punciaka miałem długo, 1,2 z gazem fabrycznym i klimą. miał u mnie ciężko a trzymał się dzielnie i eksploatacja tania. lanosa kolega bardzo chwalił, kupił dla żony ale nie miał wspomagania. to sam jeździł, części tanie, gaz najprostszy starcza i kowal naprawi.vibowit pisze: - Punto II
- Lanos
Puściły mi nerwy - co kupić żonie do rozbijania się???
Re: Puściły mi nerwy - co kupić żonie do rozbijania się???
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
jak honda w dobrym stanie z jakiegoś w miarę pewnego źródła(zależy to co za koleżanka
), to brać - jakoś strasznie dużo to nie pali... ew corsa b 1.0 pali jakieś śladowe ilości paliwa z tego co słyszałem

Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Taki Civic pali w mieście jakieś 8.5l/100, a w trasie ok. 6l/100, ale... siedzi się nisko i we Wro ciężko gdziekolwiek zaparkować (krawężniki) lub czegoś nie przytrzeć/zahaczyć (progi zwalniające, itp.). Podsumowanie: Imprezą jeździ się o niebo praktyczniej niż Civic'em
Zastanów się nad tymi szkoleniami, bo... małe autka typu Sej, Corsa, itd. są fajne do momentu dzwonu... moja dziewczyna miała Punto I 1.1, super miejskie autko, śmieszne spalanie, bezawaryjne, tanie części, dynamiczne (w mieście), ale jak wjechał w nią pan 80+ (już pod Wrocławiem) to się skończyło na kilkunastu miesiącach rehabilitacji, a śmiem twierdzić, że gdyby tego dnia jechała Imprezą, to mielibyśmy tylko inne Subaru
Aha, no i zakup rejestratora nie jest głupim pomysłem 

MALCZANA
doceni Kobieta motoryzacje, tyle ze pali jak WRX
albo Kredens kolega ma 1.5 koła

albo Kredens kolega ma 1.5 koła

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Hmm... widzę, że temat dość już leciwy... może autor napisze jak się sprawa zakończyła? 

-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
autor prędzej się rozwiedzie niż kupi żonie auto 

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
Heiner, temat jest jakby ciągle w toku, bo jeszcze dajemy radę opękać jednym autem, a okazyjnie ja biorę Błękitną na przymusowy spacer, ale ogólnie jest to bardzo męczące, bo wychodzi na to, że kiedy jedziemy jednym autem, to wszyscy wracamy późno.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
Pokazałem temat mojej lepszej połówce, poinformowałem ją że dostanie Cienkiego jak rozwali Subaru. Dzieki pawlaswrc.
A tak serio, to bierz jej Pan Punto 1,2, i niech sie cieszy odrapywaniem go z lakieru.
Cienki mojego tata, 1997 rok produkcji który już 9 lat jeździ u sąsiada, ma rdze na jednym nadkolu ;)
A tak serio, to bierz jej Pan Punto 1,2, i niech sie cieszy odrapywaniem go z lakieru.
Cienki mojego tata, 1997 rok produkcji który już 9 lat jeździ u sąsiada, ma rdze na jednym nadkolu ;)
"Non homo sed vero mentula magna minax."
-
gajowy_marucha
- 2 gwiazdki
Przy tym toku myślenia to jakieś 20-30 letnie Volvo, albo Saab, wtedy byłaby jedynie kwestia, czy rysę na zderzaku zostawić, czy jednak coś z nią zrobić.Heiner pisze: małe autka typu Sej, Corsa, itd. są fajne do momentu dzwonu... moja dziewczyna miała Punto I 1.1, super miejskie autko, śmieszne spalanie, bezawaryjne, tanie części, dynamiczne (w mieście), ale jak wjechał w nią pan 80+ (już pod Wrocławiem) to się skończyło na kilkunastu miesiącach rehabilitacji, a śmiem twierdzić, że gdyby tego dnia jechała Imprezą, to mielibyśmy tylko inne Subaru
tak, i jak sąsiad mojego dobrego kolesia wyspawać jeszcze do takiego volvo zderzaki z blach 3mm(bodaj 740 albo 940 była) - i pomalować ładną farbą na fakturę plastiku. :)
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Made in Japan
Czerwony kolor
Od pierwszego właściciela
Niewielki przebieg
Niezawodny wolnossący silnik benzynowy
Automatyczna skrzynia
Czy to za mało argumentów dla Szanownej?
To może jeszcze cena?
- Niższa niż cena najtańszej torebki Louis Vuittona
voilà:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/su ... 14775.html
Czerwony kolor
Od pierwszego właściciela
Niewielki przebieg
Niezawodny wolnossący silnik benzynowy
Automatyczna skrzynia
Czy to za mało argumentów dla Szanownej?
To może jeszcze cena?
- Niższa niż cena najtańszej torebki Louis Vuittona

voilà:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/su ... 14775.html
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Sedan to juz w ogóle koszmar. Jestem w stanie zaakceptować hatchbacka 3d.

- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Może kup jej imprezę GL z zamontowanym LPG. Czasem trafia się tanio takie auto z połowy lat '90. Tylko najważniejsze czy spełniasz warunek opisany przez burat?burat pisze: pawlaswrc, ty przede wszystkim kup takie auto którego, ten złośliwy chochlik w twojej głowie, nie każe przebudować w formie repliki ...... (tu dopisz cokolwiek) co pozwoli ci olać sprawę jak coś się wydarzy![]()
![]()
Jest ryzyko, musi być wybór.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
ptk22, taki był ostateczny plan i.... właśnie się zrealizował

Miało być budżetowo i właściwie jest, choć jak zawsze u mnie nie obyło się bez wielkich scen i "szukania jakości", tzn. autko przyjechało z Niemiec. Oglądane w Polsce auta w moim budżecie okazywały się dość zmęczone życiem, więc znów się szarpnąłem na akcję z wyjazdem. Ostatecznie w końcu sam nie pojechałem, a przywiózł mi znajomy Matiego Boczuły (dzięki Mati
!!!!).
Wanienka z prywatnego domu, rok 98, przebieg 169 tys.km. 2.0 116KM z klimą, skórzanymi i grzanymi zydelkami i zdejmowanym hakiem. Sprzęgło wymienione przy ok. 140 tys. Jest oczywiście parę rzeczy do ogarnięcia, ale porównując z Polskim rynkiem, to.... oczywiście nie ma co porównywać.
Autko przyjechało na brzydalskich staluchach, ale tu już na jednym z moich kompletów. Za chwilę oczywiście zostanie zatrute LPG i....w drogę
Temat można zamknąć

Miało być budżetowo i właściwie jest, choć jak zawsze u mnie nie obyło się bez wielkich scen i "szukania jakości", tzn. autko przyjechało z Niemiec. Oglądane w Polsce auta w moim budżecie okazywały się dość zmęczone życiem, więc znów się szarpnąłem na akcję z wyjazdem. Ostatecznie w końcu sam nie pojechałem, a przywiózł mi znajomy Matiego Boczuły (dzięki Mati

Wanienka z prywatnego domu, rok 98, przebieg 169 tys.km. 2.0 116KM z klimą, skórzanymi i grzanymi zydelkami i zdejmowanym hakiem. Sprzęgło wymienione przy ok. 140 tys. Jest oczywiście parę rzeczy do ogarnięcia, ale porównując z Polskim rynkiem, to.... oczywiście nie ma co porównywać.
Autko przyjechało na brzydalskich staluchach, ale tu już na jednym z moich kompletów. Za chwilę oczywiście zostanie zatrute LPG i....w drogę

Temat można zamknąć

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Godzinkę temu taki jechał przed moim nosem,bordowy.Wyjątkowo nisko-czyżby zglebiony ?
Pamietajmy o Wołyniu.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
W rzeczy samej tak było - transport był droższy niż autoeMTi pisze:![]()
![]()
![]()
Ty jesteś niemożliwy.. no chyba, że wciągnąłeś ją za 2k, albo mniej, wtedy rozumiem

Samo auto nie jest takie znów idealne. Ładnie na zdjęciach się prezentuje (trochę jak Bergenowa żaba

Co do ogólnie pojętego pomysłu na auto miejskie i tanie w eksploatacji - dawno pisałem, że jak mam kupić gówienko do którego wejdą dwie osoby i pudełko zapałek i trzeba będzie dobrego wiatru, żeby to się odepchnęło z miejsca, to wolę kupić coś większego, zagazować i jeździć w tych samych kosztach. Instalkę już mam na oku, używkę, ale pewną od Konrada, więc no stress. Po drodze też zrezygnowałem z sedana, bo jednak kombi jest troszeczkę bardziej praktyczne, zawsze można tą kanapę złożyć i coś większego się wciśnie - tu zaskoczenie - w kanapie składa się również siedzisko, co powoduje, że podłoga jest płaska - w sedanach tak nie ma, więc nie spodziewałem się tego w kombi.
Na koniec coś optymistycznego

Aha, koła musiałem zmienić. Nie chcielibyście widzieć jej na tych staluchach

Ostatnio zmieniony 4 mar 2015, o 09:16 przez pawlaswrc, łącznie zmieniany 1 raz.

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
stefanekmac, zapewne, kombi mają raczej wyższy zawias niż sedany, nawet N/A.

Nie wierzępawlaswrc pisze: na pewno nie będę się nad tym autem modlił

Gratuluję

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek

Aha, jest przycisk bright - nawet działa

a - za przeproszeniem - rękę pod spódnicę wkładałeś? Bo może być (i na 99% tak jest), że dziura na wylot jest, ale przy kielichu, a nie przy rancie.pawlaswrc pisze: na szczęście raczej tylko z wierzchu,
piszesz to, i od razu w tym samym poście już się usprawiedliwiasz, że masz już całą listę, ale tak poza tym to tylko to i nic więcej...pawlaswrc pisze: na pewno nie będę się nad tym autem modlił

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Wiedziałem, że ktoś mi to wytknie. Napisałem to celowo, tak się droczęeMTi pisze: pawlaswrc napisał(a):na pewno nie będę się nad tym autem modlił
piszesz to, i od razu w tym samym poście już się usprawiedliwiasz, że masz już całą listę, ale tak poza tym to tylko to i nic więcej...![]()

o, to już brzmi bardziej realniepawlaswrc pisze: plan jest, mocno okrojony,

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Aha, pod spódnicę zaglądałem, nawet macałem
. Wydaje się być OK, ale trochę tam brudno, więc dokładniejsze badanie będzie po pierwszej wizycie na myjni ciśnieniowej.