Auto dla dziada
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Auto dla dziada
No dobra, wziąłem volvo XC70. Nie jest to OBK, ale przynajmniej mnie krzyż nie boli od schylania jak wsiadam
Jak pojeżdżę kilka dni to powiem czy fajny 
O! To ja!WiS pisze: Dieslem z automatem mogą chlapać co najwyżej imitatorzy i inne cioty drogowe.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
esilon pisze:Konto usunięte pisze: No dobra, wziąłem volvo XC70
ładne auto, gratulacje
Niech służy dobrze, jak na poczciwego Skandynawa (z domieszką genów pracowitego chińskiego kulisa) przystało
Fido_, ale jak ty zniesiesz to, że Volvo jest dziś symbolem bogactwa i zrobiło się nagle autem hipsterskim.
A swoją drogą, to piękny samochód, zwłaszcza w środku. Z tego co wiem, to genialne fotele.
Fajnie masz. A 4x4? I jaki silnik?
A swoją drogą, to piękny samochód, zwłaszcza w środku. Z tego co wiem, to genialne fotele.
Fajnie masz. A 4x4? I jaki silnik?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
O prossssszę , bardzo ciekawy wybórKonto usunięte pisze: No dobra, wziąłem volvo XC70. Nie jest to OBK, ale przynajmniej mnie krzyż nie boli od schylania jak wsiadam Jak pojeżdżę kilka dni to powiem czy fajny
Jaki silniczek
Czekamy na jakiś wpisik
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Arno pisze: Fajnie masz. A 4x4? I jaki silnik?
Piter 35 pisze: Jaki silniczekjest 4x4
i jaka skrzyneczka
![]()
Niestety pełni szczęścia nie mam. To ośka. Silnik 2.0 tdi 163KM, manual, 5 cylindrów i bardzo ładny dźwięk, naprawdę dźwięk zachwyca. W środku ładne, jasne wykończenie, skóra brązowa, boczki, deska i obszycie kierownicy jasne. To auto po kimś, ale jest czyste, zadbane i bezwypadkowe, gość z leaseplanu znalazł zaledwie dwie małe ryski na lakierze. Rocznik 2011, przebieg 65 tys, 1,5 roku nim pojeżdżę. Pierwsze odczucia są takie, że dynamika jest naprawdę wystarczająca (w porównaniu z 140KM benzynowym mondkiem to prawie rakieta). Fotele faktycznie wygodne. W środku maaaasa miejsca.
Pierwsze wrażenia są mega pozytywne. Zobaczymy jak będzie dalej.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
A wiesz koleżka, że przez taki nadmiarek zdrobnionek to można zarobić w dupeczkę?Piter 35 pisze: silniczek (...) skrzyneczka (...) wpisik
Stylistyka i kolorystyka wnętrz to jest niewątpliwa zaleta współczesnych Volvo. Oby reszta okazała się na przynajmniej zbliżonym poziomie.Konto usunięte pisze: W środku ładne, jasne wykończenie, skóra brązowa, boczki, deska i obszycie kierownicy jasne.
Prawdajarmaj pisze:W Volvo coś takiego nie występujePiter 35 pisze:jest 4x4
Konto usunięte, a nie buja za bardzo?
Jak mój wspólnik się przymierzał do nowego auta to byliśmy na jeździe najpierw XC90 (jakbym wsiadł do wehikułu czasu
) a potem XC70 właśnie.
I o ile 90-tka była dramatycznie przestarzała, to w 70-tce tak bujało, że robiło mi się mdło. Serio.
Jak mój wspólnik się przymierzał do nowego auta to byliśmy na jeździe najpierw XC90 (jakbym wsiadł do wehikułu czasu
I o ile 90-tka była dramatycznie przestarzała, to w 70-tce tak bujało, że robiło mi się mdło. Serio.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
jarmaj pisze: W Volvo coś takiego nie występuje
A myślałem ,że w mordeczkęWiS pisze: A wiesz koleżka, że przez taki nadmiarek zdrobnionek to można zarobić w dupeczkę?
Oglądałem ostatnio xc60 , no nie trafia do mnie , kompletnie . Ani nowoczesne ani ascetyczne , takie nie wiadomo coWiS pisze: Stylistyka i kolorystyka wnętrz to jest niewątpliwa zaleta współczesnych Volvo
Ciekawe jak będzie się zachowywał DPF , szwagier miał takiego i ciągle jakieś problemy z tym gównem były , a to nie dopalał a to w Volvo nie wiedzieli coKonto usunięte pisze: Silnik 2.0 tdi 163KM, manual, 5 cylindrów
Chyba ,że Tomciu to wywali to nie będzie problemów
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Jak na razie Chińczycy tylko ciągną kasę. Wciąż volviaki są robione przez odurzonych kawą Szwedów. I roboty.WiS pisze: jak na poczciwego Skandynawa (z domieszką genów pracowitego chińskiego kulisa) przystało![]()
O ile nie są to Nasze Wspaniałe Subaraki z E4ATPiter 35 pisze: czyli trochę brakuje do Naszych wspaniałych subaraków![]()
Oby jeszcze lepiej!Konto usunięte pisze:Pierwsze wrażenia są mega pozytywne. Zobaczymy jak będzie dalej.
