Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
Poległa felga, czy opona?
Sliki w lecie, kolce w zimie zawsze wierny Subarynie 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Właściwie to nic nie poległo, jedynie opona zeskoczyła z felgi na nawrocie na twardej podbijającej partii. Dmuchnęliśmy powietrzem z kompresora i naprawione ; )Arti pisze:Testy wykonane. Nie obyło się bez przygód ; )
Ogólnie gryzą tak jak trzeba![]()

To lista na stronie nie ogarnia. Ziarno Subaru wierny, niestety nie na kopalni: http://barborkacieszynska.pl/program.html
BTW,
nie ma ktoś seryjnego fotela kierowcy z GT niepotrzebnego?
nie ma ktoś seryjnego fotela kierowcy z GT niepotrzebnego?
- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
Arti pisze:Testy wykonane. Nie obyło się bez przygód ; )
to a prpos ciśnienia.

No cóż Arti teraz już tylko RO i RSMP.

A ja czekam, aż pojawi się regulamin tego nowego cyklu: http://rajdy24.pl/plejada-rajdowek-hist ... ru-polski/
Może kiedyś polatamy sobie tam w forumowym gronie
Może kiedyś polatamy sobie tam w forumowym gronie

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- wojtas.
- 5 gwiazdek
Pięknie się to zapowiada i mam nadzieję ,że tak dotrwa to do realizacji.ryjeks pisze:A ja czekam, aż pojawi się regulamin tego nowego cyklu: http://rajdy24.pl/plejada-rajdowek-hist ... ru-polski/
Tu jeszcze trochę informacji:wojtas. pisze:Pięknie się to zapowiada i mam nadzieję ,że tak dotrwa to do realizacji.ryjeks pisze:A ja czekam, aż pojawi się regulamin tego nowego cyklu: http://rajdy24.pl/plejada-rajdowek-hist ... ru-polski/
http://www.pzm.pl/pliki/zg/zabytki/2015 ... _2016_.pdf
- Arti
- 6 gwiazdek
Nie wiem czy zrzucenie opony z felgi obliguje do startów w RO i RSMP ale niech będzie. I tak mamy takie plany.wojtas. pisze:Arti pisze:Testy wykonane. Nie obyło się bez przygód ; )
to a prpos ciśnienia.![]()
No cóż Arti teraz już tylko RO i RSMP.![]()

- Arti
- 6 gwiazdek
Brzmi obiecująco ale...ryjeks pisze:Tu jeszcze trochę informacji:wojtas. pisze:Pięknie się to zapowiada i mam nadzieję ,że tak dotrwa to do realizacji.ryjeks pisze:A ja czekam, aż pojawi się regulamin tego nowego cyklu: http://rajdy24.pl/plejada-rajdowek-hist ... ru-polski/
http://www.pzm.pl/pliki/zg/zabytki/2015 ... _2016_.pdf
1. Wg załącznika K: "Osoby zajmujące miejsce w samochodzie muszą posiadać stosowną licencję FIA kierowcy wyczynowego" czyli wygląda, że bez RO się nie obędzie. (status Mistrzostw Polski czyli licencja R)
2. Jazda w barwach sponsora nie wchodzi w grę: "Każda nieaktualna reklama, z wyjątkiem barw z danego okresu,
musi być usunięta." i "Żaden inny motyw lub znak nie może być umieszczony na samochodzie (Np. odwzorowanie zębów rekina, nalepki z dawnych zawodów, osobiste przekazy etc)"
3. Trzeba się trzymać homologacji jeśli taka była: "Dla samochodów homologowanych jest ważna jedynie oryginalna dokumentacja homologacyjna FIA (łącznie z rozszerzeniami i wariantami) zgodna z danym okresem." Czyli ściganie się z silnikiem 2,5 litra kiedy konkurencja jedzie na 2.0 nie wchodzi w grę.
Najbliżej do tego cyklu Ryjkowozowi czyli oryginalne barwy Colinowe i bardzo duża zbieżność z homologacją.

