dlaczego media mają wpływ?
Re: dlaczego media mają wpływ?
Jak pieknie słucha się jednej strony i tendencyjnie przedstawia sytuację...
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/niecz ... roju/tkkne
i druga strona...
http://www.skisun.pl/files/oświadczenie.pdf
reszta pism niżej
http://skisun.pl/news/entry/informacja-1
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/niecz ... roju/tkkne
i druga strona...
http://www.skisun.pl/files/oświadczenie.pdf
reszta pism niżej
http://skisun.pl/news/entry/informacja-1
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Alan, Alan, Alan!, no co ty insynuujesz przeca oni wszyscy są profesjonalni i niezależni

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

W latach 2008-2012 rząd Donalda Tuska wydał aż 124 622 539 zł na reklamy i ogłoszenia. Około 52% kwoty przeznaczonej dla dzienników ogólnopolskich otrzymała „Gazeta Wyborcza”!
A spodziewałeś się, że dadzą na gazetę skierniewicką czy głos ustrzyk lub czeczenii* o nakładzie 1 000 egzemplarzy/miesiąc taką kasę?
GW chyba nadal w czołówce dzienników...
* sorki za te nazwy.
A spodziewałeś się, że dadzą na gazetę skierniewicką czy głos ustrzyk lub czeczenii* o nakładzie 1 000 egzemplarzy/miesiąc taką kasę?
* sorki za te nazwy.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Tak, właśnie myślałem, że na annualnik (FUX pisze:W latach 2008-2012 rząd Donalda Tuska wydał aż 124 622 539 zł na reklamy i ogłoszenia. Około 52% kwoty przeznaczonej dla dzienników ogólnopolskich otrzymała „Gazeta Wyborcza”!
* sorki za te nazwy.

Prowadzony przez księdza of korz.
Dziś zobaczyłem pierwszy raz od dłuższego czasu jakiś serwis informacyjny (telewizyjny) od początku... Padło na "Wydarzenia". Główne materiały przypominały raczej prowincjonalną kronikę kryminalną (gość rozjechał chłopaka, jakieś zabójstwo w trakcie libacji alkoholowej, zmumifikowany noworodek gdzieś na strychu itd)...
Ja pier.....

Ja pier.....

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Chyba od roku nie oglądam telewizji w ogóle, a więc serwisów informacyjnych także, i bardzo sobie chwalę.
Szczerze polecam.
I nie czuję się bynajmniej niedoinformowany - wręcz przeciwnie
Szczerze polecam.

WiS, ja nawet telewizora nie mam, ale wpadam na obiadki do rodziców
to czasem sobie "pstyknę" TV by utwierdzić się w przekonaniu o dokonaniu właściwego wyboru (przynajmniej w tej kwestii)

W TVN24 głowne wydarzenie od wczoraj - kobita po pijaku wjechała do przejścia dla pieszych.WiS pisze:Chyba od roku nie oglądam telewizji w ogóle, a więc serwisów informacyjnych także, i bardzo sobie chwalę.
Szczerze polecam.
Plus - to interesujące jednak, zaostrzenie ustawy anyaborcyjnej.
Ale pijana, na pierwszym miejscu
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno pisze: Plus - to interesujące jednak, zaostrzenie ustawy anyaborcyjnej.
a czy to się nie skończy jak zwykle: bardziej zasobni będą się skrobać za granicą, a biedota u jakichś wioskowych znachorów i/lub w polowych warunkach...
Jest jeszcze jedna tendencja w naszych mediach: wszystkiemu co nasze/lokalne poświęca się sporo uwagi nawet w głównym wydaniu programu informacyjnego (nawet jeśli na pierwszy rzut to jakiś margines typu: na melinie w trakcie libacji zostaje popełnione morderstwo), a z zagranicy (nie licząc wydarzeń w rodzaju jakiegoś szczytu) to głównie info w stylu: w Wietnamie spadł autobus, a w USA ktoś wygrał na loterii, zaś w Chwinach urodził się cielak z 2'oma głowami... Śmieć informacyjny, że głowa mała...
Tefałen chbyta sie brzytwy, przy spadku oglądalności, i każde pierdoły będzie męczył do zgonu.
Kiedyś był jako taki poziom i przed porannym startem tiwi było włączone.
Dzisiaj na 5-10 min.
Później komp.
Gdyby nie kanały tematyczne, to w zasadzie tiwi mogłoby nie istnieć.
Kiedyś był jako taki poziom i przed porannym startem tiwi było włączone.
Dzisiaj na 5-10 min.
Później komp.
Gdyby nie kanały tematyczne, to w zasadzie tiwi mogłoby nie istnieć.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
A ja chętnie obejrzałbym co u braci Węgrów, Czechów itd.Jakieś spokojne, wyważone rozmowy np z naszymi rodakami którzy tam żyją.Co się tam szykuje.Czy warto coś od nich pożyczyć, a może nie włazić w to bagno które oni zaliczyli.A tu wielka cisza.Chyba tylko żeby obrzydzić Orbana to się coś walnie o faszystach.
Pamietajmy o Wołyniu.
WiS pisze: Szukajcie, a znajdziecie. Tak (zdaje się) mówi Pismo.
i dlatego na forum jest wątek o polityce

