Rajdy 2014

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: Rajdy 2014

Post 19 paź 2014, o 21:04

Piter 35, Burat,
wyjaśnijcie mi jedno, bo chyba nie rozumiem.

Koszty udziału w tym rajdzie to 120 tys. zł, lub realnie nawet więcej, jeśli kierowca rozbije furę.
A ile wynosiła nagroda za zwycięstwo?
200 tys. zł? 100 tys zł? 50 tys zł?
Postanowiłem sprawdzić w regulaminie:
http://www.rajd.dolnoslaski.pl/files/Re ... i_RSMP.pdf
14.2.
Nagrody w Rajdzie
• za 1, 2 i 3 miejsce w klasyfikacji generalnej - po 2 puchary.

Za ile da się sprzedać taki puchar w skupie złomu? Za 1-2 zł, maksymalnie. Równowartość kilkunastu puszek po piwie.

Dla porównania, w wyścigu rowerowym Tour De Pologne, zwycięzca wygrał samochód osobowy o wartości około 75 tys. zł.
A jakie są koszty startów w wyścigach rowerowych w porównaniu ze startami w rajdach samochodowych?
Rajdowanie bez sponsorów? To dobre zajęcie dla Sołowowa.

Jeśli faktycznie nie wystarczyło pieniędzy od sponsorów na to aby pokryć koszty udziału w tym rajdzie, to co?
Miał gość wziąć pożyczkę 120 tys, np. pod zastaw mieszkania (jesli ma takowe) i potem ją spłacać przez np. 10 lat?
Po to aby okazać "szacunek" kibicom?
Chyba was kompletnie pogieło.
:roll:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 19 paź 2014, o 21:34

Лукашэнка, a czy to ,że nie wystartuje w tym rajdzie oznaczało by dla niego śmierć przez rozstrzelanie ??? Sory ja chcę wygrać Mistrza Polski ale nie mam kasy , żałujcie mnie wszyscy :?: No qrwa nie stać mnie to nie jadę żadne rozdarcie szat.
Wielu wcześniej kończyło karierę z powodu braku kasy ale obrażanie się na kibiców bo się zagrzali to nie jest droga. Owszem to jest droga do problemów jeszcze większych ze sponsorami w przyszłości bo jak do kogoś przyjdzie to założę się ,że panowie zrobią z czasem małą rozkminę kto to jest i co się o nim mówi i im wyjdzie ,że on dość kontrowersyjny jest i wielu przeciwników ma bo jakiś tam zgrzyt był na koniec mistrzostw więc lepiej nie inwestować w pacjenta. :cofee:

Dupy dał najbardziej z tego powodu ,że nie wyjaśnił (jeżeli już w ogóle podjął decyzję aby się odezwać ) co i jak wyglądało. Trzeba było albo wyłożyć kawę na ławę ,że od dwóch czy trzech rajdów dostaje furę praktycznie za free bo Rallytechnology zależy na tytule maistra i jak się okazało ,że już jest to firma nie chciała ryzykować furą i kasą i sory kibice. 90% by to zrozumiało. Albo siedzieć cicho ,a suchy i lakoniczny komunikat "przegraliśmy z budżetem" tylko i wyłącznie podgrzało atmosferę i kibice na odcinkach (zapieprzając parę km na nogach żeby zobaczyć chłopaków w akcji bo ktoś stwierdził ,że rajdy najlepiej ogląda się po maratonie w górach) pomyślało "aaa ma tytuł to ma nas w dupie to ch....mu w D" całkiem słusznie moim zdaniem jeśli nie znali całej historii.
Popatrzmy ,że Grzyb zrobił dokładnie tak samo , przecież kapeć to nie awaria która eliminuje z rajdu , jednak szybka matematyka ,że nie ma szans, szkoda kasy i wycofanie , jednak on się nie odezwał niepotrzebnie i nie ściągnął na siebie wqrwu ludzi.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

GUEST
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: STI PPP
Polubił: 5 razy
Polubione posty: 1 raz

Post 19 paź 2014, o 21:39

Barana, jak sam zresztą napisał na wstępie swojego "Dzieła" poniosły emocje.
Nie pierwszy to raz. Od strony public realations ton wypowiedzi niedopuszczalny dla zawodnika z takim doświadczeniem i dorobkiem.

