Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
wojtas, to co straszysz
Póki ktoś kumaty nie potwierdzi, to zapominamy o Twoich słowach 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
MAM NEWSA!!!!!!!!!
Pewna i mam nadzieje że wiarygodna
osoba przekazała mi wspaniałą wiadomość.
Dziś osoby które mają coś do powiedzenia w rajdowym świecie rozmawiały z prezesem PZM-otu ,który był zaskoczony tym że jest taki zapis na temat zwężki i zadeklarował że ów zapis będzie cofnięty i z Super KJS będzie można startować bez zwężki
Mam tylko prikaz podkreślić że jest to na razie informacja nieoficjalna więc proszę o opanowanie emocji i poczekanie na oficjalne info.
W każdym razie RM podobno możemy jechać już normalnie.

Pewna i mam nadzieje że wiarygodna

Dziś osoby które mają coś do powiedzenia w rajdowym świecie rozmawiały z prezesem PZM-otu ,który był zaskoczony tym że jest taki zapis na temat zwężki i zadeklarował że ów zapis będzie cofnięty i z Super KJS będzie można startować bez zwężki

Mam tylko prikaz podkreślić że jest to na razie informacja nieoficjalna więc proszę o opanowanie emocji i poczekanie na oficjalne info.

wojtas., jakbyś to napisał jutro... a tak jest światełko w tym wielkim PZMłotowskim tunelu 

- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
brahu pisze:wojtas., jakbyś to napisał jutro...

- Shabat
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza STI V4 JDM 1998 rok
wojtas. - jutro jest 1 kwietnia tzw. prima aprilis ;]
Ja tam zakładam zwężkę.
Mniejszy wstyd przed krysztalem

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ryjeks, proszę Cię...
wtedy musiałbyś założyć taką 5mm

no i odzyskuję wiarę w ludzkość
Poza tym dziś czytałem też o relacji z odcinka Świdnickiego na Polsacie sport więc mam nadzieję ,że nie pierwszokwietniowy wkręt i bardzo dobra robota PZMotu

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

już nie przesadzajryjeks pisze:Ja tam zakładam zwężkę.

no i kilka stron grubej rozkminy w pizzzzzzzdu 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Mleko się wylałoKrysztal pisze:już nie przesadzajryjeks pisze:Ja tam zakładam zwężkę.
Mniejszy wstyd przed krysztalemkto jak kto ale akurat wiem, że Ty jesteś kozak kierownik.

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ryjeks, ale nie masz co do Krysztala, mieć pretensji przecież porównał swój najlepszy z , jak by nie patrzeć , twoim najlepszym przejazdem więc był obiektywny

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
czytając wasze opisy badań przed kjt-sami jak i amatorskimi rajdami stwierdzam jedno : nic od 10 lat się nie zmieniło 

No a jakos pomijany jest wątek pojemnosci - mialo byc ograniczenie do 2 litrow?
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, no na tym memie jest co najmniej 4rech forumowiczów 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
no napisałem ---> chłopy przecaburat pisze:Konto usunięte, no na tym memie jest co najmniej 4rech forumowiczów

Brawo Wy

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
dzwoniła do mnie dzisiaj pewna osoba, niestety nie mogłem rozmawiać, bo po klepaniu się z Buratem musiałem wreszcie zabrać się za tą przeprowadzkę.wojtas. pisze: Pewna i mam nadzieje że wiarygodna osoba przekazała mi wspaniałą wiadomość.

Natomiast z naszej bardzo krótkiej rozmowy wychodzi mi, że było - jak to mówią kuce - orane.

Jutro się zdzwonię.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Burat. Kurna wiesz, że ja z całego serca popieram co robisz Ty, Waldek i pewno kilku innych chłopów. Nie raz rozmawialiśmy przez telefon i komentowaliśmy te wszystkie sprawy.burat pisze: Remek jeśli uważasz że sędzia , mega kosa ponoć który przetrzepał mi na bk polda od podłogi po dach a dopiero przed startem do odcinka zauważył szybę tylną z pleksi i wycięte poszycie klapy i taki ktoś ma rozpoznać czy dana zwężka jest z jakiego materiału w warunkach kjs to chyba raczysz naginać rzeczywistości. Dla mnie ten przpis tylko wzmoży kombinacje a nie można będzie go wyegzekwować w warunkach kjs bk. A zakaz upalania jest dość prosty w porównaniu do tej nieszczęsnej zwężki bo wystarczy aparat fotograficzny czy kamera i już. Nie widzę tu stycznych w tych dwóch przepisach nigdzie. One nawet z załorzenia są inne bo jedno ma ukrucić oszustwa a drugie wręcz skłania do kombinacji bo jest nie egzekwowanie na kjs podczas bk moim zdaniem
Ale Burat. Napisz wprost Jeb.ćPZM jestem na nie. Będzie szybciej.

