Jak NieByc TotalnymDebilem w SUbaru
Re: Jak NieByc TotalnymDebilem w SUbaru
bea, rozumie, ze nie majac subaru, nie bedac oczarowana Subaru siedzisz tu dla wnetrza Malego?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Bea
- 2 gwiazdki
- Auto: Volvo XC 90/Ford Mondeo Ghia
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A skad Ty Arno wiesz co Bea rozumie ?
Kłamstwo zdąży obiec pół świata zanim prawda włoży buty...
ja przepraszam, Beatrix, ale tam sie wkradla literowka - powinno byc _ ROZUMIEM.
Odważna wypowiedź, zwłaszcza w otoczeniu Subarowych zboczeńców żebym nie powiedział onanistówBea pisze: w Subaru nie ma dla mnie nic co by mnie oczarowało

Mały już czegoś takiego jak wnętrze nie posiada. Nawet nie wiem czy posiadał. Prostota i powierzchowność - wszystkoArno pisze:bea, rozumie, ze nie majac subaru, nie bedac oczarowana Subaru siedzisz tu dla wnetrza Malego?

Jezu Chryste Arno - możesz mnie nie stresowaćArno pisze: kompletnie irrelewantne

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

- Bea
- 2 gwiazdki
Nie należe do osób strachliwych :) Sa tylko dwie rzeczy , ktorych sie boje ale o nich nie opowiem bo sama pod soba dolków kopac nie bede. A co najgorsze zawsze mowię to co mysle .
Jestem na tym forum dla wnętrz wielu osób , z którymi równiez spotykam sie prywatnie i bardzo cenię sobie te znajomosci .
Arno , masz problem z koncówkami za to używasz słów , ktorych uzywanie jest nieuzasadnione czyli irrelewantne ( nieistotne tez ).
Jestem na tym forum dla wnętrz wielu osób , z którymi równiez spotykam sie prywatnie i bardzo cenię sobie te znajomosci .
Arno , masz problem z koncówkami za to używasz słów , ktorych uzywanie jest nieuzasadnione czyli irrelewantne ( nieistotne tez ).
Gryzonie, pająki, źli ludzie, .....Bea pisze: Sa tylko dwie rzeczy , ktorych sie boje ale o nich nie opowiem

Dolce far niente 

- Bea
- 2 gwiazdki
Nie ale nie zgaduj . Zwierzaki lubie wszystkie :)
Wracamy do remisu - 50/50. Rozumiem, że to w ramach dewizy mówię co myślęBea pisze: Arno , masz problem z koncówkami za to używasz słów , ktorych uzywanie jest nieuzasadnione czyli irrelewantne ( nieistotne tez ).

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Jak mawiała moja mama "kino oko" normalnie
Poproszę emoktionka z chipsami.

Poproszę emoktionka z chipsami.
uprzejmie informuje, ze irrelevantny - nawet najbardziej to naginajac, nie ma znaczenia zblizonego do nieuzsadnione. Moze "nie miec zwiazku" - na przyklad ze sprawa w sadzie.Bea pisze: Arno , masz problem z koncówkami za to używasz słów , ktorych uzywanie jest nieuzasadnione czyli irrelewantne ( nieistotne tez )
Ale ja sie nie czepiam, jak coponiektorzy. Owi nie oslepieni pieknem subarowych linii i jakoscia materialow na desce rozdzielczej.
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
hm, ale że co kino oko ? jest to jest ciekawe czy jakie ?osa551 pisze: Jak mawiała moja mama "kino oko" normalnie
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Bea pisze: Tak ale w Twoim nie bylo tego malego szczegółu .
Celowo. Nie zwykłem odkrywać wszystkich kart w pierwszym rozdaniu, a chwalić się jeszcze bardziej. Ponadto taki mały czerwony kabriolecik w porównaniu z takim wielkim volvo jest tak niebezpieczny, że dla własnego dobra nawet patrzeć na niego się nie powinno!
- Bea
- 2 gwiazdki
irrelewantny (XYbx)
znaczenie: nieistotny, nieposiadający uzasadnienia, wklejka ze slownika jezyka polskiego.
EŻ moze masz i racje :) ale ten szczegól bardziej mi przypadł do gustu bo nim to jeszcze zaparkuje :)
znaczenie: nieistotny, nieposiadający uzasadnienia, wklejka ze slownika jezyka polskiego.
EŻ moze masz i racje :) ale ten szczegól bardziej mi przypadł do gustu bo nim to jeszcze zaparkuje :)
A może być popcorn?osa551 pisze: Poproszę emoktionka z chipsami.