Nie wiem ile w tym prawdy ale zasłyszałem, że Chuchała chciał wystartować w piątek wieczorem w Kłodzku.
Kwestie regulaminowe i proceduralne podobno to uniemożliwiły.
Szczerze, wolałbym zobaczyć jego w wolnym przejeździe świętującego Mistrza Polski niż to co zobaczyłem, czyli ....
kompletne zaprzeczenie i przeciwieństwo Rajdów a mianowicie: pokaz drifterów :wall:

Ku przestrodze: w sobotę wieczorem na drodze w Zieleńcu wydarzyła się kolejna tragedia w której zginęli ludzie.
Niby po Rajdzie ale trudno napisać, że z nim nie związana.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 19 paź 2014, o 21:54

Лукашэнка pisze: Dla porównania, w wyścigu rowerowym Tour De Pologne, zwycięzca wygrał samochód osobowy o wartości około 75 tys. zł.
A jakie są koszty startów w wyścigach rowerowych w porównaniu ze startami w rajdach samochodowych?
Myślę ,że porównywalne :idea:

Лукашэнка, wszyscy tylko tak gadają ,że jeżdżą dla Siebie ale tak po części jeżdżą dla Nas , bo my jesteśmy w podświadomości odbiorcami tych reklam co mają ponaklejane , myślisz ,że będą jeździć jak będzie zerowa ilość kibiców ? nie sądzę .
A kibic nie lubi jak go się roluje , a tak się zachowuje nasz nowy obecny mistrzunio . Ma w D wszystkich . A Baran będzie wciskał ,że jest ok :idea:

Czemu Rajd Polski jednak wrócił do kalendarza WRC , bo miał gigantyczną frekwencję :idea:

burat, jak będziesz robił najbliższą imprezę rajdową to zrób 3 lub 4 odcinku łącznie jakieś tam 30-40 kilosów ( nie wiem ile robisz więc strzelam ) , niech wszyscy wpłacą kasę :idea:kibice przyjadą :idea: , w połowie imprezy odwołaj połowę i powiedź ssssoooooryyyy Koledzy kierowcy sssooooory kibice , wiecie ile to kosztuje :idea: Budżet mam napięty :idea: Wiecie ile to kosztujjjjeeeeeee :o :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 22:08

Piter 35 pisze: burat, jak będziesz robił najbliższą imprezę rajdową to zrób 3 lub 4 odcinku łącznie jakieś tam 30-40 kilosów
dzięki ci dobry człowieku ,że tak we mnie wierzysz :giggle: :thumb: , bardzo bym chciał takie coś zrobić i chyba jako pierwszy będę musiał :-)

Jednak takie coś bez sponsorów jest nierealne , nie będzie sponsorów jeśli sobie nie zrobię najpierw mniejszymi imprezami dobrej opinii wśród ludzi w mieście i jak się uda to zrobię imprezę o jakiej marzę , czyli 3 odcinki po 3,5- 4 km x 3 dla amatorów z klatkami. Ale to trzeba pracy i spooooro kasy jednak kogo to obchodzi , jak nie będę chciał to nie zrobię , a jak zrobię to radocha dla mnie że jestem pierwszy w kraju , bo to przede wszystkim mój upór do tego doprowadzi ,ale absolutnie nie bez kibiców i sponsorów można to zrobić :idea: :idea:

Chyba ,że ma się kasę króla sedesów wtedy można mieć wywalone na kibiców tylko po co to robić :?: Jeździć też można na zamkniętych torach bez kibiców tylko czemu się tego nie robi :?: :idea: czyż nie dla tych "niewdzięcznych" kibiców :whistle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 19 paź 2014, o 22:12

No popatrz :idea: , kibice są jednak potrzebni :cofee:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 19 paź 2014, o 22:15

