Auto dla dziada
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Re: Auto dla dziada
trasa : Warszawa-Lubin, Lubin - Warszawa łacznie 981 km mój wóz spalił 7,8 l benzynki 95 oktanów 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Niewiarygodnie oszczędny samochód!Konto usunięte pisze:trasa : Warszawa-Lubin, Lubin - Warszawa łacznie 981 km mój wóz spalił 7,8 l benzynki 95 oktanów

To daje zużycie jakieś 0,795 litra na 100km

A mój czarny z boksem an dachu spalił na 1200 km przy średniej 136 - 10.8 (mierzone na stacji - komputer pokazywał 11.8).
W drodze powrotnej, większy ruch i nieco wolniej - 9.6
Średnia w mieście 8k km - 9.8
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
n trasie Kielce Kraków dzięki budowie drogi i braku możliwości wyprzedzania takie cuda wyświetla 

-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Nastepne zdjecie szpiegxowskie 

był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Arno Ty się przyznaj, że chciałeś zmienić znaczek na masce na taki

a nie że orły Ci atakują

a nie że orły Ci atakują

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
nowłaśnie też się zastanawiałem co to jestgregski pisze: ma torbe stuffu w promocji dolaczona gratis![]()
![]()

No ale z drugiej strony są takie tuzy designu (a to pewnie będą główni rywale) jak Citroen C-Elysse czy Peugeot 301, Dacia Logan, Skoda Rapid...esilon pisze:Konto usunięte pisze: Mnie się tam fiat podoba.
ten nowy tipo brzydszy od koreańskich Kii , bardzo nijaki taki, 500 super ale to nowe bez pomysłu, żadnej cechy charakterystycznej...........rozczarowanie pamiętając Brawo i Brawę
I po drugie to jest chyba najtańszy Fiat w zestawieniu do 500'tek... patrząc na stronę SAMAR: Tipo z bazowym wyposazeniem to 43k z silnikiem 1.4, podstawowe 500L to już 49k (z tym samym silnikiem), 500 POP po lifcie z silnikiem 1.2 to 46 500
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
morderca.Arno pisze:A mój czarny z boksem an dachu spalił na 1200 km przy średniej 136 - 10.8 (mierzone na stacji - komputer pokazywał 11.8).
Arno pisze: A mój czarny z boksem an dachu spalił na 1200 km przy średniej 136 - 10.8 (mierzone na stacji - komputer pokazywał 11.8).
He, he. Tak szybko nie wolno jeździć.

Koło Monachium także tyle miałeś i w Austrii?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jakbyś tak jeszcze ciut bardziej wydłużył kolumnę kierowniczą, to mógłbyś prowadzić z tylnej kanapylukass pisze:Nastepne zdjecie szpiegxowskie

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
2 miechy ponad 2600 kmЛукашэнка pisze:Gumas,
wymień główne plusy i główne minusy tego auta?
plusy:
miejsce dla kierowcy i pasażerów - 5+, z tyłu nawet wygodniej jak z przodu. W porównaniu do Forka czy Lancera - tu siedzi się bardzo wygodnie
Bagar - no chyba mistrz w swojej klasie
Nawet ładnie się zbiera z 4 osobnikami na pokładzie,(każdy pod 90 -100 kg) nie zamula - lecialem 160-190 od samego początku ładnie przyspiesza i to w krótkim czasie
komputer i system audio - po Forku i Lancerze to krok milowy (Forek 2005, Lancer 2008)
minusy:
słaba widoczność przy cofaniu dla kierowcy (bok prawy, tył )
podłokietnik za krótki dla kierowcy (ten między fotelami, przód)
wnęki na napoje, przy biegach w tunelu srodkowym z napojami w środku przeszkadzają w zmianie biegów
brak miejsca na gniazdo ładowarki w schowku między fotelami (kierowca, pasażer)
kiepska regulacja wysokości kierownicy
mało miejsca (na bok) dla kierowcy na nogi -wysokość kolan, przy moim wzroście - kolano, łydkę miałem lekko obite
niestety nie ma blokady wstecznego i raz na rondzie jak zbijałem z 2 na 1 - wskoczył mi wsteczny, mam czujniki więc z miejsca monitor się uaktywnił i tylko dzięki temu nie pojechałem do tyłu

już mi jakiś plastik lata w klapie z tyłu

Chyba dla tych ze wzrostem 160 cm.Konto usunięte pisze: miejsce dla kierowcy i pasażerów - 5+

Testy Zachara sa mało miarodajne pomimo jego deklarowanego wzrostu 2m (zdecydowanie ma za mocno zgięte nogi). Ja wolę mieć bardziej wyprostowane.
Masa osobnika może i byc po 100 kg

