FUX pisze:Gal,
Poczekaj, jak Ci UDI wyrównanie przyśle

A o co chodzi z tym wyrównaniem? Mamy umowę na 2Mb/s, a ja nie zgłaszam żadnych zastrzeżeń - potwierdzam, że 2Mb zawsze są.
My się z UDI naprawdę lubimy;
1. Jestem klientem z numerem oooo1 albo blisko tego,
2. Od początku mam najwyższy transfer/abonament,
3. Płacę bez spóźnień,
4. Nie robię wioski i nie bluzgam jak piorun strzeli w przekaźnik, tylko
wykazuję zrozumienie dla trudności technicznych,
5. Nie truję mu d. problemami z konfiguracją łącza czy sieci domowej,
6. Jak nie było konkurencji Tepsy to nie dyskutowałem, tylko płaciłem tyle ile żądał, jak Tepsa usprawniła wreszcie łącza, to nie rzuciłem się w jej objęcia, tylko spokojnie przedyskutowałem z nim sprawę mojego przywiązania do wspierania lokalnego biznesu versus dumpingowe propozycje Tepsy. W efekcie doszliśmy do satysfakcjonującej obie strony stawki za łącze 2Mb,
7. Robię codzienne zakupy w jego sklepie (lokalne Micro Cash & Carry),
8. Prowadzę z jego bratem dyskusje na temat off-roadu (Mistrz Polski czy okolice w rajdach terenowych, zdaje się),
9. Prowadzę z jego bratem dyskusje na temat klientów (ma wyrobione zdanie na temat klientów jako takich),
10. Moja żona robi codzienne zakupy w jego sklepie, a przy kumulacjach kupuje w jego punkcie Toto-Lotka,
11. Jestem sympatyczny.
W sklepie mam zawsze zielone Dunhille, a łącze mam za rozsądną (choć nie najniższą na rynku) stawkę i jest naprawiane błyskawicznie jak coś się stanie.
Dlatego się lubimy i wynikające z dobrych wzajemnych stosunków udostępnienie mi łącza o wyższym transferze niż by to wynikało z umowy nas łączącej (z pełną świadomością, że ten transfer wykorzystywany jest chwilami tylko), nie jest nieprawdopodobne, choć pewne też nie jest.
Dlatego nie dziękuję...

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.