Zależy od produkcji. Coś niskiego, jakaś rzeżucha może sobie rosnąć, ale brzoza energetyczna już nie.FUX pisze:A czy przeszkadza w produkcji rolnej?
Nie wiem też, czy wysokim kombajnem można pod takie śmigło podjechać.
Zależy od produkcji. Coś niskiego, jakaś rzeżucha może sobie rosnąć, ale brzoza energetyczna już nie.FUX pisze:A czy przeszkadza w produkcji rolnej?
zasiał wiatraki nie po to aby kombajnem między nimi jeździćArno pisze: rolnik wśród takich pracujących śmigieł
Szafka w kuchni także może się urwać...Piter 35 pisze: No ale jak się urwie
Jeżeli będzie wyższy, niż 50-60 m, to nie.leon pisze: Nie wiem też, czy wysokim kombajnem można pod takie śmigło podjechać.
Merytoryka powaliła.Arno pisze: Właśnie Ziobro jest w TVN i mówi o tym ile będzie kosztował prąd. No i dziwię się sobie, ale się z nim zgadzam.
Na dwie osoby?Arno pisze: Mam rachunki około 300 miesięcznie.
FUX, nie chodzi o bełkot polityczny i nienawiść a o to, że prą∂ w cholerę zdrożeje, i dokąd pójdą te pieniądze?FUX pisze:Merytoryka powaliła.Arno pisze: Właśnie Ziobro jest w TVN i mówi o tym ile będzie kosztował prąd. No i dziwię się sobie, ale się z nim zgadzam.
Wałki, spisek, przekręt.
Używa określeń jemu bliskich.
też mieliśmy tego trochę, ale stopniowo, z partyzanta wymieniam na normalne. Chciałbym mieć dobry wzrok i samopoczucie jak najdłużej dobre.FUX pisze: w 90 % żarówki świetlówkowe.
Alan, Alan, Alan! pisze: Puściliśmy dzisiaj przelew do US, proszę nie dyskutować
PIT też nie jest mój. W ogóle nic nie jest moje, bo przecież śmiało liczy się do PKB moje pieniądze. To jak one są mojeesilon pisze: VAT nigdy nie jest Twój więc żadna łaska
Alan, Alan, Alan! pisze: PIT też nie jest mój.
przestałem o tym myslec, dla zdrowiaAlan, Alan, Alan! pisze: Jak popatrzysz na przelewy to się zastanawiasz, gdzie i kiedy widziałeś takie pieniądze oraz na co one idą
Niestety, te oszczędne oczy psują. No jeśli oszczędne to przynajmniej mocne.Alan, Alan, Alan! pisze:też mieliśmy tego trochę, ale stopniowo, z partyzanta wymieniam na normalne. Chciałbym mieć dobry wzrok i samopoczucie jak najdłużej dobre.FUX pisze: w 90 % żarówki świetlówkowe.
Teraz mam tak, że tylko doświetlanie jest na energooszczędnym syfie, główne normalne lub halogeny.
:
Esilon, nieważne kto jest przekaźnikiem. Ktoś to płaci. Raz ja, raz inny. Ale te pieniądze nie biorą się znikąd.esilon pisze: o nie, PiT od Twojego dochodu ,czyli zabierają Ci od tego co zarobiłeś, VATu tyko przekaźnikiem jesteś
Świetlówki to zło. Warto natomiast zaprzyjaźnić się z LED'ami? Oczu nie psuje, mało prądu pobiera... Robiłem ostatnio wymianę żarówek tradycyjnych i halogenowych na LED'y (świetlówek nigdy nie uznawałem za sensowne źródło światła). Przy założeniu, że nowa żarówka ma świecić co najmniej tak jasno, jak dotychczasowa okazało się, że pobór mocy wymienionych żarówek spadł o ok. 88 % - zrobiłem wyliczenie w ExceluAlan, Alan, Alan! pisze: też mieliśmy tego trochę, ale stopniowo, z partyzanta wymieniam na normalne. Chciałbym mieć dobry wzrok i samopoczucie jak najdłużej dobre.
Teraz mam tak, że tylko doświetlanie jest na energooszczędnym syfie, główne normalne lub halogeny.
Urzędnik w byle baraku pracować nie będzieesilon pisze: byłem ostatnio w urzędzie jednym, nowiutkim, drzwi otwierają się za dotknięciem paluszkiem w innowacyjna płytkę, klamki to przeżytek
my zrobilismy wyliczenie na rachunku za prądSo What! pisze: pobór mocy wymienionych żarówek spadł o ok. 88 % - zrobiłem wyliczenie w Excelu
możesz wybrać czy chcesz barwę zimną czy ciepłą - naprawdę da się przyzwyczaić - jak się dobrze rozgrzeją (po kilku dniach) przestajesz zauważać mruganie - na pocz wydają się mrugać, ale to kwestia dobrego wygrzania - jak z głośnikamiAlan, Alan, Alan! pisze:a czy LEDy nie mają takiego zimnego światła?
Moje głośniki nie mrugały, nawet gdy nie były dobrze wygrzane.busik pisze:jak się dobrze rozgrzeją (po kilku dniach) przestajesz zauważać mruganie - na pocz wydają się mrugać, ale to kwestia dobrego wygrzania - jak z głośnikami
Pewnie sprzedali Ci starevibowit pisze:Moje głośniki nie mrugały, nawet gdy nie były dobrze wygrzane.busik pisze:jak się dobrze rozgrzeją (po kilku dniach) przestajesz zauważać mruganie - na pocz wydają się mrugać, ale to kwestia dobrego wygrzania - jak z głośnikami