Rajdy 2014

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Rajdy 2014

Post 17 sty 2014, o 16:06

pałować pewnie pałował ;-) ale co do przejechania to to już jest najwyższa liga ,podjął rękawicę rzuconą przez "konika" i czasami wtedy braknie szczęścia. Bufet też zwiedzał plener ale bardziej szczęśliwie bo kibice z pola wypchnęli ,a tempo miał zdecydowanie słabsze. Tu po prostu niefartowne miejsce. Najwyższa liga gdzie się gra o wysokie stawki nie ma miejsca na odpuszczanie tematu ;-)
Ale jak jeszcze raz usłyszę ,że "on się jeszcze uczy" to na miły Bóg ban dożywotni :x :x :mrgreen: :mrgreen:

eMTi, ja bronię Kubka ty marudzisz jeszcze forum gotowe pomyśleć żeśmy się loginami pozamieniali :giggle: :giggle: :giggle: :mrgreen: :mrgreen:

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 17 sty 2014, o 16:11

eMTi pisze: można tylko mówić, że przed nim i po nim też jechali w tym miejscu i przejechali..
exakli

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 16:13

Link: https://www.youtube.com/watch?v=8qdDDOQmVAY

no rozmieszczenie mety lotnej i stop wprost genialne :wall: :wall: :wall: :x :x
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 17 sty 2014, o 16:25

Obrazek
Marcin

-_-

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 16:26

Jak na kjsach :?

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 17 sty 2014, o 16:49

zwycięzcy są na mecie, o dobrym wrażeniu większość kibiców szybko zapomni... taka prawda :evilgrin:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 17 sty 2014, o 17:03

:evil:
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

barton
6 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 18:19

Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 17 sty 2014, o 18:27

Barthol pisze: zwycięzcy są na mecie, o dobrym wrażeniu większość kibiców szybko zapomni... taka prawda
Haha, o takiej walce, wygranych kompletnie zaskakująco dwóch OSach, utrzymywaniu tempa obecnego mistrza świata w drugim rajdzie w prawdziwym WRC na tak kurewsko trudnych tresach kibice mają zapomnieć? :? Chyba ci 'kibice', którzy śledzą rajdy na tvn 24 :wall:
Ja ostatnich dwóch dni z pewnością nie zapomnę i to, że poszedł w plener nie umniejsza nawet minimalnie wrażenia jakie RK zrobił na Monte...
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 17 sty 2014, o 18:33

Dla mnie podobnie jak dla Artiego to były dwa dni ciągłego śledzenia wiadomości :idea: Myślę ,że jazda Roberta dała konkurencji do myślenia , co będzie się działo na następnych rajdach :thumb:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 17 sty 2014, o 18:44

Arti pisze: Chyba ci 'kibice', którzy śledzą rajdy na tvn 24
Arti pisze: i to, że poszedł w plener nie umniejsza nawet minimalnie wrażenia jakie RK zrobił na Monte...
+100000000 :thumb:

kolesie zjedli zęby na rajdach, znają te rajdy jak własną kieszeń (zwłaszcza Żaba Monte), są zgrani z pilotami, mają przetestowane setupy fur itp itd, a roberto ze słabą ręką, nigdy nie testująć na śliskim, pierwszy raz w nowej furze, drugi raz z tym pilotem, pierwszy raz na tym rajdzie wsiada i trzyma tempo najlepszych z najlepszych… w tym rajdzie liczyły się tylko 4 osoby, a on był jedną z nich.. :thumb: :thumb: :thumb: Wg mnie oni tam teraz wszyscy walą po gaciach… Kaman, Neuville wywalił po 6km, a to vice MŚ.. ;-)

a tak przy okazji, to kolo dzisiaj skodą zrobił prawie kopię dzwona kubicy
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 17 sty 2014, o 18:55

Nieważne!
Jest konkurencyjny bez dwóch zdań i to się liczy :thumb:

Będą jeszcze okazje!

