Bo to Polska... nie elegancja Francja

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Re: Bo to Polska... nie elegancja Francja

Post 13 maja 2015, o 13:48

Konto usunięte, Ty ino uważaj, bo jak Cię laską pacnie, to do Mordoru możesz polecieć :giggle:

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

zgrocca
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: forester black, wolny ssak
Polubił: 25 razy
Polubione posty: 8 razy

Post 14 maja 2015, o 08:37

a tak wracając do głównego nurtu "bo to polska"
co wkurza
wkurza mnie że co raz to jakaś grupa w ramach równych praw stawia sie ponad prawem
rowerzyści muszą mieć pas swój jakoś kiedyś nie było pasów i ludzie na rowerach jeździli po ulicy
kierując się empatią ,rozsądkiem rozumem... mniej było rowerów? a co dostałeś na komunie?
ja też jeżdżę rowerem i jakoś nie trąbią bo wiem jak hamuje samochód jak rower ...itd
kolejna grupa motocykliści
nie rozumiem kierowców samochodów którzy naklejają "motocykle są wszędzie"
a g.. mnie obchodzi jedz z rozsądkiem motocyklisto to przejedziesz płynnie
przepraszam dlaczego mam świrować na drodze bo ktoś sobie chce niezgodnie z przepisami ciągnąć
może zróbmy pas dla motocyklistów
nie nie jeżdżę motocyklem. ale gdybym jeździł to mial bym świadomość że nie mam z przodu metra blach z boku drzwi wzmocnionych, dachu itd.
równie dobrze może zróbmy klubową naklejkę "SUBARU SA WSZĘDZIE "
o
:cofee:
całkiem spokojnie pijąc poranną kawe..........
Pracy szukam praca mnie szuka

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 14 maja 2015, o 08:58

zgrocca pisze: "motocykle są wszędzie"
a g.. mnie obchodzi jedz z rozsądkiem motocyklisto to przejedziesz płynnie
przepraszam dlaczego mam świrować na drodze bo ktoś sobie chce niezgodnie z przepisami ciągnąć
O to to.

Jak se chce być „wszędzie”, to niech się martwi sam o siebie i uważa na innych - w razie czego jego obrażenia/kalectwo/śmierć . Ja jakoś blachy w aucie sobie wyklepię.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 82 razy
Polubione posty: 6 razy

Post 14 maja 2015, o 09:34

Są głupi kierowcy, głupi motocykliści,
głupi rowerzyści i głupi piesi.
Rowerzyści to nie tylko ludzie, którzy jeżdżą do pracy i z.
Ścieżki rowerowe zrobili miedzy innymi po to zeby
cała rodzina w niedzielę po obiedzie mogła wyjsć na rowery.
A głupi piesi łażą po tych ścieżkach jak święte krowy.

zgrocca
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 14 maja 2015, o 09:43

Konto usunięte pisze:Są głupi kierowcy, głupi motocykliści,
głupi rowerzyści i głupi piesi.
A głupi piesi łażą po tych ścieżkach jak święte krowy.
statystycznie.... muszą być
ktoś rzekł "znieście zakazy a darwinizm załatwi resztę" tyle że zginą po oby stronach człowieki

łażą piesi po rowerowych ...jak w amoku ..
próbowałem dojeżdżać do pracy rowerem
wolałem ulicą niż ścieżką
a jadąc do roboty rowerem przecie nie będę kruzował 5 na godzine w niedzielnym stylu

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2015, o 10:53

dlatego drogi rowerowe muszą, jak w Holandii, być w skrajni jezdni, a nie na chodniku
Obrazek
inaczej zawsze trafią się święte krowy które pójdą tą drogą
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 14 maja 2015, o 11:00

busik, w Krakowie tak właśnie robią, ale:
- pas dla samochodów jest zwężany +- do szerokości samochodu,
- pas dla rowerów jest +- do szerokości roweru,
:?
Ponadto na ulicach jednokierunkowych ścieżka rowerowa idzie pod prąd i znajduje się pomiędzy pasem dla samochodów, a częścią wydzieloną na parkowanie samochodów. Efekt jest taki jest taki, że jak wyjeżdżasz z podporządkowanej, to istnieje duże ryzyko, że wyjedziesz bezpośrednio przed rowerzystę jadącego pełną bombą, którego nie masz prawa zobaczyć, bo zasłaniają go parkujące samochody :wall:

No ale farba do malowania pasów jest tania, a budowa porządnych i bezpiecznych ścieżek (vide obrazek) już niestety kosztuje :->

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2015, o 11:03

So What!, w Poznaniu tak samo, szczególnie w starych dzielnicach, gdzie jednokierunkowe drogi mają kontrpas rowerowy - pomalowane pieknie, ale studzienki tak głębokie, że lecisz przez kierownicę na twarz do przodu :wall:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2015, o 11:12

busik, czyli pomysł ten sam, bo pisałem o kontrpasach w centrum Krakowa :->

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 14 maja 2015, o 11:12

marudy 8-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2015, o 11:17

Konto usunięte, zwężają mi ulice, którymi jeżdżę i trudniej się przepchać skuterem :razz:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2015, o 11:17

Konto usunięte pisze:marudy 8-)
a co? przeprowadzka na ślunsk nie oznacza że natura Poznaniaka zaniknęła i że z Krakusem się nie dogadam 8-)

zgrocca
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 14 maja 2015, o 12:37

busik pisze:dlatego drogi rowerowe muszą, jak w Holandii, być w skrajni jezdni, a nie na chodniku
Obrazek
inaczej zawsze trafią się święte krowy które pójdą tą drogą
marzenie
jaka gładka ta rowerówka
o podniesionej przyczepności?
a w Lublinie widziałem też wymalowali tylko tam gdzie wąsko nagle puf! i nie ma rower -pasa :whistle:
a no oczywiście nie poszerzyli jezdni i nie naprawiali przed malowaniem przynajmniej tam gdzie jechałem..

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2015, o 09:21

raz na jakiś czas wyląduje u nas ... to uszkodził se podwozie :wall:
Przymusowe lądowanie Airbusa A380 na lotnisku Chopina w Warszawie.
Maszyna linii Emirates leciała z Dallas do Dubaju. Pilot musiał wylądować na stołecznym lotnisku, ponieważ jeden z pasażerów - 55-letni Nigeryjczyk - potrzebował natychmiastowej pomocy lekarskiej. Mężczyznę z udarem mózgu przewieziono do szpitala.

Samolot podczas lądowania uszkodził jedno z kół. Maszyna oczekuje na naprawę. Pasażerowie airbusa najbliższe godziny najprawdopodobniej spędzą w hotelach. Z Dubaju wysłano już po nich samolot zastępczy.

Jest to drugie lądowanie największego samolotu pasażerskiego świata na warszawskim lotnisku. Cztery lata temu w rejsie pokazowym gościł w porcie Chopina Airbus A380 Lufthansy.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 20 maja 2015, o 09:27

busik, bo te Airbusy jakieś pechowe, to spadają, to podwozie psują, bubel jakiś.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 20 maja 2015, o 13:24

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 20 maja 2015, o 13:31

leon pisze:busik, bo te Airbusy jakieś pechowe, to spadają, to podwozie psują, bubel jakiś.
Tam pechowe. Poczekaj niech tylko te wybory się skończą i Macierewicza z komórki wypuszczą, to zaraz wszystko wyjaśni :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 20 maja 2015, o 13:38

jarmaj pisze: Poczekaj niech tylko te wybory się skończą i Macierewicza z komórki wypuszczą, to zaraz wszystko wyjaśni :giggle:

Wszyściutko się dokładnie wyjaśni :thumb:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2015, o 13:57

FUX jakaś ściema - jak mógł im się czas pracy skończyć skoro mieli jeszcze co najmniej 6 godzin lotu do Dubaju?

komentarze pod artykułem który wkleiłeś dobre
skoro pilotom skończyły się godziny pracy to nawet lepiej, że wylądowali, niż gdyby to miało miejsce w powietrzu i ze spadochronem poszliby sobie do domu

Zagadka. W stolicy jakiego kraju A380 lądują tylko przez przypadek?

