[S] Impreza WRX my05 280/380

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Impreza WRX my05 280/380

Post 23 lis 2013, o 13:40

Witam, niestety nadszedł smutny moment na rozstanie, a co gorsze tuż przed zimą...

Wystawiam na razie tylko na forum bo wolałbym, aby kupił to ktoś kto dalej będzie dbał o to auto tak jak ja i poprzedni właściciele z forum (kropki) (Luki oraz KDZ).

A teraz kilka istotnych informacji:

-Jest to WRX my05
- Pierwsza rejestracja 2006
- Przebieg 90,200 km

Auto jest świeżo po przeglądzie na 90 tyś, oczywiście u Marka w MTS Dzierżoniów (gdzie auto od czasów poprzedniego właściciela (KDZ) było wyłącznie tam serwisowane), Pierszy właściciel czyli Luki serwisował auto do ukończenia gwarancji w ASO następnie w nie-ASO, także było od samego początku pod opieką naprawdę najlepszych specjalistów.

Co jest w aucie niestandardowego (nie będę robił wyliczeń ile co jest warte bo nie ma to sensu, w skrócie na mody poszedł mały wagnik złota):
- zaciski złote brembo z STI
- tył zawieszenie Kayaba AGX z regulacją
- wydech MG 2.7' z końcowym Prodrive oraz sportowym katem
- pompa walbro 255
- remap w nie-ASO na 280 km i 380 NM
- budka z licznikami we wnętrzu (boost, temp. oleju, egt)
- przewody hamulcowe w oplocie Goodridge
- CB wkomponowane w schowek pod sterowaniem klimatyzacji
- gruba i solidne płyta pod silnikiem
- bardzo dobre audio (2 wzmacniacze, zestaw odseparowany przód i tył oraz skrzynia w bagażniku
- chlapacze by GiGi

Auto całkowicie bezwypadkowe, jedyną małą przygodę miał poprzedni właściciel czyli KDZ, który niedługo po zakupie potrącił jelonka (wszystko z AC naprawione na nowych elementach w MTS Dzierżoniów - maska, zderzak, reflektor)

Auto nie było używane w żadnym sporcie, ze mną odwiedziło tylko 3 razy tor szkoleniowe "Redeco" we Wrocławiu, gdzie zdecydowanie nie było zbyt przesilane. WRX nigdy nie brał udziału w żadnych sprintach ze świateł, nigdy nie było strzałów ze sprzęgła i tym podobnych akcji.

Na wszyskie części wymieniane i serwisowane mam faktury i paragony także można sobie wszystko sprawdzić, można także pytać w MTS.

Z ostatnich wymienionych rzeczy to:
serwis przy 90.000 km (m.in, wymiana oleju: Millers CFS 5W40 Nano), filtr różowy STI, filtr powietrze Knecht, Filtr kabinowy węglowy. Olej wymieniałem zawsze co 5 tyś km, zawsze z filtrem STI. Przy przebiegu 85500km wymieniony płyn hamulcowy na Carbon Loreine, olej w skrzyni i dyfrze Millers CRX 75W90 NT, przy 84500 czyszczone zaciski hamulcowe w MTS. Hamulce z przodu zdrowe, tylne wymienione przy przebiegu 83300km na wzmacniane DBA oraz klocki CL RC5+. Rozrząd wymieniany w MTS po moim zakupie czyli 08.11.2011 r. przy przebiegu 81500km.

Kupujący przez spory kawał czasu nie musi się do niczego dotykać.

Minus jest tylko jeden - czasem jak jest zimno potrafi odrobinę zgrzytnąć rozrusznik.

aha auto obecnie stoi na zimówkach założonych na białe ATS DTM, letni zestaw założony na oryginalnych złotych felgach z STI

A teraz mniej różowo... cena jaka mnie interesuje to 49 tys zł. Może to dużo ale znaleźć auto w tym stanie, z tym przebiegiem i z tylome bardzo drogimi dodatkami może nie być łatwo...

Uprzedzając pytania o powód sprzedaży: zakup mieszkania, ale gdy nie będzie chętnych to nie ma tragedii bo zawsze mogę wspomóc się kredytem więc za bezcen auta też nie będę sprzedawać.