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
no we czterech lecieliśmy - chłopy ponad 185 z tyłu i mieli jeszcze po 10 cm od kolana do oparciaFUX pisze:Chyba dla tych ze wzrostem 160 cm.Konto usunięte pisze: miejsce dla kierowcy i pasażerów - 5+![]()
Testy Zachara sa mało miarodajne pomimo jego deklarowanego wzrostu 2m (zdecydowanie ma za mocno zgięte nogi). Ja wolę mieć bardziej wyprostowane.
Masa osobnika może i byc po 100 kg
moja córa starsza, 15 lat - 175 cm

Moja ma 13 i 170... Co oni dosypują do tego żarcia teraz...?Konto usunięte pisze: 175 cm

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Będzie 5 cm krócej- wyleci jedna naba. Po przymiarkach nie pasowało mi. Ale plan jest na rozkład masy zbliżony do 50:50 . Nawet zbiornik spryskiwaczy jest dany max na tył :)jarmaj pisze:Jakbyś tak jeszcze ciut bardziej wydłużył kolumnę kierowniczą, to mógłbyś prowadzić z tylnej kanapylukass pisze:Nastepne zdjecie szpiegxowskie
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Konto usunięte, siedziałem w Octavii i nie widzę powodu do zadowolenia z tyłu po dopasowaniu się za kierownicą z przodu i wejściu na tył za fotel kierowcy.
W Superbie się zgodzę; w Octavii
Podkreślam, lubię wyciągnięte a nie zgięte nogi.
W Superbie się zgodzę; w Octavii

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
No bo kierowca Skody musi siedzieć daleko od kierownicy, a nie bliskoKonto usunięte pisze: podłokietnik za krótki dla kierowcy (ten między fotelami, przód)

Konto usunięte pisze: niestety nie ma blokady wstecznego i raz na rondzie jak zbijałem z 2 na 1 - wskoczył mi wsteczny, mam czujniki więc z miejsca monitor się uaktywnił i tylko dzięki temu nie pojechałem do tyłu![]()
Cipka

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
A to Fux ty lubisz na bogato, nie no jak wyciągnięte nogi to tak sie nie da w octaviFUX pisze:

Nie na bogato tylko bezpiecznie, wygodnie, prawidłowo. Udo ma leżeć na siedzisku na jak największej powierzchni. Po to jest.

Tak, zdecydowanie nie.
od 5:00
Link: https://youtu.be/hDASwLsEgrc?t=5m

Tak, zdecydowanie nie.
od 5:00
Link: https://youtu.be/hDASwLsEgrc?t=5m
No I piszą, że nogi mają być zgiete a nie wyprostowane.
Nawet wciskając sprzęgło noga nie ma się całkowicie prostowac.
Fotele są różne, zarówno w C-klasie jak i w Octavii.
Dlatego warto się przymierzyć indywidualnie w konkretnej wersji.
Nawet wciskając sprzęgło noga nie ma się całkowicie prostowac.
Fotele są różne, zarówno w C-klasie jak i w Octavii.
Dlatego warto się przymierzyć indywidualnie w konkretnej wersji.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
FUX ustalmy jedno- wyprostowane nogi masz siedząc z przodu czy z tyłu ? bo jak z tyłu(o czym ja pisałem) to nóg wyprostować w Octavi się nie da, to chyba nie ta klasa samochodu 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
FUX, ale w C klasie ,którą zdaje się bierzesz pod uwagę, z przodu jest zdecydowanie mniej miejsca niż w Macanie.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak,rrosiak pisze:FUX, ale w C klasie ,którą zdaje się bierzesz pod uwagę, z przodu jest zdecydowanie mniej miejsca niż w Macanie.
ale tego drugiego modelu to zdaje się, że FUX ani przez chwilę nie bierze pod uwagę?
A tak nawiasem mówiąc, gdyby chodziło przede wszystkim o ilość miejsca, to rozmawialibyśmy o E-Klasie, Superbie i Cayenne, czyli autach o rozmiar większych.
Jednak, bez przesady, nie zawsze potrzebujemy tego miejsca aż tyle.
Octavia jest jednym z najbardziej praktycznych, przemyślanych samochodów, za relatywnie rozsądne pieniądze.
Czy C-klasa oferuje trochę więcej miejsca na nogi?
Nie wiem.
Ale wiem, że kosztuje około dwa razy więcej.
Ciekawe, czy kolejka po Macany będzie teraz nadal taka długa?
http://www.antyradio.pl/Motoryzacja/New ... zinie-6768