Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i

Post 7 wrz 2015, o 10:02

ryjeks pisze:Artiś wielkie graty, bo wynik wynikiem ale styl jazdy był piękny.
Pomieszanie ognia w tłoku i betonu w jajkach :thumb: :thumb: :thumb:

Bardzo odważnie i z wykorzystaniem dobroci szpery, tak jak lubię :thumb: :thumb: :thumb:

:first: :first: :first:
Podziękował ;-)
Głowę miałem pięć na dziesięć od rozkminiania ewentualnych mniej lub bardziej prawdopodobnych scenariuszy, które miały się wydarzyć na finałowej potyczce. Prognoza niby korzystna, bo deszczowo ale jakoś tak bez przekonania te opady były zapowiadane. Miałem kilka celów na te zawody, od najważniejszego: 1. przywieźć Mistrza Gór Sowich, 2. pobić własny rekord przejazdu, 3. pokonać Wiatraków na suchym, 4. wbić się na podium przy 20 załogach w klasie. No i udało się osiągnąć wszystkie :-d
Trochę wrażeń z jazdy: pierwszy przejazd oczywiście nerwówka pt. "media czy slick?" - 3 razy zmienialiśmy koła :!: :? Ostatecznie na 2 minuty przed startem założyliśmy slicki, których niestety nie było możliwości zagrzać (droga w dół już zablokowana). Przy około 20 st C w sumie nie ma z nimi problemu, bo zaczynają kleić po dwóch ostrzejszych slajdach ale wczoraj było tak zimno, że czułem się jak na łyżwach :o Na dole ani hamowania, ani trzymania w zakręcie. :-/ Po kilku elementach przyrody (betonowych barierkach) miniętych na milimetry powiedziałem sobie, że chyba trzeba spuścić z tonu, bo zaraz skończymy w rowie ale na szczęście po ruskim coś zaczęło kleić i górę przeszliśmy planowo. Na mecie załamka - byłem pewny, że będzie blisko 3:40 po tym tanim westernie a Ilona melduje 3:28. "Ki wuj?!?!? Dobrze policzyłaś" :o I kolejny raz okazało się, że dupohamownia kłamie i jak się w środku wydaje, że jest wolno to jest szybko. :-d Byłbym zadowolony z 3:30 a tu taki prezent ;-) Żałuję tylko, że te opony nie było zagrzane, bo czas byłby na pewno lepszy... następnym razem. Klasyfikacja poukładała się już bardzo korzystnie, więc mogliśmy na dwóch pozostałych mokrych przejazdach bez zdbędnego ryzyka kontrolować sytuacje rzucając od czasu do czasu psa w mniej lub bardziej efektowne boczury :mrgreen: Evo z #1 na suchym poza zasięgiem, 3:15 to science-fiction dla nas ;-) Cieszą dwa czasy identyczne jak Artur Sękowski, który jak wiadomo jeńców nie bierze (różnica w dziesiątych częściach sekundy). Zabrakło picznego włosa do wygrania drugiego przejazdu. Ale to nam było do niczego nie potrzebne ;-)
Bardzo dziękuję wszystkim szpiegom pogodowym i wiernym kibicom :-)

Teraz czas na Rally Masters! :-d

Obrazek
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2015, o 10:19 przez Arti, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX

Post 7 wrz 2015, o 10:35

No Arti naprawdę szacun masz jaja drutem kolczastym zszyte chyba....

To był pokaz umiejętności :thumb:

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 7 wrz 2015, o 12:48

Czyżby narodziny gwiazdy??? Graty Artiś!!!
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

hati
4 gwiazdki
Auto: forester II, blob wrx kombi

Post 7 wrz 2015, o 13:01

Arti, gratulacje i ode mnie :) Mocne przejazdy i walka na ulamki sekund z naprawde mocnymi autami i zawodnikami - pełen szacun.
No a w naszej poczciwej beemce na szczescie koła nie poodpadały, zęby w trybikach pozostały na swoim miejscu, bariera 4 minut pokonana a auto prowadzi się w koncu nieznacznie lepiej niz nastoletnia ukrainska prostytutka.
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Kamionki

Post 7 wrz 2015, o 13:04

DZIĘKI! :-d
hati pisze: auto prowadzi się w koncu nieznacznie lepiej niz nastoletnia ukrainska prostytutka
:lol:
Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 7 wrz 2015, o 14:20

Arti, gratulacje 8-) . Myślę, że to efekt diety chlebowo marchewkowej zastosowanej przed laty :mrgreen: :thumb:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 wrz 2015, o 14:53

