Samsung&tapatalk
Było...Лукашэнка pisze: ba, nawet uchroni nas przed punktami karnymi:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/nowy-sy ... tem/btns5h
Masakra, juznie bedzie 10 czy 20 kmh plus tylko tyle ile licznik pokazujejarmaj pisze:Elektroniczny wspomagacz cioty drogowej.Лукашэнка pisze:ba, nawet uchroni nas przed punktami karnymi:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/nowy-sy ... tem/btns5h
Лукашэнка pisze: Fabia III z nowym 1.2 tsi, w wersji 110KM i 7-biegową przekładnią DSG to już jest nienajgorsza opcja,
choć oczywiście pozostaje daleko w tyle za Ibizą V z 1.4 tsi 140KM, a nie mówiąc już o wersji Cupra 180KM (jeśli komyś wystarczy jedna para drzwi)
Przecież jest jeszcze coś takiego jak gwarancja.Rommel pisze:Kolega zakupił nową Avensis właśnie dlatego, żeby nie kupować Vieśwagena z tym silniczkiem malutkim, a na V6 go nie było stać
A Afryka czym?stefanekmac pisze:Azja niech jeździ swymi, Ameryka swymi, Europa swymi. Amen.
trafna uwaga!stefanekmac pisze:Azja niech jeździ swymi, Ameryka swymi, Europa swymi. Amen.
Лукашэнка pisze: Ja miałem okazję przejechać kilka tysięcy kilometrów 1.4 tsi 140KM, koledzy z pracy jeżdżą 1.4 tsi 122 KM (dwóch ma nawet zagazowane). Nie narzekają.
Jeździłem też fordowskim 1.0 ecoboost 100 KM. Bez problemu.
Лукашэнка pisze: Oczywiście, że nie są to silniki idealne. Jednak dalece bardziej przyjemne w użytkowaniu od wolnossących o porównywalnych, czy nawet trochę większych mocach.
Лукашэнка pisze: Mają też kilka zalet w stosunku do diesli, np. to, że nie zamarzają w zimie.
Лукашэнка pisze: Dlatego wolałbym takiego np. paska 1.4 tsi 160 KM, niż to co wkładają obecnie do Subaru, łącznie z benzyną 2.5 177KM.
Лукашэнка pisze: Jednak mimo wszystko wolę jakikolwiek turbodoładowany śmietnik od tego wolnego ssaka.
Лукашэнка pisze: Przecież jest jeszcze coś takiego jak gwarancja.
Arno pisze: Kilku naszych kolegów ulega poprawności politycznej i poddaje się naciskom prasy, mediów, sił politycznych... i nagle stwierdza, że owe gówniane małe silniki z turbo to jest mistrzostwo świata. A nie oszukujmy się to jest gówno wmuszone nam wszystkim, przez nastęĻnych manipulatorów czyli ekobandyterkę.
Konto usunięte pisze: nie wiem co jest przyjemnego w słuchaniu terkotu
Konto usunięte pisze: nie po to kupuję samochód żeby stał w warsztacie.
Brałem co było. A nosie mam dodatki.Лукашэнка pisze:Arno,
jeśli Ci potrzebne auto na trzecią wojnę światową, to faktycznie trzeba było pomyśleć o czymś solidniejszym mechanicznie, a nie tej zabawce z inteligentnymi ledowymi reflektorami i tuzinem innych protez.
A masz zamiar kiedyś przejść od słów do czynów?Konto usunięte pisze:wolę Mustanga GT 5.0, wolnossącą V8, od każdego turbodoładowanego bździdła, choćby też robiło 542 Nm.
No widzisz, a ja jechałem załadowaną Skodą Octavia 1.4 tsi po niemieckiej, a potem naszej A2, w nocy było pusto więc prędkość 160-180km/h bez jakiś wolniejszych fragmentów i nawet dotankowywać nie musiałem, bo spaliła na końcu ponad 600-kilometrowego odcinka autostradowego: 7,8 l/100km.Arno pisze:1.4 to zło. Paliło ścierwo w lecie na autosradzie bez wiatru, bagażnika i puste 18 /100 przy 180. No kpiny kpiny z katolickiej rodziny