Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubił: 0
Polubione posty: 4 razy

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i

Post 23 cze 2015, o 09:05

Alan, Alan, Alan! pisze:jeśli chodzi o dzwon Evo to informacja na dół poszła, że strzeliła załoga 2, później 3.
Warto dodać, że dzwon miał miejsce bezpośrednio za metą, a karetka i straż leciały ze startu ponad 6km....
Alan, Alan, Alan! pisze:Tam się lata pod dwie paki.
Subaru owszem, Lancerem śmiem twierdzić że na pierwszej prostej 240km/h bez zbędnej napinki.
Mogliby ze 2 szykany zrobić, bo prędzej czy później ktoś nie będzie miał tyle farta co załoga w niedzielę.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 23 cze 2015, o 17:10

Jak zaczęły do nas spływać informacje, że jest czas 1 i 2 załogi, dojechała też już 4, a 3 nie ma, to takiej ciszy i takiej ilości grobowych twarzy dawno nie widziałam. To, co się działo później w kontekście obiegu informacji, to prawdziwy skandal. Na dole odcinka siedzą rodziny i przyjaciele zawodników i nie mają żadnej możliwości dowiedzieć się, co się stało i komu. Raptem rusza karetka, straż i policja w górę i dalej nikt nie wie do kogo. Najpierw informacja, że załoga nr 3, potem jednak 2, potem, że źle z pilotem z 2. Dopiero jak się udało dodzwonić telefonami na górę do Artiego, to się okazało, że 1. W tym czasie na starcie dalej sądzili, że 2. My już byliśmy tyle-o-ile spokojni, że nie nasi. Ale wiadomo, że przecież wszystkie auta z klasy znamy, więc to i tak "nasi". Jakiś koszmar, serio. Szczególnie, że dzwon miał miejsce na mecie, gdzie stoi obsługa rajdu (a nie gdzieś na odcinku, gdzie safeciarzy jak na lekarstwo) i nie byli w stanie określić, która to załoga i podać radiem!
Na starcie kluczowe było to, że mimo dzwona czas został zmierzony. Tak jak by w tych okolicznościach kogoś to obchodziło.
A na pytania do mety, czy załoga cała, jakaś dupa mówi "a nie wiem, czekaj, pójdę sprawdzić". Ci, którzy byli na górze mogą opowiedzieć lepiej co tam się działo... karetka z dołu wystartowała po długich kilku minutach, zanim dojechała na górę, minęło kolejnych z 10. Gdyby to nie było dobrze zrobione Evo, jak już pisał Arti, to mogła być prawdziwa tragedia.

A już zupełnie na marginesie zostawmy tradycyjny pieprznik organizacyjny, czyli start planowany na 9.30, a realny o 10.30, nieznane godziny startu kolejnych podjazdów ("za jakieś 10 minut") itp.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 23 cze 2015, o 21:54

Zabezpieczenie i organizacja jest poniżej krytyki , nie da się tak niestety. Jednak puki jest kasa puty będzie tak jak jest , nie ma szans aby ktoś tam coś zrobił innego.
Gratki dla Artisia za wynik , na tym śliskim syfie to jest naprawdę coś. Jeździłem na kamionkach już wielokrotnie i po deszczu i po suchym , to co było tym razem nie miało wcześniej nigdy miejsca , co widać po czasach. Podejrzewam ,że to jest spowodowane pyłkami z drzew i tym ,że trasa , mówiąc trochę wyścigowym żargonem , jest "zielona" a deszcz sprawił ,że auta latały jak na lodzie.
tu takie małe foto z powrotu po ostatnim przejeździe i tak wyglądał cały zjazd dwóch pierwszych aut :-) https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=558C746E
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 24 cze 2015, o 11:30

Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 cze 2015, o 11:52

Jak czytam teraz co tam na dole się działo przy tym dzwonie to na prawdę nie zazdroszczę Wam tych kilku minut :-(
Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 cze 2015, o 10:34

Już 40 zgłoszeń na lipcowe Rally Masters. Kto z szanownych forumowiczów się melduje? ;-)
Wicher, Z-team naprawieni?
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 lip 2015, o 00:33

Jak by ktoś z forumowiczów chciał to zapraszam :-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 10 lip 2015, o 07:30

Szymon jesteś wielki !! Trzymam kciuki z całych sił ! Pokaż że się da gdy mówią że się nie da
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 lip 2015, o 20:27

Dziś chyba forum podzielone , ja latałem w Lądku Zdroju i jestem mega zadowolony , JonesB chyba też , trasa mega szybka , baaaaardzo dużo radochy dawała. Gdyby nie oponki było by 12te w generalce. Ludzie po przejazdach przychodzili się pytać co my z Kurasiem (biały poldek) mamy pod machą bo się wierzyć nie chce ,co robią poldki :giggle: :giggle:
Sprawdziłem dziś możliwości trakcyjne gładkiego slicka i są duuuuuuże :razz: , momenty były też ale wybronione wszystko więc jest rogal na twarzy , My na 5ięć aut w klasie , bardziej historycznej ;-) , 3cie za Kurasiem i BMW e30 IS a przed Golfem I 150 konną i Pięknym Fiatem X 1/9 na sekundy była walka :-> Miedzy najlepszym ,a najsłabszym czasem naszym 0.7 sek różnicy więc już jest dobrze i równo 8-) a tu kilka ujęć jakie udało się znaleźć w necie , nie wiem czy będzie dużo bo ci co zawsze nagrywają pojechali na RM. Onbordy się niedługo wrzucą.