Chloru pisze:Arti, gratulacje 8-) . Myślę, że to efekt diety chlebowo marchewkowej zastosowanej przed laty :mrgreen: :thumb:
Dzięki Chlorek ;-) No właśnie od czasu kiedy ze sportów wytrzmałościowych przerzuciłem się na rajdy dieta powinna być zredukowana z dawnej chlebowo marchewkowej na stricte marchewkową, bo waga poszła do góry o 9 kg. 9 kg! :o To tyle ile jest maska laminatowa lżejsza od stalowej. :-(
Będę tesknił za porządną pajdą ze smalcem... :giggle:
Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2015, o 14:04

230 kmh na końcu prostej :o Sprzęt z innej galaktyki :whistle:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=NhdOHONiCcs

a tu nasz sprzęcik: :-)

Link: https://www.youtube.com/watch?v=E8KSvGp ... e=youtu.be
Obrazek

LOPA
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: subaru impreza

kryterium kamionki

Post 8 wrz 2015, o 20:00

jeszcze raz graty Arti!! musisz zdradzic przepis na te betonowe jaja :-) mega jazda :thumb: co do mnie to bylem zaliczylem i dojechalem :-) wkoncu sprzet nie zawiodl. czolowka po za zasiegiem :o byl to mega sprawdzian dla mnie bo wkoncu mialem okazje sprawdzic sie z forumowymi subru :thumb: z czego sie mega ciecze :thumb: jeszczce daleka droga do nawiazania walki ale moze kiedys :-) czasowo nie wiem chyba nie bylo jakiejs tragedi w pierwszym udalo sie zejsci ponizej 4min a dokladnie 3,37:) i przy okazji zyciowka :thumb: no a w kolejnych przejazdach zaczela sie zabawa z Biala Dama:) powoli nie moge sie doczekac juz zimy i przezyc wkoncu jazde subaru po sniegu :thumb: jak widac na filmiku nie wychodzi mi to do konica tak jak innym kolega ale wszystko przyjdzie z czasem :-)
Link: https://www.youtube.com/watch?v=3hlSISybWM8

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 8 wrz 2015, o 20:02

LOPA pisze: czasowo nie wiem chyba nie bylo jakiejs tragedi w pierwszym udalo sie zejsci ponizej 4min a dokladnie 3,37:) i przy okazji zyciowka
na początek to bardzo ładny czas. :thumb:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 8 wrz 2015, o 23:49

Arti pisze: No właśnie od czasu kiedy ze sportów wytrzmałościowych przerzuciłem się na rajdy dieta powinna być zredukowana z dawnej chlebowo marchewkowej na stricte marchewkową, bo waga poszła do góry o 9 kg. 9 kg! To tyle ile jest maska laminatowa lżejsza od stalowej.
Będę tesknił za porządną pajdą ze smalcem...
Teraz już wiem skąd wczorajszy wybór knajpy na melanże.
Dzisiaj znowu zapodałem sobie sałatkę na obiad, bo nawet miałeś rację, że trawę da się jeść.

Ty mnie tunin... zrzucasz kilogramy :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2015, o 11:05

Alan, Alan, Alan! pisze:
LOPA pisze: czasowo nie wiem chyba nie bylo jakiejs tragedi w pierwszym udalo sie zejsci ponizej 4min a dokladnie 3,37:) i przy okazji zyciowka
na początek to bardzo ładny czas. :thumb:
To jest bardzo dobry czas na debiut. Ważne, że przez przygód.

Tymczasem pojawiła się mapa finałowego Rally Masters. Bardzo elegancko się to zapowiada. 3 km Kunów wygląda na konkret petardę :-d
Szkoda, że frekwencja na razie kuleje ;( Mam nadzieję, że się pozgłaszają załogi, bo RM ma najlepszy stosunek wpisowe/jakość. 8-)

PS za pierwszy plac w Super KJS instalacja gazowa do auta :-d
Obrazek

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 9 wrz 2015, o 20:08

LOPA, 3:37 to jest mega czas jak na pierwszy raz w Kamionkach. Jest potencjał !!!

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Rally Masters finał

Post 17 wrz 2015, o 13:04

No i co tu taka cisza?
Skoro nikogo nie ma przy kompie to do zobaczenia na Rally Masters :thumb:
Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

Post 17 wrz 2015, o 19:49

To ja zapytam...
Wybieram sie na Dolnośląski, być może sam , być może w 4 osoby, no zobaczymy jeszcze, pomyslałem ze raźniej by było dołączyć do Waszej ekipy :-)

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX

Post 17 wrz 2015, o 21:52

Coś lista startowa na mastersie w klasie słabiutka

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 18 wrz 2015, o 08:52

Lista marna, ale na P1 teoretycznie 4 kandydatów.
Widzimy się jutro na "strefie piwnej" :mrgreen:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 19 wrz 2015, o 22:15