Gratuluję takiej wygodnej fury!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Bilex pisze: Konto usunięte, a nie buja za bardzo?
Nie no, pewnie, że buja. Ale trudno powiedzieć czy jakoś dramatycznie. Moją krętą i wyboistą drogę do Grodziska pokonałem bez mdłości, ale też nie sprawdzałem czy da się dotknąć asfaltu lusterkiem
Ogólnie jest przyjemnie, miękko, komfortowo... Nuuuda
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Jednym słowem, prawdziwie dziadowski wózKonto usunięte pisze: Ogólnie jest przyjemnie, miękko, komfortowo... Nuuuda
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Dziś widziałem Outbacka w Gaciowym Blue. Chyba z Ameryki bo miał z tyłu napis: Prawie Zero Emisyjny Pojazd.
Wyglądał bardzo znośnie w tej barwie ekologicznej.
Kłopot w tym, że 3.6 kosztuje tyle co Mercedes… I po podatkach bardzo drogo.
Tu sprzedają 2.5. Się pytam, czy ktoś jeździł takim lub Legacy 2.5?
Niestety to Volvo, które se obstalował Fidolini jest bardzo miłym pojazdem, tylko że ma pewną wadę, jest niebywale drogi pojazd to.
ZA GUMPEM: prawdziwie dziadowski wóz. - Tak właśnie jak był w Anglii widziany: AUto dla kapelucha.
Kłopot w tym, że 3.6 kosztuje tyle co Mercedes… I po podatkach bardzo drogo.
Tu sprzedają 2.5. Się pytam, czy ktoś jeździł takim lub Legacy 2.5?
Niestety to Volvo, które se obstalował Fidolini jest bardzo miłym pojazdem, tylko że ma pewną wadę, jest niebywale drogi pojazd to.
ZA GUMPEM: prawdziwie dziadowski wóz. - Tak właśnie jak był w Anglii widziany: AUto dla kapelucha.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
Mój mechanik sobie ściągnął takiego. Kolor nazywa się 'Sky Blue', wygląda dziwnie ale pewnie można się przyzwyczaić :)Arno pisze: Dziś widziałem Outbacka w Gaciowym Blue. Chyba z Ameryki bo miał z tyłu napis: Prawie Zero Emisyjny Pojazd.
http://www.cars101.com/subaru/outback/outback2010.html
A właśnie, Arno, może będziesz wiedział. Kolor mojego OBK to 'Seacrest Green'. Co to jest 'seacrest'?
SEA CREST - to powiedzmy szczyt klifu, czy jakieś wzniesienie nadmorskie…
SEACREST GREEN to kolor morski.
A co to jest kolor morski, zapyta Polak
A to:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Barwa_morska
SEACREST to zbitka niby zrozumiała, a brzmiąca szlachetnie. Bo CREST to także HERB.
SEACREST GREEN to kolor morski.
A co to jest kolor morski, zapyta Polak
A to:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Barwa_morska
SEACREST to zbitka niby zrozumiała, a brzmiąca szlachetnie. Bo CREST to także HERB.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2014, o 23:28 przez Arno, łącznie zmieniany 2 razy.
Moj bus ma kolor jamaican blue - ktos to dobrze wykoncypowal ;)
Wyszedl "jamaican bus" ;)
Obk 2.5 to rozsadny wybor, ale kapelusza z glowy nie zrywa :)
Zawsze mozna ekologicznie zagazowac - latwo i w obku jest miejsca na duzy toroid.
A to h6 to zupelnie nie do tego zawiasu/hamulunku imho.
Wyszedl "jamaican bus" ;)
Obk 2.5 to rozsadny wybor, ale kapelusza z glowy nie zrywa :)
Zawsze mozna ekologicznie zagazowac - latwo i w obku jest miejsca na duzy toroid.
A to h6 to zupelnie nie do tego zawiasu/hamulunku imho.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
No niby nie, ale na trasy wystarczy. Po przesiadce z 2 litrowego Legacy jest dużo lepiej :)gregski pisze: Obk 2.5 to rozsadny wybor, ale kapelusza z glowy nie zrywa :)
Do zbiornika wchodzi mi niecałe 50 litrów. Wystarcza na prawie 300 km w mieście.gregski pisze: Zawsze mozna ekologicznie zagazowac - latwo i w obku jest miejsca na duzy toroid.
Inni też mają ten problem. http://www.autoneuroticfixation.com/201 ... nting.html
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.