"Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: "Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."

Post 14 sie 2008, o 09:02

Bilex pisze:Cztery! Mało!
Ano...
Oglądałem mecz w towarzystwie kibica Wisły. Wiało grozą. :giggle:
gruby pisze:Cos jest zle.
Jeśli chodzi o sport to powiedziałbym raczej, że prawie wszystko jest źle, a coś czasami jest tak ja powinno być.

czarne jest piękne...

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 14 sie 2008, o 14:20

Idę dzisiaj na Legię, ale nie na mecz, będę krzyczał - Wolna Gruzja :!: :!: :!:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 20:24

O rany, co za nędza.

Swoją drogą, skąd oni wytrzasnęli tych komentatorów? :wall:
czarne jest piękne...

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 14 sie 2008, o 21:40

Legia nic nie zagrała :-(

Lech jak na razie wprawił mnie w osłupienie :o zobaczymy czy starczy pary na druga połowę...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 14 sie 2008, o 21:58

Bilex pisze:Legia nic nie zagrała :-(

Lech jak na razie wprawił mnie w osłupienie :o zobaczymy czy starczy pary na druga połowę...
A strzegóły? :?
Lecha dzieś tam oglądałem...
Dolce far niente ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 14 sie 2008, o 21:59

mały 5150 pisze:Idę dzisiaj na Legię, ale nie na mecz, będę krzyczał - Wolna Gruzja :!: :!: :!:
dostaniesz to, co Marsjanie od Polaków dostali :o :lol: :lol: :lol: .
Dolce far niente ;-)

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 22:14

FUX pisze:
Bilex pisze:Legia nic nie zagrała :-(

A strzegóły? :?
Lecha dzieś tam oglądałem...
Legia po słabiutkim meczu przy 6000 dość milczącej widowni przegrała 1"2. Generalnie nie mamy ani obrony ani napadu... :x
Lech: pełen stadion, super doping, zawodnicy gryzą trawę i zespół prowadzi 3:0.

EDIT: już 4 :o
EDIT2: 5! No ładnie...
EDIT3: Eeeee...6:0

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 22:56

Bilex, mogę Cię pocieszyć tym, że Manchester City przegrał u siebie z Midtjylland (cokolwiek to jest). :giggle:
Tam to muszą się wściekać. Ericsson, który ma królewską pensję, budżet taki, że mogliby całą naszą Ekstraklasę kupić, i co?
czarne jest piękne...

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sie 2008, o 23:16

Dostałem takiego SMSa przed chwilą:
Aż strach pomyśleć co Bełchatów by z nimi zrobił...

:lol:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sie 2008, o 22:01

2:0 w Wodzisławiu...Mam dość... :roll:

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 17 sie 2008, o 22:04

A się zastanawiałem co za skończeni masochiści oglądają ligę polskich mafiozów... :roll:

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 17 sie 2008, o 22:04

Nie rozumiem jak się można polską ligą podniecać :lol:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 18 sie 2008, o 09:13

minimus, można.

Bilex, nie padaj ducham. Fakt, że styl do niczego i porażka oraz pozycja wyjściowa bolą, ale jeszcze nie wszystko stracone. Tak naprawdę to trzeba Trzeciaka rozliczyć za transfery (gdzie są Hiszpanie? dlaczego nie kupiono Arboledy i Lewnadowskiego?) paru grajkom papa powiedzieć (Szala, Vuko). Przyczyny są jasne, nie ma obrony, pewnie są tarcia w drużynie (sprawa Vuko, turyści co koszą zylion juro a siedzą na trybunach), mam wrażenie że drużyna jest zajechana jak nie przymierzając za Okuki (Szul!!!) ale jeszcze wszystko przed nami. :roll:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sie 2008, o 11:28

To nie jest takie proste...
Trzeciak jest dupa nie dyrektor sportowy to wiadomo już od jakiegoś roku...
Urban jakim jest trenerem tego nie wie nikt, oprócz zawodników może...
Szala, Vuko, Kiełbowicz, Rzeźniczak, Giza - to są zawodnicy, którzy nie łapaliby się do pierwszego składu Lecha podejrzewam...
Obrony nie ma...
Ataku nie ma...
Dopingu nie ma, bo parudziesięciu łysych bandytów terroryzuje pozostałe kilka tysięcy i chce rządzić w czyimś prywatnym przedsiębiorstwie...
Szul? Przygotowywał z dużym powodzeniem inne drużyny i nigdy nie było skarg, ba uważany był za najlepszego fachowca w Polsce!

