Aha no i na koniec efekt będzie taki sobie
Naprawa rys na lakierze
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2278 razy
- Polubione posty: 137 razy
Re: Naprawa rys na lakierze
Konto usunięte, chyba najprościej do mieszalni lakierów, żeby dobrali lakier pod kolor. Wlej do pistoletu do malowania oklej całą resztę, której nie chcesz malować i ustaw mały strumień farby. Jak wyschnie nałóż drugą warstwę. A jak nie chce Ci się brudzić pistoletu, lub nie posiadasz takiego, to mogą nabić Tobie do puszki i będziesz miał lakier w spraju. Trudniej się tym maluje niż pistoletem ale też da się. Przed psikaniem najlepiej jak byś zmatowił malowany fragment.
tzn. nie będzie się, rzucało w oczy, ale przy myciu auta będziesz sobie przypominał, że mogłeś jednak oddać do profesjonalisty 
Jest ryzyko, musi być wybór.
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Mi tam mówili żeby patyczki do uszu upaplać w farbie i popapacać rysyptk22 pisze:Konto usunięte, chyba najprościej do mieszalni lakierów, żeby dobrali lakier pod kolor. Wlej do pistoletu do malowania oklej całą resztę, której nie chcesz malować i ustaw mały strumień farby. Jak wyschnie nałóż drugą warstwę. A jak nie chce Ci się brudzić pistoletu, lub nie posiadasz takiego, to mogą nabić Tobie do puszki i będziesz miał lakier w spraju. Trudniej się tym maluje niż pistoletem ale też da się. Przed psikaniem najlepiej jak byś zmatowił malowany fragment.
Aha no i na koniec efekt będzie taki sobietzn. nie będzie się, rzucało w oczy, ale przy myciu auta będziesz sobie przypominał, że mogłeś jednak oddać do profesjonalisty
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
No właśnie też myślałem o patyczku. Zwłaszcza że mam zaprawke. Tylko jak to potem ładnie wypolerowac?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
A te wszystkie warsztaty 'smart repair'? Dużo sobie liczą za takie naprawy punktowe? Bo może nie warto się bawić. Dla świętego spokoju. Sam nie zrobisz tak, żeby nie było widać, a za każdym razem kiedy będziesz to widział będziesz się tylko niepotrzebnie wkur... 
- ptk22
- 6 gwiazdek
Jak Ty to pomalujesz pędzelkiem to dopiero będziesz się wkur... na siebie za partactwoKonto usunięte pisze:No właśnie też myślałem o patyczku. Zwłaszcza że mam zaprawke. Tylko jak to potem ładnie wypolerowac?
Sposób, który ja podałem jest daleki od ideały, ze względu na brak odpowiednich podkładów, utrwalaczy itd, ale da znośny rezultat bo malowanie natryskowe daje dobry efekt. Malowanie pędzelkiem to chyba się sam domyślasz jaki efekt da
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Będzie gorzej niż przed "naprawą"Konto usunięte pisze:No właśnie też myślałem o patyczku. Zwłaszcza że mam zaprawke. Tylko jak to potem ładnie wypolerowac?
Nie jestem ekspertem bo lakierowane to pewnego rodzaju "sztuka", ale sądzę że da się samemu wieleKonto usunięte pisze:No właśnie też myślałem o patyczku. Zwłaszcza że mam zaprawke. Tylko jak to potem ładnie wypolerowac?
Poszukaj odcinka nr 5 z programu 101 napraw tvn turbo, będę praktykował po zimie jak dorobię kilka nowych
Pzdr
Pozdrawiam
M
M
- ptk22
- 6 gwiazdek
DokładnieSo What! pisze:Będzie gorzej niż przed "naprawą"Konto usunięte pisze:No właśnie też myślałem o patyczku. Zwłaszcza że mam zaprawke. Tylko jak to potem ładnie wypolerowac?