barton
6 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 19:14

Arti pisze:
Barthol pisze: zwycięzcy są na mecie, o dobrym wrażeniu większość kibiców szybko zapomni... taka prawda
Haha, o takiej walce, wygranych kompletnie zaskakująco dwóch OSach, utrzymywaniu tempa obecnego mistrza świata w drugim rajdzie w prawdziwym WRC na tak kurewsko trudnych tresach kibice mają zapomnieć?
ale punktów 0 ;-). tak, droczę się :mrgreen:
Arti pisze: Chyba ci 'kibice', którzy śledzą rajdy na tvn 24 :wall:
Będzie efekt Kubicy, która prócz wysypu ekspertów od rajdów niczego nie zmieni (zarówno jeśli chodzi o postrzeganie tego sportu, jak i poziom sportowy na krajowym podwórku) :mrgreen:
Arti pisze:Ja ostatnich dwóch dni z pewnością nie zapomnę i to, że poszedł w plener nie umniejsza nawet minimalnie wrażenia jakie RK zrobił na Monte...
ja jestem ciekaw jego wyników na trasach, które już zna (nie będzie wtedy ochronnego parasola pod tytułem: uczę się). A dyspozycję prędkości to już pokazywał w zeszłym roku ;-).

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 19:22

Wszyscy mamy apetyt żeby został mistrzem świata wrc, a on musi najpierw rękę wyleczyć.

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 17 sty 2014, o 19:24

Wchodziłem przed chwilą w wątek i zastanawiałem się, czy wykorbił czy nie.

Widzę, że niestety tak, w niefartowny sposób.

Nic to, pokazał pazur, będzie ogień w tym sezonie :evilgrin:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 17 sty 2014, o 19:28

Barthol pisze: Będzie efekt Kubicy, która prócz wysypu ekspertów od rajdów niczego nie zmieni (zarówno jeśli chodzi o postrzeganie tego sportu, jak i poziom sportowy na krajowym podwórku)
Ale nikt nie mówi o jakimś efekcie ani o tym czy nagle na każdym podwórku w PL dzieciaki będą upalały WRCe a top 10 rsmp będzie wybieranych na sportowców roku :roll:

Podziwiamy sensacyjny debiut naszego rodaka w najbardziej prestiżowych zawodach sportu, który kochamy a już się zaczyna polskie malkontenctwo i pierdolenie. :evil:
Obrazek

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 17 sty 2014, o 19:28

Arti pisze: Ja ostatnich dwóch dni z pewnością nie zapomnę i to, że poszedł w plener nie umniejsza nawet minimalnie wrażenia jakie RK zrobił na Monte...

Obrazek

barton
6 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 19:55

Arti pisze: Podziwiamy sensacyjny debiut naszego rodaka w najbardziej prestiżowych zawodach sportu, który kochamy a już się zaczyna polskie malkontenctwo i pierdolenie.
ale przynajmniej jest ciekawa dyskusja, a nie wieje nudą jak na kościelnym kazaniu... Choć czasem mam wrażenie, że o Kubicy wypada mówić: dobrze lub wcale... Trochę jak z tym tytułem w WRC-2. Wyjeździł majstra to odtrąbiony został sukces (pomijając liczebność konkurencji). Przypomniało mi się jak Kościuszko też walczył w jakimś czempionacie (z podobną ilością konkurentów) to było darcie łacha, że z kolegami to może sobie w brydża zagrać. Innymi słowy nie wato się na tym skupiać, bo jest to mało istotne. Pokazał w zeszłym roku prędkość + nawiązywanie walki przy użyciu okrojonej wersji wozu..

btw. debiut to był w zeszłym roku jeśli już... Chyba, że wtedy jeździł w okręgówce ;-) (takie łapanie za słówka)

Zobaczymy jaki będzie koniec sezonu (może uda się namieszać w tabeli).

co do reszty (podsumowania rajdu) to zgadzam się z buratem

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 17 sty 2014, o 20:46

busik pisze: tylko Kruszyna nie dopuszczać do głosu :x
Co ja tam wczoraj mówiłem ....hmm..... :giggle:
busik pisze: Kruszyn gdzie Ty? :-p

No tu... hmmm co ja mówiłem ...???

