Chlejady '15 - Nowy Skoszyn, 29-31.05.
Re: Chlejady '15 - Nowy Skoszyn, 29-31.05.
Chloru, przez facetuba 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Forumianki i Forumianie, miejsca wciąż są - można się dopisywać i przelewać
A nalewki się przegryzają

A nalewki się przegryzają

- lemmenjoki
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jeszcze troszkę o tej trasie turystycznej quasi-terenowej na sobotę. Postaram się tak zaplanować przejazd, aby główna pętla była dostępna dla większości uczestników (no może poza bolidami bardzo nisko zawieszonymi). Ale nie mówię, że będzie „lajcik”. Na pewno trochę szutrów, dróg gruntowych, „kocich łbów”, ale wszystko w granicy zdrowego rozsądku. W końcu Subaru to przecież 4WD!
Dodatkowo na trasie byłyby elementy troszkę ambitniejszego offroad-u, ale z opcją dojechania do punktu zbornego zwykłą drogą (wtedy cała grupa spotka się w wyznaczonym punkcie „x”). Może nawet uda mi się zrobić mapki z zaznaczoną trasą, żeby wszystko było jasne. Taki ogólny zarys przejazdu: z bazy kierujemy się na południe przez Pasmo Jeleniowskie do Nieskurzowa (po drodze mały spacerek do rzadko odwiedzanej drewnianej kaplicy u podnóża Góry Witosławskiej), przecinamy drogę 74 i udajemy się w stronę zamku „Krzyżtopór” (zwiedzanie), potem przebijamy się przez Pasmo Iwaniskie i Pasmo Wygiełzowskie na zachód i docieramy do Barda (legendarny dzwon z 1411 r. z herbami Poraj i Jastrzębiec) we wschodniej części Cisowsko-Orłowińskiego Parku Krajobrazowego, a następnie widokowymi przejazdami przez Świński Ryj na północ dostaniemy się do Łagowa (Jaskinia Zbójecka) i potem już na bazę. Można też włączyć w program zwiedzanie Świętego Krzyża. Jedna opcja to zrobić to w ramach sobotniego rajdu (wtedy dość napięty program), albo można zostawić to na niedzielę, jako taki jeden punkt do zwiedzania.
Planując ten sobotni przejazd bardziej chodziłoby mi o pokazanie mało znanych zakątków regionu świętokrzyskiego ze świadomym odpuszczaniem miejsc z pierwszych stron przewodników oraz poruszanie się po drogach, które EU nie zdążyła jeszcze wyasfaltować
. Myślę, że takie podejście do planowanej trasy wpisywałoby się w formułę Chlejad…
Reasumując: przygotuję całą traskę przejazdu i ksero mapek. Postaram się też powiedzieć parę słów na temat zwiedzanych punktów (nie wszystkie wymieniłem w tej ogólnej koncepcji).
Miejsce bazy zaproponowane przez WiS-a wydaje się bardzo ciekawe!
Do zobaczenia pod koniec maja na drogach i dróżkach kielecczyzny - Adam z Kielc
Dodatkowo na trasie byłyby elementy troszkę ambitniejszego offroad-u, ale z opcją dojechania do punktu zbornego zwykłą drogą (wtedy cała grupa spotka się w wyznaczonym punkcie „x”). Może nawet uda mi się zrobić mapki z zaznaczoną trasą, żeby wszystko było jasne. Taki ogólny zarys przejazdu: z bazy kierujemy się na południe przez Pasmo Jeleniowskie do Nieskurzowa (po drodze mały spacerek do rzadko odwiedzanej drewnianej kaplicy u podnóża Góry Witosławskiej), przecinamy drogę 74 i udajemy się w stronę zamku „Krzyżtopór” (zwiedzanie), potem przebijamy się przez Pasmo Iwaniskie i Pasmo Wygiełzowskie na zachód i docieramy do Barda (legendarny dzwon z 1411 r. z herbami Poraj i Jastrzębiec) we wschodniej części Cisowsko-Orłowińskiego Parku Krajobrazowego, a następnie widokowymi przejazdami przez Świński Ryj na północ dostaniemy się do Łagowa (Jaskinia Zbójecka) i potem już na bazę. Można też włączyć w program zwiedzanie Świętego Krzyża. Jedna opcja to zrobić to w ramach sobotniego rajdu (wtedy dość napięty program), albo można zostawić to na niedzielę, jako taki jeden punkt do zwiedzania.
Planując ten sobotni przejazd bardziej chodziłoby mi o pokazanie mało znanych zakątków regionu świętokrzyskiego ze świadomym odpuszczaniem miejsc z pierwszych stron przewodników oraz poruszanie się po drogach, które EU nie zdążyła jeszcze wyasfaltować