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2015, o 20:50

Było szybko, rajdowo i mooocno zawzięcie. Zajebista impreza. Plan wykonany w 100%. Jesteśmy ultra happy ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 20 wrz 2015, o 23:04

Gratulacje dla Artiego za pełne otwarcie przepustnicy w mosznie :mrgreen:
My sobie popyrkaliśmy spokojnie :-)

Ogólnie nuda :mrgreen:

Dzisiaj natomiast był prawdziwy kajtek i się działo jak to na kajtki przystało :thumb:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=va16wM_J4_Q
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

j33mbo
5 gwiazdek

Post 21 wrz 2015, o 05:15

ryjeks pisze:
Dzisiaj natomiast był prawdziwy kajtek i się działo jak to na kajtki przystało
Grubo!
glownie straty w lokalnej infrastrukturze tudzież w elewacjach. :D

BTW na jakich zasadach ludzie maja rekompsowane takie straty jak za rozwalony plot czy tynk na domu?

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 21 wrz 2015, o 07:15

Zauważyliście jakie miny na podium mają załogi subaraków a jakie miny ma załoga evo? :mrgreen:

Gratulacje chłopaki :thumb:
Marcin

-_-

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Rally Masters final

Post 21 wrz 2015, o 11:17

No i to by było na tyle w temacie Rally Masters w tym sezonie. ;-)
Jeśli chodzi o Sii MTS Rally Team to mieliśmy jeden (i jedyny) bardzo jasny cel na te zawody: zdobyć punkty i zgarnąć PZMOT-owskiego Amatorskiego Mistrza Dolnego Śląska. Nic więcej. Plan był zaatakować na pierwszej pętli a potem ewentualnie kontrolować sytucję w zależności ułożenia stawki. Pierwsza pętla jest zawsze najgorsza :mrgreen: I mimo ultra złego samopoczucia - grube przeziębienie, gorączka, dwie nieprzespane noce, paracetamol w krwioobiegu w stężeniu prawie śmiertelnym udało się jakoś złapać koncentracje, przejechać czysto pierwsze 3 odcinki i dojechać do strefy jedynie z 1,7 sekundową stratą do prowadzącego EVO. Czyli najgorsze za nami. Druga pętla to przede wszystkim dobrze przejechana Kopalnia i dość czysto (bez rewelacji) pokonane dwa odcinki asfaltowe. Na drugim przegrupowaniu prowadzimy z przewagą 0,1 sekundy - zapowiada się walka na ostatniej pętli. :evilgrin: Kolejna Kopalnia znowy czysto ale jedynie 2 sekundy urobione do EVO. Na Kunowie 0,7 straty (biorąc pod uwagę jak mocowy to był OS to trzeba powiedzieć, że JEDYNIE 0,7 straty). No i finałowa Sobótka. 1,8 sekundy przewagi nad Lancetronem. Na poprzednim przejeździe straciliśmy do niego aż 3 sekundy. Czyli jeśli scenariusz się potwórzy przegrywamy, jeśli pojedziemy szybciej jest szansa na zwycięstwo. :? Generalnie krótka narada przed startem i decyzja: "atakujemy". I przyznam się bez bicia, że to był chyba mój najlepszy OS do tej pory. Maksimum koncentracji, 100% agresji, spóźnione wszystkie hamowania, wszystkie kwadratowe zakręty przejechane na milimetry od krawężnika, koniczynka napadnięta bez zająknięcia. Efekt: 3 sekundy lepszy czas względem poprzedniego naszego przejazdu i 3 sekundy dołożone koledze w EVO, który popełnił błąd i zdusił auto. Udało się! :D Zwyciężyliśmy z przewagą jedynie nieco ponad 4 sekund. Czyli tyle ile zgaszenie auta na starcie albo muśnięcie opony na szykanie. Pokonanie EVO to była taka nasza wisienka na tym Sobótczańskim torcie :) Ogromna satyfakcja :evilgrin:
Gratulacje dla Ryjka i Boostera za szybką jazdę na asfalcie i przepiękne boki na Kopalni (widziałem film)! :thumb:
Podziękowania dla wszystkich, którzy nam pomagali czy to pracą przy aucie czy dobrym słowem w trakcie zawodów.
Wielkie słowa uznania dla mojego bezbłędnego i zdyscyplinowanego pilota Administratora, który potrafił zachować zimną krew mimo ostrzału "ku**#$, i ch&@^ów" z mojej strony :giggle: :mrgreen:
Jesteśmy super szczęśliwi! :first:
Obrazek

JonesB
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Nissan GT-R + Alfa 156 Spotrwagon

Post 21 wrz 2015, o 11:30

Arti , ryjeks....gratulacje...dobra robota !!! :first: :first: :first:

Alan, Alan, Alan!