Bez klatki ?!brahu pisze: Ty też startujesz w Kryterium Kamionki
Piękny dzień dziś mamy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Piękny dzień dziś mamy
Kiedyś, dawno temu, z 14 lat albo lepiej, popełniłem system do wyników online z rajdów (był to pierwszy działający taki system). Wtedy ciągnęliśmy kable do najbliższego gospodarza, bo skąd internet w środku lasu.
Dzisiaj awaryjne skontaktował się ze mną dyrektor niedzielnego rajdu, że mu się ekipa pomiarowa gdzieś zapodziała.
W związku z czym na wariackich papierach uruchamiam najbardziej onlineowe wyniki jakie do tej pory były. Prosto z fotoceli idzie na stronę wynik - no w każdym razie jeżeli zasięg nie sp..., ale mamy 3 zapasowe drogi.
Lubię tę robotę. To właśnie robiąc ten system na Nikona nauczyłem się szybko i bez pierdół podejmować decyzje. I teraz mam ten tryb. Faje, kawa, pikawa na dobrych obrotach :)
Ciekawe czy i tym razem na komasacji podczas rajdu będę siedzieć w biurze i dłubać po komputerach
Dzisiaj awaryjne skontaktował się ze mną dyrektor niedzielnego rajdu, że mu się ekipa pomiarowa gdzieś zapodziała.
W związku z czym na wariackich papierach uruchamiam najbardziej onlineowe wyniki jakie do tej pory były. Prosto z fotoceli idzie na stronę wynik - no w każdym razie jeżeli zasięg nie sp..., ale mamy 3 zapasowe drogi.
Lubię tę robotę. To właśnie robiąc ten system na Nikona nauczyłem się szybko i bez pierdół podejmować decyzje. I teraz mam ten tryb. Faje, kawa, pikawa na dobrych obrotach :)
Ciekawe czy i tym razem na komasacji podczas rajdu będę siedzieć w biurze i dłubać po komputerach
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
czasami rzeczywiście czuję jakbym stawiał dom. Ale tak na codzień to już trochę nudy ...Godlik pisze: Fajną masz robotę. Naprawdę
@lbert, nie szlej

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Alan, Alan, Alan!, zawsze może polecieć do rodzinki i tam trochę porobić 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Na komasacji kolego to Ty pojutrze liczysz czas wjazdu na serwis naszej załogi i wydajesz dyspozycje do kierownika naszego pit-stopu Kijka co ma być ogarnięte w wozie.Alan, Alan, Alan! pisze: Ciekawe czy i tym razem na komasacji podczas rajdu będę siedzieć w biurze i dłubać po komputerach![]()

tylko Artiemu dobrze czas zmierzAlan, Alan, Alan! pisze: Ciekawe czy i tym razem na komasacji podczas rajdu będę siedzieć w biurze i dłubać po komputerach
tak był zaaferowany odbiorem tego auta dzisiaj, że nawet nie słyszał jak krzyczałem do niego - ale chociaż admina spotkałem po długim czaaaaaasie
powodzenia jutro
obyście koła nie urwali i zasięgu nie stracili
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
poszliśmy dalej.Ponieważ ten rajd jest niższej rangi zdecydowaliśmy się na karkołomne rozwiązanie.Alan, Alan, Alan! pisze: To właśnie robiąc ten system na Nikona nauczyłem się szybko i bez pierdół podejmować decyzje. I teraz mam ten tryb.
Na rajdach jest pewien problem z synchronizacją czasu. Konkretnie chodzi o to, że są miejsca, np PKC gdzie ten czas jest dość istotny. Zwykle czasem obowiązującym jest np. czas Pr 1 radia (takiego analogowego, którego słuchacie). I każda załoga musi pilnować, żeby ich zegarek działał tak jak ten na konkretnym punkcie. A z tym bywa różnie na imprezach niższego szczebla.
Poszliśmy deczko dalej. A zaczęło się od bajeru startującego zawodników na OS. W każdym razie, dzisiaj na kolanie i prototypowo, powstała pierwsza wirtualna maszyna startująca do rajdów i przy okazji oficjany czas zawodów. Jest jeszcze parę rzeczy do poprawy na następne zawody, na te nie damy już rady (bo przecież priorytetem jest pilotowanie Artiego)
http://rallymasters.razdwaprojekt.pl/czas/
W tej materii jeszcze wiele przed nami, bo są pewne różnice między urządzeniami (nieistotne, bo w przypadku mierzenia czasu wszyscy będą mieć jednakowe przesunięcie). Ale najpierw trzeba sprawdzić czy to ma sens. I tu muszę jak zawsze przyznać, że Rysiek ma niesamowicie dobre podejście. Tak zrobiliśmy pierwsze (myślę na świecie) wyniki online, i tak zrobimy i to.
A jutro? pewno coś padnie, ale dlatego kombinujemy na mniej znaczących zawodach
Już teraz wiemy, że wyniki z jednego OS pójdą prawdopodobnie przez sms. No niestety, rajdy nie idą po Puławskiej
Lubię to :)
Alan, Alan, Alan!,
to ja zgłaszam moją imprezę na beta testy

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Zatańczyć salsę z rodowitym Kubańczykiem, to dopiero jest wyzwanie !
A jaka przyjemność ! 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
w ramach testów przed następnymi zawodami dostarczam czas na pewną bożociałową imprezę

Masz może kilka godzin do opchnięcia ?Alan, Alan, Alan! pisze:w ramach testów przed następnymi zawodami dostarczam czas na pewną bożociałową imprezę![]()
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Może Rajd Festiwalowy?Alan, Alan, Alan! pisze:pewną bożociałową imprezę![]()
Jak tak, to się spotkamy
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 168 razy
Będziesz mierzył międzyczasy na procesjiAlan, Alan, Alan! pisze:w ramach testów przed następnymi zawodami dostarczam czas na pewną bożociałową imprezę![]()
ewentualnie sprawdzał, czy nie gubią rytmu przy śpiewaniu wesołych pieśni religijnych na smutną nutędanikl pisze:Będziesz mierzył międzyczasy na procesjiAlan, Alan, Alan! pisze:w ramach testów przed następnymi zawodami dostarczam czas na pewną bożociałową imprezę![]()
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
zacznie się zapotrzebowanie na takie maszyny => 22bPrezydent Bronisław Komorowski podpisał w środę nowelizację ustawy o kierujących pojazdami przewidującą, że osoby posiadające od co najmniej trzech lat prawo jazdy kat. B będą mogły jeździć motocyklami o pojemności silnika do 125 cm sześciennych, o mocy nie większej niż 11 kW.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
AAA

jak Prada i ludwik mówią, to tak musi byćSocks and sandals have been a feature on menswear catwalks in previous years, at Prada and Louis Vuitton,
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski