Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
- Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
To może mój zdąrzy wrócić z Poznania (z naciskiem na słowo "może"
).

- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Sami optymiści :)
To może i mój zdąży się zaszperować i zmapować pod ALS do tego czasu
To może i mój zdąży się zaszperować i zmapować pod ALS do tego czasu

no nieee... to mnie w sobotę nie ma, a tu ani Tomek, ani Cygi nie jadą?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- cyqan
- 5 gwiazdek
U mnie na ten moment napęd i motor kaput. Tak wiec urlop do odwołania. Jedyne pocieszenie, że wskoczą kolejne mody.
Mogę pilotować jeśli ktoś ma wolny prawy, żebym nie dostał sraczki od niejeżdżenia
Mogę pilotować jeśli ktoś ma wolny prawy, żebym nie dostał sraczki od niejeżdżenia

eeee... motor kaput? że jak?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- cyqan
- 5 gwiazdek
Szarpie jak Arti kierą i chodzi jak boxer
Narazie nic jeszcze nie ruszałem. Może wtrysk, świeca, a może rozrząd przeskoczył. Ciężko powiedzieć

Narazie nic jeszcze nie ruszałem. Może wtrysk, świeca, a może rozrząd przeskoczył. Ciężko powiedzieć
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2014, o 18:52 przez cyqan, łącznie zmieniany 1 raz.
Arti pisze: Już organizuję akcję wymiany tej uszczelki wydechowej. Mam nadzieje, że to właśnie tam na ta moc spierdalała w kosmos.
A na wolnych obrotach też cyka ? Bo teoretycznie uszczelka wtedy nie powinna dawać tego hałasu, teoretycznie

Bo jeśli tak to może zawory/zawór, albo inne wężyki w stalowym oplocie

Zdiagnozuj to i zrób, żeby jakiegoś bigosu z tego nie było.
Na Federalu jechałeś na limicie, a na slicku na przyczepności.
Ideałem jest pojechać na sliku na limicie tylko kto się odważy

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Ty 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Arti jak popatrzysz na doladowanie na onboardzie to znajdziesz troche zgubionego czasu ;)
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Teoretycznie nie powinno być tego hałasu i... praktycznie też go nie ma. Co jest najlepszym potwierdzeniem tego, że to słuszna diagnoza. Na wolnych obrotach zupełnie nie ma tego dźwięku.ryjeks pisze: A na wolnych obrotach też cyka ? Bo teoretycznie uszczelka wtedy nie powinna dawać tego hałasu, teoretycznie

- Arti
- 6 gwiazdek
Porównałem onboard z maja i niedzieli.Alan, Alan, Alan! pisze: Arti jak popatrzysz na doladowanie na onboardzie to znajdziesz troche zgubionego czasu ;)

Kurwa, dobrze czuliśmy, że auto nie jedzie...

maj:
niedziela:

dlatego dla Remka było wolno 

- cyqan
- 5 gwiazdek
Żukinio coś nie jedzie...
Start też dupy nie urywa, a powinien przynajmniej jedną półoś szarpnąć.
Tym bardziej szacun za wykręcone 3:35. Gdyby samochód był sprawny byłoby znacznie szybciej. MARSZ NA SERWIS!

Start też dupy nie urywa, a powinien przynajmniej jedną półoś szarpnąć.
Tym bardziej szacun za wykręcone 3:35. Gdyby samochód był sprawny byłoby znacznie szybciej. MARSZ NA SERWIS!

Arti pisze: Na wolnych obrotach zupełnie nie ma tego dźwięku.
GIT

Arti pisze: przy identycznym wyjściu z dwójkowego zakrętu onboard na federalu odrobił około sekundę.
Ciekawi mnie jeszcze jaki wpływ na osiągi ma fakt, że Federal się toczy, a slick się odkleja od asfaltu.
Teoretycznie

Bo średnice kół chyba podobne były.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
start w głównej mierze dlatego, że mocne piłowanie powodowało jedynie efektowne palenie sprzęgła na przyczepnej gumie.cyqan pisze: Start też dupy nie urywa
żeby to bardziej zobrazować:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=jCDGfk-Eov0

