Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
TERZO
- 5 gwiazdek
- Auto: niebieskie
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Boombastic, nie przewiduję, że będzie prosta rozmowa i łatwe załatwienie sprawy, ale jeszcze jest tudbokamera itp

Punktowanie szyby aby wyglądało na kamień to już raczej oszustwo i próba wyłudzenia...

Marcin
-_-
TERZO
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
TERZO pisze:
Punktowanie szyby aby wyglądało na kamień to już raczej oszustwo i próba wyłudzenia...
Dlatego też mój kolega się wściekł na warsztat.
Żądasz uczciwości? Zachowaj ja sam

Parafrazując stary napis dotyczący czystości.
Powodzenia z reklamacją.
Boombastic
-
jimiasty
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
166 razy
-
Polubione posty:
102 razy
A tak podpinajac sie pod temat. Ktos (poprzedni wlasiciciel) zamontowal w moim OBKu szybe bez podgrzewania i najprawdopodobniej cos przy okazji spapral bo jakies rdzo-babelki mi sie pojawily przy uszczelce. Bede to w najblizszym czasie robil i zaloze sobie juz grzana szybe, tylko chcialbym sprawdzic czy wszystko oki z instalacja (podepne jakis miernik) no i pytanie, gdzie znajduje sie ta wtyczka ktora sie wtyka w szybe? Na zewnatrz pod tym plastikowym podszybiem, czy raczej gdzies od srodka pod decha rozdzielcza?
jimiasty
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
"Grzana szyba" brzmi dumnie, zważywszy na to, że grzeje się tylko tam gdzie dotykają szyby wycieraczki w stanie spoczynku

Konto usunięte
-
jimiasty
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
166 razy
-
Polubione posty:
102 razy
Konto usunięte pisze:"Grzana szyba" brzmi dumnie, zważywszy na to, że grzeje się tylko tam gdzie dotykają szyby wycieraczki w stanie spoczynku

Lepszy rydz niz nic.
jimiasty
-
Gromix
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Panowie (i Panie) - podpinam się do tematu - niestety dzisiaj miałem spotkanie z kamieniem - lecącym - i przednia szyba w forku (2004r) do wymiany..
Czy orientujecie się jaka firma robi szyby dla subaru (jako oryginały) i ewentualnie jakie zamienniki brać pod uwagę (oczywiście interesuje mnie tylko podgrzewana)?
..kiedyś w innym samochodzie wstawiłem zamiennik (nie-wiem-jaki) i niestety, szyba po roku byla bardzo słaba, nie wspominając że zostawały na niej ślady od plastikowej skrobaczki do lodu... :/
btw w car-glassie na Jugosłowiańskiej w wawie za zamiennik krzyczą 699zł + 700 robocizna..
Gromix
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
-
Polubił:
83 razy
-
Polubione posty:
443 razy
W tym tygodniu dzwoniłem do warsztatu i powiedzieli mi 390 zł za szybę z wymianą. Do Impreza MY01.
No ale u Ciebie cenę robi to że jest podgrzewana.
jarmaj
-
Gromix
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
ha.. za 390 to ja bym w rączkę jeszcze pocałował - bo nawet jak będę robił z AC to musze 500zl wkladu wlasnego doliczyc (+strata 10% znizek)..
Gromix
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
527 razy
Gromix, sprawdź tu -
http://www.maxglass.pl/. Jak miałem problem z szybami to cena na Jugosławiańskiej mnie lekko zwaliła z nóg. Tutaj powinno być korzystniej cenowo.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
Gromix
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Dzieki, spróbuje - pytanie tylko, czy skoro i tak płacę wkład własny, robiąc z AC - to lecieć po całości i montować oryginał (Carlex.. chyba) czy też Pilkington / Saint-Gobain będzie bardziej żywotna..?
Gromix
-
mcc
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX seria+
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Ja robilem juz ze 3 razy w
http://www.szybysamochodowe.waw.pl/ - 2 razy naprawa odprysku i 1 wymiana.
Pzw,
MCC
mcc
-
nordglass
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru impreza
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Dzień dobry Gromix,
przede wszystkim trzeba ocenić, czy szyba kwalifikuje się do wymiany, czy możliwe będzie jej uzupełnienie. Zapraszam do NordGlass, ocenimy, doradzimy, naprawimy.
Nordglass jest największą siecią w Polsce zajmującą się profesjonalną wymianą szyb samochodowych. Salony Nordglass znajdziesz na
http://www.nordglass.pl/pl/samochodowe, ... s,a13.html. Serdecznie zapraszam.
W razie dodatkowych pytań pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam, Sebastian Nikulski
Online Ekspert NordGlass
nordglass
-
Gromix
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Ok, a wiec tak:
szyba bezapelacyjnie nadawała się do wymiany - uderzenie punktowe + pęknięcie na jakieś 20cm..
szybę wymieniłem w
http://www.maxglass.pl za 800zl brutto (szyba podgrzewana, pilkington). Do pracy warsztatu zastrzeżeń nie mam - zrobione z dnia na dzień (opóźnili sie 1h.. ale to mogę przeżyć)
co do cen innych zakładów to: car glass: 1300zl (równiez za pilkington'a);
http://www.szybysamochodowe.waw.pl - rownież ok 1300zl. ..jeszcze gdzieśtam w wawie - 1300zl..
Bardzo mili i pomocni byli w
http://www.olocars.pl/index.php - 800zl pilkington..ale akurat tego dnia nie mieli możliwości zrobienia..
Gromix
-
Gromix
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
oczywiście dzięki wszystkim za porady! :)
Gromix
-
Gromix
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
hah.. niestety.. dzisiaj przy 130 na autostradzie wydmuchało mi uszczelkę przy szybie (a raczej jej połowę która wisiała nad samochodem... :/ tak więc może jednak nie maxglass... chociaż jak wiadomo ten się nie myli kto nie robi... w tygodniu do poprawy..
Gromix
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
527 razy
Gromix, poprawka się należy i tyle. Ciekaw jestem jak do tego podejdą. Zdaj relację proszę.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
misiek1111
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy 2.0R
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
A jak poznać, że szyba w samochodzie ma podgrzewanie? są paski jak w tylnej szybie?
misiek1111
-
mcc
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX seria+
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
W Subaru to chyba tylko pod wycieraczkami takie dosc widoczne pasy?
Pzw,
MCC
mcc
-
Gromix
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Wracam do wątku (po pewnym czasie :)) coby zdać relację do końca.
A więc przygoda z maxglass zakończona pozytywnie - uszczelka wklejona, ludzie w serwisie mili, generalnie polecam - może z małym dopytaniem czy oby na pewno dokleili wszystko jak trzeba :)
imho. w forku 'podgrzewanie szyby' oznacza możliwość podgrzania wycieraczek w stanie spoczynkowym - co jest raczej średnio użyteczne (no może nie trzeba skrobać pod wycieraczkami..) i ma się nijak do podgrzewanej szyby w innych markach eg. mercedes
Gromix