Sprzedam autobus

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Sprzedam autobus

Post 10 paź 2013, o 22:45

Sprzedam autobus. Na razie wystawiam tylko na forum. Auto do obejrzenia w Warszawie.

Fotki sprzed dwóch lat tutaj
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 25#p226376

Sprowadzony przez Pitera35 w 2011 z Niemiec z przebiegiem 107.000 km. Aktualny przebieg 177.000 km. Ciągle w ruchu.
Cena inicjalna 24.000 PLN.
Aktualna: 18.900 PLN

Opis i wyposażenie:

VW Sharan, październik 2003 (MY 2004), silnik 1.9 TDI 115 KM na pompowtryskach. Skrzynia 6 biegowa. Przebieg 177 tys, raczej oryginalny, z wcześniejszych wpisów w książce serwisowej nam wyszło, że nie było gdzie skręcić licznika ;-) Oryginalna książka, oryginalne dwa komplety kluczyków.

Ekonomiczny - spalanie ON w trasie nawet 6,5l/100km przy nie przekraczaniu 3 tys obrotów. W mieście około 8l/100.
Zarejestrowany na 7 osób, mam 6 foteli, bo tyle było. Można ustawić 2-3-1 albo 2-2-2. Przy dokupieniu 7 fotela, można ustawić 2-3-2. Wszystkie fotele są takiego samego rozmiaru, a nie jak w nowoczesnych autach, że 3 rząd nadaje się tylko dla dzieci. Po wyjęciu foteli z tyłu idealnie płaska podłoga i robi się z autobusu ciężarówka. Przewoziłem bez problemu 2m łóżko.
Wyposażenie bez większego wypasu, ot solidny wół roboczy. Wspomaganie kierownicy, ABS, centralny zamek, kontrola trakcji (wyłączana przyciskiem na konsoli), klimatyzacja, chłodzony schowek, z przodu elektryczne szyby, z tyłu korbki. Przyciemniane szyby z tyłu. Wersja Family, co oznacza, że dwa fotele z tyłu mają wbudowane foteliki dziecięce i podwyższane poddupniki dla starszych dzieci.
Dwa komplety kół na stalowych felgach. Opony raczej do dojeżdżenia i wymiany. Radioodtwarzacz oryginalny (z magnetofonem kasetowym) leży w garażu, w jego miejsce zamontowany jest Kenwood z CD-MP3-USB. Gra bardzo przyzwoicie.

Stan techniczny: Bardzo dobry. Jeździłem tym autem na codzień, dodatkowo byliśmy we Włoszech na wakacjach i nie zawiódł mnie ani razu. Ale też nie oszczędzam. Auto jest regularnie serwisowane co c.a. 15-17kkm w serwisie VW Dobrucki. Aktualnie jest świeżo po przeglądzie przy 177.000 km, który został zrobiony pod koniec września 2013.
W ciągu dwóch lat eksploatacji zrobione zostało:
- rozrząd
- wycieraczki (to jedna z najczęściej psujących się rzeczy w VW, poprzedni właściciel wymienił na nowy mechanizm, ja dodatkowo go wyregulowałem i nasmarowałem olejem tam gdzie trzeba, a tam gdzie należy dodałem smaru). Działają idealnie.
- naprawa klimatyzacji. Jakaś najczęściej psująca się rurka została wymieniona na nową za jakieś abstrakcyjne pieniądze. Ale od tego czasu klima po prostu działa
- wymieniono prawą półośkę, bo były luzy
- auto jest wyposażone w podgrzewacz a'la vebasto. Udało mi się go uruchomić w zimę 2011, ale w zeszłą zimę już nie chciał zaskoczyć. Gdyby nad nim popracować, to pewnie by się udało. Ale ociepliłem rurki grzewcze, które idą do tylnej części pojazdu i auto się nagrzewa bez podgrzewacza również w zimę. I przestało mi się chcieć z podgrzewaczem.
- w tym roku zrobiłem:
- wymieniłem obydwa przeguby, bo zaczynało już być je czuć
- geometria
- hamulce z przodu i z tyłu. Klocki z przodu świeżutkie, wymienione we wrześniu.

Mam do wglądu wszystkie faktury za naprawy. Skany faktur i książko wysyłam zainteresowanym.
Przy długich autostradowych przelotach zużywa trochę oleju. Jednak nie zdarzyło mi się, żebym dolewał więcej niż 1l między przeglądami.

Stan wizualny: Z zewnątrz dobry. Jedno obtarcie z prawej strony - szanowna małżonka uparła się wjechać w wąską bramę. Klapa silnika chyba była malowana, bo przy myciu Karcherem dwa lata temu lakier się lekko złuszczył w dwóch miejscach - widać na zdjęciach dwie białe plamki. Nie robiłem tego, bo nic się z tym nie dzieje, a dwie plamki podkładu mi nie przeszkadzają.
Wewnątrz - dobry.

Stan wypadkowy: Nieznany. Wg Piotrusia bezwypadkowy, ale lakiernik twierdził, że trochę malowany był ;-) Za mojej kadencji oprócz tego obtarcia powyżej nic się nie wydarzyło.

Powód sprzedaży - dostałem auto służbowe i nie potrzebne mi 3 auta.
Załączniki
2013-10-09_12-22-20_98a.jpg
2013-10-09_12-21-22_427a.jpg
2013-10-09_12-21-16_86a.jpg
2013-10-09_12-18-58_382a.jpg
2013-10-09_12-17-14_967a.jpg
2013-10-09_12-17-02_14a.jpg
2013-10-09_12-15-44_70.jpg
2013-10-09_12-15-27_583a.jpg
2013-10-09_12-15-13_501a.jpg
Ostatnio zmieniony 21 sty 2014, o 13:03 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Re: Sprzedam autobus

Post 10 paź 2013, o 23:35

ladny :p

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 11 paź 2013, o 00:06

Czy podróżując tym autobusem trzeba kasować bilety :?

;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 11 paź 2013, o 07:25

My nadal nowego wątku w innym dziale nie widzimy... :cofee:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 11 paź 2013, o 12:09

FUX, na razie mam zastępcze mondeo. Na stocku pojawił się passat, więc muszę zaczekać, aż znajdzie właściciela. Moja decyzja już jest :-p

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 11 paź 2013, o 13:27

Konto usunięte pisze:na razie mam zastępcze mondeo.
Konto usunięte,
no to wcale się nie dziwię, że nie spieszysz się ze zmianą.
;-)

I mówiąc zupełnie serio, pokaż księgowemu to ogłoszenie do akceptacji:
http://otomoto.pl/ford-s-max-titaniums- ... 71332.html
:cofee:

;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 11 paź 2013, o 14:34

Fajny autobus :thumb:
Konto usunięte pisze: Jeździłem tym autem na codzień, dodatkowo byliśmy we Włoszech na wakacjach i nie zawiódł mnie ani razu.
I poruszał się zaskakująco żwawo :-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 11 paź 2013, o 14:46

danikl pisze: Czy podróżując tym autobusem trzeba kasować bilety

na trasie Wawa-Kielce-Wawa podobno tak :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 11 paź 2013, o 16:21

So What! pisze: Fajny autobus
Konto usunięte napisał(a):
Jeździłem tym autem na codzień, dodatkowo byliśmy we Włoszech na wakacjach i nie zawiódł mnie ani razu.

I poruszał się zaskakująco żwawo
Dobry importer to i dobra fura :whistle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 21 sty 2014, o 13:02

Aktualna cena 18900. Nowy akumulator. Za chwilę nie będzie mi się opłacało sprzedawać tego auta i zostanie u Dużego. :wall:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2014, o 13:35

Ktoś mnie ostatnio opowiadał o gostku, któremu za 10 letnie volvo S80 z przebiegiem sto parę km oferowano 18 kpln
Fura od nowości, przeglądy, igła.
Zlał i zostawił w rodzinie.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 21 sty 2014, o 14:19

No niestety, tak działa wolny rynek. Jest masa ofert na truchła z zachodu, które kształtują ceny. Nikt nie docenia tego, że auto jest serwisowane, wszystko jest na bieżąco zrobione. Ważne, żeby ładnie wyglądało ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2014, o 15:14

Nie, nie...
Jeszcze przebieg musi byc najlepiej poniżej 100kkm i wyplakowany, czy jakoś tak, środek... :wall:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 21 sty 2014, o 16:21

Konto usunięte, serwisowane auta doceni myślę spora część nabywców. Po prostu ta świadoma część nie wierzy już w bajki z ogłoszeń. Lewe książki serwisowe, faktury, rachunki, zeszyty prowadzone od 10 lat ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 21 sty 2014, o 16:41

Tja... Jak sobie przypomnę jak się sprzedawał mój Legaś...
Konto usunięte, musisz po prostu cierpliwie czekać - w końcu trafi się chętny, który doceni wartość auta.

Swojego sprzedałem sąsiadowi, który przechodząc obok auta na parkingu zauważył kartkę z ogłoszeniem przyklejoną do szyby. I wciąż jest zadowolony ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 21 sty 2014, o 16:50

może to i racja, czas wrócić do kartek przylepionych do szyby ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2014, o 17:20

Anonymous, masz rację...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 21 sty 2014, o 19:42

Godlik, problem w tym, że Konto usunięte nie ma sąsiadów... tzn. ma do najbliższego wiorstę :giggle: :mrgreen:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 21 sty 2014, o 22:24

:mrgreen:

To niech postawi u mnie na parkingu pod blokiem ;-)

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 21 sty 2014, o 23:21

Godlik pisze::mrgreen:

To niech postawi u mnie na parkingu pod blokiem ;-)
Albo jeszcze lepiej na parkingu oddziału ginekologiczno-położniczego jednego ze stołecznych szpitali.
Nic tak nie motywuje do zakupu tego typu autobusów jak...
nagła konieczność.
;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 21 sty 2014, o 23:44

Chloru pisze:
Godlik, problem w tym, że Konto usunięte nie ma sąsiadów... tzn. ma do najbliższego wiorstę :giggle: :mrgreen:
Pozostaje cierpliwie czekać na chętnego na ten nietuzinkowy pojazd :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 sty 2014, o 00:58

So What!, kiepski termin wybrał i tyle. Badania pokazują, że najwięcej zainteresowanych będzie tam w pierwszej połowie sierpnia, w drodze do Częstochowy. :giggle:

ODPOWIEDZ