Piter 35 pisze: burat, jak będziesz robił najbliższą imprezę rajdową to zrób 3 lub 4 odcinku łącznie jakieś tam 30-40 kilosów ( nie wiem ile robisz więc strzelam ) , niech wszyscy wpłacą kasę :idea:kibice przyjadą :idea: , w połowie imprezy odwołaj połowę i powiedź ssssoooooryyyy Koledzy kierowcy sssooooory kibice , wiecie ile to kosztuje :idea: Budżet mam napięty :idea: Wiecie ile to kosztujjjjeeeeeee :o :mrgreen:
Tak sobie śledzę opinie jednych i drugich tu i na FB. Piter, Twój argument (albo żart - nieważne) jest inwalidą. Kibice nie płacą zawodnikom za jazdę, a zawodnicy jak najbardziej wpłacają wpisowe na imprezę. Troszkę to zmienia wzajmene relacje i oczekiwania.

Ja tam w zupełności rozumiem WCh - jechał za swoje. Zrobił wynik szybciej niż zakładano. Zrezygnował z zawodów. A może zrobił to dlatego, żeby móc wystartować od początku przyszłego sezonu, hę? :whistle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 22:38

Chloru pisze: Kibice nie płacą zawodnikom za jazdę, a zawodnicy jak najbardziej wpłacają wpisowe na imprezę. Troszkę to zmienia wzajmene relacje i oczekiwania.
twój argument jest inwalidą , w każdym normalnym kraju KIBIC zapewnia zawodnikowi rozgłos w postaci zainteresowania które sponsor przekłada na zyski z reklamy jaką będzie miał gdy da kasę danemu kierowcy co myśląc na skróty kibic umożliwia zawodnikowi zdobycie kasy na rajd -płaci mu innymi słowy.
W naszym chorym systemie niestety 90% kierowców jeździ "za swoje" lub "stryjaciotkiwujkaszwagra" co tworzy patologię bo kibica się ma w dupie , co prowadzi do braku nowych sponsorów , nowych zawodników ,a jak właśnie ten pociot przestaje jeździć to sponsor nie widzi interesu żeby zostać w tym sporcie.
Chloru pisze: Ja tam w zupełności rozumiem WCh - jechał za swoje. Zrobił wynik szybciej niż zakładano. Zrezygnował z zawodów. A może zrobił to dlatego, żeby móc wystartować od początku przyszłego sezonu, hę? :whistle:
Wojtek dostawał na ostatnie 2-3 rajdy auto za free praktycznie od Stajni bo im zależało na tytule też. Jak tytuł został zdobyty Wojtek dostał polecenie opuszczenia fotela i tyle historii.
Taka jest nieoficjalna wersja. Nie dziwię się Wyporzyczalni bo na cholerę mieli się narażać na straty i tak sporo zainwestowali , nie dziwię się też Wojtkowi i trochę mi go szkoda , jednak albo było cicho siedzieć albo wyjaśnić sprawę od A do Z i na pewno 90% kibiców by to przyjęło. A tak to ludzie których panowie z PZMotu przegonili dla własnego widzimisię 6 km na przykład na odcinek w Zieleńcu , dostali niusa "Grzybek nie jedzie , a Wojtek napisał sorki ale przegraliśmy z budżetem" Wkurw ich moim zdaniem uzasadniony w 100%
Zauważmy jedną sprawę , Grzyb zagrał tak samo jak Wojtek , przecież kapeć to nie koniec rajdu , ale szybka kalkulacja i wycofanie się. On jednak przytomnie się nie odezwał i całe gówno poszło w Wojtka. Zabrakło obok niego kogoś kto by mu coś podpowiedział albo zabrał telefon.
Co do startu w przyszłym roku , to mam wątpliwości skoro poszły newsy o sprzedaży wszystkiego co można w tym mieszkania jakiegoś żeby skończyć sezon to chyba nie jest dobrze niestety , szkoda bo ta akcja na pewno nie ułatwi mu poszukiwania sponsorów :cofee:
Ostatnio zmieniony 20 paź 2014, o 09:55 przez burat, łącznie zmieniany 1 raz.

barton
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 22:46

Лукашэнка pisze: Dla porównania, w wyścigu rowerowym Tour De Pologne, zwycięzca wygrał samochód osobowy o wartości około 75 tys. zł.

