Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
Mikołaj
1 gwiazdka
Auto: pilot Biały Gacek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i

Post 29 mar 2015, o 21:18

Podobno betony z PZM chcą odstrzelić 6 klasę.... :x

LOPA
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: subaru impreza

Post 29 mar 2015, o 21:30

mega wojtas ze pokazales ze subaru moze wygrac z johny baravo:) teraz juz wiem o kogo chodzi:) widzialem jego lonboard ibylo grubo szkoda ze Twojego nie ma:((( ale i tak jeszczce raz graty!!

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza R 06,turbo dziadek

Post 29 mar 2015, o 21:37

Info z ostatniej chwili.
Na RM można jechać bez zwężki ,ale w klasie gość i nie będzie się liczyć w generalce,czyli w wynikach. :cofee:

Tak swoją drogą to zastanawiam się co te barany z PZMotu mają w głowach tworząc taki przepis i czemu ma to służyć? ;-(

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 29 mar 2015, o 21:40

No to zrobimy swoją ligę forumową ;-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 mar 2015, o 21:44

tak właśnie myślę że można pojechać i sami sobie czasy porównamy,najważniejsze że można znowu pojeździć,choć nie do końca o to chodzi. :cofee:

Mikołaj
1 gwiazdka
Auto: pilot Biały Gacek

Post 29 mar 2015, o 21:47

ryjeks pisze:No to zrobimy swoją ligę forumową ;-)
I zakupimy 3x2 dzbanki i wręczymy je na koniec impry... :giggle:
Ale im szczęki opadną... RK odwali całą robotę, policzy nam czasy a my w swojej klasie zrobimy swoje :mrgreen:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 29 mar 2015, o 21:49

Mikołaj pisze:
Ale im szczęki opadną... RK odwali całą robotę, policzy nam czasy a my w swojej klasie zrobimy swoje :mrgreen:

Korzystając z ich podium i nagłośnienia :giggle:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 mar 2015, o 21:50

a kto bogatemu zabroni... :mrgreen:

TomekSliwa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6

Post 29 mar 2015, o 22:14

Mikołaj pisze:
A ja dodam to do AWD Challenge i będzie bajka :thumb: i klasyfikacja roczna tyż bedzie 8-)

matiwrc5
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 29 mar 2015, o 22:16

wojtas. pisze: Tak swoją drogą to zastanawiam się co te barany z PZMotu mają w głowach tworząc taki przepis i czemu ma to służyć? ;-(
Ja stawiam ze ktoś miał dobry pomysł bo chciał ograniczyć te np ewki 400 lub 500 + na super kajtkach a jak zwykle przepis poszedł nie przemyślano do końca tego zagrania i jest jak jest ;-( poprostu nie zwęzka na turbo powinna decydowac o dopuszczeniu do ruchu i tyle !

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 29 mar 2015, o 22:48

matiwrc5 pisze: poprostu nie zwęzka na turbo powinna decydowac o dopuszczeniu do ruchu i tyle !
zwężka na turbo nie decyduje o dopuszczeniu do ruchu ;-)

matiwrc5, innego przepisu się chyba nie da wymyśleć, jeżeli ktoś ma na myśli ograniczenie mocy. Na BK musiałaby być pewno jakaś hamownia i kilku ogarniętych mechaników, którzy by sprawdzali jakie graty są założone i co dają. Awykonalne, nie licząc nawet rozbierania motorów ;-)

Kiedyś 4t próbowało wprowadzić klasyfikacje na podsawie mocy na rallysprincie. Ale doszli do wniosków jak wyżej.

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 mar 2015, o 22:54

Alan, Alan, Alan! pisze:
matiwrc5 pisze: poprostu nie zwęzka na turbo powinna decydowac o dopuszczeniu do ruchu i tyle !
zwężka na turbo nie decyduje o dopuszczeniu do ruchu ;-)

matiwrc5, innego przepisu się chyba nie da wymyśleć, jeżeli ktoś ma na myśli ograniczenie mocy. Na BK musiałaby być pewno jakaś hamownia i kilku ogarniętych mechaników, którzy by sprawdzali jakie graty są założone i co dają. Awykonalne, nie licząc nawet rozbierania motorów ;-)

Kiedyś 4t próbowało wprowadzić klasyfikacje na podsawie mocy na rallysprincie. Ale doszli do wniosków jak wyżej.
to kolejnym krokiem będzie ograniczenie pojemności, bo BMW M3 ma fabrycznie 321 koni z 3.2 litra,a po małych "zabawach" ma 350km i też jest piekielnie szybkie. Uważam że ten przepis jest nie przemyślany i koniec ,bo tak naprawdę PZMot strzela sobie w kolano "wyrzucając" najbardziej widowiskową klasę. Tylko cały problem polega na tym że PZM-ot ma w dupie rajdy,a kolejnym dowodem na to jest plan oesów na Świdnicki... :roll:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 mar 2015, o 22:58

wojtas. pisze: Uważam że ten przepis jest nie przemyślany i koniec ,bo tak naprawdę PZMot strzela sobie w kolano "wyrzucając" najbardziej widowiskową klasę.
ale ja nie mówię czy sobie strzela czy nie. Mówię, że pewno inaczej jak zwężką nie da się tego zrobić.

I kiedyś zdaje się rzeczywiście w PPZM AWD i turbo były zbanowane.