cyqan pisze: Mogę pilotować jeśli ktoś ma wolny prawy, żebym nie dostał sraczki od niejeżdżenia
Jak sie nie boisz wsiadac do wynalazka typu bmw , to bede sie wybieral na Radkowski i nie mam na razie obsady na prawy. Tylko ze u mnei na prawym to wieje nudą, mozna sobie czasem ewentualnie hydraulika pyknąc w celu zmiany krajobrazu na przednim ekranie. No i nie wiadomo czy beta przezyje WLTA - bede sie staral jej za bardzo nie zmodyfikowac.
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
eee. a co to koce grzewcze mieliście? Bez tego slicka dużo prościej zerwać, niż cywilną gumę, strzał ze sprzęgła i po sprawie.. Jeśli się ślizgało sprzęgło, to coś jest nie teges, bo co najwyżej powinno zmulić furę, a nie paliś sprzęgło..Alan, Alan, Alan! pisze: mocne piłowanie powodowało jedynie efektowne palenie sprzęgła na przyczepnej gumie.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
nooo... skoro tak mówisz, to następnym razem przed startem zrzucamy skrzynię. Z busa serwisowego, w którym mamy drugą rajdówkę i walizkę dolarów, wyciągamy nowy spiek i nasz inżynier szybko rozporządzi z 5 mechaników do zbadania i naprawienia problemu.eMTi pisze: eee. a co to koce grzewcze mieliście? Bez tego slicka dużo prościej zerwać, niż cywilną gumę, strzał ze sprzęgła i po sprawie.. Jeśli się ślizgało sprzęgło, to coś jest nie teges, bo co najwyżej powinno zmulić furę, a nie paliś sprzęgło..
Oczywiście wcześniej zostaną przeprowadzone wszelkie symulacje.
oj eMTi, eMTi. co za różnica z jakiego powodu ślizgało. Ślizgało to się nie pałuje i tyle. No chyba, że dla sportu lubi się katować i w połowie odcinka szukać awaryjnych

BTW ten slick na zimno klei, może nie na 100%, ale klei. Poza tym, my konsultujemy takie rzeczy z Jednym Gościem

Tak najzwyczajniej, to pewno musimy znaleźć złoty środek. Federal jedzie bez problemu z 5+k, Miśki stały w miejscu, choć prawda, że chyba odrobinę wyżej było strzelane. Dla mnie to nawet logiczne

- Arti
- 6 gwiazdek
Już działamy w temacie. Pełne wsparcie MTSu i Kijka.cyqan pisze: MARSZ NA SERWIS!![]()
Testowaliśmy różne scenariusze i cytując klasyka "ni chuja", nie da rady sensownie tym ruszyć. Slick nie zamieli w miejscu (tak jak Remik napisał one kleją od samego początku bez grzania) i jedyny efekt jaki jest gwałtownym zwolnieniu sprzęgła to taki, ze w aucie wali spalonym sprzęgłem przez dwa następne zakręty. Trzeba przełknąć tą sekundę straty. Co innego na federalu - tam już mam opatentowane sensowne ruszanie.cyqan pisze: Start też dupy nie urywa, a powinien przynajmniej jedną półoś szarpnąć.
Generalnie po tych Kamionkach mam do siebie pretensje o to, że zbagatelizowałem sprawę cykania (coraz głośniejszego!) i wyraźnych sygnałów o tym, że auto się nie zbiera. EVO było do ugryzienia.

- Arti
- 6 gwiazdek
Anyway, śledzicie newsy na Rally Masters?
Lista zgłoszeń - (oczywiście również dzięki nam tutaj zgromadzonym
) jest tłusta jak opona Cygiego
Grzyb w R5, Banasiewicz w R4, 2 Ptaszki w WRC (!)... i podobno jeszcze ktoś z RSMP.
Będzie rajdowe święto :D
Lista zgłoszeń - (oczywiście również dzięki nam tutaj zgromadzonym

Grzyb w R5, Banasiewicz w R4, 2 Ptaszki w WRC (!)... i podobno jeszcze ktoś z RSMP.
Będzie rajdowe święto :D

Alan, Alan, Alan! pisze: wyciągamy nowy spiek
no właśnie taka, że tylko co do tego powodu był mój komentarz, a nie do samego faktu, że się ślizgałoAlan, Alan, Alan! pisze: co za różnica z jakiego powodu ślizgało

- Arti
- 6 gwiazdek
Wszystko się zgadza Maciek. Sprzęgło jak się go nie przypali przy starcie nie ślizga się absolutnie ani trochę, więc tu jest w porządku. Po prostu mamy klejące gumki, mieciusią skrzynię, malusią tarczkę 225 i musimy się z tym zestawem obchodzić delikatnie.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Emti. Ja z tym busem i czesciami to sobie zartowalem. 

- cyqan
- 5 gwiazdek
Ile strzałów na slicku i nawrotów wytrzyma, bo jestem zainteresowany...?eMTi pisze:Alan, Alan, Alan! pisze: Seria z Nkowym dociskiem wytrzymuje spokojnie moce powyżej 400KM, więc żadne cuda wianki nie są potrzebne

- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
- Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6
Dwa na dzień, czyli przed wlta trzeba 2 dni nie strzelaćcyqan pisze:Ile strzałów na slicku i nawrotów wytrzyma, bo jestem zainteresowany...?eMTi pisze:Alan, Alan, Alan! pisze: Seria z Nkowym dociskiem wytrzymuje spokojnie moce powyżej 400KM, więc żadne cuda wianki nie są potrzebne

Poza tym cena do możliwości setupu: seria tarcza i N-kowy docisk jest jeszcze lepsza niż Kayaba AGX!!!

Dobrze eMTi że mamy takie możliwości