Nie ma czegoś takiego jak TANI sport zawodowy. I nie ważne czy są to rowery, rajdy lub cokolwiek innego...

Rowery wyczynowe robione są pod konkretnego zawodnika (wagę, wielkość) + różnego rodzaju materiały urywające wagę (np. karbonowe koła).. Generalnie jest drogo :mrgreen: No i jak zaczyna się używać to i "zabawki" się zużywają. A rowerów trzeba mieć kilka (treningowe, startowe, na czasówkę, coś na wypadek kraksy/awarii materiału), kół zapasowych jeszcze więcej. Do tego jeszcze suplementacja odpowiednia (a nie jak u sporej części rajdowców: kiełbaska z grilla + izotonik ;-) ). Reszta to już podobny koszt jak w rajdach: ekipa mechaników, lekarz, masażysta, kucharz, samochody (wsparcie techniczne, kamper). + koszty transportu/zakwaterowania/wyżywienia itp.

Tutaj ciekawy materiał o tych "tanich" rowerach:
http://www.wprost.pl/ar/460080/Piec-row ... zet-Majki/

No i też ciekawa rozmowa o rowerach Włoszczowskiej:
http://www.sportowefakty.pl/kolarstwo/2 ... ziadowcem-
PAP: Ile kosztuje rower Mai Włoszczowskiej?

Grzegorz Dziadowiec: Myślę, że od 25 do 28 tysięcy złotych. To łączna cena detaliczna, ale my oczywiście nie musimy tyle płacić. Sponsorzy dostarczają nam większość komponentów za darmo. Korzystamy też z upustów, bo Maja jest inaczej traktowana. W ostatnich latach ceny wyczynowych rowerów poszybowały w górę. Kiedyś 15 tysięcy złotych to było maksimum. Dziś zdarzają się rowery nawet za 30-40 tysięcy.
Ile rowerów ma Maja?
- Przyznam, że sam się już trochę w tym pogubiłem. Powinno być dziewięć-dziesięć, licząc szosowe, do jazdy na czas i zimowy. Do Champery przywieźliśmy pięć. Zazdroszczę pływakom. Wezmą kąpielówki, czepki i mogą jechać na zawody. My z transportem sprzętu kolarskiego wciąż mamy pod górę.
Po drugie myślisz, że ten samochód w TdP to sie wziął z powietrza?? Wyścig trwa tydzień (jedzie przez całą Polskę), codzienne transmisje w TVP1/TVP Sport/Eurosport + tłumy kibiców przy trasie (zasięg z ekspozycją znaków towarowych idzie w miliony). No i sam wyścig to już należy do elity ;-)
Ostatnio zmieniony 19 paź 2014, o 23:11 przez barton, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 23:08

Barthol,
no zgoda, zamiast kolarstwa mogłem napisać na przykład o...
tenisie.
;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 23:12

Лукашэнка pisze: tenisie.
oj też chyba nie do końca trafione , szczególnie jak się poczyta trochę historii Janowicza i ile to kosztowało rodzinę kasy żeby był tam gdzie teraz jest , też jakieś zastawy/sprzedaż mieszkań się chyba zdarzały :whistle:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 19 paź 2014, o 23:15

burat pisze: twój argument jest inwalidą , w każdym normalnym kraju KIBIC zapewnia zawodnikowi rozgłos w postaci zainteresowania które sponsor przekłada na zyski z reklamy jaką będzie miał gdy da kasę danemu kierowcy co myśląc na skróty kibic umożliwia zawodnikowi zdobycie kasy na rajd -płaci mu innymi słowy.
Mówimy o Polsce. Zdecyduj się więc. To kibice płacą kierowcom czy nie płacą?
burat pisze: Wojtek dostawał na ostatnie 2-3 rajdy auto za free praktycznie od Rallytechnologi bo im zależało na tytule też. Jak tytuł został zdobyty Wojtek dostał polecenie opuszczenia fotela i tyle historii.

