Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
JonesB
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Nissan GT-R + Alfa 156 Spotrwagon
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i

Post 31 mar 2015, o 18:33

Tfuu...pierdolona zwężka :-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 31 mar 2015, o 18:36

wojtas, to co straszysz :razz: Póki ktoś kumaty nie potwierdzi, to zapominamy o Twoich słowach ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza R 06,turbo dziadek

Post 31 mar 2015, o 19:59

MAM NEWSA!!!!!!!!! :-d :-d :-d

Pewna i mam nadzieje że wiarygodna :-) osoba przekazała mi wspaniałą wiadomość. :thumb:
Dziś osoby które mają coś do powiedzenia w rajdowym świecie rozmawiały z prezesem PZM-otu ,który był zaskoczony tym że jest taki zapis na temat zwężki i zadeklarował że ów zapis będzie cofnięty i z Super KJS będzie można startować bez zwężki :thumb: :-)

Mam tylko prikaz podkreślić że jest to na razie informacja nieoficjalna więc proszę o opanowanie emocji i poczekanie na oficjalne info.
W każdym razie RM podobno możemy jechać już normalnie. :thumb:

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 31 mar 2015, o 20:44

wojtas., jakbyś to napisał jutro... a tak jest światełko w tym wielkim PZMłotowskim tunelu ;-)

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 31 mar 2015, o 20:46

brahu pisze:wojtas., jakbyś to napisał jutro...
:?:

Shabat
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza STI V4 JDM 1998 rok

Post 31 mar 2015, o 20:50

wojtas. - jutro jest 1 kwietnia tzw. prima aprilis ;]

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 31 mar 2015, o 20:54

:oops: :wall:
no tak!! osioł jestem. :-)

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 31 mar 2015, o 20:56

Ja tam zakładam zwężkę.
Mniejszy wstyd przed krysztalem :mrgreen:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 31 mar 2015, o 20:58

ryjeks, proszę Cię... :thumb: wtedy musiałbyś założyć taką 5mm :cofee: 8-)

:mrgreen: :thumb:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 31 mar 2015, o 21:03

no i odzyskuję wiarę w ludzkość :thumb: :thumb: Poza tym dziś czytałem też o relacji z odcinka Świdnickiego na Polsacie sport więc mam nadzieję ,że nie pierwszokwietniowy wkręt i bardzo dobra robota PZMotu :thumb: :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 31 mar 2015, o 21:08

ryjeks pisze:Ja tam zakładam zwężkę.
już nie przesadzaj :razz: kto jak kto ale akurat wiem, że Ty jesteś kozak kierownik.
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 31 mar 2015, o 21:11

no i kilka stron grubej rozkminy w pizzzzzzzdu :mrgreen:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 31 mar 2015, o 21:16

Krysztal pisze:
ryjeks pisze:Ja tam zakładam zwężkę.
już nie przesadzaj :razz: kto jak kto ale akurat wiem, że Ty jesteś kozak kierownik.
Mleko się wylało Obrazek
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 mar 2015, o 21:23

ryjeks, ale nie masz co do Krysztala, mieć pretensji przecież porównał swój najlepszy z , jak by nie patrzeć , twoim najlepszym przejazdem więc był obiektywny :giggle: :giggle: :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 31 mar 2015, o 21:26

dobra nie czepiać się :P dobrze wiecie, że to nie miało nic wspólnego z Ryjeksem i jego Tributem ;-)
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 31 mar 2015, o 21:33

Krysztal, wiemy, wiemy :whistle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 31 mar 2015, o 21:56

czytając wasze opisy badań przed kjt-sami jak i amatorskimi rajdami stwierdzam jedno : nic od 10 lat się nie zmieniło :lol:

hati
4 gwiazdki
Auto: forester II, blob wrx kombi

Post 31 mar 2015, o 22:20

No a jakos pomijany jest wątek pojemnosci - mialo byc ograniczenie do 2 litrow?
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 31 mar 2015, o 22:31

patrzta chłopy memy z wami robio :thumb:
\

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 mar 2015, o 22:33

Konto usunięte, no na tym memie jest co najmniej 4rech forumowiczów :-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 31 mar 2015, o 22:39

burat pisze:Konto usunięte, no na tym memie jest co najmniej 4rech forumowiczów :-)
no napisałem ---> chłopy przeca :whistle:

Brawo Wy :thumb:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 1 kwie 2015, o 01:42

wojtas. pisze: Pewna i mam nadzieje że wiarygodna osoba przekazała mi wspaniałą wiadomość.
Dziś osoby które mają coś do powiedzenia w rajdowym świecie rozmawiały z prezesem PZM-otu ,który był zaskoczony tym że jest taki zapis na temat zwężki i zadeklarował że ów zapis będzie cofnięty i z Super KJS będzie można startować bez zwężki