W razie pytań proszę pytać

Link do tematu w nielegalu (jest tam sporo fotek, jakiś film, wykres z hamowni itp):
http://www.forum.sub...zarny-krysztal/

kilka fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

Krysztal
4 gwiazdki

Post 23 lis 2013, o 14:15

bym zapomniał... oczywiście jest to 2.0 wersja EU
Obrazek

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Re: [S] Impreza WRX my05 280/380

Post 23 lis 2013, o 14:39

Krysztal pisze: WRX nigdy nie brał udziału w żadnych sprintach ze świateł, nigdy nie było strzałów ze sprzęgła i tym podobnych akcji.

Biedny subarak, nikt go nie popieścił odpowiednio :evilgrin: :mrgreen:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

Krysztal
4 gwiazdki

Post 23 lis 2013, o 15:07

ryjeks pisze:
Krysztal pisze: WRX nigdy nie brał udziału w żadnych sprintach ze świateł, nigdy nie było strzałów ze sprzęgła i tym podobnych akcji.

Biedny subarak, nikt go nie popieścił odpowiednio :evilgrin: :mrgreen:
nie miałbym serca :-> od katowania jest brzydkie matowe kaczątko z Włoch
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 23 lis 2013, o 16:15

ryjeks pisze: Biedny subarak, nikt go nie popieścił odpowiednio
dokładnie! donoszę, że samochód był używany niezgodnie z przeznaczeniem :-p Bez dynamicznej jazdy? Bez startów? buuu ;-)
Kryształ, przy takim użytkowaniu olej co 5 tysi i filtr STi? Rozpieszczałeś ją do granic ;-) Instrukcja w normalnych warunkach zaleca zmianę co 15 tysi ze zwykłym filtrem :-) Miałbyś teraz na mieszkanie :giggle:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Krysztal
4 gwiazdki

Post 23 lis 2013, o 16:44

eMTi na tym aucie nigdy ani złotówki nie oszczędzałem i dawałem co najlepsze mogłem dzięki temu nigdy nie było z nim problemów i jest teraz w takim stanie jakim jest... Może ktoś to doceni i nie będzie mówił, że można takiego za 30 kupić
Obrazek

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX

Post 23 lis 2013, o 17:09

Jaka smutna historyja nigdy nie upalany to smutne takie, nie ryśnięty cóż za dzieciństwo :-(

ale pewnie wart swej ceny :-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 lis 2013, o 18:52

ja też na swoim nie oszczędzam i problemów z nim nie ma, a upalany regularnie, ale stan techniczny też tip-top :-) Musi się dziewczyna wyszaleć, bo inaczej może mieć humory :mrgreen: Dobrze, że Twoja nie miewała ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Krysztal
4 gwiazdki

Post 24 lis 2013, o 15:35

Napiszę też tutaj zanim kolejne lawina mądrych ludzi z kropki zacznie mnie jechać za cenę... Cenę można po negocjować oczywiście w racjonalnych granicach bo na pewno za 40 tys go nie oddam bo wiem co mam i wiem co jest na rynku. A dyskutowanie o aucie, którego się nie widziało jest bez sensu. Na kropce panuje też dziwny trend, że znana osoba na forum cokolwiek sprzedaje za jakąkolwiek cenę to jest super cacy, natomiast inne osoby mają tylko syf i muszę go w cenie syfu sprzedawać...
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 lis 2013, o 15:53

wszystko racja, prawdą jest też niestety to, że zadbany stan to nie wszystko, bo rynek jest brutalny i dyktuje warunki. Musisz po prostu czekać na "tego jedynego" ;-) Natomiast patrząc na to, ile beben czy niuniek wpakowali w swoje fury, a za ile je sprzedali, może to do końca nie nastrajać optymistycznie w kontekście ceny. :-|

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 24 lis 2013, o 20:17

Dawaj dziada na rakietową, do pieszczenia są inne tematy ;-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