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lip 2015, o 10:47

Bez zbędnego bicia piany:
Super KJS:
Obrazek
Rajd Okręgowy:
Obrazek

Forza forum subaru wątek "Zawody w...." !!! :mrgreen:
Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lip 2015, o 10:49

burat, GRATKI dla Ciebie. Oglądałem filmik. Było jechane na limicie. :-d
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lip 2015, o 11:18

No forumowe ściganty to w ogóle się spisały tego weekenda :-) pasti też od teraz ma z czego wódkę pić i dzbanek do domu trafił :thumb: :thumb:
Ja powiem ,że trasa w Lądku mi bardzo odpowiadała , na 55ęć aut 12te w generace (przed karami za oponkę :evilgrin: ) robiło wrażenie ,a ludzie podchodzili i pytali się co my w tych polonezach mamy bo przed startem to każdy podchodził i rozmawiał ,że kiedyś też miał takiego i ogólnie , ale taka stodoła do rajdów :razz: , po pierwszym przejeździe nie było już stwierdzeń ,że stodoła :giggle: :giggle: :giggle:
tu mój pierwszy przejazd , potem już było tylko szybciej :evilgrin: :evilgrin:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=xoX40npfhoo

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach -

Post 12 lip 2015, o 12:47

burat pisze: po pierwszym przejeździe nie było już stwierdzeń ,że stodoła
:mrgreen:

burat, no gratulacje :thumb:

a może by tak dodatkowo minidronem jakims filmowac przejazdy :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lip 2015, o 13:14

esilon, no szkoda ,że nie ma takich urządzeń jeszcze na stanie ale jak widać , nagrywanie tak się rozwija ,że kto wie :-) Na tym odcinku dron by się sprawdził bo nie miał by o co zahaczyć :-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Ł

Post 12 lip 2015, o 13:18

http://allegro.pl/listing/listing.php?d ... escription

wybór jest :-) tylko drugi pilot potrzebny

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lip 2015, o 13:25

widziałem gdzieś takie urządzenie które podpinasz pod siebie i dron za tobą leci jak piesek na smyczy ,tylko to dotyczyło rowerzystów chyba. Nie wiem czy taki dron poleci 140 na godzinę tak jak na tym odcinku zaznaczyło mi się na liczniku :giggle: :razz:

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 12 lip 2015, o 13:40

Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lip 2015, o 14:27

A my w taki sposób zgarnęliśmy generalkę RM:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=JmOXOmJ ... e=youtu.be
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lip 2015, o 17:44

Przejazd drugi , trochę na w drugiej części odcinka prędkość mnie pochłonęła i szykana wybiegła nam znienacka na środek drogi ,więc aby jej nie zabić uciekliśmy trochę rowem :mrgreen:

pas_ti
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik

Post 13 lip 2015, o 01:10

Szymon już wspomniał... ale myślę że też mogę coś napisać. W Rally Masters 2015 odbywającym się w miniony weekend w okolicach Sobótki wyjeździliśmy 2 miejsce w klasie AK2 a więc aut o pojemności do 1300ccm. Impreza była świetna , trasy wymagające, szybkie i techniczne , ale dawały całą masę radochy. Najbardziej obawiałem się sławnej już "kopalni" gdzie w poprzedniej edycji RM przegrałem rywalizację już po pierwszym przejeździe tracąc ok 15s, tym razem było już o wiele lepiej bo średnia strata wynosiła od 2 do 4 sek.- jak dla mnie to spory postęp ponieważ jazdy "złomkiem" po luźnym miałem jak dotąd jak na lekarstwo. Za to pozostałe dwa OS-y "Kryształowice" i "Górzyce" pojechaliśmy czysto, i szybko - jak się później okazało na tyle ,że udało się odrobić straty z kopalni i wskoczyć na drugie miejsce. Ostateczny bilans to jeden wygrany OS, 4 razy zajęliśmy 2 miejsce i raz byliśmy na 3 w naszej klasie. :thumb:

Wielkie gratulacje dla zwycięzców generalki Arti-ego i Remka oraz pozostałych forumowiczów Ryjeks-a, Boosti-ego i Kryształ -a oraz całej pozostałej braci forumowej która była obecna na miejscu. Jak zawsze forum-subaru.pl dało rade ;-)

Do następnego
11709576_836917799717583_7157318734855490625_n.jpg
11169162_393637397488781_7573987846324753230_n.jpg

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lip 2015, o 09:00

Gratki chłopaki!
Rekordowa ilość dzbanków dla forum :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 13 lip 2015, o 09:06

Brawo dla wszystkich, prawie pełna dominacja forum :thumb:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 13 lip 2015, o 09:09

Czekaj, czekaj, a kto ten system do liczenia wyników robił...? :-P
Graty dla wszystkich!

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 13 lip 2015, o 09:48

Gratulacje :thumb:

Ziarno
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Subaru Impreza JDM babcia

Post 13 lip 2015, o 11:33

Gratuluję wszystkim za dojechanie i tak dobre wyniki na Rally Masters jak również Buratowi za dobry występ w Rajdzie Zdrojowym

Arti nam się rozkręcił i widzę że będzie teraz wszędzie zgarniał generalki :thumb:

Ryjeks pokazał że można latać bokami i robić dobre wyniki (czekamy na cały film a nie skrót :x )
i oczywiście onbordy

A to moje wypociny z Rally Masters

Link: https://www.youtube.com/watch?v=LcBJMyev8Po

ODPOWIEDZ