Czy ASO subaru musi byc tak drogie ??

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Re: Czy ASO subaru musi byc tak drogie ??

Post 20 paź 2014, o 21:35

maxkow pisze: o ile moderatorzy sie na to zgodza ??.

A dlaczego mieliby się nie zgodzić?

A co do proponowanego przez Ciebie wątku z polecanymi warsztatami, to było już ich kilka, ale każdy w końcu umierał.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

maxkow
0 gwiazdek
Auto: subaru wrx 2003
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 20 paź 2014, o 22:15

a moze na stale gdzies podwiesić ,uwierzcie mi ze naprawdę troche szukałem na forach i po znajomych i nikogo nie znalazłem w okolicach PN . Przyklad Darka z Szczecina rowniez potwierdza problem z mechanikami od Subaru i nie mowimy tu o jakis wioskach i zapadlych dziurach . Tylko od dużych miastach. Skoro rada forumowa w osobie rrosiak sie zgodził jeszcze dzisiaj umieszczę nr tel do Pana Jarka z Kosciana ok 60km od Poznania , dzwonilem do niego potwierdzil ze moge wystawic jego dane na forum i nie jest zobligowany żadną umowa z ASO wiec smialo moze wykonywac prace mechaniczne w Subarakach i bardzo chetnie to zrobi bo ma sentyment do tej marki . Obecnie pracuje juz w innej firmie zajmujaca sie mechanika , ale po godzinach chetnie bedzie dlubal subaraki.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 20 paź 2014, o 22:30

jest coś takiego jak katalog firm. Trochę zapuszczony, ale są tam warsztaty (te które się same ogłosiły)
Może rzeczywiście trzeba tam posprzątać. ;-)

maxkow
0 gwiazdek
Auto: subaru wrx 2003

Post 20 paź 2014, o 22:37

nr tel do pana Jarka z Kosciana wlkp 502 628 587 mówił ze czasami moze nie odbierac ,bo jest w pracy , a prace ma na 2 zmiany wiec mu napisac sms to oddzwoni mozna powałac sie na Macieja z Swarzedza. Subaru ogarnia od strony mechanicznej , bardzo lubi stare GT , ale nowe modele tez ogarnie.

Pewnie ten namiar nic nie zmieni odnosnie ASO , ale moze paru klientow co było skazanych na ASO w PN odejdzie , a zaoszczędzone pieniążki bedzie moglo zainwestwac w ładniejsze felgi , nowe opony , albo w cos innego , albo zabrać zone /kochanke/ dziewczyne na kolacje :) i spowoduje ,ze wiecej ludzi nie bedzie sie zniechęcać do Subaru jako marki.

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 6 lis 2014, o 22:15

hehe poznańskie aso nie będę wymieniał nazwy, pieniądze wzięte a usterka dalej jest! Nie chciałem nic już mówić jak można tak bezczelnie brać kasę za nie wykonaną usługę? A pan P.normalnie na mie zaczął krzyczeć :-) tak jak by to była moja wina że ta usterka jest w samochodzie! Krótko mówiąc zwykli naciągacze ! Cyt. " Do mnie przyjeżdzają poważni klienci z bardzo dużą kasą , nie mam czasu na takie rzeczy"
1 po co trzymać auto miesiać?
2 Po co było się podejmować?
3 skąd ta wycena ?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 6 lis 2014, o 22:35

darecki1981, ja Cię nie kumam , już parę razy się naciąłeś na nich, a dalej z nimi tańczysz :idea: Bez sensu :idea:
Nie lepiej zawieźć auto do Marka w Dzierżoniowie , poczekasz to fakt ( ma sporo roboty ) ale ogarnie temat a i na kasę Cię nie naciągnie :idea:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 lis 2014, o 22:47

Piter 35 pisze:darecki1981, ja Cię nie kumam , już parę razy się naciąłeś na nich, a dalej z nimi tańczysz :idea: Bez sensu :idea:
Nie lepiej zawieźć auto do Marka w Dzierżoniowie , poczekasz to fakt ( ma sporo roboty ) ale ogarnie temat a i na kasę Cię nie naciągnie :idea:
Nie pare razy to był pierwszy raz, i ostatni!

altanin
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Outback 2.5

Post 6 lis 2014, o 23:09

Z mojego skromnego doświadczenia -
-tzw ASO unikać jak zarazy,nie tylko z przyczyn merytorycznych,ale też dla zasady.
Jak dla zasady nie lubię gejów,chociaż niby nic mi do tego że gdzie indziej odczuwają przyjemność,to dla zasady trzeba też omijać ASO.

Kiedyś uważałem ASO za święte,to było takie miejsce gdzie wszystko mają,wszystko ogarną i w ogóle tip top.
Dopiero po kontakcie fizycznym okazało się że to gówno przykryte kolorowym folderem.
I mówię tu o wszystkich ASO w PL,pewnie w kilku procentach dla tej zasady co wyżej,ale i tak pozostałe 97% ma coś na sumieniu.

Bo jeśli ja,zwykły Kowalski,przy trzech wizytach w ASO,trzy razy wyjechałem niezadowolony,no to sorry.
Nie jest tu w ogóle istotnym że nie było to ASO Subaru,akurat jeszcze Forda.