Mam nadzieję, że nasza tutaj strzelanina coś tam wniesie do imprez. Nie, żeby od razu to co ja mówię, ale ogólnie - tak żeby było lepiej wszystkim. I będę się dopieprzać, ok?
Szkoda, że więcej zawodników nie zabrało głosu, może wyszły by cenne wskazówki i dla Was i dla innych imprez.
Macie ogromne know how w postaci znienawidzonego PZM. Można z ich regulaminów i zaleceń, z własnych obserwacji poszczególnych rund stworzyć coś naprawdę na miarę porządnego ścigania. Tak, tam nie tylko jest o zwężkach i majtkach. Moim zdaniem zupełnie niezła jest procedura wypadkowa. Może ją wykorzystać i egzekwować. Nie oszukujmy się, prędzej czy później będzie trzeba. Bo tak, ściganie to nie tylko zapier... jak się zapali zielone. Jest takowa? Nie mówię u Ciebie, bo na razie ograniczasz temat do placyków. Ale takie kamionki, tam ludzie idą dwie paki w drzewach.
Burat,może się zdarzyć, że któryś z organizatorów za bardzo będzie CHWDPZM i może wyjść z tego kupa która obryzga wszystkich oprócz PZM (bo oni są czyści w procedurach). I wtedy nie porobicie sobie rajdów, a amatorzy jeżeli będą chcieli sobie pojeździć będą znowu mieć wybór albo PZM albo Czechy.
Ostatnio zresztą omawialiśmy przypadek

Sorry jak wyszło pouczająco, staram się jedynie wyrazić mój punkt widzenia, skoro już na publiku jedziemy.

BTW. sędzia wreszcie zlalazł nieprawidłoości? to chyba dobrze. Ważne żeby przed oficjalnym ogłoszeniem wyników. Przy okazji, czytałem w regulaminie pewnej imprezy, w pkt 17, że pomiar czasu jest absolutnie niepodważalny

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
nie wiem o co chodzi, ale kiedyś tu na forum (takie coś do wylewania własnych racji) mieliśmy wątek twórczy. Że wiersze pisali. Były też japońskie (na temat przecież) haiku.wojtas. pisze: eMTI W związku z tym,że już się tu przekonano że moja wiedza techniczna jest średnia to nie potrafię technicznie tego uzasadnić.
przepraszam
trafił nam się
cyrkiel z sosny
idę spać.

ależ absolutnie nie , choć było by Ci łatwiej mnie ustawić w takiej pozycjiAlan, Alan, Alan! pisze:
Ale Burat. Napisz wprost Jeb.ćPZM jestem na nie. Będzie szybciej.![]()

Nigdy do niczego nie byłem nastawiany na zasadzie "nie bo nie" ale też i w drugą stronę , nie zamierzam bronić głupot jeśli uważam je za głupie.
Co do korzystania z procedur czy wypracowanych dobrych rozwiązań to jak najbardziej masz rację, korzysta się z nich ale też wielu prywaciarzy wywodzi się z PZMotu i to nieraz oni sami te rozwiązania w PZMocie przepychali. Jednak każdy ma swoją cierpliwość i w pewnym momencie mówi dość.
Co do zrobienia sobie kuku na imprezach to owszem Kamionki mają swoją specyfikę ale sam wiesz jak rozmawia się z Doboszem , bo sam tego próbowałeś i chyba poległeś

Ale to jeśli chodzi o prywaciarzy (czy pół prywaciarzy bo Dobosz cały czas jest bardzo aktywnym członkiem PZMotu

Gdyby nie prywaciarze to dalej by było tak ,że w roku masz 4ry imprezy na krzyż i jesteś na nich traktowany jak zło konieczne. Ale dzięki prywaciarzom coś się zmieniło , ktoś dostrzegł i próbuje gonić teraz peleton , szkoda ,że czasami na ślepo bo może zrobić tylko więcej szkody niż pożytku ale liczę ,że wyciągną wnioski. Bo gorzej jak któryś z organizatorów PZMotowskich pomyśli "ja wam pokażę jak można szybki oes zrobić" i będzie fajnie do dzwona , ktoś pójdzie siedzieć ,a prywaciarze będą czyści tylko nikt już nikomu nie zezwoli na organizowanie imprez nawet po placykach. I nie pomogą procedury , nie pomoże tłumaczenie i zgody bo następnych już nigdy nikt nie uzyska ,a cofnie nas to do imprez typu "cofanie do garażu i wjazd w zatoczkę"

Na tej stronie nawet przeczytasz moją pochwałę dla PZMotu ,tak ,że nie jestem taki anty jak byś mnie widział

Ja wiem ,że ty masz sentyment do PZMotu , ja nie mam i mi jest łatwiej po prostu

Co do punktu z czasami też się zgadzam ,że jest nie do podważenia w obecnym czasie tego co chłopaki używają. Sam pamiętam pewną lekcję ,że nie ważne jaka jest różnica w stoperach między liną startu ,a mety. Ważne jest aby wszyscy mieli taką samą

A rozmowa jest jak najbardziej konieczna bo to coś zmienia albo twierdza w sensowności zmian , też szkoda ,że nikt więcej się nie wypowie bo był by bardziej bezstronny niż walka PZMotowca z AntyPZMotowcem