W czym jest lepsza Wisełka albo Lech?
Finansowo - chyba nie. W Legii wydano sporo kasy na transfery, zawodnicy też nie zarabiają głodowych stawek.
A może to brak dopingu deprymuje piłkarzy?
A może po prostu trener jest słaby?
A może oni po prostu nie potrafią grac w piłkę?

Nie wiem...ale ogólny obraz jest tragiczny...

Znajomy był w sobotę na Emirates na meczu Arsenal - West Brom. Mówi, że to co działo się po bramce dla Arsenalu, to przechodzi ludzkie pojęcie! 60 000 ludzi cieszących się razem z zawodnikami. A są to, przypomnę, kibice wyselekcjonowani - czyli tacy jakich najbardziej boi się Żyleta i jej bossowie. I jakoś można, i jakoś to wygląda...
Kiedy szedł na stadion w koszulce i z szalikiem Arsenalu - ludzie pozdrawiali go a kibic West Hamu zatrzymał go żeby...nie , nie żeby mu dać w mordę ale żeby życzyć powodzenia!
W pubie obok stadionu mecz oglądali razem kibice jednej i drugiej drużyny...
Inny świat piłkarski...inna liga... :-(

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 18 sie 2008, o 12:09

Bilex pisze: Szala, Vuko, Kiełbowicz, Rzeźniczak, Giza

Trzech z wymienionych to obrońcy, więc masz odpowiedź. Gdzie Descarga? Dlaczego siedzi na trybunach? Czy jest słabszy od Szali albo Rzeźniczaka? Nie sądzę.

Giza... ja uważam, że taki zły nie jest. Bardziej już trzeba obsobaczyć Radovicia, który ciągle leży na murawie i nawet już sędziom się to znudziło. Kiedy gra, nie jest zły. Ale on się tylko przewraca. Dlaczego Szałachowski nie gra na prawej stronie? A Vuko, cóż, braki w wyszkoleniu wychodzą coraz bardziej.
Bilex pisze: Szul? Przygotowywał z dużym powodzeniem inne drużyny

Taaa, Wisłę Kraków na przykład, też pamiętam że się piłkarze ruszali jak muchy w smole.
Bilex pisze: A może oni po prostu nie potrafią grac w piłkę?

To na pewno, bo co by nie pisać, to ani Legia, ani Wisła, ani Lech to nie są jakieś wybitne drużyny, jest paru graczy na niezłym poziomie, może jeden - dwóch nieco lepszych, ale w ogólnej ocenie to są przeciętne drużyny, na poziomie drugiej ligi hiszpańskiej, francuskiej, niemieckiej czy angielskiej, bez zaplecza treningowego, bez porządnej bazy szkoleniowej, za to z kontraktami że ho ho. Teraz wszyscy pieją z zachwytu nad Lechem, ale polskie drużyny nigdy nie grzeszyły dobrym przygotowaniem motorycznym piłkarzy (np. Wisła w meczu z Barceloną - pod koniec już się kładli na murawie), kiedyś czytałem że ktoryś z naszych grajków dziwi się, że Ronaldo może grać w TAKIM tempie co trzy dni. No, za to się właśnie dostaje pieniądze. Tą różnicę miałem na myśli pisząc, że po meczu z Beitarem Wisła uwierzy jaka to nie jest dobra, na co się WRCFan wzburzył. A to prawda, w Polsce ocenia się drużyny po jednym meczu, od euforii do depresji, Mirek Szymkowiak powiedział wtedy, że takiej Wisły powinna się bać nawet Barcelona. Ludzie, to przecież śmiech na sali. Już Baszczyński miał trzeźwiejszą ocenę sytuacji, bo powiedział że grają o puchar UEFA a wszyscy na niego za to wsiedli. A to prawda. O zmianie systemu szkolenia mówi się od lat, mówi mówi i co? I nic. A świat odjeżdża.
Bilex pisze: A są to, przypomnę, kibice wyselekcjonowani - czyli tacy jakich najbardziej boi się Żyleta i jej bossowie.

