Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Лукашэнка pisze:
Przyłapali Cie na tym, że nie pamiętasz i musiałbyś wstać od stołu, żeby sprawdzić?
Mam hasło ponad 20 punktowe. Nie musze sprawdzać na kartce.

FUX
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
lukass pisze:Konto usunięte pisze:
Konto usunięte,

uprzedziłaś mnie
No nie wiem czy akurat post Rozrabiary to argument za?
Konto usunięte pisze:
Ja miałam ogłuchnąć od walkmana,
oślepnąć od oglądania tv,
oszaleć od spania przy włączonym radiu,
zdemoralizować mnie miała lalka barbie.
Punkt pierwszy i drugi - czytając Twoje posty to ewidentnie jesteś głucha i slepa na niektóre argumenty. Czytajac te same posty spokojne można dojść do wniosku żeś zdemoralizowana i co najmniej ocierająca sie o obłąkanie

Lukass cóż za trafna diagnoza

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
Konto usunięte pisze:
Tempo życia jest takie, że telefon się przydaje. Bo dzieciaki mają mnóstwo zajęć szkolnych i pozaszkolnych, czasem te zajęcia są odwoływane, przesuwane i zamiast czekać na rodzica 2 godziny, warto po prostu zadzwonić i powiedzieć, że zajęcia odwołane, albo że skończą się później, albo.....
Ależ oczywiście, ale jak nadmieniłem wcześniej telefony wcale nie służą komunikacji. Dlatego swoje dziecko wyposażyłem w TELEFON i jest ono z tego powodu bardzo niezadowolone

"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Dokładnie, telefon to całkiem przydatna rzecz do komunikacji. Problemem są srajfony.
Jest ryzyko, musi być wybór.
ptk22
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
Konto usunięte pisze:
rrosiak, nie lubisz swojego dziecka?
Ja je wręcz uwielbiam oraz miłuję z całego serca, i m.in. z tego powodu podjąłem taką decyzję. Dziecko ma w domu dostęp do całego arsenału elektro-gadżetów, ale niestety nie zna umiaru i trzeba wprowadzać ograniczenia, bo próby motywacji w stylu "dostaniesz coś jeśli przeczytasz książkę" (którą i tak powinien przeczytać, bo to lektura) absolutnie nie działają.
"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
82 razy
-
Polubione posty:
6 razy
rrosiak,
mój najmłodszy też ma telefon, twierdzi, że go nie kochamy.
A jakie bajki wymyśla swoim kolegom ... Meyer mogłaby się od niego uczyć. 
Konto usunięte
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
No w końcu Forum zaczęło działać

Oby tak dalej
Z wrażenia pomyliłem tematy 
So What!
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
Kurcze, to ja się chyba powinienem cieszyć, bo moja starsza córka (3.klasa) mimo posiadania smartfona, nałogowo czyta książki.
Owszem, muszę ją często hamować, bo jako wielka fanka minecrafta, często ogląda minecraftowe filmiki na YT, ale (jeszcze) jakoś nad tym panuję.
Godlik
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
ptk22 pisze:
Dokładnie, telefon to całkiem przydatna rzecz do komunikacji. Problemem są srajfony.
A tu się akurat nie zgadzam - srajfony świetnie nadają się do komunikacji (wieloma kanałami), a oprócz tego mają wiele dodatkowych funkcjonalności, które są bardzo przydatne w obecnym świecie. I dzieciaki powinny również z tego czerpać i umieć je wykorzystywać. Inaczej zostaną z tyłu

Godlik
-
ptk22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Godlik pisze:
Inaczej zostaną z tyłu

Przepraszam, z tyłu za kim?

ptk22
-
Godlik
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
za całym światem, który idzie do przodu

Godlik
-
ptk22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Widocznie ja też jestem za całym światem. Bo do tej pory nie mam i dobrze się z tym czuję

ptk22
-
ptk22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Konto usunięte, miło mi, że zauważasz moje dobre samopoczucie

ptk22
-
barton
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
2 razy
Godlik pisze:ptk22 pisze:
A tu się akurat nie zgadzam - srajfony świetnie nadają się do komunikacji (wieloma kanałami), a oprócz tego mają wiele dodatkowych funkcjonalności, które są bardzo przydatne w obecnym świecie. I dzieciaki powinny również z tego czerpać i umieć je wykorzystywać. Inaczej zostaną z tyłu

ja to stara dupa jestem i dopiero teraz się przesiadam na smartfona i jeszcze go nie uruchomiłem, a już tęsknię za zwykłym telefonem (bez intenretu), bo kurczaczki nie wiem czy ogarnę

Ale z drugiej mańki jest taki ekscytujący dreszczyk emocji: coś nowego, ciekawe jak to działa itd...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
barton
-
busik
- 6 gwiazdek
- Auto: DS5
-
Polubił:
48 razy
-
Polubione posty:
117 razy
barton, boś Ty z czasów że każdy się cieszył z czegoś nowego - jak się raz na ruski rok coś dostawało
dziś dzieciaki mogą dostawać co chwilę coś nowego (chociażby z powodów o których powyżej już było - np. rozwód staruszków) i kończy się na braku szacunku do posiadanych rzeczy oraz maksymalnym zlewie na to co staruszki muszą "nawyczyniać" żeby móc cokolwiek im kupić
będzie społeczeństwo zlewusów i opierdalaczy, którzy uważają że im wszystko się należy - jeśli nie nauczymy ich doceniania tego co dostają (najlepiej poprzez zapracowanie na prezenty jakiekolwiek)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik
-
vibowit
- 6 gwiazdek
- Auto: szkoda
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
No! Już my ich wychowamy. O!.

czarne jest piękne...
vibowit
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Siedząc w przychodni lekarskiej przypomniała mi się nasza dyskusja o smartfonach i dzieciach. Dlaczego? Bo przygniatająca większość ludzi siedziała z nosem w smartfonach. Nawet ludzie, którzy byli we dwójkę, trójkę... nie rozmawiali ze sobą, tylko każdy klikał w ekranik.
Więc zanim zaczniemy krytykować dzieci, warto spojrzeć głęboko w lustro.
Kto odważny na eksperyment? Zainstalowałem sobie aplikację do mierzenia czasu, jaki spędzam dziennie na smartfonie...

Konto usunięte
-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
-
Polubił:
84 razy
-
Polubione posty:
234 razy
rrosiak pisze:
. Dlatego swoje dziecko wyposażyłem w TELEFON i jest ono z tego powodu bardzo niezadowolone

No to uważaj żebyś nie spotkał się z odwetem.Przyjdzie taki czas-oby jak najpóźniej,że ty będziesz zależny od swego dziecka.A wtedy nie poda Ci podstawowego przedmiotu.

Będziesz miał czas na refleksje.Mogłem pozwolić na smartfona -teraz miał bym komfort.

bojar
-
ptk22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
bojar, nie rozumiem związku z podarowaniem dziecku srajfona a wzrostem empatii u tego dziecka gdy dorośnie.
ptk22
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
-
Polubił:
21 razy
-
Polubione posty:
35 razy
A ja ostatnio wydrukowałem żonie (nauczycielka) coś takiego i powiedziałem, że ma powiesić w szkole, centralnie na głównej gazetce.
-
Załączniki
-

pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
ptk22
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Konto usunięte pisze:ptk22, a masz dzieci?
Mam ale póki co za małe na srajfona. Jak będą większe też nie planuję im kupować. Wolę, żeby rozmawiały ze mną niż pisały do mnie przez FB.
ptk22