Ciekawe jak NFZ ściągnie z Nigerii pieniądze za leczenie.
:mrgreen:

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 20 maja 2015, o 20:57

jarmaj pisze:
Tam pechowe. Poczekaj niech tylko te wybory się skończą i Macierewicza z komórki wypuszczą, to zaraz wszystko wyjaśni :giggle:
A co będzie jak Putin nie odda wraku?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 20 maja 2015, o 21:00

bojar pisze: A co będzie jak Putin nie odda wraku?
Ło qurwa :o

zgrocca
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 21 maja 2015, o 07:57

Piter 35 pisze:
bojar pisze: A co będzie jak Putin nie odda wraku?
Ło qurwa :o

zbudujemy własny
prototyp już jest:
http://www.mmsilesia.pl/artykul/pomnik- ... id,tm.html

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 13 lip 2015, o 09:47

Gdyby się komuś wydawało, że opinie o tym, że w Polsce się kręci liczniki, fałszuje/podrabia książki serwisowe to mitomania jakiegoś pojedynczego osobnika co to kiedyś dawał świadectwo handlarza na jutubie - historia szwagra, historia jakich wiele.
Otóż szwagier (Francuz który mieszka obecnie w Polsce) potrzebuje kupić samochód używany. Znalazł ogłoszenie w necie, zadzwonil(a mówi płynnie po polsku) i pojechał na tzw. oględziny. Auto to Renault Scenic Grand sprowadzone z Francji, nie żadna okazja, ot po prostu ogłoszenie jakich wiele. Na miejscu sprzedawca, który oczywiście "nie jest" żadnym handlarzem, a sprzedaje autko bo potrzebuje Panie na budowę domu, bo żona goni itp. itd., zaprezentował Scenica z 2010 r. z przebiegiem 140 tys. z dokumentami które miały ów przebieg potwierdzić. Co więcej pokazuje szwagrowi rachunek na 9 tys. EUR za który rzekomo samochód nabył, a sprzedaje go szwagrowi za 33 tys. PLN, normalnie filantrop. Ale wiadomo budowa na głowie, żona goni i normalnie okazja! A w ogóle to jutro przyjeżdżają goście z Pleszewa kupować. Tutaj już lampka ostrzegawcza powinna się zaświecić ale samochód się szwagrowi spodobał bo faktycznie, wnętrze ładne zadbane no i "nic nie stuka i nie puka". Ale mówię mu, nie spiesz się, spisz co się da z papierów auta i dzwoń do Francji żeby choćby przebieg potwierdzili, co i też chłopak uczynił. Okazało się, że ostatnim właścicielem był taksówkarz, który uprzejmie opowiedział, jak to Scenic miał 2 lata temu przebieg 370 tys. kiedy to właściciel sprzedał go za 4 tys. EUR. No i tu się historia zakupu niestety zakończyła szczęśliwie albo i nie, no bo może jeszcze pojeździłby drugie 300 tys. na tym silniku w błogiej nieświadomości jak to wielu naszych rodaków robi? A dlaczego niestety? No bo szlag jasny człowieka trafia; przecież gdyby nawet zgłosić to na policję to gość wyśmieje aparat ścigania w żywe oczy bo przecież udowodnijcie mi że to ja cofnąłem licznik? I nic nie zrobisz, i żadne spowiedzi handlarzy na jutjubach nic nie dadzą, i nie masz panie na nich bata ...
Ktoś powie,że jedyne co można zrobić to uświadamiać ludziom, że ich rodacy to kłamcy i że nie wierzcie handlarzom i w ogóle kupować od znajomych albo super, hiper w 300% sprawdzonych gości (vide nasz forumowy Piter). Nie wiem, może ja jestem nienormalny ale świadomość, że muszę kur& traktować potencjalnego sprzedawcę używanego pojazdu na rynku polskim jako oszusta to jest kompletna paranoja ale tak niestety jest.
pozdrawiam
Grzegorz

Slawskip
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru Legacy MY07
Polubił: 12 razy
Polubione posty: 4 razy

Post 13 lip 2015, o 10:42

Grzegorz pisze: Ale mówię mu, nie spiesz się, spisz co się da z papierów auta i dzwoń do Francji żeby choćby przebieg potwierdzili, co i też chłopak uczynił. Okazało się, że ostatnim właścicielem był taksówkarz, który uprzejmie opowiedział, jak to Scenic miał 2 lata temu przebieg 370 tys. kiedy to właściciel sprzedał go za 4 tys. EUR.
nie trzeba było do Francji dzwonić, wystarczy do polskiego ASO Renault - mają bazę z całej europy i mogą sprawdzić co było i kiedy robione w systemie.

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 14 sie 2015, o 12:41

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/smierc-konsula/82vwg4

ówczesny Minister Spraw Wewnętrznych spuentowałby to zapewne: no to chuj, dupa i kamieni kupa.

:-/

ODPOWIEDZ