Ja bym musiał zrezygnować ze sponsorów

Chyba, że rozluźnią całkiem te zapisy to wtedy mamy na forum Mistrzostwa Polski

Niech przeleci jeden cały sezon i będziemy myśleć i analizować.
Tak czy inaczej wypadałoby kiedyś polecieć Elmot jakkolwiek

Tak czy inaczej wypadałoby kiedyś polecieć Elmot jakkolwiek

- Arti
- 6 gwiazdek
I taki jest także mój nadrzędny cel! ;)ryjeks pisze: Tak czy inaczej wypadałoby kiedyś polecieć Elmot jakkolwiek![]()

- wojtas.
- 5 gwiazdek
Chodziło mi o profi przygotowanie (testy) do przyszłotygodniowej imprezy.Arti pisze:Nie wiem czy zrzucenie opony z felgi obliguje do startów w RO i RSMP ale niech będzie. I tak mamy takie plany.wojtas. pisze:Arti pisze:Testy wykonane. Nie obyło się bez przygód ; )
to a prpos ciśnienia.![]()
No cóż Arti teraz już tylko RO i RSMP.![]()

- Arti
- 6 gwiazdek
No to sie nie zrozumieliśmy ciśnieniowo ;)wojtas. pisze: Chodziło mi o profi przygotowanie (testy) do przyszłotygodniowej imprezy.

Pomysł tego Historycznego pucharu fajny, jednak wydaje mi się ,że chłopaki spierdzielą to koncertowo. Wyposażenie rajdówki i załogi oraz właśnie takie zapisy o "oryginalnym" malowaniu wywali sporo załóg ,a zostawi kilku starych dżentelmenów z kasą. U nas raczej za mało ich jest. To nie Włochy czy Niemcy 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- wojtas.
- 5 gwiazdek
Ewidentnie.Arti pisze:No to sie nie zrozumieliśmy ciśnieniowo ;)wojtas. pisze: Chodziło mi o profi przygotowanie (testy) do przyszłotygodniowej imprezy.

a co 2.5 litra to pracujemy nad tym, a poza tym "pół" litra różnicy to wcale nie tak dużo.

- wojtas.
- 5 gwiazdek
Zgadzam sie w 100%. mądry chłopak!burat pisze:Pomysł tego Historycznego pucharu fajny, jednak wydaje mi się ,że chłopaki spierdzielą to koncertowo. Wyposażenie rajdówki i załogi oraz właśnie takie zapisy o "oryginalnym" malowaniu wywali sporo załóg ,a zostawi kilku starych dżentelmenów z kasą. U nas raczej za mało ich jest. To nie Włochy czy Niemcy

Niestety ale czegoś takiego jak San Marino Historic Rally przyjdzie nam poczekać. Swego czasu Andrzej Lenczewski próbował zrobić pierwszy rajd Historyczny , z bardzo fajnym pomysłem czegoś takiego jak chłopaki ganiali się w latach 70-80tych czyli rajd o długości ponad 700km plus ze 20cia oesów jechanych w dzień w nocy , każdy jednorazowo bez opisów , start dajmy na to w Rzeszowie meta we Wrocku i normalne ściganie. Ale cóż , zaczęło się grzebanie i ostatecznie nic z tego nie wyszło
Śliniłem się na tą imprezę bo to by było kawał szoferskiej przygody ale cóż 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Niestety najprawdopodobniej pójdzie to trochę w złym kierunku - czytaj drogim.
Regulamin jeszcze nie jest znany, a to co Arti przytoczył to obecna formuła "historyka".
Nowe ma być "przyjemne" dla użytkownika, natomiast z PZM ryzyko jest duże, że będzie jak zawsze

Okaże się pewnie miesiąc przed pierwszym rajdem, bo wcześniej regulamin jest zbędny
Regulamin jeszcze nie jest znany, a to co Arti przytoczył to obecna formuła "historyka".
Nowe ma być "przyjemne" dla użytkownika, natomiast z PZM ryzyko jest duże, że będzie jak zawsze

Okaże się pewnie miesiąc przed pierwszym rajdem, bo wcześniej regulamin jest zbędny

a gdzie Kuzaj ? 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Wystraszył się, za duża konkurencja, za duży wstyd