Mam tylko prikaz podkreślić że jest to na razie informacja nieoficjalna więc proszę o opanowanie emocji i poczekanie na oficjalne info.
W każdym razie RM podobno możemy jechać już normalnie.
dzwoniła do mnie dzisiaj pewna osoba, niestety nie mogłem rozmawiać, bo po klepaniu się z Buratem musiałem wreszcie zabrać się za tą przeprowadzkę. ;-)
Natomiast z naszej bardzo krótkiej rozmowy wychodzi mi, że było - jak to mówią kuce - orane. ;-)

Jutro się zdzwonię.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 kwie 2015, o 02:07

burat pisze: Remek jeśli uważasz że sędzia , mega kosa ponoć który przetrzepał mi na bk polda od podłogi po dach a dopiero przed startem do odcinka zauważył szybę tylną z pleksi i wycięte poszycie klapy i taki ktoś ma rozpoznać czy dana zwężka jest z jakiego materiału w warunkach kjs to chyba raczysz naginać rzeczywistości. Dla mnie ten przpis tylko wzmoży kombinacje a nie można będzie go wyegzekwować w warunkach kjs bk. A zakaz upalania jest dość prosty w porównaniu do tej nieszczęsnej zwężki bo wystarczy aparat fotograficzny czy kamera i już. Nie widzę tu stycznych w tych dwóch przepisach nigdzie. One nawet z załorzenia są inne bo jedno ma ukrucić oszustwa a drugie wręcz skłania do kombinacji bo jest nie egzekwowanie na kjs podczas bk moim zdaniem
Burat. Kurna wiesz, że ja z całego serca popieram co robisz Ty, Waldek i pewno kilku innych chłopów. Nie raz rozmawialiśmy przez telefon i komentowaliśmy te wszystkie sprawy.

Ale Burat. Napisz wprost Jeb.ćPZM jestem na nie. Będzie szybciej. ;-)

Mam nadzieję, że nasza tutaj strzelanina coś tam wniesie do imprez. Nie, żeby od razu to co ja mówię, ale ogólnie - tak żeby było lepiej wszystkim. I będę się dopieprzać, ok?
Szkoda, że więcej zawodników nie zabrało głosu, może wyszły by cenne wskazówki i dla Was i dla innych imprez.

Macie ogromne know how w postaci znienawidzonego PZM. Można z ich regulaminów i zaleceń, z własnych obserwacji poszczególnych rund stworzyć coś naprawdę na miarę porządnego ścigania. Tak, tam nie tylko jest o zwężkach i majtkach. Moim zdaniem zupełnie niezła jest procedura wypadkowa. Może ją wykorzystać i egzekwować. Nie oszukujmy się, prędzej czy później będzie trzeba. Bo tak, ściganie to nie tylko zapier... jak się zapali zielone. Jest takowa? Nie mówię u Ciebie, bo na razie ograniczasz temat do placyków. Ale takie kamionki, tam ludzie idą dwie paki w drzewach.

Burat,może się zdarzyć, że któryś z organizatorów za bardzo będzie CHWDPZM i może wyjść z tego kupa która obryzga wszystkich oprócz PZM (bo oni są czyści w procedurach). I wtedy nie porobicie sobie rajdów, a amatorzy jeżeli będą chcieli sobie pojeździć będą znowu mieć wybór albo PZM albo Czechy.
Ostatnio zresztą omawialiśmy przypadek ;-)

Sorry jak wyszło pouczająco, staram się jedynie wyrazić mój punkt widzenia, skoro już na publiku jedziemy. ;-)

BTW. sędzia wreszcie zlalazł nieprawidłoości? to chyba dobrze. Ważne żeby przed oficjalnym ogłoszeniem wyników. Przy okazji, czytałem w regulaminie pewnej imprezy, w pkt 17, że pomiar czasu jest absolutnie niepodważalny ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 kwie 2015, o 03:14

wojtas. pisze: eMTI W związku z tym,że już się tu przekonano że moja wiedza techniczna jest średnia to nie potrafię technicznie tego uzasadnić.
przepraszam
nie wiem o co chodzi, ale kiedyś tu na forum (takie coś do wylewania własnych racji) mieliśmy wątek twórczy. Że wiersze pisali. Były też japońskie (na temat przecież) haiku.

trafił nam się
cyrkiel z sosny

idę spać.

