To daj namiary na miejscówkę w górachKonto usunięte pisze:Ja bym też podał jakiś fajny link w Chorwacji, ale po tym jak właściciel kazał mi czyścić patelnię przed odjazdem (bo jak nie, to nie odda kaucji), to nie podam

To daj namiary na miejscówkę w górachKonto usunięte pisze:Ja bym też podał jakiś fajny link w Chorwacji, ale po tym jak właściciel kazał mi czyścić patelnię przed odjazdem (bo jak nie, to nie odda kaucji), to nie podam
Grzegorz pisze: 1. Gdzie zacząć, jakie szlaki wybrać na początek?
2. Gdzie najlepiej parkować, zostawiać auto przed wyjściem na szlaki? Nie wiem, czy to prawda ale obiło mi się, że do niektórych miejsc "startowych" górskich szlaków dostęp mają tylko lokalne busy?
Zdecydowanie wartoGrzegorz pisze: Był ktoś, warto z dzieciakami na 1 dzień się wybierać ?
Warto, ale to zależy od wieku dzieci, bo np. moim (wówczas 9 i 7 lat) zdecydowanie bardziej przypadł do gustu Hansa Park. A jeśli Legoland, to ten w Gunzburgu jest ciekawszyGrzegorz pisze: Był ktoś, warto z dzieciakami na 1 dzień się wybierać ?
U Niemca są to elektroniczne Express Pass i zdecydowanie warto je wykupić (najlepiej Gold), zwłaszcza gdy planuje sie być tylko jeden dzień.gregski pisze: dolicz jeszcze do calosci cene vip pass jeśli chcesz w ciągu jednego dnia zaliczyć wszystkie atrakcje.
Grzegorz,Grzegorz pisze:Z innej beczki, pojawiła się promocja na legoland: http://www.wakacyjnipiraci.pl/rozne/cao ... od-289-pln
Był ktoś, warto z dzieciakami na 1 dzień się wybierać ?
Chciałbym dzieciakom pokazać jak napiękniejsze widoki; niestety mimo pięknych wspomnień nie zostały mi w pamięci nazwy konkretnych szlaków, które zdeptałem onegdaj. Mam jakieś mgliste wspomnienia tych pięknych gór,... schodziło się jakimś wypłaszczeniem (nawet w pewnym momencie zrobiła się jakby równina) obok było schronisko i widoki prześliczne, dalekie, niepozasłaniane; wydaje mi się że niedaleko był Kasprowy i przyszliśmy wtedy od strony jakiś stawów (ścieżka wiodła w pewnym momencie prawie płasko zaraz obok stawu/ów), wcześniej przed stawami było stromo i mocno kamieniście i schodziliśmy zapewne do Kuźnic. Czy jakiś Sherlock kojarzy co to mógł być za szlak? I pytanie motoryzacyjne-gdzie najlepiej zaparkować w Kuźnicach (chyba, że znacie lepsze miejsca - w sensie, nie trzeba dużo chodzić po asfalcie żeby wyjść w góry?)? Będziemy niestety dojeźdzać własnym autem (jest nas 5 więc bus się nie opłaca). Morskie oko odpada bo tam trzeba płasko/asfaltowo przejść 10 km żeby potem dalej gdzieś sensownie ruszyć.jarmaj pisze: Jeżeli chciałbyś coś więcej na temat konkretnych szlaków - pytaj.
dzięki Łukaszenka za informacje; nie wiedziałem że w Niemczech jest Legoland.Лукашэнка pisze: Gdyby interesowały Cię jeszcze jakieś szczegóły, to pytaj.
Jest i można tam się wybrać nie tylko indywidualnie, ale również na przykład z dobrym poznańskim biurem Funclub, wygodnym autokarem:Grzegorz pisze:nie wiedziałem że w Niemczech jest Legoland.
Trudno zgadnąć. Ale stawy w pobliżu Kasprowego to albo Czarny Staw Gąsienicowy, albo Zielony.Grzegorz pisze: schodziło się jakimś wypłaszczeniem (nawet w pewnym momencie zrobiła się jakby równina) obok było schronisko i widoki prześliczne, dalekie, niepozasłaniane; wydaje mi się że niedaleko był Kasprowy i przyszliśmy wtedy od strony jakiś stawów (ścieżka wiodła w pewnym momencie prawie płasko zaraz obok stawu/ów), wcześniej przed stawami było stromo i mocno kamieniście i schodziliśmy zapewne do Kuźnic.
Do samych Kuźnic nie da się dojechać. Parkujesz przy rondzie i dalej albo pieszo, albo busikiem.Grzegorz pisze: I pytanie motoryzacyjne-gdzie najlepiej zaparkować w Kuźnicach (chyba, że znacie lepsze miejsca - w sensie, nie trzeba dużo chodzić po asfalcie żeby wyjść w góry?)
Pozwolę sobie się nie zgodzić z prawie całą resztą tego wnikliwego artykułu również.busik pisze:z dwójeczką na pewno remek się nie zgodzi![]()