A już pamiętam .....

ONANIŚCI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 20:48

Barthol pisze: o Kubicy wypada mówić: dobrze lub wcale...
i to jest niestety smutne ,bo jak już wcześniej pisałem ,można nie lubić Kuzaja ,Hołka , Małysza ale jak ktoś ma "czelność" mieć złe zdanie na temat Kubka od razu jest odsądzany od czci i wiary oraz nie warto w jego kierunku nawet splunąć bo uwielbienie do niego jest tak jak kibola "Kultywatora Łagiewniki" który gotowy jest zabić za swój klub jak ktoś śmie powiedzieć ,że ostatnie wtopione 16cie meczów to nie zmowa ,a nieudolność zwykła :roll: :cofee:
Nie jest Bogiem i nie widzę problemu mówić jak coś spieprzył (oczywiście moim zdanie) ,że spieprzył i tyle. Nie będę udawał też ,że obserwując ten sport tyle lat nic o nim nie wiem i wydaje mi się ,że udawanie ,że czegoś się nie widzi "bo to Kubica" jest śmieszne . Jakieś takie strachy przed ,nie wiem , zapeszeniem czy cholera wie czym mnie po prostu bawią. Jak mówiłem ,że Kościuch się nie nadaje do WRC i wytykałem co jest według mnie źle to nie widzę powodów żeby tego nie mówić jeśli chodzi o Kubka bo jest on takim samym kierowcą jak każdy inny ,a to że ma jakiś problem z ręką nie powinno być wcale brane pod uwagę bo nie ma klasyfikacji "inwalida prawie po skończonej rehabilitacji" i sądzę ,że on sam nie chciał by być tak traktowany :cofee:

Kolejna śmieszna rzecz to porównywanie go do Colina ,a mają oni tyle wspólnego ze sobą ,że obaj lubili wykorbić jak ktoś chciał być szybszy od nich i tyle. Colin był kochany przez kibiców nie za wypadki , bo to nie "destruction derby" ,tylko za styl jazdy i zapinanie boka tam gdzie inni szli na okrągło i ogólnie za widowiskowość ,a Kubek jest kierowcą wyścigowym który ma mega "czysty" styl jazdy ,co za tym idzie w połączeniu z teraźniejszymi samochodami dla oka nudny i tyle :cofee:

a tu widać jak niewielka ilość szczęścia czasami jest potrzebna i można jechać dalej

Link: https://www.youtube.com/watch?v=h9Jq4uhU--c

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 17 sty 2014, o 21:15

Tak trochę OFFEM.
Kiedyś pisałem o czarnym lodzie i powrocie forkiem gdzieś z Polski do domu.
TIRy na lewym i myśl po wciśnięciu sprzęgła, kiedy kierownica robi się miękka i całe auto, czy jeszcze Bliskich zobaczę...
Nikomu nie życzę!!!!
Samo życie. Dobrze, że chłopaki wyszły bez szwanku!!!!

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 21:38

dzwon Kubka :arrow:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 17 sty 2014, o 21:43

No pech; jakiejś szałowej prędkości nie było.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 21:51

i wersja już na yt jest więc proszę

Link: http://www.youtube.com/watch?v=8PWdiLC3840

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 sty 2014, o 22:02

burat pisze:dzwon Kubka :arrow:
Jakość słaba, ale jeśli był tam lód, to raczej nie na całej długości tego zakrętu. Chętnie bym zobaczył co w tym czasie działo się w aucie. Czy kierowca (albo jego prawa ręka) nie zdążył(-a) sięgnąć do dźwigni ręcznego? Czy był inny plan? Bo moim skromnym zdaniem, to było do wybronienia - rękaw, a potem lewymi drzwiami w mostek i może jedziemy dalej... Czasu było wystarczająco na taką operację.

Przydałby się filmik pokazujący jak konkurencja tam jechała.

ODPOWIEDZ