Pewno będę w stanie się dowiedzieć więcej koło środy, bo mamy przeprowadzkę firmy.

matiwrc5
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 29 mar 2015, o 23:00

Alan, Alan, Alan! pisze: zwężka na turbo nie decyduje o dopuszczeniu do ruchu ;-)
miało być do rajdu - sorki ;)

Czyli u Waldiego co impreza będzie lepsza obsada jak w RSMP , ale czy to powód do dumy ... :wall:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 mar 2015, o 23:01

matiwrc5 pisze: Czyli u Waldiego co impreza będzie lepsza obsada jak w RSMP , ale czy to powód do dumy ...
dla Waldiego i uczestników z pewnością tak ;-)

Pewnych rzeczy z PZM się nie da, albo nie da łatwo i szybko. Być może rozwiązaniem byłoby wyjście spod ich skrzydeł. ;-)

Mroowa
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza

Post 29 mar 2015, o 23:04

Link: https://www.youtube.com/watch?v=CYMUG9b ... e=youtu.be

Aż niemożliwe, że pilot coś mówi w tym aucie, chyba pierwszy raz za mało upalone :D

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 29 mar 2015, o 23:04

Alan, Alan, Alan! pisze: byłoby wyjście spod ich skrzydeł. ;-)
:whistle: ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 mar 2015, o 23:18

Mroowa pisze: Aż niemożliwe, że pilot coś mówi w tym aucie, chyba pierwszy raz za mało upalone :D
widać, że "pilot" z rajdu na rajd coraz bardziej się rozkręca :mrgreen: Jak go spotkam, to kopne w doopsko :thumb: ;-)

hati
4 gwiazdki
Auto: forester II, blob wrx kombi

Post 30 mar 2015, o 00:06

Na suchym cieżko byloby chyba podejsc do Sękowskiego. Ale to M3 zapieprza. Ja szykany przejezdzalem jak wlasna babcia, w porównaniu
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 30 mar 2015, o 00:36

hati, Ty kurna w ogóle ne jechałeś. Mój dziadek by Cię pikoczentem porobił na tym OS'ie :lol:
RWD do czegoś zobowiązuje. Obczaj burata jak zdobywa się sławę :whistle: :mrgreen:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 30 mar 2015, o 00:39

wojtas. pisze: Aha,onboardów nie będzie bo mamy gówniany sprzęt i na pierwszym przejeździe zdechł. przepraszam.
Wojtas! Ale Ty kłamczuch jesteś :evil:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 30 mar 2015, o 00:43

cyqan pisze: Obczaj burata jak zdobywa się sławę
tiaa chyba odkrywa głębokość rowów melioracyjnych przy trasach :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

hati
4 gwiazdki
Auto: forester II, blob wrx kombi

Post 30 mar 2015, o 01:22

cyqan pisze:hati, Ty kurna w ogóle ne jechałeś. Mój dziadek by Cię pikoczentem porobił na tym OS'ie :lol:
RWD do czegoś zobowiązuje. Obczaj burata jak zdobywa się sławę :whistle: :mrgreen:

Taaaa ???! Akurat Burata OBJECHALEM :giggle: A pikoczentem objechal nas Boberek :) Tak ze czekamy na Twoj debiut Kolego, pokazesz nam jak sie jezdzi po prostu, dziadkiem sie nie wykrecaj, bo jeszcze wyjdzie ze z wermahtu :lol:

W ogole to musze zrobic takie male osobiste wyznanie. Odkąd kupilem przypadkiem pierwsze Subaru (oldskulowe legacy), przypadkiem , spokojnie podążając bokiem szlakiem przez Jodły wjeb... sie w bandę, z której całkiem przypadkiem wytargał mnie posykujący wrx ktorym nadjechał niebawem Kijek, przez którego zachorowałem na wrxa (mam jeszcze oboard z reki ktory wtedy nakrecilem jak Kijek odsnieża Jodły) a potem wpadłem niechcący na to forum - moje zycie dostało konkretnego kopa w dupę na rozpęd. W zasadzie nie jest ważne jakie auto sie aktualnie rozpuszcza w lesie - wrxem probowalem zlamac pare swierkow, dresowozem tez juz sporo nawywijalem i do tego objechalem wczoraj jakies subaru (sorry wicher i dziękuję! - chociaz tylko w jednym przejezdzie ). Generalnie jest super, cholernie mi sie to spodobalo - a jakos juz caaalkiem przypadkiem na tym forum znalazlem konkretnych upalaczy. Fajne towarzycho i fajnie z Wami poganiac :-)

Auto -jak sie trochę wjezdze w ten zaprzęg , to pewnie trochę szybciej będzie - poki co jest lepiej na krotszym moscie 4.44 ale dalej do bani na elektroszperze - widac jak Burat, ktory ma to samo, chce popedzic szybciej po zakretach to konczy sie to tradycyjnie w krzakach. U mnei jest identycznie dlatego nei ma sensu probowac - to nie drift. Poza tym zaczynam dopiero sie uczyc tego rzemiosla i to byl pierwszy raz kiedy konkretnie sie przygotowywalem z opisu trasy. Nie poszlo zbyt dobrze juz w trakcie, sporo odcinka jechalem to co widzę ale moze sie to poprawi. Poki co porownalem kilka filmow z moim przejazdem i z toru jazdy jestem w miare zadowolony. Oczywiscie jest pare rzeczy do poprawy zwlaszcza te nieszczesne dohamowania do szykan - ale sie pojezdzi, sie poprawi.

No i moj najszybszy przejazd:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=GMkQoTa ... load_owner

Gratki dla uczestnikow!
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 mar 2015, o 01:32

cyqan pisze: RWD do czegoś zobowiązuje. Obczaj burata jak zdobywa się sławę
Cygi, daj Ty ludziom ścigać się tak jak im się chce :)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 30 mar 2015, o 01:38

a co to się stało, że el Arturro S nie odebrał pucharu? bo jak nie za 1sze, to nie puchar, czy co? :wall:

gratsy wszystkim, jak patrze na te onboardy, to ze stresu mi się odechciewa kończyć żarłacza :lol:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ODPOWIEDZ