Schron kopieszChloru pisze:Prace wykonczeniowo budowlane wyraźnie ruszyły do przodu. Kwadrat zaczyna nabierac kształtu
Piękny dzień dziś mamy
Re: Piękny dzień dziś mamy
Dolce far niente 
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
FUX pisze: Schron kopiesz![]()
![]()
Dużo większe niż schron nie będzie za to własne
*za lat 30
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
I teraz to już będzie tylko coraz gorzejChloru pisze:Prace wykonczeniowo budowlane wyraźnie ruszyły do przodu. Kwadrat zaczyna nabierac kształtu
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 
Chciałoby się zacytować klasykęChloru pisze:Prace wykonczeniowo budowlane wyraźnie ruszyły do przodu. Kwadrat zaczyna nabierac kształtu
"Nie bój, nie bój, odłączą Ci".
czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
mały 5150 pisze: I teraz to już będzie tylko coraz gorzejTylko nie mów, że nie ostrzegałem
![]()
Widze, ze kolega doświadczony. Przyjdzie, pomoze, napije sie
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Kochanieńki - pewnie, że pomogęChloru pisze:mały 5150 pisze: I teraz to już będzie tylko coraz gorzejTylko nie mów, że nie ostrzegałem
![]()
Widze, ze kolega doświadczony. Przyjdzie, pomoze, napije sie
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jeszcze pare godzin w pracy i moge sie szykowac do Rzeszowa...
a tam spedze 3 dni na prawym stolku w tym:

love this job
a tam spedze 3 dni na prawym stolku w tym:

love this job
list z dwoma pieknymi małymi bezowymi swinkami dzisiaj dostałem,
Godlik dzieki i poproszę PW z numerkami
Godlik dzieki i poproszę PW z numerkami
esilon pisze: list z dwoma pieknymi małymi bezowymi swinkami dzisiaj dostałem,
Ty to chyba chcesz Godlik'owi konkurencję zrobić
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
liwit pisze: y to chyba chcesz Godlik'owi konkurencję zrobić
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A ja dzisiaj o takim marzyłam. Na pocieszenie raczę się pifkiem (bezalkoholowymWiS pisze:Znam to uczucie...
Niech szybko rośnieliwit pisze: Na pocieszenie raczę się pifkiem (bezalkoholowym
Dolce far niente 
liwit,
jeszcze chwila i jak na koniec czerwca zamachasz chusteczką to zobaczysz je najwcześniej pod koniec sierpnia!
Gratulacje dla Kovala!
A mój dzień zapięknił jeszcze bardziej za sprawą mojego Ukochanego Dostawcy Internetu, który przysłał kawalerię galopem, w związku z czym nie muszę już depeszować!
Dzięki za oferty odsieczy (z opozycyjnego wątku), ale mój UDI stanął na wysokości zadania i naprawę wykonał ekspresowo.
jeszcze chwila i jak na koniec czerwca zamachasz chusteczką to zobaczysz je najwcześniej pod koniec sierpnia!
Gratulacje dla Kovala!
A mój dzień zapięknił jeszcze bardziej za sprawą mojego Ukochanego Dostawcy Internetu, który przysłał kawalerię galopem, w związku z czym nie muszę już depeszować!
Dzięki za oferty odsieczy (z opozycyjnego wątku), ale mój UDI stanął na wysokości zadania i naprawę wykonał ekspresowo.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Ukochany!michal pisze:Gal pisze: UDI
Ulubiony Dostawca Internetu ?
Bardzo lubimy się z moim providerem, bo mam wrażenie, że mi zdjął tłumik (czy jak się ten ogranicznik nazywa) na łączu i w związku z tym, płacę za łącze 2Mb, a download mi hula ok. 500kB/s. Ponieważ nie jestem pewien, czy wynika to wyłącznie z jego dobrej woli i uczucia przyjaźni które do mnie żywi, czy też z jakiegoś przypadkowego błędu w konfiguracji mojego konta, to na wszelki wypadek mu nie dziękuję...
A o co chodzi z tym wyrównaniem? Mamy umowę na 2Mb/s, a ja nie zgłaszam żadnych zastrzeżeń - potwierdzam, że 2Mb zawsze są.FUX pisze:Gal,
Poczekaj, jak Ci UDI wyrównanie przyśle
My się z UDI naprawdę lubimy;
1. Jestem klientem z numerem oooo1 albo blisko tego,
2. Od początku mam najwyższy transfer/abonament,
3. Płacę bez spóźnień,
4. Nie robię wioski i nie bluzgam jak piorun strzeli w przekaźnik, tylko wykazuję zrozumienie dla trudności technicznych,
5. Nie truję mu d. problemami z konfiguracją łącza czy sieci domowej,
6. Jak nie było konkurencji Tepsy to nie dyskutowałem, tylko płaciłem tyle ile żądał, jak Tepsa usprawniła wreszcie łącza, to nie rzuciłem się w jej objęcia, tylko spokojnie przedyskutowałem z nim sprawę mojego przywiązania do wspierania lokalnego biznesu versus dumpingowe propozycje Tepsy. W efekcie doszliśmy do satysfakcjonującej obie strony stawki za łącze 2Mb,
7. Robię codzienne zakupy w jego sklepie (lokalne Micro Cash & Carry),
8. Prowadzę z jego bratem dyskusje na temat off-roadu (Mistrz Polski czy okolice w rajdach terenowych, zdaje się),
9. Prowadzę z jego bratem dyskusje na temat klientów (ma wyrobione zdanie na temat klientów jako takich),
10. Moja żona robi codzienne zakupy w jego sklepie, a przy kumulacjach kupuje w jego punkcie Toto-Lotka,
11. Jestem sympatyczny.
W sklepie mam zawsze zielone Dunhille, a łącze mam za rozsądną (choć nie najniższą na rynku) stawkę i jest naprawiane błyskawicznie jak coś się stanie.
Dlatego się lubimy i wynikające z dobrych wzajemnych stosunków udostępnienie mi łącza o wyższym transferze niż by to wynikało z umowy nas łączącej (z pełną świadomością, że ten transfer wykorzystywany jest chwilami tylko), nie jest nieprawdopodobne, choć pewne też nie jest.
Dlatego nie dziękuję...
Twoje wyczerpujące i dogłębne wyjaśnienie wiele wyjaśnia
....

Dolce far niente 
Gal, muszę przyznać, że Twoje tłumaczenie brzmi nieco jak tłumaczenie upierdliwego klienta, że nie jest upierdliwy.

czarne jest piękne...
Punkt 11 się zgadza 
a ja miałem wczoraj piękny dzień po przejażdżce WRX'em
nawet mi się spodobało... i co tu teraz zrobić...
normalnie dylematy moralne człowiekiem targają
nawet mi się spodobało... i co tu teraz zrobić...
normalnie dylematy moralne człowiekiem targają
Polecam się w takim razie w innych lokalizacjach a także innym forumowiczom domowo i firmowo w mazowieckiemGal pisze:Ukochany!michal pisze:Gal pisze: UDI
Ulubiony Dostawca Internetu ?![]()
Bardzo lubimy się z moim providerem, bo mam wrażenie, że mi zdjął tłumik (czy jak się ten ogranicznik nazywa) na łączu i w związku z tym, płacę za łącze 2Mb, a download mi hula ok. 500kB/s. Ponieważ nie jestem pewien, czy wynika to wyłącznie z jego dobrej woli i uczucia przyjaźni które do mnie żywi, czy też z jakiegoś przypadkowego błędu w konfiguracji mojego konta, to na wszelki wypadek mu nie dziękuję...