Forkowy wydech czyli pewnie nuda

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Re: Forkowy wydech czyli pewnie nuda

Post 26 sie 2008, o 18:03

Tasior_Miedziak pisze: Hmm. nie znalazlem zadnego PW
Piotrusiowi wysłałem ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 26 sie 2008, o 22:38

Tasior_Miedziak pisze: So What! napisał(a):PS PW Ci wysłałem :mrgreen:

Hmm. nie znalazlem zadnego PW

Ukradli na poczcie :whistle:

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 26 sie 2008, o 23:34

Tasior_Miedziak, tak brzmiał mój w GTku http://patrz.pl/mp3/impreza-hogi-upgrade
W forku jest trochę bardziej basowy.
To jest bez wkładki.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2.5XT

Post 27 sie 2008, o 07:18

Panowie ponawiam pytanie - jak sie ma do tych wszystkich markowych tlumik z El-teca?
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 27 sie 2008, o 07:20

Olleo, podobno jest jeszcze głośniejszy

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 27 sie 2008, o 07:53

Olleo, w Siemanowicach Sl masz tez MG motorsport. Ja robilem u nich caly wydech i jestem happy, cicho na wolnych obrotach, a jak sie idzie bomba to gada.

Michal (wlasciciel) jest osluchany w Subarakach, wiec mowisz tylko jaki efekt koncowy chcesz.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 27 sie 2008, o 10:08

no nie da sie ukryc, że Forek jest gitara :whistle: , ale ja lubie tej gitary słuchac,

nawet w środku :mrgreen:

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: ...

Post 27 sie 2008, o 13:06

EterycznyŻołądź pisze:Koron, weź się jeszcze tutaj zapytaj http://www.el-tec.pl/. Wiele osób zrobiło tam cały wydech do swoich Subaraków i sobie chwali, a niewątpliwie znają się na rzeczy, robią swoje własne wydechy.
Ja zrobiłem i bardzo sobie chwalę.
:thumb:
Olleo pisze:Panowie ponawiam pytanie - jak sie ma do tych wszystkich markowych tlumik z El-teca?
Moim zdaniem jest lepszy. Mogłem wybrać rozmiar rury (3''), wielkość puszki i rodzaj końcówki - jednym słowem wydech z el-teca jest robiony stricte pod klienta.
Dodatkowo - jest zajebiście wypolerowany :mrgreen:
Miałem okazję w 4turbo stać obok rozłożonego H&S prosto z kartonu a mój Forek akurat wsiał sobie na podnośniku i powiem tak: może i H&S brzmi super (na pewno tak) ale przy moim (el-tec) wygląda mocno... seryjnie :whistle:
Konto usunięte pisze:Olleo, podobno jest jeszcze głośniejszy
To zależy jak sobie zażyczysz. Mój nie urywa łba a bokser brzmi pięknie.
W poprzedniej Imprezie miałem Devila - był głośniejszy.
esilon pisze:no nie da sie ukryc, że Forek jest gitara :whistle: , ale ja lubie tej gitary słuchac,

nawet w środku :mrgreen:
Niezdecydowanych a chcących posłuchać zapraszam na Kabaty.
Sądzę, że jestem w stanie zaprzeczyć tematowi tego wątku ;-)

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 27 sie 2008, o 13:30

Zeby jeszcze tylko w el-tecu odbierali maile, albo odpisywali na gg...
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 27 sie 2008, o 13:33

remek, a znasz ceny? Wyczytalem gdzies, ze ich wydechy gwarantuja "wzrost mocy 5% (wersja turystyczno-sportowa) potwierdzony w testach przeprowadzonych u Pana Jacka Chojnackiego. Nie bede potrzebowal remapu po tym? No i czy dzwiekowo przeglad i miskowa kontrole przejdzie, ze o zoninej nie wspomne?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 27 sie 2008, o 14:55

Olleo pisze:Zeby jeszcze tylko w el-tecu odbierali maile, albo odpisywali na gg...
Są na urlopie. Któregoś dnia w zeszłym tyg. miałem poranną chęć na założenie jakiegoś wydechu i podjechałem. Właśnie zaczęli urlop.

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 27 sie 2008, o 15:02

Olleo pisze:remek, a znasz ceny? Wyczytalem gdzies, ze ich wydechy gwarantuja "wzrost mocy 5% (wersja turystyczno-sportowa) potwierdzony w testach przeprowadzonych u Pana Jacka Chojnackiego. Nie bede potrzebowal remapu po tym? No i czy dzwiekowo przeglad i miskowa kontrole przejdzie, ze o zoninej nie wspomne?
Cały wydech do Forestera: 2700 PLN.
Jeśli nie wycinasz katów, to remap nie będzie Ci potrzebny. Zrobiłem pomiary w 4turbo - nie musiałem robić.
Dzwiękowo - przegląd przejdziesz spokojnie. Mój synek (22 miesiące) śpi w trasie, żona z tyłu też.
Konto usunięte pisze:
Olleo pisze:Zeby jeszcze tylko w el-tecu odbierali maile, albo odpisywali na gg...
Są na urlopie. Któregoś dnia w zeszłym tyg. miałem poranną chęć na założenie jakiegoś wydechu i podjechałem. Właśnie zaczęli urlop.
Mają niezły przerób, wcale im się nie dziwie. Ale jeśli nie są na urlopie, to telefony odbierają.
Informacja dla podjeżdżających po raz pierwszy: trudno trafić i nie zrażajcie się po wyjściu z samochodu... ;-)