Nie znam szczegółów. Auto za free to jeszcze nie wszystko. Rozumiem, że mechanicy sami sobie płacili za hotele? :whistle:
burat pisze: Wkurw ich moim zdaniem uzasadniony w 100%

Trzeba było pojechać na Litwęw tym roku :evilgrin:
burat pisze: Co do startu w przyszłym roku , to mam wątpliwości skoro poszły newsy o sprzedaży wszystkiego co można w tym mieszkania jakiegoś żeby skończyć sezon to chyba nie jest dobrze niestety , szkoda bo ta akcja na pewno nie ułatwi mu poszukiwania sponsorów
Tym bardziej należy uszanować decyzję oraz formę jej przekazania.

barton
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 23:20

Лукашэнка pisze:Barthol,
no zgoda, zamiast kolarstwa mogłem napisać na przykład o...
tenisie.
;-)
zawsze można spróbować odwrócić kota ogonem ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 23:22

Chloru pisze: Mówimy o Polsce. Zdecyduj się więc. To kibice płacą kierowcom czy nie płacą?
Chloru nie kombinuj i nie odwracaj kota ogonem mówimy o zasadach jakie rządzą się w normalnym świecie , nie konkretnych przypadkach :razz:
Chloru pisze: formę jej przekazania.
moim zdaniem największy błąd jaki popełnił Wojtek i wywołał burzę

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 23:28

burat pisze: Chloru nie kombinuj i nie odwracaj kota ogonem mówimy o zasadach jakie rządzą się w normalnym świecie , nie konkretnych :razz: przypadkach.

burat, skoro nie mówimy o konkretnych przypadkach to wycofanie z rajdu jest jak najbardziej na miejscu jeżeli są ku temu powody. Powody którymi kierował się WCh wydają się być związane z jego problemami i osoby postronne mogą co najwyżej pomoralizować na foraskach :cofee:
burat pisze: moim zdaniem największy błąd jaki popełnił Wojtek i wywołał burzę
Gównoburzę. Jego decyzja i tyle.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 23:31

Chloru pisze: Jego decyzja i tyle.
kolejny raz się mylisz
Chloru pisze: osoby postronne mogą co najwyżej pomoralizować na foraskach :cofee:
i mogą mieć go za buca (choć nie słusznie) co ma wszystkich w dupie , ot takie prawo jego i ich ,a to na pewno pomoże mu w zdobyciu sponsora na przyszły sezon :cofee:

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 23:36

Barthol,
koty bardzo lubię, ale tutaj chodziło mi o coś innego.
O to, że są sporty, uprawianie których może wiązać się ze stosunkowo niższymi kosztami, a jednocześnie sukcesy najzdolniejszych zawodników wiążą się z zyskami (nagrodami), które znacznie przewyższają ponoszone nakłady.
A jeśli do tego dochodzą kontrakty sponsorskie czy inne reklamowe, to jest dodatkowe źródło zysku.

Tymczasem w tak kosztownym sporcie jak rajd samochodowy na zwycięzcę potrafi czekać jako jedyna nagroda - blaszany puchar.
Więc tu sponsoring to jest być albo nie być, niezależnie od talentu i szczerych chęci.

barton
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 23:51

Лукашэнка pisze: koty bardzo lubię

to tak jak ja 8-)
Лукашэнка pisze: O to, że są sporty, uprawianie których może wiązać się ze stosunkowo niższymi kosztami, a jednocześnie sukcesy najzdolniejszych zawodników wiążą się z zyskami (nagrodami), które znacznie przewyższają ponoszone nakłady.
A jeśli do tego dochodzą kontrakty sponsorskie czy inne reklamowe, to jest dodatkowe źródło zysku.

Polecam od 07:26 do 15:00 o finansach w lekkiejatletyce mówi Plawgo (odwołując się do swoich doświadczeń). Warto posłuchać jak wyglądają realia np. jak są przyznawane stypendia, jakie są możliwości pozyskiwania funduszy itd...

Link: https://www.youtube.com/watch?v=zwz2AV5Lr1Q
Ostatnio zmieniony 20 paź 2014, o 00:01 przez barton, łącznie zmieniany 1 raz.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 paź 2014, o 00:00

burat pisze: a Wojtek napisał sorki ale przegraliśmy z budżetem"
burat pisze: kolejny raz się mylisz
Powinieneś wewnętrznie uzgodnić zeznania :evilgrin:

No to teraz odrobina logiki.

Przypadek 1: To była decyzja WCh - nie ma kasy na starty. Tytuł zdobyty - rozsądnie wydaje (w tym przypadku, nie wydaje) pieniądze. Jego prawo. Jak ktoś uważa inaczej to niech mu te kilkadziesiąt kPLN przeleje na konto.

Przypadek 2: To była decyzja sponsorów. Ich prawo - tytuł zdobyty. WCh nie ma nic do gadania. Ocenianie jego zachowania nie ma sensu. Kibice obrażą się na sponsorów... tak jak nie korzystali z ich usług/produktów, tak dalej nie będą tego robić z powodu wyników WCh. No bo kto wie co robi "Bruno Tassi" bez zaglądania do internetu? Kilka procent społeczeństwa związana z branżą garmażeryjną.

Matematyka jest bezlistosna - skoro nie widać różnicy to po co przepłacać - nie jedziemy.

Pominę taki szczegół jak relacje między zawodnikiem a sponsorem. WCh mógł się postawić i pokłócić... ciekawe ile kasy dostałby następnym razem. :whistle:
burat pisze: i mogą mieć go za buca (choć nie słusznie) co ma wszystkich w dupie , ot takie prawo jego i ich ,a to na pewno pomoże mu w zdobyciu sponsora na przyszły sezon :cofee:

Chyba napiszę do http://www.koszuleklasyka.pl ze skargą na członka zespołu sportowego, który wspierają. Dodatkowo ww. obraża zasady ortografii i interpunkcji a w internecie użył słowa "buc". Ciekawe czy pomoże mu to w zdobyciu sponsora na przyszły sezon :mrgreen:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 20 paź 2014, o 00:12

Zawodnik miał prawo do takiej decyzji, ponieważ ułomność regulaminu na to pozwala. Szanujmy strategię! PZM niech ew spróbuje pomyśleć, czy nie byłoby warto czegoś zmienić. Jak np w f1.

Amen!

Natomiast Baran ocenił "nas" z jakiegoś powodu przez pryzmat biedy, patoligii i autobusów. Może był najebany i z braku wrodzonej kultury nie sprostował. A może jest po prostu prostakiem na jakiego się od jakiegoś czasu skutecznie kreuje.

A propos kosztów. Jeden kibic przyjedzie na składaku z wioski obok za darmo, drugi wyda na samoloty i hotele np. 130tys. pln. Inny przyjedzie rowerem droższym, jak wypożyczenie tej śmierdzącej R5tki. Są też tacy, którzy zaleją olej LOTOS do swojego parcha, bo taki jest na rajdówce Ich idola.

Pasjonaci, którzy musieli tym razem zapierdalać z buta 13km w dwie strony i tak nigdy nie byli wliczani w "koszty rajdu", więc chuj baranowi do tego, czy jechali Oni do tego parkingu autobusem, rowerem, czy helikopterem.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2014, o 00:18 przez cyqan, łącznie zmieniany 1 raz.

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 20 paź 2014, o 00:13

GUEST pisze:Ktos odpowiadal za bezpieczenstwo na OS Zieleniec, podjal taka a nie inna decyzje gdzie zamknac droge.
Sam nie jestem zadowolony bo szedlem z buta od strony Dusznik na ostatni OS i ... nie zdazylem za to jak wracalem to zlozylem gratulacje Habajowi bo zmienial kolo :)
Jako ciekawostka: w czasie tego spaceru minely mnie na zamknietym odcinku trzy cywilne Subaraki (nie sadze aby byly to samochody organizatora - na jednym widzialem naklejony nick, ktory czesto widuje na kropce) wiec jak ktos chce to moze :)
Ja nie twierdze ze jest super hiper ale bede sie upieral ze tragedii nie ma.
Pod wzgledem szeroko rozumianej oprawy i organizacji stawiam tegoroczny Rajd Dolnoslaski wyzej niz pozostale dwie rundy RSMP na ktorych bylem (Rzeszow, Wisła - to drugie pisze w zasadzie z bolem serca bo bardzo dobrze pamietam edycje Wisly z konca lat 90tych, ktore faktycznie juz sie nie powtorza)

To my z Vergette i całą ekipą z Warszawy + napotkana załoga Chojnego i Pablo.
Rajd był super, pogoda również nie była zła.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

barton
6 gwiazdek

Post 20 paź 2014, o 00:31

Pan Baran to chyba taki gołąb bez o. ;-) Ewentualnie jest już na takim etapie w życiu, że może powiedzieć co chce i ma to w de... Prawdziwy luksus ;-) Choć szkoda, że skupia się na "jeb***u kibiców" a myślę, że prawda leży gdzie indziej... ;-)

W sumie idąc dalej jego tokiem rozumowania to rajdowce powinni pojechać do np. motopark ułeż, zrobić jakieś "lajtowe o życie kółko", potem skoczyć do Decathlonu po puchar i grawerkę dla najlepszego z grona 8-) Tytuł jest tytuł, a kaska zaoszczędzona :mrgreen: Choć fakt nie ma już etosu rajdowca (i bajeru na panienki) bo przecież nikt nie widział jak tego Poloneza kolejno upalali na lotnisku czy innym ugorze :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 20 paź 2014, o 07:34

Tak sobie jeszcze raz przeczytałem wątek i jeżeli takie polskie piekiełko było u podstaw wypowiedzi Maćka Barana, to jeszcze lepiej go rozumiem i jeszcze bardziej się z nim zgadzam.
I gdzieś mam to, że teraz i mnie ktoś pewnie powyzywa jak Maćka.

Zresztą pozostaje mi tu jedynie zacytować siebie samego sprzed paru stron tego wątka:

jarmaj pisze:Ato nie, zgnoić każdego trzeba. No bo skoro ja tylko w stołek przed komputerem pierdzieć potrafię, to jakie to dowartościowujące pojechać po kimś znanym, widocznym na arenie międzynarodowej, w TV itp.

Nie piszę tu tylko o reakcjach na Kubicę. Takie same akcje rodem z forum Onetu pojawiały się przy Kościuszce, Hołowczycu... że nie będę już przytaczał przykładów z innych dyscyplin sportu.

Ech.... szkoda gadać.
Prorok jaki jestem, czy co?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 paź 2014, o 09:03

Chloru,
Chloru pisze: burat napisał(a):a Wojtek napisał sorki ale przegraliśmy z budżetem"

burat napisał(a):kolejny raz się mylisz

Powinieneś wewnętrznie uzgodnić zeznania :evilgrin:
a co tu uzgadniać. Pierwszy cytat jest przytoczeniem tego co napisał Wojtek w sprawie wycofania, a drugi odpowiedz na twoje stwierdzenie ,że to on podjął decyzję o tym ,że się wycofuje gdzie się myliłeś. Nie rozumiem co mam uzgadniać :cofee:
Chloru pisze: No bo kto wie co robi "Bruno Tassi"
może choć raz da mu kasę i nie będzie woził jego naklejek tylko na "dobry początek współpracy" :whistle:
Chloru pisze: Jego prawo.
Chloru pisze: Ich prawo
święte słowa, zgadzam się w stu procentach.
cyqan pisze:
A propos kosztów. Jeden kibic przyjedzie na składaku z wioski obok za darmo, drugi wyda na samoloty i hotele np. 130tys. pln. Inny przyjedzie rowerem droższym, jak wypożyczenie tej śmierdzącej R5tki. Są też tacy, którzy zaleją olej LOTOS do swojego parcha, bo taki jest na rajdówce Ich idola.
A ich prawem jest uważanie takiego zachowania za dymanie w dupę nie ważne przez kogo
Jeden ryzykuje wszystkim wkładając 1 mln złotych w to żeby zdobyć tytuł w jakiejś dyscyplinie sportu (podejrzewam ,że musiał na to mieć i nie brał ostatnich pieniędzy przeznaczonych na jedzenie ot inwestycja jak niektórych w akcje :cofee: ) Drugi natomiast takim samym wyrzeczeniem przyjechał z drugiego końca Polski żeby tego pierwszego zobaczyć i zostaje z ręką w nocniku. Potem gdy się wqrwi i obrazi na tego pierwszego (słusznie bądź nie słusznie, moim zdaniem kwestia nie wyjaśnienia sprawy do końca i nerwów z jednej i drugiej strony) słyszy ,że jest chamem i burakiemcebulakiem bo ma czelność wymagać od zawodnika żeby ten pojechał ,a przecież mu kasy na start nie dał. No zawodnik też nie kupił kibicowi hotelu , drogi , wolnego w pracy więc moim zdaniem świętym prawem kibica jest ocenić w/w jako skurwiela vel buca :whistle: :cofee:

Mnie rozjuszyły słowa Barana ,dla mnie są chamskie i butne. Nie wnoszą do rajdowego światka nic konstruktywnego tylko psują atmosferę. Baran ma to w dupie bo już nie startuje ,a jak startuje to za pieniądze Sołowowa ale reszta zawodników i kibiców powinna chcieć ,żeby sytuacja w tym sporcie znormalniała ,żeby sponsorzy przyszli i to jest moim zdaniem największe Polskie piekiełko :cofee:
słowa podsumowania:
Dla mnie sprawa jasna Wojtek dostał kopa z auta bo zdobył tytuł maistra i nikt nie chciał dopłacać do interesu , zdarza się taki life. Kibice wqrwieni na obsadę rajdu , ganiani po oesach jak stado baranów po usłyszeniu "sory nie jedziemy" ,a przyjechali nie dla tych 20tu osiek tylko walki dwóch czołowych zawodników w R5 o tytuł maistra poczuli się wydymani , słusznie. Nie wiedząc do końca jak było zbiera się Chuchale bo się odezwał (lekcja na przyszłość żeby trzymać palce z dala od telefonu przy wqrwie) i powiedział coś ale nie do końca wyjaśnił , drugi "bohater afery" po cichu się zwija i zostaje niezauważony, też taki life. Sprawa by trochę pośmierdziała i przycichła ale wtedy nie , wyskakuje "obrońca" uciśnionych i wypruwających sobie flaki ,ludzi którzy uprawiają bądź co bądź swoje hobby czy tam zawód i dolewa oliwy do ognia mieszając kijem w szambie żeby jeszcze lepiej śmierdziało na całą okolicę. Tyle mojego
Chloru pisze:
Chyba napiszę do http://www.koszuleklasyka.pl ze skargą na członka zespołu sportowego Dodatkowo ww. obraża zasady ortografii i interpunkcji a w internecie użył słowa "buc".
Tak ,jestem dużym chłopcem i biorę całą odpowiedzialność na siebie oraz jestem świadom ,że PRowo mogę ucierpieć i kasa przestanie płynąć szerokim strumieniem jak do tej pory od ludzi na to abym mógł uprawiać swoje hobby :-p :-p :-p :evilgrin: :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 paź 2014, o 09:33

burat, poddaję się.
burat pisze: (podejrzewam ,że musiał na to mieć i nie brał ostatnich pieniędzy przeznaczonych na jedzenie ot inwestycja jak niektórych w akcje :cofee:

Inwestycja w motosport... coś Wam chyba pepiki do wody dorzucają bo nie wierzę, że można świadomie pisać takie teksty. :razz:

ODPOWIEDZ