On sam jedzie,a ja staram sie mu w tym nie przeszkadzać.booSTi pisze:Wojtas, te poślizgi na tąpadłach i wirach baaaardzo elegancje. Jazda na limicieryjeks pisze:wojtas. pisze: A my jak zwykle po swojemu taś tasiem do mety.
Tak to powinno wyglądać; AGRESJA![]()
![]()
. Widać duże porozumienie z dziadem
Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
Ostatnio zmieniony 7 lip 2014, o 23:07 przez wojtas., łącznie zmieniany 1 raz.
No ja nie mogę, co ta rakietowa robi z ludzi - ryjeks uczy Artiego jazdy na czas... No nie może to być 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi pisze: ryjeks uczy Artiego jazdy na czas... No nie może to być
Na tą chwilę, to niech oglądają wszyscy filmik wojtasa i się uczą, bo tam dużo widać na czym rzecz polega
Ostatnio zmieniony 7 lip 2014, o 23:14 przez ryjeks, łącznie zmieniany 1 raz.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Zrobiliśmy tak na 3-cim przejeździe - strata czasu po wujuryjeks pisze: Za ten nawrót asfaltowy na kopalni to powinniście dostać naganę
Tak należało to zrobić
0:47 efektownie i efektywnie
Obejrzałem przejazd Wojtasa na Kopalni - oczywiście tego właśnie się spodziewałem - spokojna jazda, bez buta przez 100 % czasu, można powiedzieć chytrze i przebiegle.
U nas to wyglądało nieco inaczej
ryjeks pisze: To jest niestety próba mocy. Prosta/szykana/prosta/szykana/prosta itd.
+/- na oko na pierwszej szykanie jesteś już jakieś 1-1,5s później od booSTiego
My się też musimy szczerze przyznać, że kilka razy w samochodzie padło stanowcze "niech się dzieje co chce, byle nam rakietowy Booster nie wjebał" ale cóż - na luźnym spoko ale na przyczepnej pełnej petardzie nawet jakbyśmy na głowie stanęli to nie było sposobumatiwrc5 pisze: Gratulacja dla Artiego za ostra jazde - nawet jak tak dobrze Boostiego nie mogłem zmotywować jak Twoje wyniki arti

I tu się można zdziwić.ryjeks pisze:
To jest niestety próba mocy. Prosta/szykana/prosta/szykana/prosta itd.
Porównałem nasze czasy do 1 RM z przed 3 tyg i Tąpadła zrobiliśmy wtedy lepiej o 2 sek
Na pękniętym intercoolerze z mocą poniżej 200 KM i to grubo (legaś dmuchał max 0,6 i to po kilku sek pompowania).
Więc jak ???
Wojtas twierdzi że brak mocy nadrabiał płynnością przejazdów. Coś w tym jest że moc to nie wszystko
Ostatnio zmieniony 8 lip 2014, o 08:44 przez Mikołaj, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arti
- 6 gwiazdek
Tąpadła w ostatnią niedzielę były dłuższe!Mikołaj pisze:ryjeks pisze:
To jest niestety próba mocy. Prosta/szykana/prosta/szykana/prosta itd.
I tu się można zdziwić.
Porównałem nasze czasy do 1 RM z przed 3 tyg i Tąpadła zrobiliśmy wtedy lepiej o 2 sek![]()
Na pękniętym intercoolerze z mocą poniżej 200 KM i to grubo (legaś dmuchał max 0,6 i to po kilku sek pompowania).
Więc jak ???
Wojtas twierdzi że brak mocy nadrabiał płynnością przejazdów. Coś w tym jest że moc to nie wszystko

Dłuższe raczej nie. Szykana tylko przesunięta dalej za P5 żeby Hołek mógł się zhamować 
- Arti
- 6 gwiazdek
Oczywiście, że moc to nie wszystko - prawda stara jak rdza na żarłaczu EVO...Mikołaj pisze: Coś w tym jest że moc to nie wszystko
Mikołaj pisze:Dłuższe raczej nie. Szykana tylko przesunięta dalej za P5 żeby Hołek mógł się zhamować
Były dłuższe o co najmniej sto metrów. Nawet była informacja o tym w oficjalnym komunikacie.
Szykana przesunięta dalej i meta lotna również.