telewizje frankofońskie celują w takich reportażach. o danym problemie opowiadają dość szczegółowo, pokazując różne opcje i strony, z tłem historycznym itd.stefanekmac pisze:A ja chętnie obejrzałbym co u braci Węgrów, Czechów itd.Jakieś spokojne, wyważone rozmowy np z naszymi rodakami którzy tam żyją.
jeśli z czystko francuskim przekazem jest problem, to najbliższa im jest "TV Planete".
a z innej beczki, to dzisiaj do kanapki była konferencja niejakiego Włodzimierza Włodzimierzowicza Putina. i pozazdrościłem.
bo nasz rodzimy, pożal się istoto wyszszo, ZBOWiD mógłby oglądać przez 100 lat to wystąpienie a i tak by nie dotarło jak powinien zachowywać się polityk z klasą.
odpowiadając na pytanie wątku... dlatego

http://wyborcza.pl/1,75477,15171963,10_ ... ucent.htmlChłopiec najpierw przywiązał swoich dwóch młodszych kolegów do drzewa, a następnie podpalił. Chiński sąd orzekł, że współwinnym poniesionych przez nich obrażeń jest producent popularnej kreskówki, bo młody sprawca odtwarzał jedną ze scen obejrzanych w telewizji
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik, ale w sumie to nic nowego... Ja jeszcze pamiętam czasy, gdy płyty różnych zespołów (głównie metalowych i rapowych) były obarczane za "wyskoki" słuchaczy np. strzelanina w szkole, zabójstwo, samobójstwo, ataki na mniejszości itd. Oczywiście na zasadzie, że były one (teksty, muzyka) inspiracją do popełnienia takich czynów. Potem jeszcze dodano do koszyka filmy i gry komputerowe... Przypomniał mi się przypadek z USA, gdzie doszło do strzelaniny w której sprawcy byli ubrani niczym główni bohaterowie Matrixa...
Ważniejsze jest postawienie pytania, czy nie jest to zbyt proste szufladkowanie (choć pewnie masowego widza to nie interesuje i jest zadowolony z klarownego "wyroku"). Oczywiście można też rozważać sprawę w kontekście odpowiedzialności twórcy za przekaz oraz jego odbiór przez adresata... Ale taka dywagacja zaczyna dryfować bardziej w sprawę komiczną, niż poważną
Ważniejsze jest postawienie pytania, czy nie jest to zbyt proste szufladkowanie (choć pewnie masowego widza to nie interesuje i jest zadowolony z klarownego "wyroku"). Oczywiście można też rozważać sprawę w kontekście odpowiedzialności twórcy za przekaz oraz jego odbiór przez adresata... Ale taka dywagacja zaczyna dryfować bardziej w sprawę komiczną, niż poważną
Barthol ja to wiem, tylko uderzył mnie kraj w którym do tego doszło
do tej pory uważaliśmy Chiny za państwo komunistyczne, gdzie żyje się jak w Korei Płn (coś pewnie jak zawsze Europa zach myślała, że w Polsce niedźwiedzie chodzą po ulicach, albo wycieczki dzieci z Danii przyjeżdżały tu z ciepłą wodą, bo myśleli że nie mamy ) a tu się okazuje, że pod każdym względem gonią resztę świata, a chyba w tym przypadku nawet US prześcignęli w paranoi wyroku tego sądu
do tej pory uważaliśmy Chiny za państwo komunistyczne, gdzie żyje się jak w Korei Płn (coś pewnie jak zawsze Europa zach myślała, że w Polsce niedźwiedzie chodzą po ulicach, albo wycieczki dzieci z Danii przyjeżdżały tu z ciepłą wodą, bo myśleli że nie mamy ) a tu się okazuje, że pod każdym względem gonią resztę świata, a chyba w tym przypadku nawet US prześcignęli w paranoi wyroku tego sądu
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik, od kilku lat Chiny są dużym rynkiem zbytu np. dla firm motoryzacyjnych... Generalnie bardzo szybko się transformują i uczą... Ale fakt, że u nas niewiele się o tym mówi...
O czym będą mówić media w nadchodzącym roku (znalezione na fb):

