Rajdy 2015

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Rajdy 2015

Post 20 lut 2015, o 23:17

Gaz, gaz, gaz, hamuj, hamuj .....

......, PEŁNA PETARDA :-p

:evilgrin: :evilgrin: :evilgrin:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=fiXCUS5-sGQ

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 4 kwie 2015, o 14:25

Kajtek gania się z lokersami w Irlandii ,że aż miło popatrzeć ,a tu cisza jak po śmierci organisty :x :x :x

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 4 kwie 2015, o 14:59

daje radę, pudło byłoby super, a przy odrobinie szzęścia może i nawet 1 plac się trafić :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 15:11

no nawalają się chłopaki naprawdę jak w playstation o sekundy , Kajtek złapał rytm odcinków i lokersi już nie szaleją :thumb: :thumb:
Teraz zrobię awanturę ,ale dla mnie Kajtek objechał by Roberta. W autach zbliżonych do siebie dał by mu spokojnie radę. Jeden ból to brak sponsora niestety :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 15:23

zobaczymy na polskim.. i pytanie, czy chodzi Ci o wynik na mecie, czy na odcinkach :-p
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 15:41

eMTi, i tu i tu ,a wiesz gdzie są zwycięzcy :mrgreen: :mrgreen: , Co do szutru tylko to cholera wie jak będzie :D

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 16:25

burat pisze: Teraz zrobię awanturę ,ale dla mnie Kajtek objechał by Roberta. W autach zbliżonych do siebie dał by mu spokojnie radę. Jeden ból to brak sponsora niestety

Wg. Ciebie od Roberta wszyscy są lepsi więc dlaczego Kajto miałby nie być :-)

Kajtek jest kierowcą w zasadzie już kompletnym, a Robert się kompletuje.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 16:37

ryjeks, a to błędne wnioski wyciągasz :-p :-p nigdy tego nie napisałem , tak samo jak tego ,że Robertowi należy się już tytuł mistrza świata zanim w ogóle wsiadł do rajdówki :-) :-)

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 16:39

burat, no no no tak tak :mrgreen:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 4 kwie 2015, o 16:44

burat pisze:ryjeks, a to błędne wnioski wyciągasz :-p :-p nigdy tego nie napisałem , tak samo jak tego ,że Robertowi należy się już tytuł mistrza świata zanim w ogóle wsiadł do rajdówki :-) :-)
Pamiętam jak dzisiaj, że pisałeś. Nie udawaj wiec teraz, że nie wiesz, o co chodzi :idea: :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 16:53

ryjeks, coraz bardziej się skłaniam do tego ,że Robert potrafi być piekielnie szybkim kierowcą i tak chyba już pozostanie :cofee:

Ja wiem ,że ty widzisz w nim kolejne wcielenie Buddy i Allacha rajdów w jednej osobie ale ja jednak pozostaję agnostykiem w tej kwestii :-)

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 17:18

burat pisze: Ja wiem ,że ty widzisz w nim kolejne wcielenie Buddy i Allacha rajdów w jednej osobie ale ja jednak pozostaję agnostykiem w tej kwestii

Nigdy nic takiego napisałem i nie ubliżaj mi proszę, bo nie ma takiej potrzeby :cofee:

Mataczysz i nadinterpretujesz drogi kolego, co jak widać nie tylko ja zauważam :->

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 17:30

ryjeks pisze:
Mataczysz i nadinterpretujesz drogi kolego, co jak widać nie tylko ja zauważam :->
gdzie :?: w którym miejscu :?: To ,że nie uważam Kubicę za najlepszego kierowcę na świecie i objawienie Polskich rajdów to od dawna mówię otwarcie. Jednak nigdy nie napisałem ,że wszyscy są lepsi od niego. Tylko jak zwykle na forum można być albo za albo przeciw , nie ma stanów pośrednich. Też to wielu zauważa i nie chce się już wypowiadać , bo jakakolwiek skrytykowanie jak moim zdaniem, Robert coś spieprzył odrazu odbieranie jest jak zamach na świętość.
Znajdź mi proszę w moich wypowiedziach to gdzie napisałem ,że wszyscy są lepsi od Kubka bo jakoś sobie nie przypominam :cofee:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 17:50

Doświadczenie pokazuje, że jakakolwiek dyskusja z Tobą, na jakikolwiek temat nie ma większego sensu :-)
I nie piszę tu o bezpośrednich naszych dyskusjach, bo takich było niewiele i nadal ich stan się nie powiększy, alleluja :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 18:16

ryjeks, no widzisz ,jeśli mi coś zarzucasz ,to proszę Cię tylko abyś pokazał potwierdzenie tego o czym mówisz. Widzę jednak ,że lepiej jest walnąć focha i zabrać zabawki. Pozdrawiam ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 kwie 2015, o 19:24

o ile pamiętam, to kubek breena objeżdżał i to nie furą WRC, a Kajto breena już nie zawsze.. no ale pożyjemy, zobaczymy :-) Tymczasem Wesołego wszystkim! I jajek niespodzianek pod choinką!

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 5 kwie 2015, o 01:04

burat, faktycznie ostatnio jesteś jakby... trochę bardziej kłótliwy :-p

Dawaj do mnie - usiądziemy w saunie, "zaparzymy" ziółka :mrgreen: Przy okazji zapoznam Cię z magikiem od PRL'owskiej motoryzacji i w końcu zobaczysz moją Nysę... :-)
Life is a Joke !

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 kwie 2015, o 18:54

Ja sobie jedną zamówię chyba, a Wy ? :-)

Dobrze wygląda jak na Skodę ;-)

http://rajdy24.pl/kamien-milowy-dla-sko ... -fabii-r5/

Obrazek

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 9 kwie 2015, o 00:00

eMTi pisze: zobaczymy na polskim.. i pytanie, czy chodzi Ci o wynik na mecie, czy na odcinkach
rajd wygrywa się na mecie po zliczeniu sumy kar. tzn ten co mial ich najmniej wygrywa.

(obecnie w regulaminie odrobine inaczej to brzmi, ale lubie sie podroczyc :) )

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 9 kwie 2015, o 00:03

noooo na takie auto "działkowca" to bym się nie pogniewał :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 9 kwie 2015, o 02:41

Fajna ta fabiana i dobrze, że wraca na trasy, a nie tylko te fieściny. Fajnie też będzie zobaczyć Kopeckiego i Lappiego. Kajto musi się spinać w tym roku, bo w przyszłym będzie jeszcze ciężej w ERC.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 9 kwie 2015, o 09:28

Wszystko testowane było ponad piętnaście miesięcy.
to chyba kiepska jest, skoro Toyka Yarisa już testuje, a na trasy wypuści dopiero w 2017 roku - widać japońce albo trochę przesadzają z długością testów, albo wiedzą co robią :cofee:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 kwie 2015, o 13:20

znając perfekcjonizm japońców to chcą od razu walczyć o majstra producentów :), a przynajmniej zwalać wszystko na kierowców i nic na sprzęt :-)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 9 kwie 2015, o 14:01

dobrze pamiętam, że VW też testował długo, po czym zaraz jak wjechali to na najwyższy stopień podium?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 9 kwie 2015, o 14:10

busik pisze:
dobrze pamiętam, że VW też testował długo, po czym zaraz jak wjechali to na najwyższy stopień podium?
Tak właśnie było.

ODPOWIEDZ