temperatura
temperatura
Witam kupiłem subaru impreze 2.5 turbo wrx mam problem
jak jezdze po autostradzie jest ok jak zjade to temperatura idzie prawie na maxa a jak nie wyjezdzam na autostrade to jest ok dziwne
praktycznie jest ok ale jak jade w dłuższe trasy a potem zwalniam to temperatura idzie w góre ,plyn jest olej czysty
proszsze o porady .wiem ze zaraz bedziecie pisac ze to UPG moze akurat nie .
jak jezdze po autostradzie jest ok jak zjade to temperatura idzie prawie na maxa a jak nie wyjezdzam na autostrade to jest ok dziwne
praktycznie jest ok ale jak jade w dłuższe trasy a potem zwalniam to temperatura idzie w góre ,plyn jest olej czysty
proszsze o porady .wiem ze zaraz bedziecie pisac ze to UPG moze akurat nie .
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
- darecki1981
- 5 gwiazdek
Re: temperatura
juz tak jezedze miesiac i nic sie nie działo tylko na poczatku temperatura skoczyła i miesiac był spokój dopóki nie wymienilem płynu chłodniczego teraz to wróciło .
nie bardzo wiem gdzie ten test moge zrobic jestem w anglii i nie mam pojecia ,czy taki test zrobia mi wszedzie czy tylko w subaru ????
nie bardzo wiem gdzie ten test moge zrobic jestem w anglii i nie mam pojecia ,czy taki test zrobia mi wszedzie czy tylko w subaru ????

- darecki1981
- 5 gwiazdek
Właśnie co 2 sprawdzili mi i jest ok Ale powiedzieli ze to też nie jest takie na sto procent
co teraz mam sprawdzić jeszcze termostat patrzą może to .Jak ktoś ma jakieś wskazówki to czekam na podpowiedź co to może jeszcze być.?

termostat sprawdź, żadne uszczelki... pompa wody kiedy była zmieniana?
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Podobno termostat ok Ale jutro jeszcze idę do innego mechanika pompa nie wiem czy była zmieniona
Jeździłem dzisiaj koło godziny i to meczylem go strasznie i nic się nie działo zostawiłem na dwie godziny i jak jechałem normalnie to temperatura poszła Maxa i spadała i tak co chwilę cuda jakieś
Panowie, ale zdajecie sobie sprawę, że to jest Forum ogólne?
Techniczne jest piętro niżej...

Techniczne jest piętro niżej...

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
termostat i pompa wody do wymiany, do tego sprawdź jak chłodnica wygląda - bo może jest cała zabita jakimś śmieciem i nie ma przepływu powietrza...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Sciągnołem trochę płynu z zboiornika wyrownawczego i jest tam trochę czarnego jakiegoś osadu jakby śmieci czy co ,olej to raczej nie bo płyn jest czysty tylko ten syf pływa.
to ogarnij jeszcze płukanie i odkamienianie układu chłodzenia