Kupno Legacy
Kupno Legacy
Witajcie.
Stoje przed dylematem,moge kupić wymarzone Legacy 2009 kombi 2.0 bifuel.ALE
1.ŚWIECĄ SIĘ KONTROLKI
-Check+ cuise
-wskaźnik temperatury wskazuje jak chce,zazwyczaj pełny pomiar (130st?)
-czasem temperatura jest normalna,czasem nie,to wzystko w ciągu dosłownie paru chwil.Jakby zwarcie?
Proszę o rade.jakie konsekwencje finansowe mogą nastąpić gdy się napale (a nie wiele brakuje)
Dodam że to wszystko odbywa się za granicą,bateria słaba,77000tkm z książką,Auto bezwypadkowe-pomierzone przez znajomego
w co się moge wpakować.
-Wariant optymistyczny
-Wariant pesymistyczny
Bardzo dziękuje za konstruktywne rady.
Stoje przed dylematem,moge kupić wymarzone Legacy 2009 kombi 2.0 bifuel.ALE
1.ŚWIECĄ SIĘ KONTROLKI
-Check+ cuise
-wskaźnik temperatury wskazuje jak chce,zazwyczaj pełny pomiar (130st?)
-czasem temperatura jest normalna,czasem nie,to wzystko w ciągu dosłownie paru chwil.Jakby zwarcie?
Proszę o rade.jakie konsekwencje finansowe mogą nastąpić gdy się napale (a nie wiele brakuje)
Dodam że to wszystko odbywa się za granicą,bateria słaba,77000tkm z książką,Auto bezwypadkowe-pomierzone przez znajomego
w co się moge wpakować.
-Wariant optymistyczny
-Wariant pesymistyczny
Bardzo dziękuje za konstruktywne rady.
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
Re: Kupno Legacy
A co za problem pojechać do serwisu subarowego i za 100-200 EUR zobaczyć o co chodzi. Ja widzę padlinę ale chciałbym się mylić.
Brak ubespieczenia to jest ten problem.auto jest wyrejstrowane z papierami na eksport
Może by uszczelka pod głowicą.Tomy pisze: czasem temperatura jest normalna,czasem nie,to wzystko w ciągu dosłownie paru chwil.Jakby zwarcie?
Droga zabawa.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Tomy pisze: w co się moge wpakować
W niekończącą się opowieść. Zwłaszcza jeśli będziesz próbował naprawiać po taniości i trafisz do kogoś, komu się wydaje, że się zna na subaru.
witajcie.dziś pare rzeczy sprawdziłem.
-odpaliłem i czekałem co się będzie działo.
dolny wąż był zimny do pewnego momentu aż puścił termostat i zaczął być gorący
po jakimś,nie bardzo długim czasie odpaliły wentylatory i niby wszystko gra
no to zgasiłem i odpaliłem A TU;
to wygląda dziwnie,dodaje gazu a wskazówka tem.wody,to w dół,to w góre razem z obrotomierzem
co myślicie?
Pomórzcie.Dzięki z góry
-odpaliłem i czekałem co się będzie działo.
dolny wąż był zimny do pewnego momentu aż puścił termostat i zaczął być gorący
po jakimś,nie bardzo długim czasie odpaliły wentylatory i niby wszystko gra
no to zgasiłem i odpaliłem A TU;
to wygląda dziwnie,dodaje gazu a wskazówka tem.wody,to w dół,to w góre razem z obrotomierzem
co myślicie?
Pomórzcie.Dzięki z góry
Tak jak pisałem; wydmuchana uszczelka pod głowicą.
Jak idzie bąbel gazu do chłodzenia to pompa nie tłoczy i temperatura rośnie. Jak bąbel przejdzie to chłodzenie wraca i temperatura spada.
I tak wkoło Macjeju.
Szukaj warsztatu, który w miarę tanio wymieni ci obie uszczelki.
Żeby się upewnić, przetestuj płyn chłodniczy.
Jak idzie bąbel gazu do chłodzenia to pompa nie tłoczy i temperatura rośnie. Jak bąbel przejdzie to chłodzenie wraca i temperatura spada.
I tak wkoło Macjeju.
Szukaj warsztatu, który w miarę tanio wymieni ci obie uszczelki.
Żeby się upewnić, przetestuj płyn chłodniczy.
check cuise u mnie w AT to był czujnik spalania stukowego
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
- Soltys
- 3 gwiazdki
- Auto: Legacy 2.5 GX MT / Turbodziadek
- Polubił: 0
Check zapala się zawsze z Cruise, nie ważne czy od czujnika spalania stukowego czy przepływomierza - od jakiegoś błędu.
Śmierdzi spalinami z chłodnicy czy zbiornika? Kup jakiś tester na obecność co2 w płynie.
Śmierdzi spalinami z chłodnicy czy zbiornika? Kup jakiś tester na obecność co2 w płynie.
Re:
Razem z obrotami rośnie ciśnienie - uszczelka puszcza.Tomy pisze:Galu ale te obroty chodzą razem;dodajesz gazu i w tym saqmym czasie wskaźnik temperatury.tak jak by się zamienił z obrotomierzem.no cholewa
Prosty test płynu chłodniczego wyjaśni problem.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Tomy, w porządnym warsztacie mają taki tester i biorą za to jakieś grosze. Jeżeli czujesz się na siłach - http://allegro.pl/tester-szczelnosci-co ... 69383.html
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
kontrolki+wyrejestrowanie+brak ubezpieczenia+okazyjna cena(choć nic o niej nie piszesz)=kompletna wtopa.
Jak nie wierzysz to daj 100EUR na lawetę+100-200EUR za przegląd w serwisie (nie u Pana Henia pod kasztanem) i wtedy stracisz tylko 200-300EUR a tak pooooopłyniesz z kasą a kasą chyba nie masz za dużo bo szukasz okazji.Tak czy siak to
Daj znać jak się skończyła ta saga aby potomni coś z tego mieli.

Jak nie wierzysz to daj 100EUR na lawetę+100-200EUR za przegląd w serwisie (nie u Pana Henia pod kasztanem) i wtedy stracisz tylko 200-300EUR a tak pooooopłyniesz z kasą a kasą chyba nie masz za dużo bo szukasz okazji.Tak czy siak to

Daj znać jak się skończyła ta saga aby potomni coś z tego mieli.
Kupiłem Legacy!!!!:)pierwszy tysiąc km zrobione.okazało się że to czujnik skakał.wymiana w pol.150 pln.jutro rejestracja.zagniotki zrobione.78000 km w subaru mówią że orginał.jak na razie jestem szczęśliwy.obaw troche mam bo gaz a w zwiąsku z tym może koszty wyższe.ale jak się ona prowadzi.Pozdrawiam i dziękuje za sugestie.Tom