O niezdrowości mód (różnych)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: O niezdrowości mód (różnych)

Post 21 lip 2012, o 00:36

nie ma to jak szerokie spodnie z krokiem w kolanach. Mam swoją ulubioną parę wojskowych M-65 z demobilu, po jakimś niskim grubasku (sądząc po rozmiarówce) i nie ma nic lepszego na wyjazdy, choć śmigam w nich też po mieście :mrgreen:

Choć najchętniej to wszędzie chodziłbym w dresie :mrgreen: Dorosłem do tego stroju :giggle:

A co do "rurków" to niedość, że worek można ukręcić sobie to jeszcze jak w kieszeń włożyć telefon, portfel i klucze??

Aczkolwiek z racji, że mieszkam jakieś 500 metrów od tego obiektu i widzę, że w rureczkach kręcą triki na deseczkach :D

Link: http://www.youtube.com/watch?v=eGi8dzRlFmA

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 10 lut 2016, o 16:21

Ostatnia zauważona przeze mnie moda, to moda na znak Polski Walczącej. Ludzie robią sobie tatuaże, przylepiają to na samochody. Im starsze BMW, tym większy ma przyklejony znak Polski Walczącej. Co o tym sądzicie? Ja mam trochę mieszane uczucia.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 82 razy
Polubione posty: 6 razy

Post 10 lut 2016, o 17:43

Nie podoba mnie się.
W jakim celu sobie przyklejają?
O co i jak walczą?
Znak kojarzy się z pewnym okresem historii Polski i nie powinno się nim " szastać".

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 10 lut 2016, o 17:47

może to jest efekt szerszego tryndu pt: "Polacy zaczynają być dumni ze swoich symboli narodowych". ja to obserwuję od kilku lat. coraz więcej flag w oknach na różne święta, "maszty wolności" (rondo Babka) itp.
gdyby to ode mnie zależało, to wprowadziłbym zamordyzm polegający na zatrzymywaniu i odpytywaniu: wytłumacz, co sobie nakleiłeś. jeśli delikwent wie i rozumie - a niech sobie nosi. jeśli nie - przymusowe douczanie :evilgrin: .

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 10 lut 2016, o 17:55

damaz, chciałbyś prawnie zdelegalizować głupotę ? :cofee:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 10 lut 2016, o 20:51

Konto usunięte pisze: Znak kojarzy się z pewnym okresem historii Polski i nie powinno się nim " szastać".

No właśnie mam podobne trochę odczucia. Zwłaszcza, że widzę, jak przyklejają to sobie wiejscy ściganci w beemkach. Mam wrażenie, że nie do końca to rozumieją.

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Post 10 lut 2016, o 21:25

Konto usunięte pisze: wiejscy ściganci w beemkach
Coś mi tu nie gra w tym stwierdzeniu. :-p
Jest ryzyko, musi być wybór.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 10 lut 2016, o 21:40

Konto usunięte pisze:Ostatnia zauważona przeze mnie moda, to moda na znak Polski Walczącej. Ludzie robią sobie tatuaże, przylepiają to na samochody. Im starsze BMW, tym większy ma przyklejony znak Polski Walczącej. Co o tym sądzicie? Ja mam trochę mieszane uczucia.
graficznie taka Polska Walcząca ? + napis "PamiętaMy" ?
Obrazek
za to odpowiadamy My :cofee: od jakiś 12 lat, naklejki cegiełki mogli nabywać kibice Legii - kasa idzie na Obchody Powstania, czyszczenie grobów lub zapomnianych miejsc związanych z PW, naklejka miała być przypomnieniem o Rocznicy Powstania. 12 lat temu nie było mody na liczne stawanie na jezdni i odpalanie piro - jak widać czasy się zmieniły a i My trochę to rozpropagowaliśmy.
Po pewnym czasie (4-5 lat temu) niestety lub stety zaczęli to produkować nagminnie wszyscy zmieniając graficznie znak. Mogą zakupić to wszyscy nabijając kasę tym co wyczuli w tym piniondz i nie łączy się to nijak z Obchodami Powstania, zwykłe zarabianie kasy.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 10 lut 2016, o 23:07

"Pamiętamy" brzmi fajnie, bo jest w tym jednoznaczne przesłanie i szacunek. Zaś moda na naklejanie "Polski Walczącej" wszędzie gdzie się da..., no cóż, kolejna niezdrowa moda

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 10 lut 2016, o 23:12

Listę można rozbudowywać w zależności od opcji i poglądów - wylewanie na siebie wody, zdjęcia dupy w internecie, gumowe opaski na rękę w imię solidarności z czymś ......, ateistom pewno rybki na samochodach przeszkadzają :whistle:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 11 lut 2016, o 23:03

leon pisze: chciałbyś prawnie zdelegalizować głupotę ?
:evilgrin: :evilgrin: :evilgrin:

dzisiaj, na przykład, spędziłem 4 godziny w Instytucie Geofizyki PAN w gronie ok. 20 osób rozmawiających o wyłudzeniu pieniędzy podatników. okazuje się, że oprócz naszego forum są jeszcze inne miejsca, gdzie ruszanie ustami nie służy tylko wstrząsania tym ruchem powietrza, ale też do wymiany informacji. komunikacji, znaczy się.

jaka radość i odskocznia od codzienności...
inquiz pisze:ateistom pewno rybki na samochodach przeszkadzają
rybka jako taka mi nie przeszkadza. natomiast oflagowanie się rybką po to, żeby później bardzo mało chrześcijańsko zajeżdżać, nie wpuszczać, wyprzedzać na 939393-ego... tak. to wq-wia.

ja osobiście, jak sobie nakleiłem "siema" SIP-owe na Pająku, to staram się jeździć "siema" (co prawda w przypadku Pająka jest dużo łatwiej być kulturalnym, bo ciężkie to-to, niemrawe*, a poza tym budzi niejaki respekt :evilgrin: ). w każdym razie, chodzi mi o to, że skoro się oflagowałem, czyli coś zamanifestowałem, to próbuję być konsekwentny.

* tak naprawdę, to całkiem mrawe, tylko jazda jak "typową" osobówką wywołuje taki wir w baku, że nawet liście z przydrożnych drzew zasysa. ;-(

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ODPOWIEDZ