Bo to Polska... nie elegancja Francja
Re: Bo to Polska... nie elegancja Francja
System jest chory
, policja zamiast zajmować się konkretami to tropi a właściwie ściga kierowców za byle co
To nie jest normalne ,że instytucję ,która ma służyć bezpieczeństwu państwa , traktuje się jak maszynkę do ratowania budżetu 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35 pisze: System jest chory
zwykłe podtrzymywanie tradycji: my i oni
Esi , nie do końca . Ja rozumiem ściganie pojebów co w centrum miasta zapitalają grubo ponad zalecaną prędkośćesilon pisze: zwykłe podtrzymywanie tradycji: my i oni
Ale łapanie ludzi w miejscach gdzie nie ma zagrożenia jest kompletnym idiotyzmem . Sytuacja Bergena jest dobrym przykładem czyli łapiemy i na chama wciskamy mandat. To nie jest normalne ,że rozlicza się policję z ilości wlepionych mandatów i kwot " zarobionych " dla państwa
Qrna ,to nie jest biznes zarobkowy
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, stuknij się w głowęPiter 35 pisze: to jest służba dla Obywateli
ja już to zrobiłem i złudzenia wzięły i znikły
Ja ostatnio zauważyłem, że wśród tych patroli drogowych, przynajmniej w mojej okolicy, większość stanowią właśnie funkcjonariusze płci pięknej.
Generalnie, to wolę gadać z sympatyczną panią aspirant, niż z naburmuszonym wąsaczem. Chyba, że pani aspirant się uprze, że jest bardziej męska od tego wąsacza.
Generalnie, to wolę gadać z sympatyczną panią aspirant, niż z naburmuszonym wąsaczem. Chyba, że pani aspirant się uprze, że jest bardziej męska od tego wąsacza.
czarne jest piękne...
z tego co odnotowałem w medialnym shitstorm'ie to nagrywać sobie można na własny użytek... Problemy mogą się zacząć w momencie publikacji nagrań w internecie (np. YouTube)piotruś pisze:A można nagrywać tymi kamerkami? Coś mi się obiło o uszy, że to jest niedozwolone... czy może tylko gdzieś za granicą? Jak wyglądają regulacje prawne w tej kwestii?
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 7 razy
Tak to u nas wygląda. Ale w niektórych krajach europejskich samo posiadanie kamerki jest zabronione i karane.barton pisze:z tego co odnotowałem w medialnym shitstorm'ie to nagrywać sobie można na własny użytek... Problemy mogą się zacząć w momencie publikacji nagrań w internecie (np. YouTube)piotruś pisze:A można nagrywać tymi kamerkami? Coś mi się obiło o uszy, że to jest niedozwolone... czy może tylko gdzieś za granicą? Jak wyglądają regulacje prawne w tej kwestii?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a nawet nie tylko europejskich.Konto usunięte pisze: Ale w niektórych krajach europejskich
Takie zjawisko występuje i u nas tylko zamiast sympatycznej Pani są niedowartościowane co to ich żoden nie chcioł i se babka swe frustrację i niepowodzenia na innych odbijavibowit pisze:Ja ostatnio zauważyłem, że wśród tych patroli drogowych, przynajmniej w mojej okolicy, większość stanowią właśnie funkcjonariusze płci pięknej.
Tak jakby to była moja wina że jest brzydka...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Opowieść Bergena, jakże symptomatyczna, poszła na fejsa. Kto ma konto, zapraszam do poznęcania się i tam 
i tak zaczyna się odciąganie ludzi od foruma, a potem zastanawiają się co tu tak pustoWiS pisze:Opowieść Bergena, jakże symptomatyczna, poszła na fejsa. Kto ma konto, zapraszam do poznęcania się i tam
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
banować WiSa?busik pisze: i tak zaczyna się odciąganie ludzi od foruma
zbanuj mu fejsa 
edyta:
nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba WiS długo się opierał twarzoksiążce i chyba na forum go instruowali jak ma sobie poradzić z założeniem konta, chyba że coś pokręciłem
ale jeśli dobrze pamiętam, to zbanować tego który mu pomagał
edyta:
nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba WiS długo się opierał twarzoksiążce i chyba na forum go instruowali jak ma sobie poradzić z założeniem konta, chyba że coś pokręciłem
ale jeśli dobrze pamiętam, to zbanować tego który mu pomagał
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
No to będzie mały problembusik pisze: ale jeśli dobrze pamiętam, to zbanować tego który mu pomagał
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
a czamu to?Piter 35 pisze: No to będzie mały problem
dawaj nicka
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
Alan, Alan, Alan!, zbanuj wszystkich których WiS ma w znajomych na FB, a są też tutaj.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
Konto usunięte pisze: Alan, Alan, Alan!, zbanuj wszystkich których WiS ma w znajomych na FB, a są też tutaj.![]()
![]()
Dobrze, że nie przyjąłem jego zaproszenia do grona znajomych
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Tak jest, zbanować Wisowi konto na pejsie bo nas zaniedbuje.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Se założę trolkonto, a coAlan, Alan, Alan! pisze: banować WiSa?
Prawda.busik pisze: chyba WiS długo się opierał twarzoksiążce
Nieprawdabusik pisze: i chyba na forum go instruowali jak ma sobie poradzić z założeniem konta,
Ojtam, ojtam, tam jest praca - tu jest przyjemnośćinquiz pisze: zbanować Wisowi konto na pejsie bo nas zaniedbuje.
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /150319776Słupsk.Choć podczas pierwszej wizyty policjantów wyjaśnił im, że nie jest właścicielem zielonego bmw, to na tym się nie skończyło.To granatowa skoda, a nie zielone bmw - mówił przez telefon policjant.- Nie przyznał się pan i nikogo nie wskazał.To zdecydowało, że jest pan teraz podejrzanym - usłyszał
Bergen, a mnie zaciekawiła końcówka artykułu
" Robert Czerwiński, rzecznik policji powiedział nam, że sprawa kolizji została umorzona, bo na podstawie zeznań świadka wykryto jej sprawcę. Do sądu jednak trafiła sprawa przeciw panu Toporkiewiczowi, bo nie wskazał, kto jechał jego samochodem podczas kolizji. Sąd rozstrzygnie, czy zostanie ukarany."
" Robert Czerwiński, rzecznik policji powiedział nam, że sprawa kolizji została umorzona, bo na podstawie zeznań świadka wykryto jej sprawcę. Do sądu jednak trafiła sprawa przeciw panu Toporkiewiczowi, bo nie wskazał, kto jechał jego samochodem podczas kolizji. Sąd rozstrzygnie, czy zostanie ukarany."
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
jak panie były ładne to czemu nieBergen pisze: To pan dmuchnie chociaż!
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Moja teściowa będąc w szpitalu drugiej (z 7) doby po skasowaniu Tico w rowie została wezwana na komisariat oddalony o 50km w celu podpisania zeznań, pod groźbą jakichś tam kar z sądem wyłącznie za niestawienie się.
Nie wiedziałem gdzie wrzucić, taka seria filmików z europejskich dróg. Lubię pooglądać, pozwala nabrać dystansu i cierpliwości.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=tFcEbki ... freload=10
Link: https://www.youtube.com/watch?v=tFcEbki ... freload=10