Reasumując: przygotuję całą traskę przejazdu i ksero mapek. Postaram się też powiedzieć parę słów na temat zwiedzanych punktów (nie wszystkie wymieniłem w tej ogólnej koncepcji).
Miejsce bazy zaproponowane przez WiS-a wydaje się bardzo ciekawe!
Do zobaczenia pod koniec maja na drogach i dróżkach kielecczyzny - Adam z Kielc
Albo znajdziemy Drogę, albo ją wytyczymy...
SUBARU LEONE 1800 SUPER STATION 4WD, 1984
SUBARU LEONE 1800 TURISMO 4WD GLF, 1983
SUBARU LEONE 1800 SUPER STATION 4WD, 1984
SUBARU LEONE 1800 TURISMO 4WD GLF, 1983
Pachnie trupem z tych domków ...
Będą atrakcje ...duchy ... straszyć będzie jak nic 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Będzie co wspominaćKruszyn pisze:Pachnie trupem z tych domków ...Będą atrakcje ...duchy ... straszyć będzie jak nic

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 37 razy
- Polubione posty: 76 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
Po naszym wyjeździe - bez wątpieniaKruszyn pisze: straszyć będzie jak nic

Hygiena na pierwszym miejscu, zawsze to tłumaczę żonie, a ona mi coś o alkoholiźmie...Konto usunięte pisze: odkazić.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Nikogo do picia wódki nie zmuszam, ale po niej nigdy sraczki nie ma.
Po wodzie bardzo często.
Po wodzie bardzo często.

Czy wśród gości jest towarzystwo lubiące napęd 2FD (FeetDrive) na równi z 4WD? Zaplanowałem sobie bieg w okolicy bazy (głównie cross przez las, ale sądząc z map to ubity trakt), trasa w załączniku, tempo oczywiście do całkowitej negocjacji, jak będą chętni to możemy szurać i 7min/km.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
wil3, 
Pewnie prędzej 11m/km chyba, że planujesz marszobiegwil3 pisze: możemy szurać i 7min/km.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
O, super! Będzie miał kto do sklepu biegać jak zapasy będę się kończyć!wil3 pisze:Zaplanowałem sobie bieg w okolicy bazy

- WiS
- 6 gwiazdek
wil3, sugeruję tę przebieżkę w piątek od rana, bo potem raczej będzie Ci ciężej... 

11m/km to trochę ponad 5km/h, to jest spacer, nie bieganie, a ma być bieganie :)So What! pisze:wil3,Pewnie prędzej 11m/km chyba, że planujesz marszobiegwil3 pisze: możemy szurać i 7min/km.
Bardzo śmiesznejarmaj pisze:O, super! Będzie miał kto do sklepu biegać jak zapasy będę się kończyć!

Planowałem w sobotę z rana, przed trasą przełajową dla Subarynek... i zanim żona się obudzi i zorientuje, że gdzieś polazłemWiS pisze:wil3, sugeruję tę przebieżkę w piątek od rana, bo potem raczej będzie Ci ciężej...

Ależ piję, piję, tylko przecież nie będziemy się urzynać nie wiadomo jak, w końcu na następny dzień siadamy za kierownicą
w sobotę biesiada będzie oczywiście zacna, bo wyjazdy pewnie późnym niedzielnym popołudniem, ale piątek bez przegięć 

wil3 pisze: przecież nie będziemy się urzynać nie wiadomo jak
Wiadomo jak.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- WiS
- 6 gwiazdek
Na poprzednich Chlejadach niektórzy też tak zakładali...wil3 pisze: przecież nie będziemy się urzynać nie wiadomo jak,

Pozostaje mi sobie życzyć, żeby się nie urżnąć w piątek wiadomo jak 

- WiS
- 6 gwiazdek
Też Ci życzymy, ale dla pewności może jednak przyjedź pobiegać wcześniej? 

Ja tam będę w piątek w południe i przewiduję opcję wcześniejszego wybiegania, właściwie mógłbym nawet przed południem, ale pewnie nie wydadzą nam księżulkowie pokoju tak wcześnie 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
No to już wiemy, kto nas podprowadza do łóżek.wil3 pisze:Pozostaje mi sobie życzyć, żeby się nie urżnąć w piątek wiadomo jak