Albo taki:

Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
Dlaczego baba zawsze musi miec racje sie pytam?Bea pisze: irrelewantny (XYbx)
Bea - jak slownik. W moich, rowniez wielkich, papierowych takie slowo po polsku nie istnieje.
Mozliwe, ze tos tak jak ja na chama spolszczyl slowo angielskie, jak to ma miejsce prawie ze wszystkimi łordami angioelskimi np. Kroacja,
i dorobiono do tego w slowniku internetowym definicje?
Muszę to sprawdzić, bo mam ciężkie podejrzenia, że to słowo jednak nie istnieje.
Zaznaczam - często nie mam racji. Ale w przeciwieństwie do coponiektorych potrafię się do tego przyznać.
W związku z tym wybieram się do poradni językowej, gdzie zostanie mi udzielona prawdziwa informacja.
Poza tym BEA o 00:46 to sie śpi: Beauty Sleep się nazywa!
- Bea
- 2 gwiazdki
Arno, cieszy mnie to, ze martwisz się o moj wypoczynek, to dobrze o Tobie swiadczy . Ja o tej porze dość czesto pracuję a do Beauty to mi duzoooo brakuje ale za to jestem Friendly and Cool :)
ps. ja leniwa jestem i w googlach wpisałam.Przyznam, ze po polsku nie brzmi to wcale i tez sie zastanawiałam co to za słowo .
ps. ja leniwa jestem i w googlach wpisałam.Przyznam, ze po polsku nie brzmi to wcale i tez sie zastanawiałam co to za słowo .
Poradnia jezykowa Uniwersytetu Warszawskiego donosi co nastepuje.
Istotnie, takie slowo jest w nowym slowniku ortograficznym.
Istotnie, takie slowo jest w jedny z posledniejszy slownikow jezyka polskiego
Ale za nic w swiecie nie polecaja uzywania tej parszywej kalki jezykowej.
Zreszta jak wszystkie wiedzol, uzylem tego slowa wlasnie jako kalki.
No niestety, z lenist3wa jezykowego, niechlujstwa ludzie zaczynaja mowic po polsku angielskimi slowami.
Bierze sie to z niewyksztalcenia, glupoty, wrodzonego lenistwa, prymitywu, braku wyczucia. Zwlaszcza slowa branzowe, zargony - maja na ogol odpowiedniki w jezyku polskim, ale o ile prosciej w tekscie bankowym pisac angielskie slowo z polska koncowka.
Zreszta dotyczy to wszystkich branz i moja branza nie jest wyjatkiem.
A juz definicja irrelevant podana jako NIEISTOTNY - jest mocno naciagana. Ale jak sie dobrze naciagnie, to sie na ogol udaje.
Istotnie, takie slowo jest w nowym slowniku ortograficznym.
Istotnie, takie slowo jest w jedny z posledniejszy slownikow jezyka polskiego
Ale za nic w swiecie nie polecaja uzywania tej parszywej kalki jezykowej.
Zreszta jak wszystkie wiedzol, uzylem tego slowa wlasnie jako kalki.
No niestety, z lenist3wa jezykowego, niechlujstwa ludzie zaczynaja mowic po polsku angielskimi slowami.
Bierze sie to z niewyksztalcenia, glupoty, wrodzonego lenistwa, prymitywu, braku wyczucia. Zwlaszcza slowa branzowe, zargony - maja na ogol odpowiedniki w jezyku polskim, ale o ile prosciej w tekscie bankowym pisac angielskie slowo z polska koncowka.
Zreszta dotyczy to wszystkich branz i moja branza nie jest wyjatkiem.
A juz definicja irrelevant podana jako NIEISTOTNY - jest mocno naciagana. Ale jak sie dobrze naciagnie, to sie na ogol udaje.
Po każdej "imprezie" z firmami konsultingowymi mój zasób słownictwa staje się bogatszy o kilka takich konstrukcji. Uwielbiam to. Ot chociażby "zfokusować się".

Pracuję w banku, może to dlatego.Arno pisze:Zwlaszcza slowa branzowe, zargony - maja na ogol odpowiedniki w jezyku polskim, ale o ile prosciej w tekscie bankowym pisac angielskie slowo z polska koncowka.

czarne jest piękne...
nie bede ansłerować precsajsly, bo tajmu mi mankuje.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
W mojej nowej pracy są "reweniusy"...vibowit pisze: Po każdej "imprezie" z firmami konsultingowymi mój zasób słownictwa staje się bogatszy o kilka takich konstrukcji. Uwielbiam to. Ot chociażby "zfokusować się".

- Bea
- 2 gwiazdki
Arno , czyli jak zazwyczaj miałam racje :) to raz a dwa to nie jest naciagane bo tłumaczylismy słowo irrelewantny :)
Zaczynam nie rozumiec co piszecie dzieki temu nie bede sie odnosic to Waszych postów , czy taki był cel ?
Zaczynam nie rozumiec co piszecie dzieki temu nie bede sie odnosic to Waszych postów , czy taki był cel ?

to poniżej na prawdę zawiera logiczny przekaz i NIE JEST wymyślone na poczekaniu:Godlik pisze:W mojej nowej pracy są "reweniusy"...vibowit pisze: Po każdej "imprezie" z firmami konsultingowymi mój zasób słownictwa staje się bogatszy o kilka takich konstrukcji. Uwielbiam to. Ot chociażby "zfokusować się".
pomeszuj tego solida tetrami dziesiątkami, tylko tak, żeby na wspólnym fejsie z tym pierwszym nody miały tę samą pozycję, żeby móc potem gapy założyć.

