Faktycznie nic się w PL nie zmieniło; dla paruset zł ludzie są skłonni nie wyprzedzać,albo jezdzić tylko za tirami.
Ci sami pewnie też nie robią hamulców dopóki jeszcze jako tako zwalniają ,nie kupują płynu do spryskiwaczy itd , a wszystko w imię oszczędzania dla dobra firmy
Sorry,ale to jakieś żarty.
W Lubniu,gościowi przysłonił widoczność albo poprzedzający samochód,albo tam był jakiś znak czy betoniki oddzielające jezdnie,nie pamiętam już,w każdym razie gdyby miał kierownice z właściwej strony ,to na 100 % zauważył by tą grupę motocyklistów.
Wracając do BOR,czyli Biernego Ograniczenia Ryzyka-po to również kupuje się fajne ,wypasione fury,żeby było bezpieczniej,być może gdybym sobie kupił Golfa w tedeku z Anglii - zaoszczędził bym na otwarcie firmy,ale ponad kase przedkładam zdrowie , także tych oszczędnych "inaczej".
Ciągnięcie tego OT nie m sensu,dobrze wiemy że w naturze Polaka leży zdefiniowane niedawno <zaprzaństwo> ,co w wolnym tłumaczeniu znaczy - nie daj się i nie popuszczaj choćby wszystkie fakty świadczyły przeciw.
Odnośnie właściwego tematu,optuje za OBK ,głównie ze względu na bagażnik.
Jednak jak wyżej pisano,za 20 k to masz dopiero bazę na samochód,jeszcze lekko z 15 k trzeba by mieć.Oczywiście może się trafić sztuka od kolekcjonera,ale na pewno nie III generacja.
Jak już pisałem w innym wątku, wybór samochodu powinien się kierunkować dwojako;
-albo najdroższy z danego rocznika (jest szansa że sprzedawca wie co sprzedaje,wszystko jest zrobione itp)
-albo prawie najtańszy ( i wszystko trzeba zrobić samemu , nawet to co sprzedający mówi że już zrobił)
Druga opcja jest lepsza,bo de facto będziesz wiedział co masz.Ale to kosztuje.
Znam to z autopsji, w planach był OBK w przedziale 40-50k,ale zdecydowałem sie na opcję 20+,z tym że ze skarpety od razu odliczyłem nie te 20+,tylko 40,bo tyle będzie kosztował jak będzie już w stanie igła,czy bajka,jak reklamują się właśnie te z przedziału 40-50.
Cały wic polega na tym żeby nie wierzyć w cuda,okazje,i mieć świadomość że na samochód za 20k,trzeba przygotować 40k-żeby uniknąć szoku i długów.