Krysztal
4 gwiazdki

Post 25 lis 2013, o 09:13

Zanim tutaj dotrze szanowne spamowe grono z kropki to zaktualizuje, żeby tak bardzo ich nie bolało
cena wynisi 47.000 zł do negocjacji ale już mniejszej niż poprzednio.
Obrazek

mcc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX seria+

Post 29 lis 2013, o 15:46

Piekny samochod - az zaluje ze swoj kupilem (tez rejestracja '06, nizszy o prawie 10k Km przebieg), ale nawet jak doloze koszty napraw (typu przebudowanie silnika od poczatku) + rozrzerzenia dodane powyzej serii to jednak do Twojej ceny nie dobije :giggle:

No dobra - nie mam lotki na tyle w ogole :lol:

Pzw,
MCC
no pain, no gain

http://www.pundit.pl - INTELIGENTNY BUDYNEK

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 29 lis 2013, o 16:23

Krysztal, co Ty sie przejmujesz , sprzedajesz za tyle i koniec :idea:

Krysztal
4 gwiazdki

Post 1 gru 2013, o 19:48

garść fotek z wczoraj, sorry za niezbyt umyte auto ale nie miałem już siły ani czasu na pucowanie. Jakby ktoś pytał o to sreberko na rurze doprowadzającej powietrze, to był to patent Lukiego... pewnie nic to nie daje ale ani poprzedniemu właścicielowi zbytnio to nie przeszkadzało więc tego nie ruszaliśmy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 1 gru 2013, o 22:31

To się nazywa " sreberko mocy " :mrgreen:

Krysztal
4 gwiazdki

Post 16 gru 2013, o 23:51

UP

jakby jakaś forumowiczka nie miała pomysłu na prezent dla męża na święta to cena 46 tys zł do negocjacji
Obrazek

piotr684
0 gwiazdek

Post 20 gru 2013, o 15:43

Witam
A mnie to autko interesuje.....
I za 40K jestem gotowy go wziąć. Może i go nie widzę ale opis jest mocny!
Przejażdżka do Świdnicy bez dogadania ceny nie interesuje mnie. Cena to jedno a stan techniczny to już inna bajka i do tego do obejrzenia na miejscu :))
Co do subwofera w bagażniku to mało mnie on interesuje, może go nie być :)
Przemyśl moją ofertę i daj znać.
Pozdrawiam
Piotr

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 gru 2013, o 16:06

Krysztal, ja bym się nie zastanawiał ;-)

Krysztal
4 gwiazdki

Post 4 sty 2014, o 23:57

UP
Cena 43 tys zł bez negocjacji. Chyba, że ktoś nie potrzebuje którychś z kół to oczywiście cena o ich wartość zostanie zmniejszona itd.
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sty 2014, o 00:03

a mogłeś mieć już kasę w kieszeni… no ale jak nie ma mega ciśnienia, to można czekać ;-)

Krysztal
4 gwiazdki

Post 5 sty 2014, o 00:36

ciśnienia zdecydowanie nie ma... przecież bez tego auta to ja chyba w depresję wpadnę... kto tak dobrze wymasuje plecy jak te 380 NM :P Zwłaszcza, że wiem że takiego WRXa już nigdy nie kupię bo gdybym znowu musiał tyle szukać to bym się chyba pochlastał wcześniej.
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sty 2014, o 01:43

a no to zmienia postać rzeczy. To powodzenia w niesprzedaniu! :thumb:

Krysztal
4 gwiazdki

Post 5 sty 2014, o 12:04

eMTi jak ktoś poogląda trochę "perełek" za sporo mniejszą kasę i zjeździ pół Polski to w końcu się zgłosi do mnie, a wiem że odemnie bez auta już nie pojedzie. Zależy mi też żeby nie kupił tego ktoś kto poprostu to auto wykończy bo niestety niedługo nie będzie już tych aut w dobrym stanie, a chciałbym żeby jeszcze długo pojeździło u kogoś i powodowało duuuużo bananów na twarzy :-)
Obrazek

Krysztal
4 gwiazdki

Post 12 sty 2014, o 18:32

:((( no i można temat zamknąć...

Auto poszło do dobrego człowieka, który na pewno godnie zaopiekuje się WRXem by dalej był w takim stanie i cieszył tak jak cieszył mnie i poprzednich właścicieli.
Obrazek

ODPOWIEDZ