Ale efekt końcowy: zajebisty :mrgreen:

Koron
1 gwiazdka
Auto: sTforek

Post 27 sie 2008, o 18:01

anakinsky dziękuję, też tak postanowiłem, bo inwestycja w mojego sTforka nie może być wyższa niz jego wartość :mrgreen:

Koron
1 gwiazdka
Auto: sTforek

Post 27 sie 2008, o 18:05

No właśnie, ale jak urlop, to rzecz święta...dać trzeba spokój.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 27 sie 2008, o 18:13

Remek a który masz konkretnie model :?:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 27 sie 2008, o 18:20

Piter 35 pisze: Remek a który masz konkretnie model :?:
yyyy...eeee....WRX :mrgreen:

Zaplacilem blisko 3k za pelen przelot od turbo, d-p z szerokim kolnierzem. Powiedzialem jaki chce dzwiek, srednice, moglem wybrac srednice koncowki i takie tam. Generalnie profi.
Tylko mala uwaga, wydechy w El-tec i MG robione sa na aucie. Trzeba wziac pod uwage calodniowy pobyt, ewentualnie przez nocke.

Olleo na Chlejadach zrobisz sobie test drive i bedziesz wiedzial co i jak.

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 27 sie 2008, o 18:53

A ceny samego tlumika koncowego, ewentualnie + downpipe (czy w takim setupie trzeba robic remap?)?

Wlasnie z tym calodniowym pobytem jest ciezko - szczegolnie w Wawie, bo do Katowic w rozsadnym czasie sie da dojechac, a potem to juz rzut beretem do MG.

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki
Auto: Czarny karawan na gnojówkę

Post 27 sie 2008, o 21:34

anakinsky pisze: Niezdecydowanych a chcących posłuchać zapraszam na Kabaty.
Sądzę, że jestem w stanie zaprzeczyć tematowi tego wątku ;-)

Zaraz zaraz. Czy to nie Twojego Forka widze czesto na Jaworowej? Niebieski, rejestracja WU cos tam chyba, itd. Jezeli tak, to mieszkam 50 metrow od Ciebie :-) Stryjenskich 17. Obowiazkowo musze posluchac Twojego wydechu ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 27 sie 2008, o 21:39

Dzi.. Sami lekarze. Bądą sobie nawzajem oddechy badać (wdech, wydech). Nie wiem dlaczego wydech jest istotniejszy. :o
:giggle:
czarne jest piękne...

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki

Post 27 sie 2008, o 21:40

Dzisiaj spotakelm sie w 4Turbo z Godlikeim. Zalozyli mu tego H&S ode mnie. Nie wiem jak Godlik, ale mnie sie podobalo. Na imprezie GT brzmial chyba glosniej niz na moim 2.5XT. Jak sie troche rozgrzal, brzmial naprawde ladnie. Godlik wyjechal chyba zadowolony.

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 27 sie 2008, o 21:41

Tasior_Miedziak pisze: Zaraz zaraz. Czy to nie Twojego Forka widze czesto na Jaworowej? Niebieski, rejestracja WU cos tam chyba, itd. Jezeli tak, to mieszkam 50 metrow od Ciebie Stryjenskich 17. Obowiazkowo musze posluchac Twojego wydechu
Tasior_Miedziak, hehe, no to miło mi - tak sie zastanawiałem czy Cię spotkam na jakimś forum Subaru...
Tasior_Miedziak pisze: Dzisiaj spotakelm sie w 4Turbo z Godlikeim. Zalozyli mu tego H&S ode mnie. Nie wiem jak Godlik, ale mnie sie podobalo.
Godlik - gratulacje. A myślałem, że skusisz się na el-tec ;-)

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 27 sie 2008, o 21:52

Tasior_Miedziak pisze: Dzisiaj spotakelm sie w 4Turbo z Godlikeim. Zalozyli mu tego H&S ode mnie. Nie wiem jak Godlik, ale mnie sie podobalo. Na imprezie GT brzmial chyba glosniej niz na moim 2.5XT. Jak sie troche rozgrzal, brzmial naprawde ladnie. Godlik wyjechal chyba zadowolony.
Tasior_Miedziak, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Miło było Cię poznać. Tłumik brzmi przekozacko. Nie miałem co prawda okazji pojeździć zbyt długo, ale i tak było fajnie :mrgreen:

PS. Mam do sprzedania tłumik końcowy (ale nie ten nowy :mrgreen: ), wersja i cena pasztet. Zaraz wysmaruję jakieś ogłoszenie.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2008, o 21:54 przez Godlik, łącznie zmieniany 2 razy.

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki

Post 27 sie 2008, o 22:42

Godlik pisze: Tasior_Miedziak, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Miło było Cię poznać. Tłumik brzmi przekozacko. Nie miałem co prawda okazji pojeździć zbyt długo, ale i tak było fajnie :mrgreen:
Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolony. Ja szukam brzmienia "mojego Subaru" dalej :-| Teraz musze namowic anakinskiego na maly sasiedzki spocik co by jego El-Tec'a posluchac ;-)

anakinsky
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 28 sie 2008, o 10:48

Tasior_Miedziak pisze:Teraz musze namowic anakinskiego na maly sasiedzki spocik co by jego El-Tec'a posluchac ;-)
Nie musisz namiawiać. Any time.

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 28 sie 2008, o 12:54

Ja też bym posłuchał...
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl