Hamulce do nie-Subaru

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Hamulce do nie-Subaru

Post 24 paź 2014, o 18:38

Potrzebuje porady odnośnie zakupu hamulców do ..... Peugeota :)
Tj. na przeglądzie wyszło że klocki z przodu są wykończone a tarcze to ten, pan mechanik się nie określił jednoznaznie, tylko coś kręcił i wyszło że mogą zostać, najwyżej się przetoczy.
Nie mam zielonego pojęcia o tym jakie firmy sa dobre jakie złe a jakich w ogóle unikać jeśli chodzi o klocki i tarcze do cywilnych dupowozów; do wyboru z tego co rzuciłem okiem są: TRW, ATE, Bosch, DACO, Mintex, Denkermann, Textar i pewnie z tuzin innych
Styl jazdy jest łagodny i płynny bez szaleństw ale wiadomo że decydują sytuacje nietypowe.
No i jeszcze, wymieniać tarcze od razu czy czekać albo toczyć?

pozdrawiam
Grzegorz

siewcu
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 24 paź 2014, o 21:37

lepiej tarcze z klockami od razu. polecić mogę zestaw tarcze brembo + klocki ferodo premier, sprawdza się w 99% przypadków.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 527 razy

Re: Hamulce do nie-Subaru

Post 24 paź 2014, o 21:59

TRW i Ate tez będą w porządku.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re:

Post 25 paź 2014, o 09:22

siewcu pisze:lepiej tarcze z klockami od razu. polecić mogę zestaw tarcze brembo + klocki ferodo premier, sprawdza się w 99% przypadków.
Do Skody Favorit w szczególności.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Hamulce do nie-Subaru

Post 25 paź 2014, o 11:21

Ferodo Premeir są w Zofijowej Corollce. I jeszcze nigdy na zawodach nie brakło hamulca (oczywiście próby są dość krótkie, do 2,5km).

Chociaż fakt, że jak ja wsiadam, to przegrzewam te klocki nawet na mieście. No ale ja to chyba jakiś nie kompatybilny z hamulcami ogólnie jestem...

ODPOWIEDZ