Ale wiem że w Cytrynie to samo,w Mesiu itd ,itd.
Tutaj mowa też o Subaru.

Szkoda tylko tej babki która wydzwania i pyta czy zadowolony klient jest z usługi-wysłuchuje tylko dziewczyna tyrad,w najlepszym przypadku i wyzwisk w normalnym.

Problem nawet nie jest w braku konkurencji,tylko w mentalności Polaka-cwaniaka.Jak już dostał (bo pewnie nie zaczynał od pucybuta) odrobinę władzy (gwarancja i groźba jej utraty na przykład) to mu po prostu odpier....,i tyle.
A idźże Ty w cholerę...

Koledzy z świata quadowego,mają jeszcze większe problemy z serwisami,tam dopiero jest sodoma i gomora!
Narobiło się jakichś ałtorysowanych deeealerów czy coś i chłopcy nie wiedzą ile brać,taki mają dylemat,na ile oszklić frajera,znaczy klienta.
Masa ludzi rezygnuje z tzw gwarancji,inni kupują sprzęt u Niemca,w Czechach.
Normalnie horror Made In Poland.
Ale przecież nie chcemy takiego horroru,wystarczy reagować chociaż biernie i omijać to to szerokimmm łukiem.
Ja na ten przykład,pomimo że kwalifikowałem się do akcji servisowej odnośnie hamulców,to wolał bym rękę w gów.. włożyć niż się w jakimkolwiek tzw ASO znaleźć,i dla zasady też.
:-p :-p :-p

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 lis 2014, o 23:21

altanin w szczecinie powiedzieli odrazu popsujemy panu auto, także szacunek za szczerość :-) Powiem tak jak się podjeli i w utrzymaniu swojej renomy powinni zęby zjeść i dojść! A honor schować do kieszeni, ale wiem jedno ja to ogarnę i bez ASO :mrgreen:

Sławek
3 gwiazdki
Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
Polubił: 2 razy

Post 7 lis 2014, o 09:36

darecki1981 pisze:altanin w szczecinie powiedzieli odrazu popsujemy panu auto, także szacunek za szczerość :-) Powiem tak jak się podjeli i w utrzymaniu swojej renomy powinni zęby zjeść i dojść! A honor schować do kieszeni, ale wiem jedno ja to ogarnę i bez ASO :mrgreen:
A o które ASO chodzi bo teraz podobno są dwa i to blisko siebie? :mrgreen:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 09:05

Sławek Właśnie się dowiedziałem że faktycznie są dwa, mowa była o tym pierwszym. Ale nie wiem czy ten drugi czymś się różni od pierwszego, może wystrojem ;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 8 lis 2014, o 09:13

altanin pisze: -tzw ASO unikać jak zarazy,nie tylko z przyczyn merytorycznych,ale też dla zasady.
Też nie jestem entuzjastą ASO (dowolnych marek), ale takie generalizowanie, tym bardziej dla zasady, jest też błędem - jak każde zresztą uogólnienie.

A w temacie Subaru akurat, to powszechnie znane jest tu ASO, które prowadzone jest przez pasjonata i któremu znajomości rzeczy nie można odmówić. ;-)

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 12 lis 2014, o 11:45

Sławek pisze:Szwagoszczak robi swojego TurboForka 2005 w Germanii. Mówi że taniej, lepiej, szybciej, dają auto zastępcze i w ogóle inne podejście do klienta. Coś w tym jest. Inna sprawa że ASO Szczecin to ...... niestety.
Gdzie dokładniej?

Sławek
3 gwiazdki
Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
Polubił: 2 razy

Post 12 lis 2014, o 18:19

Pierwszy raz robił w Cottbus, drugi to był chyba Neubrandenburg, trzeci w jakimś innym serwisie w Brandenburgii. Jest lekarzem który tam pracuje a serwisy zmieniał bo zmieniał miejsce pracy. Zawsze był zadowolony a z serwisu w Szczecinie (też był kilka razy) nigdy.

Krzysztof
0 gwiazdek
Auto: subaru forester

Post 19 lis 2014, o 19:54

W związku z pytaniami o dobry warsztat Subaru to bez wahania polecam warsztat Auto-Adamski pana Marka Adamskiego na Łomiankach w Warszawie. Mimo, że sam mieszkam we Wrocławiu, to kiedy mam coś poważniejszego do zrobienia, co wymaga specjalisty od tej marki to jadę do niego. Z Subaru mam do czynienia od 1999 kiedy kupiłem Subaru Legacy, którym jeździłem do 2013 a teraz mam Forestera. Kilka razy w okresie tych 15 lat odwiedzałem warsztat pana Marka i zawsze byłem zadowolony z napraw. Raz wprawdzie któryś z młodych mechaników chyba pojechał sobie po zrobieniu mojego samochodu na miasto (poznałem to po 70 dodatkowych km na liczniku) ale to drobiazg w sumie. Co jeszcze ważne to oprócz fachowej obsługi, ceny nie są wygórowane. Nie wiem gdzie na tym forum jeszcze umieścić ten kontakt, bo warto tym którzy potrzebują autentycznego specjalisty i doświadczonego znawcy samochodów tej marki, aby wiedzieli gdzie jechać.

pozdrawiam wszystkich
Krzysztof

ODPOWIEDZ