowania dalej są dla mnie wciąż słabe
tu sznurek do wywiadu
Link: http://sport.tvp.pl/13012610/kubica-now ... jest-latwo
burat, podoba mi się wypowiedź Kubicy o polskich dziennikarzach: "czasami ciężko dziennikarzom jest zrozumieć polski, a może po angielsku jeszcze mniej rozumieją.... albo chcą inaczej zrozumieć"
Generalnie ciekawy wywiad i mniej sensacyjny, niż sugerowały to "stenogramy"...
A co do CG, to prawda jest taka, że gdyby nie Kubica to nikt by o nim nie słyszał... I chłopak wyciska swoje 5 minut sławy jak cytrynę...
Generalnie ciekawy wywiad i mniej sensacyjny, niż sugerowały to "stenogramy"...
A co do CG, to prawda jest taka, że gdyby nie Kubica to nikt by o nim nie słyszał... I chłopak wyciska swoje 5 minut sławy jak cytrynę...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Barthol, dokładnie o to chodzi 
Rolka
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wypadek Kubicy potwierdza również jadący za nim Dani Sordo. Hiszpan mówi, że wszystko z Polakiem i jego pilotem jest ok. Według niego Kubica ześlizgnął się z trasy na błocie.
.
Robert już wcześniej narzekał, że trasa jest śliska. + nowy pilot i niestety... A szkoda, bo zapowiadało się nieźle.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2013, o 17:18 przez Endrjiu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Szkoda. Ale takie są rajdy, zawsze jest miejsce na naukę.
No to przynajmniej stojąc jutro gdzieś w polu na Cieszyńskiej Barbórce nie będę nerwowo sieci szukał żeby wyniki z GB śledzić
No to przynajmniej stojąc jutro gdzieś w polu na Cieszyńskiej Barbórce nie będę nerwowo sieci szukał żeby wyniki z GB śledzić
Ja mam nadzieje , że go do jutra poskładają i pojedzie w superrally
Szkoda ale trzeba przyznać ,że szedł pięknie .
Jeszcze trochę nauki przed Robertem
Jeszcze trochę nauki przed Robertem
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Słyszałem w radiu, że rolka była.
No było wielce prawdopodobne niestety, ale trzymamy kciuki dalej
No było wielce prawdopodobne niestety, ale trzymamy kciuki dalej
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae