Potrzebuje porady odnośnie zakupu hamulców do ..... Peugeota :)
Tj. na przeglądzie wyszło że klocki z przodu są wykończone a tarcze to ten, pan mechanik się nie określił jednoznaznie, tylko coś kręcił i wyszło że mogą zostać, najwyżej się przetoczy.
Nie mam zielonego pojęcia o tym jakie firmy sa dobre jakie złe a jakich w ogóle unikać jeśli chodzi o klocki i tarcze do cywilnych dupowozów; do wyboru z tego co rzuciłem okiem są: TRW, ATE, Bosch, DACO, Mintex, Denkermann, Textar i pewnie z tuzin innych
Styl jazdy jest łagodny i płynny bez szaleństw ale wiadomo że decydują sytuacje nietypowe.
No i jeszcze, wymieniać tarcze od razu czy czekać albo toczyć?
Hamulce do nie-Subaru
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
lepiej tarcze z klockami od razu. polecić mogę zestaw tarcze brembo + klocki ferodo premier, sprawdza się w 99% przypadków.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Re:
Do Skody Favorit w szczególności.siewcu pisze:lepiej tarcze z klockami od razu. polecić mogę zestaw tarcze brembo + klocki ferodo premier, sprawdza się w 99% przypadków.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Hamulce do nie-Subaru
Ferodo Premeir są w Zofijowej Corollce. I jeszcze nigdy na zawodach nie brakło hamulca (oczywiście próby są dość krótkie, do 2,5km).
Chociaż fakt, że jak ja wsiadam, to przegrzewam te klocki nawet na mieście. No ale ja to chyba jakiś nie kompatybilny z hamulcami ogólnie jestem...
Chociaż fakt, że jak ja wsiadam, to przegrzewam te klocki nawet na mieście. No ale ja to chyba jakiś nie kompatybilny z hamulcami ogólnie jestem...