Zgadza się, Tąpadła były dłuższe 
EVO IX 375/540
M&M's Maciek&Michał Citroen Saxo VTS
Tylko włosy na klacie Chucka Norrisa, mają włosy na klacie ;)
M&M's Maciek&Michał Citroen Saxo VTS
Tylko włosy na klacie Chucka Norrisa, mają włosy na klacie ;)
Nie, nie. Mam lepszą xywe dla niego: szatan z piątej klasyryjeks pisze: Jeszcze raz gratulacje DOMINATORZE!
Arti pisze: prawda stara jak rdza na żarłaczu EVO
wszystko zależy od konfiguracji próby. Kiedyś robili porównanie na "małym" torze w Kielcach - amatorski upalacz w STi vs Kajto w Imprezie XV... Kajto wygrałArti pisze: jeśli po 300 m prostej masz 1s w plecy to choćbyś jechał płynnie i gładko jak po łonie Sashy Grey za najlepszych czasów w branży to i tak efektu w tabeli czasu nie będzie.
Arti doczytałeś wczoraj to, co pisałem o tulejach wybieraka?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Arti
- 6 gwiazdek
mówimy o konfiguracji tej, która była w niedzielę; to chyba oczywiste, że jak będzie do przejechania zakręt w zakręt na śniegu albo nawet na mało przyczepnym asfalcie to nawet dwukrotna nadwyżka mocy nic nie daeMTi pisze: wszystko zależy od konfiguracji próby.
doczytałem ale temat poprawy działania skrzyni biegów będzie omawiany i naprawiany w MTSeMTi pisze: Arti doczytałeś wczoraj to, co pisałem o tulejach wybieraka?

Toby się zgadzało i znaczyło że się podciągnęliśmy w czasach.Arti pisze: Szykana przesunięta dalej i meta lotna również.
A jakby jeszcze Wojtas ujrzał łono Sashy Grey (oczywiście za dobrych czasów w branży) to wyniki zakrawały by na zagięcie czaso-przestrzeni
no to jeśli nie będzie sama skrzynia rozbierana, to zapewne właśnie na tym się skończy - u mnie z Markiem przerabialiśmy to samo.Arti pisze: doczytałem ale temat poprawy działania skrzyni biegów będzie omawiany i naprawiany w MTS
"łonbordów" nie będzie, Legacy Team jako wieśniaki są mało zelektronizowani. Oczywiście wyładowaliśmy baterie gopro na pierwszej pętli. I nawet nie wiem czy coś się nagrało.booSTi pisze:Łobuzy! Gdzie reszta waszych onboardów?
Poza tym Wojtasa rozprasza elektronika w każdej postaci. Ma być dobre czytanie i ogień w szopie, a nie jakieśtam popierdółki elektroniczne
Rozumiem: materiały filmowe zostały utajnione... 
Mówisz o pierwszej pętli w sobotę? ;)Mikołaj pisze: Oczywiście wyładowaliśmy baterie gopro na pierwszej pętli.
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
dobre!!booSTi pisze:Nie, nie. Mam lepszą xywe dla niego: szatan z piątej klasyryjeks pisze: Jeszcze raz gratulacje DOMINATORZE!![]()
![]()
![]()
A więc BooSTI specjalnie dla Ciebie jutro zacznę walczyć z tym beznadziejnym GoPro i jeżeli cokolwiek sie nagrało to w najbliższym czasie powinien byc jakiś film.
Na sobotniej pętli im było później tym bateria była bardziej naładowana.szczur75 pisze:Mówisz o pierwszej pętli w sobotę? ;)Mikołaj pisze:Oczywiście wyładowaliśmy baterie gopro na pierwszej pętli.
Przypominam, że już jest "jutro", więc liczę, że "zaczniesz walczyć z tym beznadziejnym GoPro i..." jakiś filmik jutro czyli dzisiaj ujrzy światło internetu 
- Arti
- 6 gwiazdek
Kryterium Kamionki - regulamin INFORMACJA DLA ZAWODNIKÓW dotycząca komunikatów oficjalnych
Dnia 8 lipca 2014r.
ORGANIZATOROrganizatora Kryterium Kamionki. Poszczególne komunikaty będą się
ukazywały na Stronie w następujących terminach:
28 lipca - Komunikat Nr.2/32 dotyczący procedury obowiązującej kierowców
zainteresowanych udziałem w zawodach.
25 sierpnia - Komunikat Nr.3/32 zawierający listę priorytetową kierowców
zaproszonych na Kryterium.
25 sierpnia - Komunikat Nr.4/32 publikacja formularza Deklaracji Uczestnictwa.
którą trzeba przesłać do dnia 30 lipca br. Poprzedni formularz jest nieważny.
3 września - Komunikat Nr.5/32 ogłoszenie ostatecznej i zamkniętej listy
kierowców uczestniczących w Kryterium Kamionki w dniu 7 września 2014r.
4 września - Komunikat Nr.6/32 zawierający rozporządzenia Organizatora,
których należy bezwzględnie przestrzegać.
Dnia 8 lipca 2014r.