esilon pisze: bardzo dobra nazwa![]()
Prawie jak Bugatti

esilon pisze: bardzo dobra nazwa![]()
A foty gdzie?esilon pisze:Piękny ten Mesio Fidowy !
wnętrze naprawdę jak dla Dziada: komfort komfort, sporo smacznych detali, jasnoskórzana elegancja z dodatkiem matowej ( zgodnie z zaleceniami doświadczonych) czekolady......no i ten Burmajster którego jakoś nie było czasu przetestować............. właściwie to nawet jazdy testowej nie było (może i dobrze skoro na razie nie można go kręcic powyżej 4krpm)
aha, no i ta deska obszyta skórą , rozpusta w biały dzień
Wszystko przez Baczewskiegoesilon pisze:Piękny ten Mesio Fidowy !
wnętrze naprawdę jak dla Dziada: komfort komfort, sporo smacznych detali, jasnoskórzana elegancja z dodatkiem matowej ( zgodnie z zaleceniami doświadczonych) czekolady......no i ten Burmajster którego jakoś nie było czasu przetestować............. właściwie to nawet jazdy testowej nie było (może i dobrze skoro na razie nie można go kręcic powyżej 4krpm)
aha, no i ta deska obszyta skórą , rozpusta w biały dzień
W Avensisie jest hydrauliczne wspomaganie jak i mechaniczne połaczenie, a wrażenia z jazdy tym autem (przynajmniej tym 2-giej generacji) sa jak z gry na playstation na kierownicy bez feedbackuЛукашэнка pisze: elektryczne wspomaganie montuje się również w najlepszych wpółczesnych autach, np. 911.
To nie tylko tańsze rozwiązanie, ale też szybciej działające niż hydraulika.
"Wyczucia drogi" brakuje dopiero w tych układach kierowniczych, gdzie zrezygnowano z mechanicznego połączenia.
Układ kierowniczy poprawili. Bardzo poprawili. I właśnie nowy STI nie rwie ciągle do przodu, jak poprzednie generacje, tylko jak mu każesz skręcić, to skręcabusik pisze:jak to Marek powiedział - nowe sti to auto nerwowe, szarpie i ciągle chce rwać do przoduЛукашэнка pisze:Nie jeździłem najnowszym Sti, a tam podobno poprawili precyzję układu kierowniczego.
podróż nie jest taką przyjemnością jak w beczce![]()
a że dziady się nigdzie nie spieszą, to lepiej na stare kości coś wygodniejszego
Dokładnie takie miałem wrażenie.lukass pisze: W Avensisie jest hydrauliczne wspomaganie jak i mechaniczne połaczenie, a wrażenia z jazdy tym autem (przynajmniej tym 2-giej generacji) sa jak z gry na playstation na kierownicy bez feedbacku- gumy mogą grać i prawie spadac z felgi na zakręcie, mozna zapodać drifta takiego że Ken-block dopiero w 175 odsłonie Gymkhany sie odważy, a na kierownicy totalny spokój i zero emocji
jeździłem róznymi subaru i w żadnym nie odczuwałem jakiegoś dyskomfortu w precyzji. Wręcz przeciwnie.Лукашэнка pisze: Co do precyzji prowadzenia to ta nowa C-klasa nie jest ideałem, ale i tak jest lepsza od aut Subaru, jakimi jeździłem.
Nie jeździłem najnowszym Sti, a tam podobno poprawili precyzję układu kierowniczego.
lukass,lukass pisze:W Avensisie jest hydrauliczne wspomaganie jak i mechaniczne połaczenie, a wrażenia z jazdy tym autem (przynajmniej tym 2-giej generacji) sa jak z gry na playstation na kierownicy bez feedbackuЛукашэнка pisze: elektryczne wspomaganie montuje się również w najlepszych wpółczesnych autach, np. 911.
To nie tylko tańsze rozwiązanie, ale też szybciej działające niż hydraulika.
"Wyczucia drogi" brakuje dopiero w tych układach kierowniczych, gdzie zrezygnowano z mechanicznego połączenia.- gumy mogą grać i prawie spadac z felgi na zakręcie, mozna zapodać drifta takiego że Ken-block dopiero w 175 odsłonie Gymkhany sie odważy, a na kierownicy totalny spokój i zero emocji
Na czym? To chyba na biegunieЛукашэнка pisze:na śniegu....
Wiesz jak jest, posadzić wieśniaka za biurkiem, to atrament wypije. Nie ukrywam, że trochę tak się czuję w MB, ale pewnie się przyzwyczajęvibowit pisze:Szymon, to że gadają o mercach to pół biedy, ale zauważ, że Tomek narzeka na zbyt bezpośredni układ kierowniczy.So What! pisze:Zaczyna sięMesia użytkowników rozmowy przy wycinaniu lasu
Konto usunięte, myślę, że Avensis by Ci pasował. ;)
szybciej niż myślisz, z własnego doświadczenia wiemKonto usunięte pisze: pewnie się przyzwyczaję
A w tym volvie to miałeś zawieszenie regulowane czy standard?Konto usunięte pisze: volvo to była pływająca kanapa w której nie czuć było śpiących policjantów
Podobnie - w volvie Servotronic z regulacją czy standard?Konto usunięte pisze: trochę nie mogę się przyzwyczaić do przełożenia kierownicy, która reaguje na każdy ruch
Nie chcę się powtarzać, ale podobno Harman Kardon w volvo też brzmi nieźle...Konto usunięte pisze: Wypasione audio w mesiu (Burmester® Surround, a co ..)
Ten słynny niemiecki temperament...Konto usunięte pisze: tu widać trochę temperament projektanta
Gal pisze: Nowy XC 70 zaczyna się od 168'000, ten który stoi w salonie na Puławskiej wyceniony jest na ponad 360 tys - nawet jeżeli połowa tej różnicy to różne niepotrzebne duperszwance, to nadal to są dwa różne samochody...![]()
Już się przyznałeś do picia atramentu z kałamarza więc nie musisz się więcej kajać. A poza tym, to ty teraz miastowy, krakusik jedenKonto usunięte pisze:Gal pisze: Nowy XC 70 zaczyna się od 168'000, ten który stoi w salonie na Puławskiej wyceniony jest na ponad 360 tys - nawet jeżeli połowa tej różnicy to różne niepotrzebne duperszwance, to nadal to są dwa różne samochody...![]()
Całkowicie się zgadzam. Ja miałem wersję najbiedniejszą, która mi bardzo odpowiadała. Bo ja wieśniak jestem i cieszę się nawet przyklejonym tabletem
Od razu krakusikGal pisze: A poza tym, to ty teraz miastowy, krakusik jeden...
Nie. Bo jeszcze nim nie jeżdżę, choć już kupiłem.Konto usunięte pisze: EDIT. Gal, a nie przeszkadza Ci wszechogarniająca nuda w Volvo?
-25% na wejście.Godlik pisze:A propos... W związku z zakończeniem produkcji XC70 jest teraz jakaś dobra oferta na ten model. Mój szef wspominał coś o -30% i się mocno zastanawia.
Eee to muszę zapisać się na jazdę próbną. Przy okazji Ci pokażę, że mój tablet jest jednak ładniejszy niż tablet ArnoGal pisze:Nie. Bo jeszcze nim nie jeżdżę, choć już kupiłem.Konto usunięte pisze: EDIT. Gal, a nie przeszkadza Ci wszechogarniająca nuda w Volvo?
I dlatego muszę jakoś zareagować na kalumnie rzucane na to wozidło...![]()