:mrgreen: :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 kwie 2015, o 09:42

Alan, Alan, Alan! pisze:
Ale Burat. Napisz wprost Jeb.ćPZM jestem na nie. Będzie szybciej. ;-)
ależ absolutnie nie , choć było by Ci łatwiej mnie ustawić w takiej pozycji :razz: Sam osobiście pierwszy gratulowałem RK przeforsowania SKJS oraz ZALECANEGO ,a nie wymaganego homologacjami wyposażenia bo są to jak najbardziej kroki milowe do przodu które rodziły się w bólach ,a nawet nie chcę wiedzieć jak musiały niektóre ręce walić młotem w beton aby ten pękł :giggle: :giggle:

Nigdy do niczego nie byłem nastawiany na zasadzie "nie bo nie" ale też i w drugą stronę , nie zamierzam bronić głupot jeśli uważam je za głupie.
Co do korzystania z procedur czy wypracowanych dobrych rozwiązań to jak najbardziej masz rację, korzysta się z nich ale też wielu prywaciarzy wywodzi się z PZMotu i to nieraz oni sami te rozwiązania w PZMocie przepychali. Jednak każdy ma swoją cierpliwość i w pewnym momencie mówi dość.
Co do zrobienia sobie kuku na imprezach to owszem Kamionki mają swoją specyfikę ale sam wiesz jak rozmawia się z Doboszem , bo sam tego próbowałeś i chyba poległeś ;-) Ja ostatnio próbowałem przy imprezie ,a wiec w luźnej atmosferze i wiem ,że się nie da niestety. :wall:
Ale to jeśli chodzi o prywaciarzy (czy pół prywaciarzy bo Dobosz cały czas jest bardzo aktywnym członkiem PZMotu :razz: ) chyba wszystko. Nie widziałem na innych imprezach prywatnych jakichś uchybień bezpieczeństwa. Natomiast większą dla mnie głupotą niż Kamionki jest wpuszczenie seryjnych samochodów bez żadnego , nawet umownego zabezpieczenia między drzewa z góry , na pełnej prędkości gdzie byle małolat z tygodniowym doświadczeniem w prowadzeniu auta i w jakimś "pudelku po butach" ,zapierdziela do odcinki na 4tym biegu.Tam jak widziałem to to się skóra na dupie marszczyła. I masz rację , jedna taka wtopa i już nikt z nas nigdzie nie pojeździ bo Policja będzie miała taki argument ,a TVNy i inne tabloidy nas rozszarpią.
Gdyby nie prywaciarze to dalej by było tak ,że w roku masz 4ry imprezy na krzyż i jesteś na nich traktowany jak zło konieczne. Ale dzięki prywaciarzom coś się zmieniło , ktoś dostrzegł i próbuje gonić teraz peleton , szkoda ,że czasami na ślepo bo może zrobić tylko więcej szkody niż pożytku ale liczę ,że wyciągną wnioski. Bo gorzej jak któryś z organizatorów PZMotowskich pomyśli "ja wam pokażę jak można szybki oes zrobić" i będzie fajnie do dzwona , ktoś pójdzie siedzieć ,a prywaciarze będą czyści tylko nikt już nikomu nie zezwoli na organizowanie imprez nawet po placykach. I nie pomogą procedury , nie pomoże tłumaczenie i zgody bo następnych już nigdy nikt nie uzyska ,a cofnie nas to do imprez typu "cofanie do garażu i wjazd w zatoczkę" :cofee:

Na tej stronie nawet przeczytasz moją pochwałę dla PZMotu ,tak ,że nie jestem taki anty jak byś mnie widział :razz: Ja nie startuje w imprezach PZMotu bo wybrałem takie rozwiązania w moim Poldku które tam są niemile widziane ,a ja "dla tego ,że ktoś tak chce" nie będę zmieniał koncepcji auta. Szkoda bo fajne trasy mi czasami uciekają ale z drugiej strony jest tyle imprez na które pojadę ,że to moja decyzja.

Ja wiem ,że ty masz sentyment do PZMotu , ja nie mam i mi jest łatwiej po prostu :evilgrin:

Co do punktu z czasami też się zgadzam ,że jest nie do podważenia w obecnym czasie tego co chłopaki używają. Sam pamiętam pewną lekcję ,że nie ważne jaka jest różnica w stoperach między liną startu ,a mety. Ważne jest aby wszyscy mieli taką samą :-> Teraz chłopaki mają taki sprzęt ,że nie ma bata o pomyłkę , a były przypadki ,że ktoś w domu onboarda przeglądał i mi według niego wyszło 0,3 setne krócej i była gówno burza. Ale teraz odkąd odeszli od stoperów na rzecz fotocel nie słyszałem ani jednej skargi , nawet za kulisami ;-)

A rozmowa jest jak najbardziej konieczna bo to coś zmienia albo twierdza w sensowności zmian , też szkoda ,że nikt więcej się nie wypowie bo był by bardziej bezstronny niż walka PZMotowca z AntyPZMotowcem :-p :-p :giggle: :giggle:

ODPOWIEDZ