- marat
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza 99' 1.6 było dziadek 2.0 jest
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Dlatego nie ogłądam telewizji bo praktycznie co roku jest to samo. Ostatnio nawet większość stacji radiowych zeszło no ''psy'' czasami jest więcej reklam i deblinych informacji niż muzyki więc nawet radia w aucie już nie da się słuchać tylko muzykę z płyt.
PS. Jak jeżdżę po kraju i radio wyszukuje stację to choćby niewiem przez jakie zadupie jechał to zawsze złapie radio Maryja co oni mają za nadajniki
PS. Jak jeżdżę po kraju i radio wyszukuje stację to choćby niewiem przez jakie zadupie jechał to zawsze złapie radio Maryja co oni mają za nadajniki

"OLD SUBARU NEVER DIE"
kurczę.. jakie to (smutnie) pewne...Barthol pisze:O czym będą mówić media w nadchodzącym roku (znalezione na fb):
dorzucić trzeba losowo kilku zabójców, złodziei, chorych psychicznie (statystycznie oczywistych, ale jakże medialnych...), którzy zajmą media 'większościowe' i rok mamy z głowy.
Przed Sylwestrem dodatkowo ranking najbardziejszych imprez w 'top miastach' i najcycniejszych, najpijańszych lub najnowszychnajstarszych 'gwiazdów' i sruuu... poleciało.
Udanego i jak najdalej od takich niusów ROKU!
marcyś, ja bym dodał do tego tzw. dziennikarstwo biurkowe. Śledzenie zagranicznych witryn/facebook'a/youtube/itd a potem kopiowanie ich zawartości do naszej lokalnej portalozy przez "dziennikarzy"...
Właśnie w Trójce mówili, że Merkel wolała biodro złamać żeby się z Donkiem nie spotykać.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
nie wiem czy pisac tutaj czy w watku o fotoradarach, ale nie wiem czy zauwazyliscie, jak bezczelnie Polskie Radio robi masakryczna kampanie wypadkowa, jeszcze niegdy tyle nie gadano w wiadomosciach o kazdej glupiej stluczce...
moje dziesiecioletnie dziecko podsumowalo sluchanie radia w aucie: "tatus, wylacz wiadomosci, bo znow bedzie o wypadkach...to jest chore"
jak nie bylo o czym mowic to opowiadano o wypadku gdzies w dalekiej Rosji...
jako ciekawostke podam, ze w wypadkach w PL rocznie ginie ok 3,5-4 tysiecy ludzi
http://dlakierowcow.policja.pl/dk/staty ... 3,dok.html
a na choroby zwiazane z ukladem oddechowym - syf w powietrzu, palenie butelkami PET w piecu, palenie legalnych papierosow umiera nas rocznie ponad dwadziesicia razy wiecej... ponad 60 tys ludzie rocznie..
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal ... -NK-06-010
poprawienie standardow pomocy psychologicznej pomoglo by ponad 10 tysiacom samobojcow rocznie...
o bledach lekarskich w PL sie nie mowi, w Niemczech mowi sie o 200 tysiacach zgonow rocznie spowodowanych blednie dobrana terapia, skutkami ubocznymi lekow, niewydolnoscia dzisiejszej medycyny siedzacej po uszy w kieszeni koncernow farma, zajmujacej sie drogim usowaniem objawow, a nie skupiajacej sie na przyczynach..
co sie robi w tym temacie? ano niewiele, nie ma szybkiej kasy.. a system zastany, nie do ruszenia - patrz PL.
dziw bierze, ze ludzie sie jeszcze nie odwrocili od takich mediow.. trwa to juz tyle czasu...
moje dziesiecioletnie dziecko podsumowalo sluchanie radia w aucie: "tatus, wylacz wiadomosci, bo znow bedzie o wypadkach...to jest chore"
jak nie bylo o czym mowic to opowiadano o wypadku gdzies w dalekiej Rosji...
jako ciekawostke podam, ze w wypadkach w PL rocznie ginie ok 3,5-4 tysiecy ludzi
http://dlakierowcow.policja.pl/dk/staty ... 3,dok.html
a na choroby zwiazane z ukladem oddechowym - syf w powietrzu, palenie butelkami PET w piecu, palenie legalnych papierosow umiera nas rocznie ponad dwadziesicia razy wiecej... ponad 60 tys ludzie rocznie..
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal ... -NK-06-010
poprawienie standardow pomocy psychologicznej pomoglo by ponad 10 tysiacom samobojcow rocznie...
o bledach lekarskich w PL sie nie mowi, w Niemczech mowi sie o 200 tysiacach zgonow rocznie spowodowanych blednie dobrana terapia, skutkami ubocznymi lekow, niewydolnoscia dzisiejszej medycyny siedzacej po uszy w kieszeni koncernow farma, zajmujacej sie drogim usowaniem objawow, a nie skupiajacej sie na przyczynach..
co sie robi w tym temacie? ano niewiele, nie ma szybkiej kasy.. a system zastany, nie do ruszenia - patrz PL.
dziw bierze, ze ludzie sie jeszcze nie odwrocili od takich mediow.. trwa to juz tyle czasu...