A dlaczego nie mogą na meczu być ultrasi w rodzaju NS i tzw. pikniki. Jeśli będzie stadion na 35 tysięcy miejsc, to Żyleta (4-5 tys ludzi?) się w tej masie rozpłynie. A ilu tych ultrasów jest, kilkadziesiąt osób tak naprawdę? Grupa wyjazdowa to kilkaset osób, ale przecież nie wszyscy są ultrasami.

Ten cały protest, w ogóle... walka o kasę i wpływy... może i Żyleta wygra, ale ITI pociągnie ich za sobą na dno. Jedni i drudzy nie umieją rozmawiać, klub jest źle zarządzany, kibice terroryzowani, chciałoby Ci się grać, gdybyś był piłkarzem w takim klubie?
Bilex pisze: kibic West Hamu zatrzymał go żeby...nie , nie żeby mu dać w mordę

Są tacy, i tacy co dają po mordzie, nie idealizujmy z drugiej strony. Ale zgadzam się że to inny świat. A wiesz dlaczego? Bo tam jest w sezonie kilkanaście okazji do wielkiej fety na każdą drużynę, a u nas kilka, i te kilka trzeba podzielić na kilka drużyn, więc frustracje wychodzą.

Zobaczymy, co będzie z Legią - może i nie byłoby źle gdyby w tym sezonie zajęła miejsce gdzieś w ogonie, chyba wtedy parę osób się zastanowi co się dzieje. Bo sezon to sezon, kibicem się jest albo nie, i jestem gotów poświęcić jeden sezon żeby znów zobaczyć Wielką Legię. Zwłaszcza, że w Młodej Legii jest kilku (pięciu?) perspektywicznych zawodników, teraz są jeszcze za młodzi żeby grać pełne mecze, ale za parę lat może z nich być pociecha.

"Czy wygrywasz czy nie, ja i tak kocham cię!!!" :thumb:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sie 2008, o 13:40

Konto usunięte pisze: "Czy wygrywasz czy nie, ja i tak kocham cię!!!" :thumb:
Ależ oczywiście, że tak - tyle, że nadzieja mnie opuściła już...
Konto usunięte pisze: i jestem gotów poświęcić jeden sezon żeby znów zobaczyć Wielką Legię
Kolejny?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 18 sie 2008, o 13:56

Bilex pisze: nadzieja mnie opuściła już...

Eee tam. Mało to było wzlotów i upadków?
Bilex pisze: Kolejny?

Wieść gminna niesie, że Legia gra źle. Od kilku sezonów. A co się wydarzyło? Pierwsze, trzecie i drugie miejsce. To jest źle? Nie gra widowiskowo, ale - przynajmniej na warunki ligowe - skutecznie. Jasne, że wolałbym trzy tytuły mistrzowskie w tym okresie, ale czy te wyniki są złe?

A bywało gorzej. w tym samym sezonie, gdy graliśmy z MU o finał PZP, zajęliśmy 9 miejsce w lidze, w następnym - 10. Co nie przeszkodziło w kolejnym sezonie zdobyć mistrzostwa Polski, ukradzionego przez PZPN przy zielonym stoliku.

