Wita. Darujcie.powifania. pacjent forek sf 2,0 n/a. utknalem 400 km od domu i mam problem. Na wyjezdzie ugnilo mi zawieszenie z tylu belka trzymajaca zawieszenie i.most - ta duza tylna. Z czterech srub trzyma tylko.jedna, lewa.strona.zawieszenia.nie.istnieje. mam pytanie, czy ta belka.podpasuje.tylko od forka, czy.mozna podebrac od.imprezy z tych lat.co moje.wozidlo, pytam, bo od.forka.ogolnie.brak tego elementu, od.imprezy kilka jest.
Wybaczcie literowki pisze z fona.
szybkie pytanie, bo.jestem w czarnej d..ie + foto
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
arturj
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
szybkie pytanie, bo.jestem w czarnej d..ie + foto
Ostatnio zmieniony 15 lut 2015, o 21:13 przez arturj, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam bandita 1200
Re: szybkie pytanie, bo.jestem w czarnej d..ie
Jeśli jeszcze nie ogarnąłeś sprawy i jeśli chodzi o część nr 2 (20151FA112 / 20151FA113) stąd:
http://opposedforces.com/parts/forester ... uspension/
to wygląda, że da się podebrać z niektórych imprez:
http://opposedforces.com/parts/info/20151FA113/
http://opposedforces.com/parts/forester ... uspension/
to wygląda, że da się podebrać z niektórych imprez:
http://opposedforces.com/parts/info/20151FA113/
-
arturj
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
Dzięki, już sie ogarnąłem - kupiłem na szrocie. Ku przestrodze - oglądajcie czasem auto od dołu link do fotki: http://zapodaj.net/da3df27b4a5ca.jpg.html
Sprzedam bandita 1200
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
Ale Ci kołyske zjadlo... To parę lat chyba nikt nie zaglądał pod auto...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
-
arturj
- 2 gwiazdki
Zagladalem, wszystko wydawalo sie oki, wisialo na konserwacji. Na szczescie.podluznice sa oki wiec udalo sie wszystko ladnie pozmieniac.
Sprzedam bandita 1200
Re: szybkie pytanie, bo.jestem w czarnej d..ie + foto
Mam ten sam problem. Chcialem zapytac czy duzo problemu ze zdjeciem tej belki? Czy trzeba odkrecac gruszke?
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
Poza oglądaniem zdecydowanie polecam dobrą konserwację (ale podobno to już wyszło z mody - niestety). 

hroki masz na myśli dyfer? Tak, trzeba odkręcić.
Problemu ze zdjęciem belki nie ma tylko trochę roboty.
Problemu ze zdjęciem belki nie ma tylko trochę roboty.
-
arturj
- 2 gwiazdki
Dyfra nie trzeba wyjmować, wystarczy odkręcić go od sanek i np. podstawiając podnośnik stopniowo opuszczać. Ułatwia to znacząco pracę i sprawia, że sama wymiana trwa parę minut.
Sprzedam bandita 1200
Arturj - mnie tez czeka to samo więc napisz proszę więcej o tej wymianie , chodzi mi oto czy udało się odkręcić wszystkie śruby , czy musiałeś je odciąć, czy pozostałe śruby mocujące drążki i do regulacji zbieżności też odzyskałeś ,czy musiałeś kupić nowe?.
Pozdr. spart
Pozdr. spart
-
arturj
- 2 gwiazdki
Hej spart
Mi udało się odzyskać wszystkie śruby, nakrętki a nawet podkładki do regulacji. To ważne - bo drogie jest i ciężko dostać. Robiłem w zimie, dwa dni wcześniej psikałem jakimś wd czy czymś takim i poszło w miarę przyzwoicie. Po poodkręcaniu wszystkiego, zdjęciu tłumika, odkręceniu dwóch śrób trzymających dyfer w sankach (od tyłu auta), podstawiłem podnośnik pod samochód i zacząłem stopniowo opuszczać dyfer wraz z wałem i półosiami. Będziesz widział do jakiego poziomu trzeba opuszczać. Zakładając, że odkręcisz cztery śruby sanek (od podłużnic) ruchem o 90 st. w tył pojazdu powinny wyjść Ci sanki. Ja trochę wzorowałem się na tym gościu
zrobił nawet bez kanału
te śruby do podłużnic to bodajże 130 nm na dokręcaniu mają mieć.
Mi udało się odzyskać wszystkie śruby, nakrętki a nawet podkładki do regulacji. To ważne - bo drogie jest i ciężko dostać. Robiłem w zimie, dwa dni wcześniej psikałem jakimś wd czy czymś takim i poszło w miarę przyzwoicie. Po poodkręcaniu wszystkiego, zdjęciu tłumika, odkręceniu dwóch śrób trzymających dyfer w sankach (od tyłu auta), podstawiłem podnośnik pod samochód i zacząłem stopniowo opuszczać dyfer wraz z wałem i półosiami. Będziesz widział do jakiego poziomu trzeba opuszczać. Zakładając, że odkręcisz cztery śruby sanek (od podłużnic) ruchem o 90 st. w tył pojazdu powinny wyjść Ci sanki. Ja trochę wzorowałem się na tym gościu
zrobił nawet bez kanału

te śruby do podłużnic to bodajże 130 nm na dokręcaniu mają mieć.
Sprzedam bandita 1200