Bea, czy zwrocilas uwage na to, ze choc w jakims slowniku jst,to wcale nie znaczy, ze o jest polecane, zalecane.
Co wiecej podkreslam znowu, BO JA MUSZE MIEC RACJE A NIE FRAKCJA MOTO, ze najprawdopodobniej znaczenie slownikowe prez ciebie cytowane jest bledne.
Albowiem jesli sprawdzisz znaczenie oryginalu, to znaczenie "nieistotne" tam nie ma.
A poniewaz jest to zwykla, bezczelna kalka z nagielskiego, to znaczenie powinno byc podobne.
Tutaj powiem obrazoburczo : nie zawsze nalezy wierzyc slownikowi. Czasem nalezy sprawdzac w kilku zrodlach. Zwlaszcza w nowszych lub najnowszych wydawnictwa roi sie od bykow.
Co wiecej, stare slowniki tez staja sie powoli nieaktualne, bo slowa z wolna zmieniaja znaczenie.
Zwlaszcza uwazac trzeba na slowniki slangu, patrzec na date wydania. Dotyczy to co prawda tlumaczy filmowych i literatury.
Slownikow slangowych nalezy uzywac tych, ktore byly wydane wtedy kiedy film byl krecony, lub ksiazka pisana.
ksiazka lub film moga byc stylizowane i moga byc w nich umieszczane starsze wyrazenia slangowe.
Przyklad z filmu Żadło.
jest tam scena w ktorej wchodzi jeden do baru przy ktrym siedza dzentelmeni i przechodzac pyta starego znajomego o cos tam.
Kiedy film byl tlumaczony w latach 70tych niewiele osob w Polsce znalo slang amerykanski. Slownikow bylo niewiele...
Jednym ze specow of amerykanskiego slangu byl owczesny ambasador amerykanski, ktory mial sciane slownikow.
I on nie znalazl tego wyrazenia.
Jadac do pracy zwierzyl sie z tego szoferowi. A on, ten szofer na to.
Panie ambasadorze, ja jestem z Chicago. Ten zwrot oznacza, ze kosci sie fałszuje w taki sposób aby wypadły siódemki ( na przykład - nie pamietam szczegółów)
Potem to zdanie nie znalazlo sie w napisach, bo nie wystarczyło miejsca.
Niezbadane są wyroki napisowca.
I tą miłą anegdotą kończę swoją wypowiedż, kolejny raz pokreślając, że baba nawet jak ma rację to nie ma racji, ale udajemy, że ma raję. Bp najważniejszy jest święty spokój.
Bea masz rację.
Co wiecej podkreslam znowu, BO JA MUSZE MIEC RACJE A NIE FRAKCJA MOTO, ze najprawdopodobniej znaczenie slownikowe prez ciebie cytowane jest bledne.
Albowiem jesli sprawdzisz znaczenie oryginalu, to znaczenie "nieistotne" tam nie ma.
A poniewaz jest to zwykla, bezczelna kalka z nagielskiego, to znaczenie powinno byc podobne.
Tutaj powiem obrazoburczo : nie zawsze nalezy wierzyc slownikowi. Czasem nalezy sprawdzac w kilku zrodlach. Zwlaszcza w nowszych lub najnowszych wydawnictwa roi sie od bykow.
Co wiecej, stare slowniki tez staja sie powoli nieaktualne, bo slowa z wolna zmieniaja znaczenie.
Zwlaszcza uwazac trzeba na slowniki slangu, patrzec na date wydania. Dotyczy to co prawda tlumaczy filmowych i literatury.
Slownikow slangowych nalezy uzywac tych, ktore byly wydane wtedy kiedy film byl krecony, lub ksiazka pisana.
ksiazka lub film moga byc stylizowane i moga byc w nich umieszczane starsze wyrazenia slangowe.
Przyklad z filmu Żadło.
jest tam scena w ktorej wchodzi jeden do baru przy ktrym siedza dzentelmeni i przechodzac pyta starego znajomego o cos tam.
Kiedy film byl tlumaczony w latach 70tych niewiele osob w Polsce znalo slang amerykanski. Slownikow bylo niewiele...
Jednym ze specow of amerykanskiego slangu byl owczesny ambasador amerykanski, ktory mial sciane slownikow.
I on nie znalazl tego wyrazenia.
Jadac do pracy zwierzyl sie z tego szoferowi. A on, ten szofer na to.
Panie ambasadorze, ja jestem z Chicago. Ten zwrot oznacza, ze kosci sie fałszuje w taki sposób aby wypadły siódemki ( na przykład - nie pamietam szczegółów)
Potem to zdanie nie znalazlo sie w napisach, bo nie wystarczyło miejsca.
Niezbadane są wyroki napisowca.
I tą miłą anegdotą kończę swoją wypowiedż, kolejny raz pokreślając, że baba nawet jak ma rację to nie ma racji, ale udajemy, że ma raję. Bp najważniejszy jest święty spokój.
Bea masz rację.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Arno, ld, Ty musisz być Poeta. Tyle słów, a treść jak Transatlantyk- znikoma
Oprócz błękitnego Nieba i niebiańskich gładzi, nic nie wyczaiłem. Ale ja gupi jestem, gdzieś tam w Odessie ta moja młodość-starość-vel dzieciństwo (w jednym czasie) odczynione.
To gdzie u Was probliema, grażdanin Arnold ? Wy mienia skażitie, tak prosta, bez wniesienii ?
Grisza 0 samuj mlodszyj drug

Oprócz błękitnego Nieba i niebiańskich gładzi, nic nie wyczaiłem. Ale ja gupi jestem, gdzieś tam w Odessie ta moja młodość-starość-vel dzieciństwo (w jednym czasie) odczynione.
To gdzie u Was probliema, grażdanin Arnold ? Wy mienia skażitie, tak prosta, bez wniesienii ?

Grisza 0 samuj mlodszyj drug
Ostatnio zmieniony 25 lip 2008, o 19:07 przez Grzesiek_67, łącznie zmieniany 2 razy.
Brak podpisu.