Legia zawsze gra o tytuł i w tym sezonie będzie tak samo. To nie jest klub, który się poddaje. Czego sobie i Państwu życzę ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sie 2008, o 16:13

Se na forum Legii idźcie. :whistle: :mrgreen:

Wisz Funky, ja chyba Bilexa rozumiem. Wiem, że patrząc na nasze podwórko, to jest tak źle bo 2 czy 3 miejsce to nie jest dramat. Z drugiej strony, jak się patrzy na inne ligi, to nie wiem dlaczego u nas nie może być podobnie. Tłumaczenie wszystkiego budżetem nie ma sensu, bo pieniądze z pewnością nie są problemem, przynajmniej nie najważniejszym. Skoro już się zatrudnia obcokrajowców, to warto by byli to zawodnicy, którzy wnoszą coś ciekawego do zespołu, itd, itd.
Żałość serce ściska jak się widzi nasze gwiazdy, które wyjeżdżając za granicę grzeją ławę w nie najmocniejszych klubach i skarżą się na mordercze treningi. Techniki (przynajmniej wyjątkowej) nie każdego można nauczyć, bo z tym przynajmniej w jakiejś części trzeba się urodzić (wiem, że u nas też rodzą się talenty), ale już kondycji, woli walki i zapieprzania 3 razy w tygodniu w tempie ligi angielskiej można nauczyć prawie wszystkich i wydaje się, że tego mam prawo oczekiwać od piłkarzy.
czarne jest piękne...

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 18 sie 2008, o 19:53

vibowit, nazywanie tego czegoś "Ligą" to nie takt. Może zawody podwórkowe?
Konto usunięte pisze: Wieść gminna niesie, że Legia gra źle. Od kilku sezonów. A co się wydarzyło? Pierwsze, trzecie i drugie miejsce. To jest źle?

No pewnie. Barcelona gra od dwóch sezonów gorzej niż źle. I to dużo. Raz była 2 (mając tyle punktów co lider) raz 3 i znalazła się w 1/2 LM. Wymieniono pół drużyny ( licząc sławę i wielkość graczy, a nie sztuki), trenera, a do tego przeszła burza przez zarząd i możliwe, że prezydent odejdzie jeszcze w tym roku. Biorąc przykład z tych poczynań trzeba by zamknąć PZPN i założyć inną ligę. :whistle:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sie 2008, o 10:26

EterycznyŻołądź pisze:vibowit, nazywanie tego czegoś "Ligą" to nie takt. Może zawody podwórkowe?
Marudzisz.

Link: http://pl.youtube.com/watch?v=tffJEHnFW ... h_response
:giggle:
czarne jest piękne...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 19 sie 2008, o 10:29

vibowit, masz oczywiście rację i mi też o to chodzi. Kolesie mają duże kontrakty i nas, kibiców gdzieś... A co moze być tego przyczyną? Jak miałem naście lat to po szkole szedłem na podwórko pograć w piłkę, a teraz co młodzież robi? Siada przed komputerem. To i poziom się obniża. Jeszcze raz podkreślam, trzeba zmienić system szkolenia, wyłapywać talenty w podstawówkach, budować boiska. To zresztą nie tylko problem kopanej, ale innych dyscyplin sportu też (vide ostatnie tarcia w ekipach szermierczych czy wypowiedź Marka Plawgo) - trzeba przewietrzyć towarzystwo leśnych dziadków.
EterycznyŻołądź pisze: nie takt

Dwu takt :giggle:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 sie 2008, o 13:09

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 20 sie 2008, o 23:40

Po obejrzeniu dzisiejszego meczu z Ukrainą mam tylko jedno do powiedzenia:

Polski piłkarz rusza się jak wóz z węglem :wall:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 sie 2008, o 23:43

Konto usunięte, dodać należy, że jest to wóz, który nie ma kół. :-/
czarne jest piękne...

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 20 sie 2008, o 23:43

Nie oglądałem - słuchałem :thumb: Jest to w ogóle dzień polskiej piłki - jakiejkolwiek :-d Siatkówka, ręczna, nożna... szkoda gadać ;-(
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

ODPOWIEDZ